У МВС запропонували зробити «платним» виїзд чоловіків за кордон на час війни

Віктор Андрусів запропонував ввести «страховий внесок».

У МВС запропонували ввести «платний» виїзд за кордон для чоловіків на час війни / фото ДПСУ

Радник міністра внутрішніх справ Віктор Андрусів запропонував ввести страховий внесок для чоловіків, які хочуть виїхати за кордон під час воєнного стану. Він констатував, що російсько-українська війна затягнеться на довго

Про це радник глави МВС у своєму Telegram-каналі.

«Щодо виїзду чоловіків за кордон. Так, на жаль, війна на довго. І нам потрібно буде мобілізувати не одну сотню тисяч солдатів. Але питання виїзду — це не заборонити або дозволити. Це питання як їхати. Я пропоную внести страховий внесок, наприклад, 3-5 тисяч доларів і вільний виїзд для того, хто його вніс. У будь-якому випадку тотальна заборона шкодить нам ще більше», — йдеться в повідомленні.

За його словами, заборона на виїзд створює багато проблем, тому необхідно змінити підхід до регулювання виїзду

«Дві історії моїх знайомих. Один мав засіяти сотню тисяч гектар, але не мав дизеля. Знайшов у Румунії, але не міг відправити за ним українців. В результаті він найняв молдаван, які довезли в Україну, а потім тут переливали та доставляли на місце, оскільки молдавани не хотіли їхати в область з бойовими діями. Друга історія, знайомий до війни, не встиг підписати договір на постачання нашої продукції до Німеччини на кілька мільйонів доларів. Вже три місяці він не може виїхати й підписати договір, що дозволяє йому врятувати 300 робочих місць», — підсумував Андрусів.

www.unian.ua/...​ni-ukrajini-11847600.html

👍ПодобаєтьсяСподобалось9
До обраногоВ обраному3
LinkedIn

Найкращі коментарі пропустити

З ФОП-рахунка можна буде розрахуватися, чи потрібно буде купити по 40, а продати по 29?

— Зелена злочинна влада не готувалася до війни, хоч її попереджали США, а тепер не випускає мене закордон
— А чому ти не виїхав заздалегідь, якщо США попереджали про війну?
— Ви нє понімаєте єто другоє

Кріпакам дозволять викуп з неволі

в Украине могут облегчить процесс выезда нардепов за границу во время войны. Соответствующая поправка прописана в законопроекте (itd.rada.gov.ua/...​billInfo/Bills/Card/39610) № 7383, поданном в Раду 17 мая.
Если его примут, пограничникам запретят требовать у нардепов что-либо, кроме паспорта — обычного или дипломатического.

Но главное — чтобы не было дискриминации.

Ребята, а в чем проблема собственно? Это существует во всем мире в уголовном праве и у нас, называется — залог. Бедные сидят, богатые ходят на свободе до суда. Что за вопли? Зато если выедет тысяч 100, на эти деньги экипируют шикарно тысяч 100 военных. Какой толк от сидящих и жрущих пиво здесь?

378 коментарів

Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів Коментарі можуть залишати тільки користувачі з підтвердженими акаунтами.

Ну что? Никто так и не разродился законопроектом на эту тему?

-

в Украине могут облегчить процесс выезда нардепов за границу во время войны. Соответствующая поправка прописана в законопроекте (itd.rada.gov.ua/...​billInfo/Bills/Card/39610) № 7383, поданном в Раду 17 мая.
Если его примут, пограничникам запретят требовать у нардепов что-либо, кроме паспорта — обычного или дипломатического.

Но главное — чтобы не было дискриминации.

У радників МВС «одна история охуительнее другой»

Коли дитину примусово зачиняють в кімнаті, що вона хоче більше за все? Думаю, що втекти з дому.
Пам’ятаєте як ЗЕ-президент на Новий Рік виступав перед дітьми. Зеленський натякав, що він сприймає більшість українців як наївних дітей. Можливо щось змінилось.
Але тікати з України в умовах війни з імперією зла та тотальної брехні — це не факт, що розумна ідея. Бо ЄС може бути і наступний після України. Тому ЄС та цивілізований, вільний світ має стояти з нами до кінця, переможного для України.

Але тікати з України в умовах війни з імперією зла та тотальної брехні — це не факт, що розумна ідея.

Это зависит что для тебя на первом месте, если Украина конечно бежать нельзя. А если нет? Тут нужно понимать, что закон и мораль иногда диктуют противоположное выгоде для себя

У меня тоже у знакомых аналогичная история: до войны сделали половину монтажных работ по контракту поставки оборудования. Монтажники вернулись уже с началом войны, наладчики не могут выехать, а деньги по контракту зайдут после подписания сдачи-приемки.
Не думаю, что это частый случай, но под вопросом дальнейшая судьба предприятия на 150 человек в регионе.

Якщо це не безповоротна плата за кожен виїзд, в саме страховий внесок, який повертається автоматично, коли людина повертається в країну — це чудове рішення було б. Бо цього року вже пропустили один off-line івент компанії во Флоріді, а ще попереду 2-3 конференції, які хотілось би відвідати.

А непогане було б реаліті-шоу, якби не константна сума за виїзд, а типу топ-1000 людей по сплаченим податкам за сезон (квартал) з відкритим ладдером, нарешті б був рейтинг «справжніх програмістів». Заможні ігри

А ще краще зробити торги.
Наприклад — торгується 1000 місць на виїзд. Ну і всі бажаючі роблять ставки, в тій же Дії.
Ну і якщо твоя ставка менше тисячного — вилітаєш. Потім можеш перебити чиюсь ставку. І так далі якийсь визначений час.

Якщо зліте то військомати теж зможуть перейняти

А если твоя ставка от 1001 до 2000 места, то получаешь повестку 😂 это чтоб мотивировать суммы по-больше ставить 😁

а ще краще поставити стільці й поке грає музика усі ходять по колу. А коли музика закінчується хто встих сісти той може віїхати

Можна з більшою користю! Справа в тому, що рашисти охоче використовують заборонений «Солнцепек»:
cdn.meta.ua/...​news/c3/01001cl9-c395.mp4
Дальність невелика — 6 км отже застосовують по першій лінії окопів. Але окоп рятує слабо.
Отже хтось повинен сидіти на першій лінії і приймати на себе вогонь. На щастя це не повинні бути досвідчені воїни. Насправді навіть цивільні перевдягненi у форму із макетами зброї можуть зіграти роль цілей не гірше!
Хто хоче поїхати — з початку повинен пройти прискорену війкову службу. Відсидіти тиждень для відволікання вогню: хто вижив — звільняється від військового обов’язку назавжди і може їхати лікуватися закордон.

І взагалі, хтось розуміє сенс заборони виїзду?
Шо це дає, є якесь логічне пояснення?

1) Есть мужики на призвать
2) В ЕС образ украинского беженца это женщина с ребенком
3) Оставшись в Украине, люди зарабатывают и тратят деньги здесь и таким образом помогают экономике

Звучить логічно, але:
— всі базуються на припущенні, шо як тільки буде можливість всі чоловіки позбігають. Х3, я взагалі так не думаю. В ідеалі — замовити соцопитування: «Якщо буде можливість виїхати — чи будете ви виїжджати і за яких умов?». І може виявитись так, що бажаючих виїхати і не супер багато
— Бажаючих воювати чи допомагати — достатньо (суб’єктивна думка)
— про «образ біженця» — х3, мені здається норм країни і так будуть допомагати, а куколди тіпа Нікчемини — будуть тормозити. Тобто взагалі не факт, шо це суттєвий фактор

і з приводу «заробляти і витрачати в Україні» — може виявитись так, що гроші, які пересилають заробітчани перекривають податки, які генеруються ними в Україні.
My point в тому, що рішення заборонити чоловікам виїзд базуються на декількох припущеннях, а не на соц. дослідженнях чи економ. розрахунках, які прям цлком реально провести. І припущення, що достатньо велика кількість чоловіків — ссикуни, які не люблять Україну і одразу побіжуть ховатись в Європах — це тотальна неповага до суспільства, ставлення як до недозрілих інфантильних малоросів без ідентичності, а не норм громадян.

Я думаю все простіше. Є старий совковий закон про воєнний час, який ніхто не змінював і не збирається, бо владі п***й на плебс було, є і буде.

І припущення, що достатньо велика кількість чоловіків — ссикуни, які не люблять Україну і одразу побіжуть ховатись в Європах

Якщо почитати доу то воно якось так і виглядає.

Тогда, когда мужчин начнут без ограничений выпускать, в Украине уже и призывать не будут, так что им и бежать будет не от чего.

а вы попробуйте сдвинуть парадигму с «бежать от» на какой-то более взрослый анализ и выводы.. есть прецедент, я выше описывал. Подрывает ли он доверие и условную любовь к родине — ин май хамбл опинион — более чем. И таких прецедентов у каждого своих — кто конференция, кто заробитчанин, кто вообще моряк. Честно говоря и просто в страхе я не вижу ничего не природного.. Лично меня тупо колбасит любое ограничение свобод перемещения. Я в самые лютые разгары первых запретов ковида садился в машину с женой и ехал куда подальше на природу где странные додики с возможностями не накидали бетонных блоков и камней.

Прикол в том, что айтишники, которые свалят асап это капля в море. Есть куча других украинцев, которые останутся здесь по самым разным причинам.

никто ж не говорит, что всех под одну гребенку) зачем на кого-то равняться вообще.
О том и топик, по-моему, что люди разные, а уравнилово через принуждение не Ок

Если свалит 10% с самыми большими зарплатами, то даже без учета амплификации процентов на 20% упадет средняя. А с учетом амплификации вообще неизвестно что будет, может, лавина получится.

10% с самыми большими зарплатами от населения Украины это больше чем работает людей в ит.
Вот если уедет 50% айтишников, то это будет 0.5% от трудоспособного населения. Что много, но не 20%

biz.nv.ua/...​sti-ukrainy-50201752.html
Трудоспособных в Украине 8млн приблизительно.
Тоесть уже больше 3%.
Но вообще большие зарплаты не только ИТ.

3) Оставшись в Украине, люди зарабатывают деньги здесь

Огромное кол-во мужиков потеряли работу, и сидят кормятся в гуманитарных штабах за счет волонтеров и гос-ва. Их просто приходится содержать. А они готовы поработать руками где то в Польше.

Тобто безробіття має звільняти від мобілізації?

Я ответил на конкретное сообщение. Причем тут ваш вопрос?

По такой логике, нужно и бездетным женщинам выезд запретить.

Не удивлюсь если это будет уже с 1 октября)

надеюсь, что нет)

Почему именно с 1 октября?

tsn.ua/...​rat-na-uchet-2027614.html

Согласно этому приказу, с 1 октября 2022 года Главнокомандующий Вооруженными Силами Украины должен обеспечить взятие в военный учет женщин определенных профессий и специальностей

сенс просто, під час оголошення военного стану, всі чоловіки мають прийти до військомату відмітитись, повідомити де вони проживають, піти до дому і чекати дзвінка з військомату, в Жешув військомат не буде дзвонити ))

Нет, не должны.
Должны только первой волны.
Иначе как бы военкоматы загнутся.

Якраз закон каже дуже однозначно що повинні всі туди з’явитись. Загнуться чи не загнуться то по барабану — береш палатку і живеш в черзі.

Нет, закон так делать говорит только когда обьявляют полную всеобщую мобилизацию
А ее не обьявляли. Обьявляли частичную.
Всеообщая — это когда вы приходите к военкомату, вас тут же на улице записывают в листик и колонной в поезд на фронт.

А вообще на сроке в 10 лет меня должны были вызвать на сборы и присвоить очередное звание. Но прошло как-то 20+ и никто ничего не делал. Они вообще нефига не делают кроме кошмара для 18летних.

Погано читали — в воєнкомат і так треба час від часу ходити, профілактично :)

Нет такой обязаности. Если ваш адрес — актуальный. Даже актуализация контактных данных не проставлена в законе.
Если шо, норматив в СССР один военкомат на 10-50тыс населения. Если хотя бы 10% будут приходить раз в месяц — это просто сплошной поток на проходной вообще без оформления документов.

У Зеленского в приказе было вот так
www.president.gov.ua/documents/692022-41413

здійснити в обсягах, визначених згідно з мобілізаційними планами

5. Генеральному штабу Збройних Сил України визначити черговість та обсяги призову військовозобов’язаних, резервістів та транспортних засобів національної економіки в межах загального строку мобілізації.

Місцевим органам виконавчої влади у взаємодії з територіальними центрами комплектування та соціальної підтримки, за участю органів місцевого самоврядування та із залученням підприємств, установ та організацій усіх форм власності, фізичних осіб — підприємців організувати та забезпечити в установленому порядку:

1) своєчасне оповіщення і прибуття громадян, які призиваються на військову службу, прибуття техніки на збірні пункти та у військові частини;

Это по закону — частичная. А что он расказал журналистам — не важно.

здійснити в обсягах, визначених згідно з мобілізаційними планами

А зміст мобілізаційних планів є державною таємницею, просто за визначенням.

Там главное, что гражданам не сказали всем явится, а назначили ответсвенных за оповещение.
Да, потом сделали вид, что таких нет — наказаывать самих себя не интересно.

Вони і так загибаються. В Києві Шевченківський пропускає 10-20 людей в день з повістками. Інших переписує на листочок і просить прийти пізніше. Працює 3 дні на тиждень. Дехто там вже третій тиждень з повісткою в черзі, і поки не прийняли.

Ну извините, 3дня на тиждень и «полная общая мобилизация» это как то не стыкуется.

Я думаю шо випускати тіпів за кордон 100% треба але не таким способом.

Мб варто скласти список професій, представникам яких можна вижджати. Моряки, водії фур і т.д.
Мб дозволити виїзд, якшо покажеш контракт на роботу за кордоном.

Думаю, кращий варік — взагалі всім дозволити виїзд, людей, хто хоче воювати і просто підтримувати Україну і так достатньо

водії фур

і так можуть виїжджати на скільки я памятаю

да, згоден на 100%

— Зелена злочинна влада не готувалася до війни, хоч її попереджали США, а тепер не випускає мене закордон
— Ви нє понімаєте єто другоє

Краще facepalm кнопку, вона частіше більше підходить для того що у коментарях пишуть, і не настільки негативно, хоча і суть схожа

Не все сидели и следили за новостями, политикой.
И как оказалось зря:(

Мало хто розраховував на таку значну ескалацію по всій країні,

Що до мене, саме так. Тому що це виглядало максимально нелогічно і, в цілому, протирічило інтересам росії. Хто ж знав що росія і логіка настілки далекі одна від одної речи.

Що ви згадаєте із дій Хуйла за останні 15 років, що пішло б на користь Росії?

А я давно пропонував затранслювати на запоебрик думку, що путін — американський шпигун. Бо так расеюшку погубить ніяке НАТО та інші прокляті піндоси самі не змогли би.

Так ти виїхав в кінцевому результаті?

шо в итоге? ты выехал?
интересен конец истории

У меня все так же как ты говоришь, только новостями запаривалась жена.
тоже все подготовили, затарились. машина всегда в боевом и на полных
за неделю ДО сделали «тестовый» выезд во Франковск. Пожили там неделю. В итоге
по причине некоего душевного дискомфорта от разрыва с близкими/друзьями не без троллинга и «очкошники» с их стороны — вернулись. Как оказалось за три дня до..

розчарував. З такою підготовкою чекав на якусь мега сасес сторі тіпа встряв на гуманітарний пароль ще до дикої черги в Мексиці..

хоча.. тут як і всюди така позиція чомусь «харам» і фу-фу-фу. Тому в принципі може і десь там, фото з таймстампом просити не буду )

Ну я выехал. А почему нет? Все равно в отпуск давно надо было.

Давайте честно — усі були в курсі.

Ніхто не був в курсі, казали війни не буде, будемо шашлики смажити і все окі буде.
Знаменита стання від Української Правди розлетілась і теж усіх (мене так точно) заспокоїла що це безглуздя і таке не можливе. Якби люди справді були в курсі то діяли б інакше.

США не попереджали конкретно мене, не надавали мені ні доказів, ні супутникових знімків, ні перехоплення розмов раша генералів, ні нічого, розумієш? Люди дивляться першим чином на вказівки своєї влади, а вони були чіткі — «не знімайте той готівковий долар бо то все паніка» і так далі.

Те, кто побежали первыми — красавчики. Те, кто решили сразу не бросать страну и не ронять экономику еще на уровне угрозы — лохи и должны страдать. Ну такое...

З грудня попереджали. Хiба це просто перевезти майно, сiм’ю, хатнiх тварин тощо та пересиджувати десь в Європi 3+ мicяцi, чекаючи чи почнеться чи нi? Так, дуже дивно що всi 30+ мiлйьонiв так не зробили..

Как это не готувалися, готувалися усе бабло вкладували у гарнi шляхи :)))

Виїхали-то як раз зелебобіки — обрали нам оце і з’.бались.
А є люди, які не тікають від загрози, а йдуть їй назустріч. Це називається — стояти ПЕРЕД дітьми та стариками, а не ЗА.

якщо США попереджали про війну

США та інші наші союзники ніколи не зверталися з цією інформацією до народу України, навіть до парламенту не зверталися. Вони зверталися до виконавчої влади використовуючи непублічні канали бо такого роду інформація зазвичай публічно не передається. Та частина інформації яка потрапляла у пресу була на рівні газетних чуток, керуючись якими приймати навіть особисте рішення про евакуацію не варто.
Виконавча влада у свою чергу цю інформацію приховала і це можна і потрібно розглядати як злочин. Приблизно десь так була свого часу прихована інформація про чорнобильську аварію.

США та інші наші союзники ніколи не зверталися з цією інформацією до народу України, навіть до парламенту не зверталися

Це неправда. Інформацію передавали багатьма медіа-ресурсами. Принаймні, Еспресо, Цензор.нет, П’ятий, Прямий — били в набат півроку перед війною. Парламентська опозиція піднімала питання закону про національний спротив з 2019-го року, але закон був «не на часі» і тому запізнився на рік (тільки щоб він був поданий від ОП, а не опозиції), фінансування армії постійно обговорювалось в сесійній залі ВР з осені 2021-го року, але до того, влітку 2021-го ОП і Зеленський в злочинний спосіб переформатували роботу каналу «Рада» і ввели туда цензуру.

Ну і звісно все це вам не показували по каналам олігархів Коломойського, Медведчука, Фірташа та Ахметова.

Еспресо, Цензор.нет, П’ятий, Прямий

То лі дєло олігарх Порошенко

Олігарх — це той, хто використовує бюджетні гроші для підвищення своїх статків. Схеми збагачення на державних підприємствах та субсідіях Коломойського, Ахметова, Фірташа, Пінчука ми знаємо, вони всім відомі. Коломойський тупо поставив за допомгою свого бізнес-партнера Зеленського своє керівництвіо в державні Нафтогаз, Центренерго і Укрнафту, та п***ить наші гроші абсолютно відкрито. Ахметов та Фірташ «заробляють» на субсідіях держави їх підприємствам різниці тарифів ринкових та для населення.

Підкажи, як «заробляє» на державних грошах Рошен? Видали указ про обов’язкову купівлю «Шаленої бджілки» в школи? Чи що?

Іноді не варто повторювати брехню олігархічних каналів, достатньо просто витратити 5 хвилин на те, щоб розібратись з поняттям «олігарх» (і не спаплюженим поняттям в російсьому сегменті Вікі, а справжнім, класичним).

Ой, а шо там по агробізнесу чи кузні, прям ніякого конфлікту інтересів не було? А по Богдану, МХП?

Жесть :) Розказувати в 2022 році про «Богдан», який був проданий Порошенком років 15 тому — це рівень аналітики, поважаю :)
МХП має якесь відношення до Порошенка? Можете навести якісь факти на підтвердження цього?
Щодо інших «що там» — те ж саме. Є факти зловживань?

Окей, упустимо ситуацію, що чиновник ніяк не міг сприяти тому, щоб закупівлі відбувались у його бізнес-партнера та повіримо, що Богдани то конкрурентноспроможній товар який зміг обійти всі альтернативи в чесних тендерах, або певні закони написані будуть так, що твій друг отримає більше всього дотацій на фоні інших, при тому що він і так найбільший гравець на ринку, то збіг обставин. В одній країні просто за сам факт подібного зв’язку підуть з посади, десь це назвуть корупцією, десь то буде умовно легальний лобізм, у нас то назвиється четвер. Вотева. В кінці кінців, оно німецькому естеблішменту, після влади, яка роками підвищувала енергетичну залежність, можна на пенсії чисто випадково йти в газпром працювати, то що з нас, дрімучих, взяти.

Але шо ж по кузні і агрохолдингу? Чи то теж не рахується, бо насправді бізнес не Пороха, його баті/сина? Бо якщо тут зради немає, то, вибачте, і розказувати про те що Зеля з Бєньою пов’язані не треба. Що, в них спільний бізнес десь є? Один банкір, другий клоун, ваащє ж не пересікаються.

Я розумію, що в секті важко повірити, що Сивочолий одночасно може і для країни добре робити, і про своїх друзів подбати не забути, а то вийде, що він не мессія, а звичайний смертний. Але життя воно не чорно-біле. Чувак безвилазно при владі з 98 року, а при цьому якось бізнесом займається, виготовляючи практично все, від шоколадок до кулеметів. Вибачай, але я не можу поставити чувака, який на початку дев’яностих наприватизував не зрозуміло за які гроші купу компаній в один ряд з условним Чечеткіним чи Клімовим, хоча останні теж не янголи. Порох відрізняється від Коломойського чи Ахметова тільки тим, що лобіював свої інтереси при владі персонально, а не через проксі. При цьому він непоганий менеджер/HR, і зміг масштабувати свої бізнеси в вільний від політики час.

Але шо ж по кузні і агрохолдингу?

Та розкажіть же скоріше, що там по Кузні чи що там по агрохолдину? І що це за агрохолдинг? Це така назва?
Давайте скоріше подробиці корупції! Ціна на катери завищена?
Що ви маєте на увазі, викрикуючи вже котрий раз слово «агрохолдинг» — я хз взагалі. Розкажіть, що там?

Я про Укрпромінвест-агро, такі назви хер запам’ятаєш. Якшо шо, сам факт того, що бізнес чиновника отримує щось від держави, будь то замовлення чи дотації, є корупційним. Ну от так воно працює. Коли є два варінти на тендері, і один з них афільований з начальством, уже одного цього достатньо щоб робити тиск на комісію. А що до конкретики, то я навіть не буду згадувати справи ДБР, бо ви ж скажете що вони політичні.
Я скажу так, є думка, що проблема не в ціні катерів, і навіть не в сумнівній якості, а в принципі в тому факту що їх купували, т.я. вони не були пріорітетними цілями. Повномасштабна війна то прекрасно показує, що воюємо ми не на морі, а десантний корабель з гарматою на борту нічого протиставити руснявому флоту не зможе, будь їх хоть сто.

бізнес чиновника отримує щось від держави, будь то замовлення чи дотації, є корупційним

90% політиків на Заході зараз плачуть навзрид. Більшість із них володіє бізнесом. Явно цей бізнес бере участь в державних тендерах і, скоріш за все, частину із них виграє.

Я розумію, що легше повірити в прості, але невірні «теорії» корупції, ніж осягнути всю складність світу, але спробуйте. Корупція — це там, де конкретний замовник отримує НЕЗАКОННІ переваги перед конкуретами на отримання державних коштів.

(для тих, хто в танку, Закон забороняє держпосадовцям КЕРУВАТИ бізнесом, а не володіти ним).

А що до конкретики, то я навіть не буду згадувати справи ДБР, бо ви ж скажете що вони політичні.

А чого б не згадати? Згадайте. Всі 150 кримінальних справ проти Пороха. Більше 10% всіх кримінальних справ, які були відкриті ДБР. Згадайте хоч одну із них, де є якийсь реальний злочин, а не «юридичний треш», як це назвав на «100% свій» генпрокурор Зеленського Рябошапка.
Починайте згадувати тут, тільки можна з цитатами із цих кримінальних проваджень, щоб ми разом посміялись.

Невже не зрозуміло, що при абсолютно підконтрольних ОПі ГПУ, ДБР, СБУ та НацПоліції, та при своїх кишенкьових судах через друга Татарова — Портнова, Пороха вже разів 100 посадили б за ці 3 роки, якщо б знайшли хоч якесь порушення Закону з його боку.

в принципі в тому факту що їх купували, т.я. вони не були пріорітетними цілями

Тобі не соромно це казати, коли вже війна почалась? Коли як раз заразди тупої зеленої ініциативи про розпіл грошей на великих кораблях, які будуються роками, була згорнута програма розбудови москітного флоту малих катерів? А за планом ми вже мали мати ще 4 артилерийскі катери (а ті 4, які є, вже офігезно себе проявили, коли, наприклад, завлікали під удари Градом російський есмінець). А ще у нас мали бути до 2022 року ще два малих картери для Нептунів морського базування. Їх теж немає. І знову, через «чесну» зелену владу. Загалом у нас по планах 2017 року до 2021-го вже мало бути на чергуванні 5 комплексів Нептун. Вільхи, Сапсани. Богдани, які бьют навіть далі, ніж Цезарі. Чомусь «не склалось».

І так, це були відкриті тендери, в них брали участь і закордонні компанії, але жодна з них навіть близько не наблизилась до ціни Кузні, бо вона виставила ціну без урахування прибутку.

Хоча б почитайте той дебільний олігоферничний треш, який злочинці із ДБР написали в обвинуваченні генерала Павловського в справі про катери. Може, стане зрозуміло:
а) рівень злочинців із ДБР Сухачьова, обраного на фейковому конкурсі, друга Татарова, СБУ лейтенанта Баканова, друга дитинства Зеленського, та НП Монастирського, давьного партнера робітників ОП Татарова та Смирнова. Всі «кримінальні справи», що там ліплять на Пороха, навіть наших суддів вводять в ступор своєю тупістю і ницістю.
б) рівень ненависті Зеленського до Пороха.

90% політиків на Заході зараз плачуть навзрид. Більшість із них володіє бізнесом. Явно цей бізнес бере участь в державних тендерах і, скоріш за все, частину із них виграє.

А можна пруфи? А то в тих же США за у в’язницю просто за інсайдерську інформацію саджають, наприклад.

(для тих, хто в танку, Закон забороняє держпосадовцям КЕРУВАТИ бізнесом, а не володіти ним).

Ой, а хто ті закони писав? Часом не держпозадовці з бізнесом? Та й взагалі, класичну українську практику оформлення на дружину/дітей/батьків ніхто не відміняв.

Я розумію, що легше повірити в прості, але невірні «теорії» корупції, ніж осягнути всю складність світу, але спробуйте.

Ой, а хіба не ваша братія спрощує картину до персоналії президента. Типу Порох лічно Нептуни паяв, а Зеля лічно камаз з російським бітумом возив і Чонгар розміновував. Так, все працює складно. І в корупційній системі той, хто отримує відкати дааааалеко не завжди є тим, хто взагалі схему організував.

Я то бачив з середини, займавшись хардваром і супутнім ПО для зв’язківців в одному з пілотних ВПК проектів, який потім став частиною славнозвісної системи Дзвін. Коли доходило діло до тендеру, то хоч Lockeed Martin б туди зайшов, виграли б все рівно потрібні люди, бо написаний він під конкретні параметри заздалегідь визначеного виробника. І впиляти n відсутніх функцій в більш кращий варіант буде дорожче, а об’єми замовлень не настільки великі, щоб це було цікаво. Та ще й ціна буде нижче, бо з одної сторони серійний військовий виріб для військ НАТО, а вони недешеві в принципі, а з іншої цивільний з прикрученим поверх костилем з гівна і палок, що перетворює його в унікальний аналоговнєтний, та з такою маржою, що всім вистачить кешбеку. Тому інші і відваляться, хоча по факту то натівскі стандарти, а наші просять якусь сумнівну лабуду. І все це відкрито і є на прозорро, якшо шо, тільки без контексту ви про це в житті не дізнаєтесь.

І, до речі, доказати юридично посфактум теж не реально, т.я. завжди можна з’їхати на некомпетентність, а за це не саджають. Еверест он навіть навпаки з МО судиться за невиконання контракту. Це щодо кримінальних проваджень, про які було нижче, хоча там я в цілому згоден, то політичний треш в більшості своєму.

Тобі не соромно це казати, коли вже війна почалась? Коли як раз заразди тупої зеленої ініциативи про розпіл грошей на великих кораблях, які будуються роками, була згорнута програма розбудови москітного флоту малих катерів?

Та ні, не соромно. Це в твоїй уяві всі хто не в захваті від Гетьмана зелєбобіки, у мене до теперішньої влади теж багато питань, і з флотом одне з них.

Загалом у нас по планах 2017 року до 2021-го вже мало бути на чергуванні 5 комплексів Нептун. Вільхи, Сапсани. Богдани, які бьют навіть далі, ніж Цезарі. Чомусь «не склалось».

Можете послухати випуски фронтової поплави, де розбирал трохи. І вибачте, тамошнім експертам довіри більше.

Якщо коротоко:
— Нептун гівно
— вільха норм, тут справедливо
— Сапсана не існує, країна не виділяла ніяких грошей з 2013, був приватний конкракт з саудитами, який звернули і один макет
— Богдана гівно, після випробувань пофіксити всі баги по складності ідентично тому щоб зробити з нуля нову САУ.

Проблема оборони часів Порошенка, що все намагались робити самі, розвиваючи радянські напрацювання нашого ВПК, і в результаті нічого путнього у себе так і не зробили, бо це дорого і довго. Хоча могли б налагодити переозброєння на західний формат і купувати вже готові варіанти, зосередивши увагу на виробництві боєприпасів, наприклад. Або хоча б робити розробки в партнерстві з 2-3 країнами, як з Акінджі. А то намагались косплеїти Росію, тільки без нафтодоларів. Вийшло як вийшло.

Проблема оборони часів Зеленського, в тому що по суті взагалі нічого не робили в стратегічному плані, домучуючи по інерції що вже було, та купуючи всіляки ті ж корвети. І це ще гірше, якшо шо, краще криво йти, аніж стояти. Та, справедливості ради, зелена влада помилки визнала і так з’явився той же Залужний, який по «класичним» військовим поняттям надто недосвідчений для його посади. Але досвід не завжди працює, як можна було мачити з Хомчаком.

До речі, П’ятий та Прямий — вже давно не належать Порошенкові. 100% акцій було передано колективам цих каналів. Тож, вони — повністю незалежні.

І ти справді в це віриш? І шо, вони прям прибуткові, і з рекламних надходжень всім зарплати плотять, та техніку/студію/проекти оплачують, та ще й розcтрочку Пороху виплачують? Бо «прості журналісти» ж не просто отримали, а викупили за ринковою ціною ті канали.

Я не зелебобік, щоб вірити, чи не вірити. Є факти. Є реєстр власників цих телеканалів. Це — відкрита інофрмація. opendatabot вам в поміч.
Я сам доначу ці телеканали і знаю багато друзів, які роблять так же само.

Я не зелебобік, щоб вірити, чи не вірити

Та наче навпаки, віра то по частині свідків Пороха. Он у вас навіть внески є, сам же кажеш.

Та наче навпаки, віра то по частині свідків Пороха

Ні.

Он у вас навіть внески є, сам же кажеш.

Тобто, ти нікому не донатиш і своє жлобство намагаєшся на інших приміряти? Ну, ось живи із цим. Інші люди витрачають гроші не тільки на себе. Я багато кому ще доначу, окрім армії.

Це ти щось на мене приміряєш, звідки тобі знати кому і скільки я доначу.

Якщо говорити про українські медіа, то я оплачую підписку на Лізі, т.я. у них є хороша репутація і це дійсно бізнес, а не дотаційний інструмент керування масами. Хоча, в певній мірі ти правий, я віддаю перевагу платити за професійні послуги, аніж донатити умовно бесплатним альтернативам, якщо є такий вибір.

Тоесть выезд посольства США с формулировкой «опасно оставаться» это недостаточное обращение? Ну я не знаю.
Вы в истории Украины знаете еще такой случай?
Тогда да, надо было каждому отдельно курьера с пенделем отправить, или как вы представляете более активное обращение?

Та то уже поздно. Я билеты купил 5го и улетел 20го.
За два дня вы с семьей фиг куда уедете.

22-го вже літаки не літали із України :)

Вранье. Послушайте интервью с Будановым.

А що робити тим, хто не хотів тікати, а потребує відрядження по роботі зараз? Тікати в січні, бо в червні відрядження чи конференція?

Думаю, выпускать надо тех, кто сможет доказать, что он сидит без денег(тобишь не помогает государству материально) или от него, скажем, зависит финансовое состояние других(например, директор, который едет на встречу)
С текущим предложением получается, что свалят те, кто и так не бедствовал и поддерживал економику, тогда как бедняки и дальше будут лапу сосать.

про социализм надо было думать до гендерной сегрегации, теперь остаётся только «лежать сосать»

Что значит сидит без денег? Гражданин у которого целых 2 почки (одна запасная, читай лишняя) не может продать одну и заплатить государству скромный выкуп/залог в 3-5 к?! ;-)

В Польше и так куча наших сейчас, многие работают.
Так что не удивлюсь если в сезон клубники текущих рук хватит.

С текущим предложением получается, что свалят те, кто и так не бедствовал и поддерживал економику, тогда как бедняки и дальше будут лапу сосать.

Правильно, давайте «бідняків» випустимо збирати полуницю, а ті хто мають тут роботу нехай ідуть воювати?

А так пусть бедняки с голоду мрут че

Є один варіант, але за нього тут заклюють. Тому промовчу

Клюють тут тільки за збереження статус кво

Ну і за що бідняки поїдуть на моря?

Це є поганою ініціативою по ряду причин:
1. Якщо ми хочемо дати можливість заробляти в ЄС тим, хто сидить тут без роботи, то у багатьох із них банально вже не лишилося грошей аби платити такі завдатки.
2. Це є податком на бідність, ми знову робимо сегрегацію на бідних і тих хто в може платити.
3. При наявних курсових схематозах взагалі не коректно гзадувати валюту, адже очевидно, що віддавати цей завдаток будуть у гривнях.
4. Якщо ця ініціатива буде розглянута і прийнята, то це чіткий сигнал, що людей тут тримають не заради мобілізації, а через якісь інші абстрактні причини. Є великий ризик, що люди у яких є необхідна військова спеціальність і досвід виїдуть першими, просто зникне мобілізаційний резерв і доведеться комплектувати військо недосвідченими громадянами без досвіду і без спеціальностей які, максимум, зможуть копати і все що знають, це з якого кінця автомату куля вилітає.

Большая часть ребят с военными специальностями скорее всего уже на фронте.
Сегрегация — это замечательно, и я докажу почему. Вкратце — это эффективно.
Те кто зарабатывали заграницей и присылали сюда деньги — должны выехать что бы помочь своим семьям и нашей экономике не загнутся.
Но для этого нужно доказать что семья остаётся тут (например выпускать только мужчин кормильцев при условии что семья тут и блокировать выезд для его семьи, да-да заложники), а также что человек в прошедшие годы прислал в украину значительную сумму денег.
Айтишников никто никуда не выпустит — это думаю всем понятно.
Это ведь не выгодно. Но и призывать их в армию в качестве обычных солдат тоже не эффективно.
Кесарю — кесарево, слесарю слесарево.

Що пропонує уряд:
— жінки з дітьми вільно виїжджають
— чоловіки придатні до війни лишаються

Що пропонують айтішники:
— залишити жінок з дітьми в україні як заручників
— чоловікам тікати в безпеку

nuff said

Война — это не нормально. Забудьте о нормальности. Я говорю только о эффективности.

Функциональная неграмотность страшное заболевание. Вы прочитали что-то своё. Речь о том на каких условиях правительству выгодно выпускать мужчин. О безопасности речь не идёт. Будем откровенны в большинстве областей безопасно. И вопрос скорее стоит в безопасности экономической.

а можно навести приклад, де айтішники пропонують саме це?
я тут бачив в основному:
— залишити УСІХ в україні як заручників
— УСІМ хто не хоче воювати, тікати в безпеку

Но и призывать их в армию в качестве обычных солдат тоже не эффективно.

Комиссары в военкомате не согласны с данным утверждением.

Конечно, у них план. Цифры главное.

Я говорю о эффективности государственной политики. Интересы системы и отдельного винтика конечно же тут расходятся.

Это ведь не выгодно. Но и призывать их в армию в качестве обычных солдат тоже не эффективно.

Почему же идиоты на местах всё ещё призывают всех подряд?
Почему их не наказали?
Может мяса не так много как нам пытаются объяснить?)
И может государству по**ю на экономику и прочее ибо запад кормит? (а в короткую можно и на коррупционных схемах с границей заработать)

Нехватка людей лишний повод использовать их эффективнее. Но очевидно что функция полезности отдельного военкома прописана как «палочная система». Государство не есть монолитная воля.

Государство не есть монолитная воля.

В начале была якобы горячая линия для подобных жалоб. Три подтверждённых жалобы на военкома (чуваки на нуле которых там быть не должно) — предупреждение, пять — увольнение.
За месяц убрали бы это дерьмо.
Но нет, похоже это план (не военкомата)

МВС буде приймати чеки/виписки з банку донатів на ЗСУ? Чи занести викуп потрібно буде налом? Тут розводять срач про те, що не можна випускати чоловіків за кордон, бо це буде негативно впливати на мотивацію тих хто зараз на фронті. А от всі ці новини про критичний імпорт, «платний» виїзд, махінації з валютою і т.д. сильно мотивують тих хто вже на фронті?

МВС буде приймати чеки/виписки з банку донатів на ЗСУ? Чи занести викуп потрібно буде налом?

А ви податки налом заносите?

А от всі ці новини про критичний імпорт, «платний» виїзд, махінації з валютою і т.д. сильно мотивують тих хто вже на фронті?

Згорів сарай гори і хата?

Платити будуть батькам загиблих хлопцiв ?

Платить родителям погибших ребят должны родители Зеленского, пусть записывают видосы, ищут где хотят.

они уже платят. Своими никчемными перспективами

Зеленский виноват, что хуйло напало?

Без запада нас бы в любом случае завоевали бы

Какие то аргументы ?
сколько нам военной помощи дали за последние пол года в долларах ?

где-то на один годовой бюджет
меньше чем украли или непродуктивно направили за каденцию этого режима

режим ?)) что то повеяло рашкой ) ну ладно
Так сколько не продуктивно направили за последние три года, и куда не продуктивно направили ?

Я ще той порохобот, але цікаво що десь пропали ці саркастичні коменти про армовіра. Що ж трапилось?
П.С. А ще ж було: А то Путін нападьот..

Уявляю собі передвиборну кампанію в 2024 році, якби Зеленський будував армію, а не дороги. І якби велика війна не відбулася. От як весною 2021. Як напад 16 лютого. Полякали і відійшли. Бачу стройні шеренги усіх, хто зараз говорить по дороги. Як вони розпинають тупого мілітарного президента, який вирішив погратися в вождя, і всі пять років замість розвитку вкладав в армію. І що? В 2019 не було великої війни. В 2024 не було великої війни. Доріг немає. Що в портфоліо? Нічого в портфоліо. Стоїть черговий дурачок на черговому стадіоні перед черговим «я ваш вирок» і щось квилить про війну, війна ж могла бути, я вкладався, виймав мільярди і кидав, кидав безупинно на армію. А черговий я ваш вирок сміється йому в очі «ну і де війна, дуче, де твої битви, на які ти потратив всі можливості свого правління?»

Ну і що? Не обрали б на 2 термін і що? В президенти йдуть не для того щоб на 2 термін обратися. Армія це стратегічний вклад на роки. А дороги це не розвиток... нахрін ті ідеальні дороги потрібні коли 50% продаж коросвери + кількість камер контролю швидкісті росла в геметричній прогресії. Я от кожного разу коли бував за кордоном на авто то говорив собі. «Ну так, дороги класні, і покриття і зупинки для відпочинку, але як добре, що я турист і все це не за мої податки збудувалося!»

Так може вони прибутками за туризм вже вiдбили витрати на дороги та в плюсах давно)

тк наш социум лживый и иррациональный и эмоциональный то он проглотит любую лапшу
а безопасность, энергетика, экономика, занятость, это для понимающих всё меряется цифрами
и я скажу закрыть безопасность за один срок для нашего размера это нереальная задача

он не виноват что ему не уделяли должного воспитания. А родители да, виноваты персонально перед каждым из нас
и родители товарища Путина виноваты перед мной что выкормили такое вот. Не какие-то там «олигархи» которые тупо делают грязный бизнес, нет.

Издевательства над украинским народом продолжаются. Главное, чтобы украинское общество сделало правильные выводы из этих ужасов и кошмаров.

Ну так зачем финансировать армию и создавать военную технику когда можно просто сказать подайте всему миру, а там как повезет тем кто выживет на передовой.

Мы наблюдаем личностный рост президента и его избирателей в реальном времени. Лучше ли «Минск» и схематоз ? Сомневаюсь. Свинарчуки — удачный схематоз. Где-то неудачный. Реальность к сожалению не чёрно-белая. ПыСы: у меня тётка в Херсоне. Мне тоже провал на юге не нравится. Но согласитесь, в целом происходящее сейчас — не самый худший сценарий.

З ФОП-рахунка можна буде розрахуватися, чи потрібно буде купити по 40, а продати по 29?

Якщо потім цю страховку повернуть на ФОП рахунок то ще 5% податкова буде очікувати

Я вважаю цю ініціативу коректною!
Ті, хто не хоче працювати і не зможе гроші покласти на депозит, поїдуть у Європу і стануть на соц допомогу за рахунок платників податків у Європі, в тому числі, і жінок.

Є випадки, коли чоловіки, працездатні, не багатодітні, стають на європейську соц допомогу. І добре, якщо вони йдуть працювати, а не просто гроші європейців тринькають.

Війна, на превеликий жаль, надовго. Ці кошти зможуть піти на екіпіровку наших ЗСУ, на заробітні плати вчителям, лікарям та на пенсії, і в тому числі, внутрішньо переміщеним особам. А дивлячись на дефіцит бюджету, ця ідея — супер! І країну підтримаєш і з’їздиш у Європу та приймеш участь у мітингах на підтримку України! :)

Всі, хто хотів виїхати, вже давно виїхали і давали хабаря прикордонникам, які пішли у їх кармани, а так, гроші йтимуть у дефіцитний бюджет, даваючи можливість оплати зобов’язань державою.

Насправді це блядство та ґвалтування власної конституції

А я считаю, что это надругательство над всем тем, что сейчас защищают на фронте — свободой и равенством перед законом. Получается, умирать пойдут те у кого нету денег.

Во-первых, никто не идет умирать. Идут с другой целью. Случается, впрочем, к сожалению, всякое, но мантра об идущих на смерть — это ИМХО надругательство над нашими воинами.
Во-вторых, в самом законе прописано отсутствие и свободы и равенства, но обьективный взгляд на вещи — это не о наших гражданах. Вы выбрали неравенство, идущее вразрез вашим взглядам и его начинаете мусолить. Другие виды неравенства, идущие против закона или же очень мягко его обходящие, но ставящие вас немного выше и в более выгодную позицию вы предпочитаете оправдывать или не замечать.

Вы передёргиваете ситуацию. Остаться в Украине не равно умирать.

Если те у кого есть деньги выедут, догадайся с трёх раз кого мобилизуют

Якщо випустять тих у кого нема грошей і роботи, здогадайся кого мобілізують?

Треба ще спитати цих чудових европейцiв — де зброя ? Де шостий пакет санкцiй?

Ну тоді нехай чекають як до них зі свистом завітають Х-55-ті.

Де шостий пакет санкцiй?

а ось і він www.bbc.com/ukrainian/news-61643293

Які токсіки в коментах зібралися, це якийсь жах. Хотіли звалити — у вас був час до 25 лютого. А зараз треба працювати, щоб підтримати економіку і фронт.

Хотіли звалити — у вас був час до 25 лютого

На багатьох пропускних пунктах перестали випускати ще ввечері 24-го. Підозрюю, що з умовного Дніпра до кордону по перевантажених дорогах далеко не всі бажаючі встигли доїхати.

Блин ну вы что наивные? На границе погранцы сами ходят среди провожающих мужчин и спрашивают сколько денег вы готовы потратить чтобы пересечь границу.

спрашивают сколько денег вы готовы потратить чтобы пересечь границу

«N грошей»
«То це ви мені хабар пропонуєте? Ось вам повістка і протокол на вас»
/end

Значит мало предложили. Оскорбили своей мелочностью :)

Значит мало предложили. Оскорбили своей мелочностью :)

Мажористий знайомий брата за 5k$ на кордоні отримав повістку і трохи пізніше автомат.

Скряга :) Так дешево оценить свою шкуру.

Я особисто нічого не пропонував і ближче, ніж за 500 км від кордону не був від 24.02. Це іронізування над вашою пропозицією. Небезпідставне, як видно з сусіднього коменту.

— 200% из Днепра после 7 утра уже никто не мог выехать
— в 22-23 на Дяковцы уже не выпускали даже пеших. Тип с автоматом чуть ли не прикладом расталкивал толпу людей, которые от страха даже готовы были бросать авто и тащить чемоданы и пожитки по 6км пешком и кричал «женщины и дети» предлагая остальным идти в военкомат. Я нкиогда не забуду этой херни. Рили. Кто считает что это «звалити»- идите за рос. кораблем. Я работаю и доначу здесь — там бы ничего не поменялось.

А что касается страха, ну сорян, жизнь к такому не готовила. Не горжусь, но и стыдиться тут не чего. Там была очередь 6км в которой стояли такие дяди и на таких машинах что я со своими грошами дохода и снятый с учета по здоровью не валялся и рядом.. могу написать на чистом украинском. просто выше отвечал в ветке с ру, как-то не успеваю переключаться иногда

предлагая остальным идти в военкомат.

Мдаа.. Военный, стоящий чуть ли не в самой дальней от войны точке страны — предлагает гражданским иди его защищать? Это просто какой-то сюрр имхо (((

Кстати, может кто-то знает, а где Яценюк, Аваков, Тягнибок — они вроде как все возрастом до 60 лет?

Не горжусь, но и стыдиться тут не чего.

Проблема в том, что воюют за Украину — одни люди, а принимают решения — совсем другие люди, никак не связанные с теми, кто воюют.

И какие планируются результаты? Массовый разбой на дорогах идущих к пунктам пропуска и огромное количество разбойных нападений на «зажиточные» квартиры?
Или все думают, что те, у кого нет $5 тысяч, будут просто сидеть ровно и ждать пока они попадут в список тех, кого

потрібно буде мобілізувати не одну сотню тисяч солдатів

?

огромное количество разбойных нападений на «зажиточные» квартиры?

«Зажиточные квартиры» в Харькове уже давно обнесли.

Прямо все-все обнесли? Странно, периодически (не очень часто) хожу смотреть несколько квартир уехавших, еще несколько знакомых тоже ходят смотреть по несколько квартир. С ситуацией, когда квартира сгорела нафиг от прилета фугаса — сталкивались. С тем, что ее обнесли — пока не приходилось. Не, мародерство есть и что-то обносят, как и в любом другом прифронтовом городе в мире, но личная статистика не в пользу твоего утверждения.
Ты таки точно в каком-то другом Харькове живешь.

моя та сусідня на сігнашці — все ок, алє це район ПП а не СС
знаю авто викрадали, алє покинуті авто і без війни крали...

Ребята, а в чем проблема собственно? Это существует во всем мире в уголовном праве и у нас, называется — залог. Бедные сидят, богатые ходят на свободе до суда. Что за вопли? Зато если выедет тысяч 100, на эти деньги экипируют шикарно тысяч 100 военных. Какой толк от сидящих и жрущих пиво здесь?

Ребята, а в чем проблема собственно? Это существует во всем мире в уголовном праве

Проблема в том, что находящиеся на Украине не сделали ничего плохого, соответственно о уголовном праве речь не идёт

Осмелюсь заметить, что залоговая система существует далеко не только в уголовном праве. И используется не потому, что кто-то сделал что-то плохое, а совсем с другой целью, как раз для предотвращения чего-то, тяжесть чего и определяется размером залоговой сумммы.

Пусть они свой псиный анус дернут, предотвращатели блин

Нє ну ти, в нас ж одна з самих справедливих держав де соціальна рівність завжди була на пешому місці!)))

Еще в римской республике, патрициям за такие выходки вломили майданом, когда они отбирали земли у легионеров пока те были походе. Демократия так не работает, равенство прав и возможностей так она работает. Если вот это вот примут — лично буду жечь покрышки бросать коктейли молотова (как их делать учили всех по телевидению) и линчевать. Я в таком сословном государстве жить не хочу. Это не приемлемо!

А что предлагается отбирать сейчас?

чувак, застава використовується для того, шоб якшо тіп порушив запобіжний захід — компенсувати втрати державі. Умовно суддя-коррупціонер підозрюється у отриманні хабаря на мільйон гривень, то цей мільйон і буде заставою. Хабарник злиняв — то хоч гроші будуть компенсовані з нього.
Але ж рядовий українець злочин не вчиняв, тобто це ні фіга не застава.

Осуждаешь — предлагай. Какие твои предложения по поводу выхода из этой ситуации?

Дуже просто — доки йде війна, всі військовозабов’язані знаходяться в країні. І з 1го жовтня жінки також

І з 1го жовтня жінки також

А чому тільки жінки? До чого сегрегації і несправедливість. Дітей всіх теж повернути. Чому тільки чоловіки мають ризикувати, що за несправедливість?

Коментар порушує правила спільноти і видалений модераторами.

Я думаю ввели потому что боятся демпинга!
Рашисты наверно давно догадались тех бедолаг, которых они угнали в рабство, продавать в Европу за валюту. Не хочешь умирать на войне — сдаешься в рабство и тебя потом родные выкупят на границе с Парашкой за те же 3К баксов.

зато как их сми это подхватят и еще усилят раздачу своих паспортов )

Можна і так. Але тільки в Юр’єв день. Інакше — не по фен-шую. Для того і ввели свого часу Юр’єв день, щоб кріпаки знали порядок, а не перебігали від одного пана до іншого коли їм завгодно.
Раньше порядок був. Нє то шо щас. ©

Я підтримую ініціативу, бо:
— гроші йдуть у держ бюджет, а не якимось чувакам у власні кашені
— ці гроші підуть на нашу армію(!), волонтери та їхня допомога не безмежна
— вже достатньо солдатів мобілізовано, більше в сучасних умовах ведення війни і не треба (зброя вирішує)
— наші військові кажуть що солдатів достатньо, а потрібна тільки зброя
— є охочі добровольці, які мотивовані (і ми знаємо чим закінчується відправка на фронт не мотивованих людей)
— сини депутатів та різні мажорі виїхали, а звичайні люди не можуть поїхати працювати?
— є багато непридатних або частково непридатних до військової служби (які від одного бронежелета впадуть і зламають спину)
— економічний фронт для нас не менш важливий
— через податкове законодавство громадяни не перестануть сплачувати податки в Україну, виїхавши закордон
— треба зрозуміти, що війна швидко не закінчиться, рашистів ще потрібно вигнати з усіх наших територій, а відповідно нам потрібна працююча економіка та регулярні надходження до бюджету

гроші йдуть у держ бюджет, а не якимось чувакам у власні кашені

А если половинка товарищу майору и он тебя не видит, то в кармашек.

є багато непридатних або частково непридатних до військової служби (які від одного бронежелета впадуть і зламають спину)

Так может быть отпустить тех, кто воевать априори не может?

відповідно нам потрібна працююча економіка та регулярні надходження до бюджету

Предположим, некто выехал сам, вывез жену, маму и собачку. Какие от него поступления в бюджет?

Тоді всі хто зараз хочуть виїхати стануть непридатними і відповідно корупційних схем не зменшиться, всі мріятимуть отримати «корочку» непридатного.

Предположим, некто выехал сам, вывез жену, маму и собачку. Какие от него поступления в бюджет?

Ну, по-перше, не забуваємо про податкове резидентство. А по-друге, ти спочатку спробуй вивести маму, тата, бо у них у всіх тут ДІМ, який ніяк не можна покинути, навіть під обстрілами!
І загалом багато сімейних людей згодом повернуться, тому що життя за бугром не всім підійде (слабка шкільна освіта, нереальні ціни на покупку нерухомості та інші незручні аспекти)

Тоді всі хто зараз хочуть виїхати стануть непридатними і відповідно корупційних схем не зменшиться, всі мріятимуть отримати «корочку» непридатного.

Так она будет дешевле, чем пять тысяч ибо незаконно, зато врачу в кармашек

спочатку спробуй вивести маму, тата, бо у них у всіх тут ДІМ, який ніяк не можна покинути, навіть під обстрілами!
спочатку спробуй вивести маму, тата, бо у них у всіх тут ДІМ, який ніяк не можна покинути, навіть під обстрілами!

Если я не могу выехать, какая разница почему: мама не едет, или запрет на выезд?

багато сімейних людей згодом повернуться

И если сделаться не годным, это как — то помешает вернуться?

Тим, хто апріорі не можуть воювати, перетин державного кордону дозволено і так.

Это в теории, на практике сильно по другому

— вже достатньо солдатів мобілізовано, більше в сучасних умовах ведення війни і не треба (зброя вирішує)

Звідки інфа? Арестович сказав?

— сини депутатів та різні мажорі виїхали, а звичайні люди не можуть поїхати працювати?

То може варто дотримуватися всіх законів, а не городити нові костилі?

— є багато непридатних або частково непридатних до військової служби (які від одного бронежелета впадуть і зламають спину)

Так з попереднього пункту ж виходить що людей достатньо і можна не мобілізувати непридатних і частково непридатних, тобто, можна випускати і без бабла?

Звідки інфа? Арестович сказав?

Звідки інфа шо нэ? Кто-то очень важный сказал?

Особисто приходив у військомат, а ти приходив у військомат за відповіддю на це запитання?

Не понял, ты ходил в военкомат, пробился через очередь «мне только спросить».
И спросил «Вам достаточно мобилизованных»?
Что за военкомат ходил?

Не понял, ты ходил в военкомат, пробился через очередь

Так

«Вам достаточно мобилизованных»?

Ні

Что за военкомат ходил?

А7376

— ці гроші підуть на нашу армію(!), волонтери та їхня допомога не безмежна

Речь вообще о страховом платеже.
Тоесть ты выезжаешь на определенный срок — вернулся получил деньги обратно.

«економічний фронт для нас не менш важливий» — ви неправильно розумієте поняття «економічний фронт». Це точно не монетизація тимчасово обмежених конституційних прав і свобод.

использует методы крепостного права, чтобы заставить своих граждан воевать за себя

А война и есть дикость из прошлых веков! Вы заметили: нормальный, современный человек, которому есть что терять не горит желанием воевать. Воевать хотят полу-дикие религиозные фанатики или выродившиеся русские варвары, которые живут в странах, застрявших в прошлом тысячелетии.

Нормальные и современные люди в Израиле из 9 млн населения могут поднять армию более 700+ тысяч (регулярные войска — 176,5 тыс. Резерв: 565 тыс. чел). Видимо вы путаете, что такое нормальность.
Польша за полгода построила 5.5-метровый забор с Белоруссией длиной более 50 км после кризиса с нелегальными беженцами. Вот это нормальная реакция на угрозы, когда твои соседи дикари-бандиты. news.zerkalo.io/world/10148.html

вновь прибывшим на планету Земля инопланетянам, я рекомендую ознакомиться для начала с историей, к примеру — Войны Судного дня
в которой Израиль, при полной неготовности к этой войне, за несколько недель дал такой 3.14зды напавшим на него Сирии, Египту, Ираку, Иордании, при активном участии совка
и отбросив кратно превосходящие силы противника, в составе: 993 000 солдат, 3630 танков, 4000 БТР и БМП, 1720 орудий, 480 самолётов и 140 вертолётов (больше половины всей авиации в итоге было потеряно)
что страны арабской коалиции срочно сели за стол переговоров (израильские войска к тому моменту уже Дамаск обстреливали), пока их не разгромили

танки, танки были не в зеленый покрашены!

баллистическими ракетами

советскими Луна (предшественник Точка-У)

Авиация была у Израиля лучше. Арта ± паритет

Силы и средства Израиль/Арабские государства Соотношение
Личный состав, человек 1:2,7
Танки 1:2,1
Орудия и миномёты 1:2,2
ПУ ПТУР 1:3,9
Боевые самолёты 1:1,8
Вертолёты 1:2,3
ЗРК 1:9,3
Корабли и катера 1:3,3

З арабів вояки так собі... Батько друга (якраз тоді «отдавал интернациональный долг» в Єгипті) розповідав нам про їх «дисципліну і виучку». Судячи з інфи по війні в Сирії, ситуація практично не змінилась...

З арабів вояки так собі...

именно после Войны Судного дня в Израиле сняли с должностей всех, кто так считал

Тогда также Израиль провел мобилизацию, а у нас каждый третий просит выпустить его за границу.

Тогда Израилю было 25 лет, и приехали его строить явно не слабаки. А у нас стареющее деградирующее население, большевизм, популизм, совок. Выдать своих дочерей за иностранца считают успехом

Тогда также Израиль провел мобилизацию

именно, в течении нескольких дней страна с всего 3 млн населения доукомплектовала собственную армию до 415К личного состава, предварительно обученного

Учтите, что все это происходило на Синае.
А там для танков аж.. одна дорога.
Толку от танков, если их не больше 10 из 3600 можно поставить на местности для атаки? А обойти — месяц по тропам.

не стоит так сильно фантазировать
www.youtube.com/watch?v=mt4vZ63NAuM

Сирия да, а Египет фактически заблокировали на перешейке.

Забор от нелегалов никак не спасёт от танков.

Именно поэтому ответ на дикость — то что Василий воспринимает как дикость.

зарабатываю как водитель автобуса

Назвеш хоч одну країну, де «сеньор смузихлеб» буде отримувати на рівні водія автобуса? 🙂 Багато де різниця буде не на порядок, як в Україні, але в пару разів відрізнятиметься точно.

Дания, разница полтора раза где-то. У меня не самые свежие данные правда. Друг там два года жил. Зарабатывал на уровне с конюхом соотечественником.

Дания, разница полтора раза где-то
в пару разів відрізнятиметься точно

Ну, як я і казав.

А это принципиально зарабатывать именно во сколько-то раз больше среднего соотечественника? Меня вот вполне устроит ситуация, когда конюх зарабатывает достаточно для удовлетворения всех своих нужд и я зарабатываю столько же, сколько и он.

Испания ;) Вполне может даже ниже получать.
Мне 2к евро предлагали местные. А у водителя автобуса тут около 1800.
Вообще местная работа мечты — дворник(Канары). На них очередь на 30 лет вперед. Берут только "постоянных резидентов"(5+лет на острове)

1. Полностью согласен с мыслями
2. Охеренная у вас ЗП если эта сумма ее треть.
Подскажите что учить. Я похоже в карьере повернул не туда

під третиною скоріш за все малась на увазі втрата третини заробітку на курсовій різниці між продажем валюти за курсом НБУ, і купівлею за ринковим.

а почему треть было же 19,5%
курсовой у меня нет, я обычный поц. работаю на укр. заказчика привязки к валюте нет ))
да, стало обьективно меньше денег но это ж курс и инфляция ,а не именно «отстегивание» в буквальном смысле кому-т ов карман. Или я чего-то не понимаю?

ЗЫ: увидел лычку DevOps )) на мобиле доу не супер юзерфрендли особенно при переходе с ФБ

так и не понял какого решения ты ищешь
тема про «уехать нельзя остаться» (поставь точку там где правильно)
то что ты пишешь вроде как про политику, однако хер знает какая возможна политика при обьективных убытках и войне.

Также не знаю наживаются ли там банки и можно ли то что ты пишешь назвать прям чистой прибылью. Ведь они могут продавать только ту валюту которую купили as-is. Я сам просто из банка :) понятно что выгода есть иначе бы банк не проводил операции, но это далеко от понятия чистая прибыль. Возможно без такой меры банки будут лопаться быстрее чем ЕС подписывает очередной пакет санкций, вопрос кому будет тогда хуже.

Вангую, что после открытия границ, многие выедут отсюда.

Так собственно на это и рассчитано. Напугать максимально. Напугать Украину, напугать мир. Террор на уровне эмоций, информации, физической безопасности. В Украине никогда не расследовали и не осудили террористов прошлого хотя бы ХХ века, значит террор будет повторятся.
Но пугают и терроризируют обычно те, кто сам очень боится. «Смелые» олигархи удрали в неизвестном направлении, как и их потомство и родня. Многие смелые и успешные бизнесмены, бывшие (а некоторые и действующие) бандиты и воры сидят в западных областях Украины или вообще в ЕС.
Даже российские депутаты госдуры, российские пропагандоны — если он были смелыми, то наверняка отправили хотя бы кого-то из своих детей воевать в пехоту за ДНР или ЛНР. Но они трусливые, поэтому посылают бурятов и калмыков.

Даже в рашке такого сюра нет

Может потому что в Рашке в 3 раза больше населения призывного возраста ? ОПК в N раз мощней, и продолжает работать. Женщины не сбежали. А сбежало далеко не так много....
Не надо быть гением чтоб это понимать

Кріпакам дозволять викуп з неволі

Гениально! Это же великолепный способ собрать денег на войну.
Жители Европы и всего мира сейчас в шоке от зверств рашистов, от истребления украинцев и готовы помогать.
Всего за 5К долларов можно спасти одного украинца от истребления рашистами. Не такие уж большие деньги — особенно если выкупать надо только военно-обязанных. Пускай это даже 20 миллионов мужчин — по 5К это всего 100 миллиардов баксов. Вполне подъемная сумма для мировых благотворительных фондов.
Согласитесь — в развитых странах жизнь человека стоит больше 5К. Это дикость что людей отправляют на убой, потому что они не смогли выкупить свою жизнь.

Ну чо там, не покупай кота — выкупи украинца. Должно взлететь!!

Ну можно открыть невольничий рынок в Европе. Богатые европейки за хорошего мужика может и 50К на аукционе заплатят.

. Богатые европейки за хорошего мужика может и 50К на аукционе заплатят.

А багаті європейці і ще більше.

Подходи, не зевай — украинца выкупай!) Иллюстрация фтему: Гюстав Буланже «Рынок рабов» i.imgur.com/OuFj7u0.jpg

Кріпакам чи сцикунам?

Це ваша психологічна проєкція?

Не можешь победить коррупцию — возглавь ее!

Потому, что столько есть у относительно небольшого количества людей. И лучше с нескольких десятков тысяч взять по пять чем с одного $500 000

ну не знаю, по-моему цифра с прицелом на айтишечку а не заробитчан и моряков, то есть они будут сидеть до посинения

Эта дурь в голове у зам министра МВД. Не постового сержанта Дуболоменка, а заместителя министра.

Видел статистику: 80% украинцев в настоящее время имеют не более 10 000 гривен дохода на человека в месяц.

Так и выедут за 3000-5000$ не миллион мужчин явно, а если сделают выезд за 10000$ и выше, то многие будут сидеть в Украине как и сидели.

Всі, хто може викласти 300-500к і хотів виїхати, вже виїхали.

Якшо чоловік повертається в країну, гроши теж повертають?

Виїзд в доларах, а повертають в гривнях.

И минус транспортировка!!! (ну а чо, с газом же прокатило)

По курсу НБУ це ще оптимістично бо можуть замість повернення запросити підтвердити походження грошей й гроші зависнуть на рахунках.

В Харькове консервируют ТЭЦ. Этой зимой отопления не будет. Кто не уедет — отращивайте шерсть.
www.objectiv.tv/...​-teplo-i-elektroenergiyu

Я вас умоляю. Я по сравнению с вами школьник (26 годиков), но и я помню такие демарши со стороны ТЭЦ-5 в прошлом. Это ж банальный торг.

Я вам больше скажу — ТЭЦ-5 в таком режиме живет практически всегда. Жила до войны, живет сейчас, будет жить после победы. Все привыкли. А Бивер просто истеричка.

тупые головы можновладцив начали изредка приходить более-менее умные мысли

значит официально «продавать право на жизнь» это умная мысль ? А у тех у кого этих денег нет — ну извините, п***уйте под арту и рсзо рашистов

Ну, ідея непогана, адже:
1. Всіх не мобілізуєш. Сучасна війна це про артилерію/авіацію, а не стінка на стінку з калашами
2. Багатьом внутрішньо переміщеним особам можливо було б краще працювати закордоном, ніж сидіти в контейнерному містечку.
3. Потенційні вливання валюти від заробітчан.
4. Люди зможуть їздити до іноземних партнерів, налагоджувати бізнес, і тд, що позитивно вплине на відновлення країни

Проте оскільки тут мова йде про саме страховий внесок aka застава, то незрозуміло, на який термін, та по яким критеріям буде дозволено виїзд, і при яких умовах цей страховий внесок буде вважатись використаним/конфіскованим.

По багаточисленним свідченням, з прикордонниками все рішалось за суми 5-12к баксів. Тому тут пропонується набагато краща ідея, аніж та банальна корупція яка де-факто є зараз

Своєрідна пропозиція. Посилання навіть не працює, до речі, канал в телеграмі приватний (став після публікації?)
Ну, але якщо й справді щось таке придумають, то чому б і не скористатися

Интересное предложение. Это что получается
1. Запрет на выезд для военнообязанных не имеет силы для тех у кого есть деньги, интересно как это согласуется с конституцией и другими законами?
2. Граждане — рабы государства и обязаны дать откупной за выезд.

Вместо того чтобы наладить работу военкоматов, народ хочет набить кармашки. Зашибись предложение! Добавляем сюда льготный курс покупки долларов ЧАСТНЫМИ банками и критический импорт женских сумочек. Класс! Кому война — кому мать родна

1. Запрет на выезд для военнообязанных не имеет силы для тех у кого есть деньги, интересно как это согласуется с конституцией и другими законами?

На это все уже наплевали введя этот запрет. Почему бы теперь не собрать немножко денюжек

Граждане — рабы государства и обязаны дать откупной за выезд.

Угу, ну вроде того, как в 19-м веке от панщины откупались.
Все новое это хорошо забытое старое!

Вместо того чтобы наладить работу военкоматов, народ хочет набить кармашки. Зашибись предложение! Добавляем сюда льготный курс покупки долларов ЧАСТНЫМИ банками и критический импорт женских сумочек. Класс! Кому война — кому мать родна

Сумочки щас не в тренде. Щас бесплатная растаможка евроблях это окно в мир больших возможностей!!

Потому, что неофициально договориться дешевле

Потому, что неофициально договориться дешевле

Для этого нужен человек, с которым можно договариваться. У меня например такого нет. Хот проблемы с тем, чем платить нет.

Ну, то есть для тебя нормально, что от выполнения долга перед родиной можно откупиться?

Родина — это ширма, которая создана для того, чтобы в случае угрозы, номенклатура смогла защитить себя и свои интересы (не путать с интересами гражданского общества), а значит ей плевать сколько при этом погибнет людей. Задайтесь лучше другим вопросом:
Государство для человека, или человек для государства? По какому принципу живёт государство это понятно, а вас это тоже устраивать быть всю жизнь должным тому (государству), кто для тебя ничего не сделал (государство)?

Я не припоминаю что я там в долг что-то брал.Так, место рождения и проживания, не более того.

Да так, поговорить больше.

Просто ты родился в тюрьме и за свободу нужно сначала заплатить!

Там зареєстрували вроді вже відміну itd.rada.gov.ua/...​billInfo/Bills/Card/39708

Читаем внимательно и не фантазируем. А если и фантазируем, то обрабатываем разные варианты, а не для поныть только.
Запрет на выезд для военнобязанных действует. Но предлагается ввести систему залогов, чтобы военнобязанный мог все же выехать для своих нужд, а потом вернуться. То есть запрещено, но можно выехать, внеся залог. По-моему аналогичная же система работает в судовой практике.

Запрет на выезд для военнобязанных действует. Но предлагается ввести систему залогов, чтобы военнобязанный мог все же выехать для своих нужд, а потом вернуться.

А почему вернуться, вдруг мне надо постоянно жить за границей? Что делать, если выехать надо, например на лечение, но денег нет?

Если можно де факто заплатить чтобы тебя выпустили за границу, это как раз и говорит о том что я написал выше

выехать надо, например на лечение

наскільки знаю, це є одна з офіційних причин для виїзду

Ну попробуй выехать по этой причине

элементарно согласуетя, это залог, а не выпуск. не возвращаешься — залог уходит и на тебя дело. разве в уголовном праве не так?

залог уходит и на тебя дело. разве в уголовном праве не так?

И в международный розыск его по Интерполу!!!

Чотири мільйони шукати через інтерпол ніхто нк буде)

Угу. А потом некто Виктор попал в список находясь в военной части на передовой, и фиг он докажет, что не верблюд.

Ну не знаю. У меня вот у ребенка доказать, что он учится в Шевченко — не получилося. Хотя куда уж проще. Просто отказалися принимать подтверждающие документы, которые сами же и запросили.

Я правильно понял, человек учится в университете, у него обязана быть законна отсрочка, но военкомат отказался принимать документы просто потому что так захотел? Комиссар царь и бог нынче?

Да. У него травма головы — отсрочка по болезни и отсрочка по учебе.
Травма головы в возрасте 12 — подтверждать с точки зрения военкомата раз в три месяца.
Какой коммисар? Секретарь отказалася. К коммисру вообще никого не пустили.
Раньше универ сам отправлял доки военкому. Сейчас — лично за свой счет на коммисию за 200км, раз в три месяца. доки с универа привезите(500км). А привезли? ну мы не будем их брать. Едьте на медкомисию.
И ладно бы это какой-то вуз в Жмеринки был бы. Тут вроде как один из главных вузов страны, дневная форма, стипендия. Фигня это все с точки зрения секретаря, нефиг отмазываться

Так и какой выход? У всех студентов дневной формы обучения есть отсрочка от мобилизации, хотят комиссары этого или нет. Причем тут медкомиссия? Если отсрочка по учебе, а медкомиссия уже второстепенная.

Никакого. Живет на Канарах.
Ну вот а у секретаря нету отсрочки. Она ж главнее, чем законы, ну вы как маленький. Зря она чтоли устраивалася секретарем.
Можно в суд подать. Мама не хочет.

Я читал еще кейсы когда отказывали тем кто второе высшее получают, мол «вы уже свое отучились, а теперь бегом родину защищать». Только есть нюанс, каких либо ограничений на получение образования с 2017-го года не существует, в законе просто указано «здобувочам вищої освіти денної форми» (цитата не точная). Но, в военкомате свои законы, там нужно планы выполнять, а не вот это все.

а в чому уголовщина буде, взагалі-то?

«уклоненіє от мобілізації» починається рівно в той момент, коли ти отримав повістку та проігнорив дедлайн явки до воєнкомату. а так — це навіть на адміністративку тягнути не буде.

возвращаешься — залог уходит и на тебя дело. разве в уголовном праве не так?

Вот только дотянутся до выехавшего государство не сможет. А значит это фактически плата за выезд

ще й будь-який суд таке діло загорне навіть не почавши розглядати.

Не рабы, а государственные крепостные. Едешь работать за границу — платишь залог (оброк). Конченное скотство.

У кого нет миллиарда, могут идти в жoпу! ©

5к баксов — это несколько лет налоговых поступлений среднего ФОП.
Еще учитывая, что этот фоп не будет повышать спрос внутри страны на горючее для своего трансп. средства или/и выпрашивать соц. выплаты по причине отсутствия дохода — везде плюсы для государства.

по его логике, заробитчанин должен заплатить 5к$ ради возможности уехать в Польшу, что бы эти 5к$ заработать там? не похоже, что этот это предложение для обычных людей, скорее для айтишников и мажорчиков. Тогда почему не 50к$?

Не переживайте, мажорчики уже все выехали

Та да, у перші часи ще мажори виїхали. А ми сидемо та чекаймо поки замовник не скаже нам «Бай-бай»

Не взнос, а залог. Деньги возвращаются при выполнении необходимых условий, никто навсегда их забирать не собирается.

Если вспомнить что в нашем законодательстве практикуется внесение залога вместо ареста как мера пресечения за определенные преступления, то напрашиваются очень неодназначные аналогии.

Вангую, что через какое-то время этот персонаж заберёт свои слова обратно, но само предложение от своей родной страны заплатить выкуп за себя красивого дурно пахнет! У раба может появится возможность выкупить себя из рабства.

Не выкуп а залог. Это разное, если вдруг захочется вернуться то можно получить хороший бонус!

Яку максимальну суму Ви були б готові задонатити за виїзд?

Сколько бы я заплатил что бы война исчезла из моей жизни? Уже заплатил больше 5К точно...

Скорей всего просто пустые прокламации, но если что я согласен

Цей закон чітко дискримінує людину за рівнем доходу. Як кажуть КГ/АМ

Уже есть дискриминация по полу.

Немає дискримінації за кількістю дітей. Це рішення обумовлене тим що троє+ дітей важче виховувати (ніж 1 чи 2). Потрібен батько. Цим самим і рішення про супровід дітей інвалідів.

там есть еще более интересный пункт про тех кто потерял близких.
честно не хотел бы развивать эту тему, люди те и так натерпелись
Но со стороны государства оно как-то плохо пахнет :(
А если еще проводить параллели с этой инициативой в зеленых — то совсем трэш получается (((

Люди навіть природніми благами не завжди можуть нарівні скористуватись, не будучи дискримінованими за рівнем доходу. Ми давно та фундаментально всі дискріміновані за рівнем доходу.

Деньги напрямую стране все лучше, чем в карман погранцу.
P. S. Не очень понимаю вой про «бедные не смогут выехать»: даже если бы у меня не было такой суммы, если очень надо — есть кредит.

а тут есть админы ? я бы присмотрелся к Homo.

В чому тут дискримінація? Пропонують же випускати по факту оплати, а не від того, скільки ти заробляєш в місяць, ти можеш при тому взагалі не мати жодного рівня доходу, а гроші отримати з продажу майна чи позичити

Ну и что, тебе и мне от этого хуже, что ли ?

Говорящая голова, которая ничего не решает, что-то там нафантазировала, и все бросились обсуждать.

Не розумію чого «вища каста» має отримати право виїхати під час воєнного стану в країні. Що наступне, легалізують хабарі для айтішників?

Чоловіки це «вища каста»? Досить шовіністично!

Всіх чоловіків будуть випускати? чи тільки тих хто може заплатити?

Тобто зараз ви кажете що вища каста це ті хто може зібрати 3 тисячі доларів?

А ще тих, у кого троє дітей, якщо що.

Если не можешь заплатить — значит не мужик.
А дальше уже дискриминация по половому признаку

Логіка нагадала анекдот з дитинства:
— Ведмідь, от у тебе сірники є?
— Нема
— Значить ти імпотент

Так в армию сейчас по такому же принципу набирают
— Автомат хочешь?
— Не
— Тогда держи цветок вместо автомата, женщина!!!

Мужик без денег — не мужик. Это вам любая жена подтвердит ... если, конечно, у вас достаточно денег что бы была жена!

какая-то херня безумная.. по крайней мере соболезную тем кто так женился. Не дай Бог какой рак/краб/инвалидность — мало того что ополовинишься при скоростном разводе так еще и по миру с сумой пойдешь без возможности заработать/после оплаты лечения

ЗЫ: моя когда за меня выходила у меня была ЗП в два раза меньше евойной :)
Сейчас правда соотношение несколько иное но то другая история.
ЗЗЫ: пасатри Gold digger пранки в FB Watch.Еще там иногда попадаются девчата «Wife material». в их терминах. Короче кто-то видимо перепутал то и другое. И судя по всему многие :)

Ой хоспади, авысшая каста с пятеркой денег в месяц.
Да сходи ты уже на парковку того же Епама, прости господи
и на парковку, ну например, возле прокуратуры.
Как бы тут свердоходами не пыжились, но массовости машин с ценником 100к+ не наблюдается.

У цьому випадку визначення немає ніяких рамок, а лише говорить про надання привілей певній частині населення.

И что?
Разве раньше не было этой привилегии, только по половому признаку?

надання привілей певній частині населення.

Добре що зараз не так. А, чекайте...

не понимаю почему «высшая каста» имеет право на лучшее образование? надо все забрать и поделить среди всех по-равному, чтобы и нищие имели такие же возможности как и богатые...ух сколько Шариковых развелось. Элементарные основы капитализма прям глаза режут. Почему это богатые заключенные могут вносить залог, а бедные нет? отменить бедным залог!

Які приємні соціалістичні ботіки на доу. Знають історію голівудського кіно, як мінімум.

Ви б поїхали за такі гроші?

Ну це не дорого.
Одна компенсація для середнього айтішника.

средний это какой уровень? У какого среднего уровня компенсация 5к?

только ремарочка — тебя могут выпустить на месяц, а не навсегда. Эта сумма, это залог твоего возврата. А помимо суммы еще и дело могут припаять, если примут таки закон

Как будто кто-то, кто бежал от войны, захочет на нее вернуться!

А як вони змусять повернутись? О_о

Ну це з якого боку на неї дивитись. Комусь застава. А комусь легальна альтернатива хабарям.

Ще в часи навчання в універі був вибір:
1. відслужити після навчання 9-12 міс строковиком.
2. піти до лав ЗСУ на 3 роки по контракту.
3. хабарями прикупити білий квиток
4. легально «прикупити» військовий квиток молодшого лейтенанту запасу за доволі символічні гроші + сумарно 3 місяці активностей на військовій кафедрі.

Імхо найбільш вигідним був 4-й варіант. Аналогічно якщо буде виїзд за певну суму... Не потрібно вважати її заставою. А легальним хабарем за виїзд )) І спробувати повернути вони зможуть тільки якщо криміналізують неповернення. Але це ефекту мало дасть.

Тому я мало вірю в те що щось подібне приймуть. Взагалі на фоні статей, пропозицій всіляких депутатів, чиновників і радників складається враження що вони або дуже тупі, або дуже розумні, що спеціально чіпляють теми які призводять до адових срачів. Ніби головна ідея — відволікти народ від чогось важливішого.

легально «прикупити» військовий квиток молодшого лейтенанту запасу
Імхо найбільш вигідним був 4-й варіант

І тепер з цією «військовою спеціальністю», будь добрий, на фронт 🌚

ну бюрократія в війську ніде не ділась. і мобілізація рядовим, чи молодшим лейтенантом — різниця є. до того ж лейтенантів в такій кількості не потрібно, як рядових.
а всім хто скористався варіантом 3 з білим квитком — не так солодко через наявність приписки маленькими буквами «обмежено придатний». після запровадження військового стану такий квиток перетворився з карети в гарбуз.

#%$# у меня не за деньги этот квиток!
скажу больше когда я выписывался из общаги после универа
мне военком поставил в одну дату принят и снят с учета (и там в штампе статья)
и сказал — всё больше не приходи.. по факту просто поэкономили бумагу потому что в 10м никто о войне и не думал

Всем так ставили. Ибо вы должны были по месту новой прописки прописаться.
А принять он вас был обязан, чтоб обьяснить происхождение документов.

не.. это был как раз военком по месту прописки. Тот который на общаге это отдельный он был до
— то есть стоит штамп снять (изза прописки в военкомате где универ)
— стоит штамп принят(поставлен) по месту прописки дома
— и, внимание, в эту же дату рядом стоит штамп — снят с учета ( с указанием в штампе статьи) — после этого как я понимаю отметку и слова военкома «больше не приходи» мне уже ни на какой учет нигде становиться не надо. Место прописки я после этой встречи не менял

Не берут лейтенантов на фронт. Их нельзя взять без их согласия на должность меньше командира взвода. А там все занято. Очень уж много у нас лейтенантов. Взвод это от 10 человек, в пехоте до 40.

5. Піти на аспірантуру (або після змін в 2017 на другу вищу освіту). Тобто вчитися заради того щоб не йти в армію.

В аспирантуру было дороже, чем на военку.
И по балам, и по деньгам(если по балам не проходили).

Не все, що вигідно законне. Ми ж тут про законність виїзду з поверненням говоримо, а не про те щоб намахати систему і втекти за кордон з кінцями.

Які гроші? Це ж застава яку все рівно повернуть.

Я надіюся уже всі звикли до популістських пропозицій законів які «тіпа ветує» наш зепрезидєнт з серьозною командою для підвищення свого рейтингу.

в данном случае президент выступает в роли плохого полицейского, за что ему минус в рейтинг, очередной уже какой и громадный. от него должны быть такие иницативы

Это для вас он «плохой». а для электрората, который 5 тыс собрать не может даже за 10 лет — хороший. Ибо сгорела хата — пусть у соседа сгорит

Підписатись на коментарі