Rubyist UA. Як я створив україномовний Youtube-канал з вивчення Ruby on Rails

Усі статті, обговорення, новини для початківців — в одному місці. Підписуйтеся на телеграм-канал!

Я Сергій Кошовий і програмую на Ruby on Rails вже 8 років (переважно бекенд). І мені нарешті вдалося втілити свою ідею — я створив Rubyist UA!

Це новий YouTube-проект з програмування на Ruby On Rails українською мовою.

Чому я це роблю?

Мені цікаво розвивати українське ком’юніті програмістів. Коли сам починав, то помітив, що є вагон літератури та різних ресурсів, але не знаєш за що хапатися. Я також був ментором та лектором в ком’юніті Pivorak, де зрозумів, що мені подобається навчати програмуванню.

Тож, коли я вивчав програмування (десь за часів Київської Русі 😁), вся потрібна інформація була лише англійською або російською мовами. Зараз ситуація дещо покращилися, але не дуже. 95% відео з програмування на YouTube у видачі буде не українською.

Здавалося б, ну окей — можна обирати лише англомовні канали та заодно підтягувати іноземну. Але будьмо реалістами: початківцям точно комфортніше буде почати навчання українською.

Зараз багато хто задумався над опануванням нових професій. І я хочу допомогти людям, яких цікавить програмування на Ruby on Rails. Все роблю безоплатно, адже це такий мій благодійний внесок у процвітання нашої країни.

На каналі Rubyist UA вже є три уроки. Я додаю нове відео щотижня.

Освіту я маю комп’ютерну, але Ruby довелось вивчати самому. Тому добре пам’ятаю, як це: самому вивчати невідому тобі річ (а якщо ще освіта не технічна, то програмування здається недосяжним).

Особливості мого курсу:

1. курс практичний: студенти зможуть крок за кроком створити власний веб-сайт
  2. я справді пишу власний проект для кавових фанатів (він є прикладом веб-сайту) і не вигадую ситуації
  3. в курсі немає детального вивчення мови Ruby (бо це набагато масштабніша робота), але є база та всі помічні фішки
  4. не використовую чудеса монтажу, аби показати який я ідеальний програміст :) тому разом зі студентами розбираємо помилки та вчимось дебажити
  5. відповідаю на всі запитання в коментарях та соцмережах — відкритий до обговорень.

Закликаю долучитися до ІТ-армії не лише для знищення ворога, а й для наповнення світу гарними речами. А ще буду щасливий, якщо розробники з інших технологій будуть створювати свої україномовні Youtube-канали з програмування.

Слава Україні!

👍ПодобаєтьсяСподобалось15
До обраногоВ обраному1
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Ruby on Rails

Ниче се, оно еще живо?

Ба більше, цього року нова мажорна версія вийшла.

Я як Ruby-початківець хочу сказати, величезне дякую! Бажаю каналу величезного успіху. Обов’язково підпишусь

Супер
Також думав над таким каналом
В мене є група студентів яких я менторю
поки почали з vue.js, але потрібно буде ще бек з ними вчити

Це ж чудово! Vue досить популярна штука. Записуй ролики зі студентами 😉

Підписатись на коментарі