Діліться досвідом отримання заробітньої плати на Wise

Привіт

Можливо хтось вже має досвід із Wise та має відповіді на наступні запитання

Цікавлять такі питання:
— наскільки це легально?
— якщо не виводити гроші в Україну, а розраховуватись віртуальною карткою Wise через Apple Pay — як бути з податками?
— чи держава якимось чином знає про надходження на рахунок у Wise?
— сам Wise не цікавиться питаннями оподаткування?

👍ПодобаєтьсяСподобалось9
До обраногоВ обраному6
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Чому всі згадують 2023 рік в контексті обміну даними між податковими, можна лінк на деталі?

Я ще добавлю запитань :)
1. Якщо ЗП зараховується на Вайз Бізнес акаунт і потім її не заводити в Український банк, як залишитися у легальному полі і сплатити 5%?
2. З бізнес акаунту перевести наприклад 30% на IBKR, 30% купити USDT на Бінансі і 40% витрачати через Wise Віртуальну картку і Нічого не виводити на Український рахунок. Як це все зробити щоб заплатити 5% і потенційно після 2023 року немати проблем з податковою?

Получил на wise == на 5% расчитывать по закону не можешь. 18% + 1.5% налог как физ лицо.
Можешь добровольно заплатить 5% с любой суммы, но есть шанс что придёт налоговая.
Самый беспроблемный, как ни странно\грустно, не платить налоги в описанном варианте № 2 ибо ты на укр счета вообще ничего не заводишь, а кеш можно и с вайз карты снять (банально через биржу или заказав пластик).
Ну и по поводу 2023 — тоже по-идее страх беспочвенный т.к. wise не является «банківською установою» и не должен обмениваться финансовыми отчётами с Украиной.
upd: wise.com/...​вые-операции-профиля-wise

А якщо ФОП не відкривати, а іноземний замовник (прямий контракт) буде просто кидати кошти на wise — як для мене так і для замовника які можуть бути проблеми?

По програмі itrefugee.moldovaitpark.md віддалено реєструвати фоп хтось пробував?

Теоретично можуть бути проблеми коли буде автоматичний обмін інформацією з Укр Податковою з 2023 року. Самого дуже цікавить то питання

Як у Wise зі зняттям готівки? Бачив що 200 уе без комісії, а потім? Хто знімав, поділіться будь ласка. Взагалі цікавить Польща

Так а яка різниця Польща чи не Польща. Тариф до 200, потім відсоток. Привчайтеся жити та платити карткою. Wise про це. Якщо потрібен обнал, платимо відсоток. Можливо якісь інші картки мають інші умови.

У Wise довго тримати відносно великі суми за відсоток, тому й питаю. Карткою звісно зручніше.

Я би мабуть перевів наприклад на Binance чи Interactive Brokers. Але ви дивиться що вам потрібно. Чув що в Польщі не так легко зняти валюту з карток взагалі. А курс на злоті, у Wise, дуже не поганий. 1.75% за зняття в банкоматі с картки Wise, можуть бути не помітні.

Думаю може на Binance, отримав їх картку, але все ж таки хочу частину заощаджень тримати у готовці, тому буду пробувати зняти з Wise, дякую

Ще важливе питання:
— хтось перераховував гроші з Wise на інші рахунки за кордоном? Наприклад, цікавить, чи пройде поповнення акаунту в Interactivebrokers?

Переказ Wise -> IB працює. Для USD фіксована комісія $0.51, тип переказу — ACH

Дякую. Wase стає все більш цікавим :)

на інші банки без проблем, швидко і комісія мізерна

Дякую.

Користуюся будучи резидентом ЄС
1. повністю легально
2. декларувати як інкам, євровий рахунок Wise в банку в Брюсселі
3. не знаю
4. Ні, але вони не розраховані щоб на довго тримати більше 3к, бере відсоток. Підозрюю що він буде зростати, тому доведеться кудись виводити.

А якщо така схема:
1) Отримати доллар на іноземний рахунок по IBAN, наприклад у Революті чи Пейонірі;
2) Перерахувати собі на доларовий рахунок фізичної особи в Україні ці долари с Революту/Пейоніру через SWIFT;
3) Зняти доларовку готівку у банку;
4) Продати ії (скільки треба) у обмінниках за реальним курсом;
5) Покласти собі на гривневу картку отримані гроші та витрачати.

Хто що думає?

Есть риск налоговой на этапе пополнения баксами своего физ счёта. Не в первый месяц, скорее в третий-четвёртый. Но я пока как раз думаю как сделать пункт № 2 чтоб красиво.

А куди отримувати початково (іноземний рахунок)? Що використовуєте?

Зараз у пошуку компаній які як раз дают оплату на іноземні рахунки.
Wise, paypal — кращі друзі.

Це буде дохід фізичної особи. Податок — 18% + 1.5%

4й месяц так делаю в итоге Приват мягко намекнул что заниматься арбитражом не хорошо и без всяких дальнейших обьяснений заблочил мне свифт.
Что делать теперь?
— Арбитраж хД
Буду гнать небольшую сумму на моно через p2p чтоб кушать, остальное с вайза в USDT, а от туда в наличку через барыг. Комма у них 2.5% от суммы (у привата 1%) ... за то никто не узнает)

На ваші питання:

— наскільки це легально?

Це не зовсім нелегально, скоріше, «сіра зона».

— якщо не виводити гроші в Україну, а розраховуватись віртуальною карткою Wise через Apple Pay — як бути з податками?

Ніяк. Поки гроші не зайшли на ваші українські рахунки, ви не можете відобразити їх надходження для свого ФОП.

— чи держава якимось чином знає про надходження на рахунок у Wise?

Ні.

— сам Wise не цікавиться питаннями оподаткування?

Не думаю, але цікаво на комусь перевірити :)

А чого сіра зона, якщо укр фопу не заборонено мати рахунок за кордоном ? Розкажіть, будь ласка, докладніше. За рахунок того що Wise це приватна картка, а не бізнес рахунок ? Можна відкрити якийсь Buisenes Wise, мабуть.

Думаю, що так. Щоб бути більше білим, треба відкрити бізнес-екаунт Wise.

Тут немає головного питання:
— який курс конвертації USD->UAH при розрахунку карткою Wise всередині України?

Хтось може щось купити в Україні закордонною валютною карткою й показати реальний курс конвертації? Дякую!

мене особисто більше цікавлять саме розрахунки в європі/світі

Карта мультивалютная. В приложении можно менять валюту на гривну, и дальше расплачиваться этой гривной. На сегодня курс 29,25. Можно, конечно, и валютой платить с автоматической конвертацией, но сам wise говорит что курс будет чуть хуже, чем если поменять заранее, нет в этом никакого смысла, если можно поменять пока стоишь в очереди на кассу

Якщо курс не комерційний, а НБУ (±1%), то немає ніякого сенсу для тих, хто в Україні, отримувати гроші на рахунок Wise :(

Есть. Юрисдикция не Украины, раз. (твои баксы не продадут в авторежиме при приближении дефолта или банально они не сгорят ибо банк тю тю).
Два, там можно поменять баксы на любую другую валюту.

А реєструвати ФОП потрібно, чи можна просто отримувати?
Для іноземного замовника — якщо я не зареєструю фоп — якісь можуть бути незручності?

Им то как раз пофиг через одного, но это серая зона и уход от налогов, это надо понимать.
Т.е. будут проблемы с получением наличных долларов и налички в целом.

а если картой расплачиваться или переводить по безналу?

Расплачиваться международной картой и с неё же снимать нал (грн) проблем не будет. Но завести деньги на укр карту == попасть на 20% налог. С одной стороны, говорят, до 400к тобой интересоваться не будут (в месяц). С другой, можно обналичивать только малую часть и вообще сократить траты, а основную сумму перевести например в акции (или искать способы обнала именно валюты)

20% все одно менше ніж 30% станом на зараз (25 на курсі і 5 податку)

Если речь про общий случай, а не когда внутри Wise вы себе поменяли гривну. Предположим, гривны нет, есть доллары. Скорее всего это будет какой-то курс Visa/Mastercard. Я так думаю. Потому что у банка, эмитента карты, никакой гривны и в помине нет. Такие вещи, мне кажется, разруливает платёжная система. Ну а если есть гривна на счету, ответ что курс будет таким, по которым вы её поменяли внутри Wise.

Підписатись на коментарі