Платформа для видалення проросійських виконавців зі Spotify
Привіт!
З початку повномасштабного вторгнення в Україну було помітно, що багато музикальних виконавців або замовчують, або відверто підтримують агресора. Надихнувшись деякими сайтами, які надавали для ознайомлення перелік таких музикантів, я вирішив піти трохи далі і створити платформу на якій користувачі стрімінгових сервісів могли б видаляти треки цих виконавців зі своїх бібліотек у декілька кліків.
Було розглянуто 3 найпопулярніші сервіси: Spotify, Apple Music та YouTube Music. На жаль на даний момент лише Spotify надає офіційний API для видалення треків з бібліотеки користувача, тому я вирішив зупинитись на ньому.
Після декількох днів роботи я створив платформу shamevoices.com, після чого ще декілька місяців очікував одобрення зі сторони Spotify для того щоб зробити цей сервіс доступним для всіх.
За перший тиждень після запуску платформи користувачі видалили більше 7 тисяч треків зі своїх збережених, а на момент написання цього листа у базі сайту знаходиться 175 виконавців.
По замовчуванню платформа пропонує видалити тих, хто відкрито підтримав агресію проти нашої держави. Додатково користувач може ввімкнути налаштування і відобразити «мовчунів» — виконавців, які мовчки підтримують війну.
Базу виконавців активно розширюю, пропозиції можна надсилати на [email protected]
28 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів