Можливість отримати довідку про податковий статус онлайн. Підтримайте петицію

Зараз такі часи, коли багато людей виїхали за кордон, або вимушено змінили місце проживання в середині України. В тому числі ті, хто працював як фізична особа підприємець (ФОП) у якості фрілансера, виконуючи роботи для закордонних замовників, та сплачуючи податки в Україні. Іноземні компанії часто вимагають в українців довідку «Статус податкового резидента України». Зараз цю довідку можна замовити через інтернет, але (!!!) отримувати її треба тільки особисто. Я вважаю цей стан речей диким анахронізмом, особливо тепер, коли частина міст окупована та під обстрілами і багато податкових взагалі не працює. Зараз процедура отримання довідки регулюється Наказом Державної Податкової Адміністрації України N 173 від 12.04.2002 за підписом М.Я.Азарова.

Я пропоную видати новий наказ Державної Податкової Адміністрації України замість старого (N 173 від 12.04.2002) в якому буде вказана можливість як замовлення, так і _отримання_ електронної копії довідки (PDF файл з електронним підписом органа, що видав) дистанційно, через Інтернет.

Якщо ви згодні — підпишіть мою петицію на сайті Президента: petition.president.gov.ua/petition/141816

PS/ і на сайті Кабміна petition.kmu.gov.ua/kmu/Petition/View/4284

👍ПодобаєтьсяСподобалось1
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Им вообще не выгодно такое пилить))) Это только усилит отток денег из Украины.

А чому петиція до президента України? Він яким боком взагалі до ДПС? Нє, я розумію, що у Зеленського, як у першого президента в історії України зі своєю монобільшістю в парламенті, «прав» сильно більше, ніж передбачено Конституцією, але до повноважень царька він ще не дотягує і не може втручатись в діяльність ДПС.

ДПС підпорядковується Кабінету міністрів України і петицію варто створити саме там: petition.kmu.gov.ua

Дякую. Зробив і там петицію. Хоча бачу що мало кому це цікаво.

petition.kmu.gov.ua/kmu/Petition/View/4284

Дякую, пішов підпишу. Я з цим вже стикався, коли ми жили в Швеції і дружині довелось літати назад в Україну, щоб отримати цю довбану довідку.

Підписатись на коментарі