Rubyist UA. Як я створив україномовний Youtube-канал з вивчення Ruby on Rails
Усі статті, обговорення, новини для початківців — в одному місці. Підписуйтеся на телеграм-канал!
Я Сергій Кошовий і програмую на Ruby on Rails вже 8 років (переважно бекенд). І мені нарешті вдалося втілити свою ідею — я створив Rubyist UA!
Це новий YouTube-проект з програмування на Ruby On Rails українською мовою.
Чому я це роблю?
Мені цікаво розвивати українське ком’юніті програмістів. Коли сам починав, то помітив, що є вагон літератури та різних ресурсів, але не знаєш за що хапатися. Я також був ментором та лектором в ком’юніті Pivorak, де зрозумів, що мені подобається навчати програмуванню.
Тож, коли я вивчав програмування (десь за часів Київської Русі 😁), вся потрібна інформація була лише англійською або російською мовами. Зараз ситуація дещо покращилися, але не дуже. 95% відео з програмування на YouTube у видачі буде не українською.
Здавалося б, ну окей — можна обирати лише англомовні канали та заодно підтягувати іноземну. Але будьмо реалістами: початківцям точно комфортніше буде почати навчання українською.
Зараз багато хто задумався над опануванням нових професій. І я хочу допомогти людям, яких цікавить програмування на Ruby on Rails. Все роблю безоплатно, адже це такий мій благодійний внесок у процвітання нашої країни.
На каналі Rubyist UA вже є три уроки. Я додаю нове відео щотижня.
Освіту я маю комп’ютерну, але Ruby довелось вивчати самому. Тому добре пам’ятаю, як це: самому вивчати невідому тобі річ (а якщо ще освіта не технічна, то програмування здається недосяжним).
Особливості мого курсу:
- курс практичний: студенти зможуть крок за кроком створити власний веб-сайт
- я справді пишу власний проект для кавових фанатів (він є прикладом веб-сайту) і не вигадую ситуації
- в курсі немає детального вивчення мови Ruby (бо це набагато масштабніша робота), але є база та всі помічні фішки
- не використовую чудеса монтажу, аби показати який я ідеальний програміст :) тому разом зі студентами розбираємо помилки та вчимось дебажити
- відповідаю на всі запитання в коментарях та соцмережах — відкритий до обговорень.
Закликаю долучитися до ІТ-армії не лише для знищення ворога, а й для наповнення світу гарними речами. А ще буду щасливий, якщо розробники з інших технологій будуть створювати свої україномовні Youtube-канали з програмування.
Слава Україні!
5 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів