Відпустка під час війни: ваші думки

Розкажіть, що думаєте про відпустку для цивільних під час повномасштабного вторгнення росії в Україну?

Чи нормально відпочивати під час війни? Чи будете брати відпустку? Якщо так, то як плануєте провести? Якщо ні — то чому?

👍ПодобаєтьсяСподобалось1
До обраногоВ обраному1
LinkedIn

Найкращі коментарі пропустити

А почему нельзя — то? Если гражданский работает, то и отпуск он имеет полное право брать. Работать в военное время это сложно, во всех аспектах.
Я уже брала свой отпуск, муж вот сейчас в отпуске. Война не лучшим образом сказывается на работоспособности, поэтому нужно выдыхать как-то. Как проводили этот отпуск: мы живем в частном доме, поэтому тут можно не напрягая друг друга заниматься своими делами и не мешать друг другу. Как я провела свой отпуск: выспалась, определилась с планами в проф смысле, нашла себе pet project. Еще позанималась всякой фигней типа посадила цветов перед домом. Зато через неделю чувствовала себя в разы лучше чем до нее. Профит.

Не вижу в отпуске во время войны никакого смысла.
1) За границу поехать нельзя.
2) Бензина нет, покататься нельзя.
3) На море не сходить, пляжи закрыты и заминированы.

То есть что так, что так, буду сидеть дома.
По-моему уж лучше поработать, хоть не так скучно будет.

В вересні маю весілля, яке ще минулого року запланувалось. Буду брати відпустку тиждень-півтори для підготовки. Дехто криво починає дивитись, коли чує, що я весілля не буду відміняти. Але я думаю, що нічого поганого в цьому немає. Витрати на це все будуть ~160-200к, і всі ці гроші підуть людям на зарплати і відповідно в податки. Так, це буде скромніше, тихіше і до комендантської години, але переносити на невизначений день ми не готові.

154 коментарі

Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів Коментарі можуть залишати тільки користувачі з підтвердженими акаунтами.

Хотілось би поїхати на природу на вихідні, але для військовозобов’язаних під час війни діє правило:
У воєнний час виїзд призовників і військовозобов’язаних з місця проживання без дозволу районного (міського) військового комісаріату забороняється.
Доволі розпливчасто описано, можливо хтось має досвід або знання і може описати детальніше?

Відпочивати нормально, коли втомився, на хмарки подивився полежав і вже як новенький. Людині багато не треба

Їхати ж при цьому кудись непонятно куди, щоб пошикувати понадміру і повитрачатись, коли можна ті гроші відлистати в фонд — я так не можу і цього не розумію. Дискутувати тут нема про що навіть. Совість у кожного своя, вона або є або її нема

Вже брала кілька днів і планую ще. Вважаю, що відпочивати потрібно, бо інакше продуктивність знижується і самопочуття погіршується. А якщо брати до уваги, що зараз настрій і так часто поганий через війну, то треба використовувати всі можливості, щоб трохи відволіктись і пожити. Їздили в межах області де ми зараз (центральна частина), в невеличкий готельний комплекс на березі річки. Кілька днів відпочинку і вже трохи менше сумних думок і тривожності. Можна працювати далі та допомогати економіці країни в межах своїх можливостей.

Взяла б відпустку з задоволенням, але брати її, щоб сидіти вдома (навіть не в себе, а у батьків) сенсу немає, а їхати кудись з чоловіком ризиковано.

В начале сентября в Италию недели на 2, скорее всего. Подумываем на 3-5 дней в Рим, а потом кости греть, купаться и ездить по островам в районе Неаполя.

хм, тобто шмат *імна форумного, який агітує за шоколадного і мобілізацію, сам знаходиться за кордоном. типовий «нащадок»

Мало того що він там знаходиться, він цим ще й хизується, знаючи про ситуацію. Ото контингент фанів в Петра Олексійовича...

Согласен, кринжово. При этом в то же время публикуются целые топики от женщин, как они чилят у моря

Согласен, кринжово. При этом в то же время публикуются целые топики от женщин, как они чилят у моря

З цим в мене залишився є окремий «осадочєк». Всі так дбали про рівні права, але як дійшло до права і обов’язку вмирати — половина уї%ала в теплі краї, причому часто з абсолютно спокійних районів. Добре що більшості хоча б вистачає мізків не постити звідтамти фотачкі моря і готичних церков, але й такого теж вистачає. Тьху...

У нас тут таких приехавших равноправных хватает, которые хотят уже давно живущих тут украинцев отправлять на фронт....

Багато з них ще охоче сідають на соціалку, причому будучи багатшими за середнього європейця, по суті використовуючи цю війну як трамплін для виїзду. Йо%аний цирк...

Ну по крайней мере я намного чаще вижу номера западных областей, чем юго-востока или Киева. Причем машины сооответствуют...

Да с-ка, тікають б-ть від звуку сирен, він нервує... Це притому що мільйонам людей це реально критично потрібно.

Проклятые западенцы, да как они посмели... еще и на дорогих авто....(

Ну, я вважаю, що виїжжати як біженці повинні лише люди, в яких є така необхідність. А не ті, кому треба повчити за бугром дітей, провідати на шару родичів, чи просто помандрувати.

ну це в ідеальному світі :)

нормас так в тебе пече :)

Ірина Вінниченко, яка заявила що вона в безпеці, а сама відправляє інших на війну — тому чудовий приклад.
Бачу це вже стало нормою нашого форума: виїхав в безпеку чи закордон — напиши іншому щоб йшов на фронт.

шмат *імна форумного, який агітує за шоколадного і мобілізацію, сам знаходиться за кордоном

Я в 2019 агитировал за Порошенко, как мог. Ни один из моих киевских друзей ИТ-шников не голосовал за зе-кандидата.

После выборов — я в Украине ни разу не был (т.к. противно, да и опасно), но продолжал агтировать за найскорейшее выкидывание зе-власти из власти.

С января 2022 писал здесь о скором начале войны. В феврале 2022 писал о том, что война начнётся после пекинской Олимпиады.

В общем, свой вклад по предупреждению и увещеванию жителей Украины я внёс — можно и отдохнуть.

Та причому тут порошенко :) Ти думаєш з ним війни не було б? Свята наівність.

Та причому тут порошенко

Не понимаешь? Потому, ты в Украине бегаешь от призыва — а я благополучно в Германии, а в отпуске по италиям.

а я благополуцно в Германии, а в отпуске по италиям.

Ти просто мудак, та й все. Це буде з тобою всюди, незалежно від геолокації. І навіть в морях неаполя ти той же мудак, просто мокрий.

він ублюдок порошенківський. 25%ні показують себе во всій красі.
p.s саме смішно, що ботам порошенківським хоча б платять, а цей за бесплвтно строчить тут

Так дискримінувати порохоботів як цей полуумний даже в самого шоколадного короля не виходило))

Не завидуйте так, зе-фанаты. Чувствуется в вас некоторая фрустрация по поводу того — что хотелось бы свалить из воюющей страны, а не получается.

Но в конце-концов, кто любил с 5% подоходного в зе-стране жить и работать — должен любить и такую удобную для жизни/работы страну защищать.

Но в конце-концов, кто любил с 5% подоходного в зе-стране жить и работать — должен любить и такую удобную для жизни/работы страну защищать.

впевнений що якщо завтра війна в німцях, ти перший сядеш на потяг, хоч платиш більше 5% :) :)

Ти просто мудак, та й все.

От призыва бегаешь, без возможности свалить из Украины ты — а мудак я. Такая вот зе-логика.

П.С. Извини за задержку с ответом — съездили погулять в Базель. Приятный город.

Підтверджую, що ти мудак незалежно від того де ти знаходишся. Чи в Україні чи в Німеччині чи хоч на Мальдівах.

почитал ветку, не вижу ни малейшего повода хейтить автора. единственное не вижу прямой связи между войной и сменой Пэ на Зэ. К слову я тоже за Пороха был в 19м так что можете похейтить и меня) но и «ошибку выжившего» придется «подосадить» — я в Украине и даже не порохобот при чем так давненько уже.

Что касается автора — можете привести ваши аргументы как связано в Вашем понимании то что происходит и победа Зе? Если уже вспоминать 19й то как раз Порох за войну топил, а Зе вещал вообще обратное тому что сейчас. Все же помнят про «переговоры» и «на коленях». Может просто дело не в украинской политике вообще? И мы тут субъект а не объект всё еще?

Чем лучше страна готова к войне, тем меньше шансов, что на тебя нападут. Si v8 pacem, para belum. Дороже и сложнее нападать на страну с хорошей армией, готовой тер обороной и прочим, а не когда все это вводится в последний момент и много где не успели развернуть.

Эта персона лучшая антиреклама порошка.

Коментар порушує правила спільноти і видалений модераторами.

Так, буду. Хочу поїхати додому, в Ірпінь, якщо загострення не буде.

Оно желательно, обернуться где-то до октября. Пока не вступит в силу военнообязаность для женщин.

З таким сусідом, як рашка, треба бути готовими до всього.Тому боятися вже не має сенсу.

В вересні маю весілля, яке ще минулого року запланувалось. Буду брати відпустку тиждень-півтори для підготовки. Дехто криво починає дивитись, коли чує, що я весілля не буду відміняти. Але я думаю, що нічого поганого в цьому немає. Витрати на це все будуть ~160-200к, і всі ці гроші підуть людям на зарплати і відповідно в податки. Так, це буде скромніше, тихіше і до комендантської години, але переносити на невизначений день ми не готові.

Це ваше життя, ви вільні робити те, що вважаєте за потрібне :) Переносити дійсно не варто — невідомо, що життя готує завтра, тому, жити потрібно вже сьогодні.

В вересні маю весілля

щаслива людина, знає що буде в вересні :)

1) Что думают те, кто работает не из Украины и у которых родственники живут прежней жизнью, т.е. в их городе нет войны. Мучает ли вас совесть тратить деньги на отпуск? Ведь эти деньги можно было отправить на помощь ЗСУ.
2) Те, кто боится получить повестку в отпуске/ на пляже/ в отеле, напомните, пожалуйста, за получение повестки и не явку в военкомат предусматривается только административка? Тогда что мешает получать повестки и в военкомат не ходить?

Мучает ли вас совесть тратить деньги на отпуск?

С чего — бы это? Чтобы работать, нужно отдыхать

Ведь эти деньги можно было отправить на помощь ЗСУ.

А можно и не отправить.

за получение повестки и не явку в военкомат предусматривается только административка?

Могут притащить в военкомат, провести медкомиссию а-ля «здоров, сразу видно» и не отпустить, такие случаи уже были

Могут притащить в военкомат

Помню было такое в 14 году. Сейчас я не слышал, чтобы сразу тащили, только вручают повестки.

Могут притащить в военкомат

а якщо ножем їх?

То убью. Лучше до этого не доводить

я от іноді міркую, от це класно бути мабуть тобою серед цивілізованих людей і махать ножиком на цих уступчивих цивілизованих людей, вони здається такі лошари всі, а ці м’якотілі лошари над тобою чомусь тільки сміються

знаю ще одного такого схожого владіміра який сколєновстан в нього ножик яким він махає серед уступчивих м’якотілих цивілізованих, кого вважає за лохов, а вони лошари не то шо не бояться, а над ним с_ки ще й сміються як за ним гамно носять в чемодані

одного поля ягоди

поміркуй над цим теж

Нє дядя, це всім пофіг на твій ножик і кого ти там убівать собрався коли тобі повістку вручатимуть ))

Как вручат так я её и выброшу: Я снят с учёта как не годный совсем и это пожизненно — от моей болезни лекарства, к сожалению, не придумано

Ведь эти деньги можно было отправить на помощь ЗСУ.
А можно и не отправить.

Шкода, що тут не можна закликати відправляти гроші на допомогу ВСРФ або народних міліцій молодих республік, Кожаєв, авжеж?)

Кожаєв вважає, що він з руснею домовиться, вони ж однією мовою говорять. Був такий ватний депутат Ржавський, теж так думав.

Ещё нельзя призывать ***ть гусей — статью о скотоложестве нигде и никто не отменял

Дивлячись від типу повістки. Якісь повістки видають «Прошу явитись з речами у ... для проходження військової служби», і пофіг що влк не було — за таку вже обмеження волі або за ґрати

все ж є процедура — якщо тебе зловили на вулиці і дали ось таку повістку, то на це взагалі можна забити, порушення всіх можливих законів

Якщо заповнюють поверх печатки, то порушення. А якщо заповнюють з нуля і потім ставлять печатку, то все законно.

только печать не бомжа обоссаного, а начальника центра комплектации. А печать никому не передают

Каждый раз когда мучает совесть что недостаточно отправляю на ЗСУ, вспоминаю как распродавалась техника последние 20 лет, внезапные пожары на складах боеприпасов последние 10 лет, и теперь вон эти сами чиновники ноют что нечем воевать, что артиллеристам нечем стрелять и ходят с протянутой рукой просят помощи.

Так же вспоминаю одноклассников-оболтусов в школе, которые предсказуемо ничего в жизни не достигли, перебиваются подработками, попивают пивко и прячутся от мобилизации тогда как ты, даже живя за границей, вливаешь в экономику Украины 10-20к валюты каждый год.

Смотришь на инфлюенсеров в инстаграмме (например @marina.belovaa, @marina_ricci_marina, десятки их, кстати пользуясь возможностью можете зарепортить их, может удастся положить их аккаунты) для которых ничего не поменялось и наоборот показывают свой успешный успех рекламируя финансовые пирамиды пользуясь тем что народ в отчаянии без работы готов поверить во что угодно лишь бы по-быстрому улучшить свое фин. положение.

И тут невольно начинаешь задавать себе вопрос: я что, крайний? Поэтому надонатил тысяч 5-7, чтобы хоть немного совесть очистить что не в окопе, и пока хватит. Все-равно это капля в море даже если каждый ИТшник надонатит по 5к. Тут только лендлиз поможет.

В сети сейчас гуляет видео как в Закарпатье, на базе отдыха, военные прям у бассейна повестки мужикам вручают

Да пофиг на ссылочку. В текущей ситуации в Украине это было бы нормально и естественно.
А учитывая потытку Трампа окрасить вброс — он просто российский тролль.

Представляешь что это будут за солдаты?

Сослуживцы проконтролируют — солдат не подведёт.

Свалит солдат стремительным домкратом с поста и привет. Заградотрядов то нету

І піде... куди? Вдома знайдуть, у розшуку по всій країні буде. Рано чи пізно отримає дисбат

з точки зору людини, яка не хоче воювати, очевидно перспектива дисбату краще, ніж гибелі на фронті

Так можна одразу відмовитись у військоматі і піти 3 роки відсидіти

Можно много чего, но лучше сразу не брать людей которые воевать не могут

в тг канале труха Украина — за сьогодні, хз як звідти вставити якщо цікаво звісно ж

ссылочку можно?

www.youtube.com/watch?v=fek4phelKQo
Меня смущает, что военные на видео афро-украинцы

Но, вообще, ловят сейчас везде, какой отпуск в Украине?
www.youtube.com/watch?v=pyNrvF_mZAU

Меня смущает, что военные на видео афро-украинцы

Что-то реально слишком загорелый, может это вообще Египет?

ну во время войны ж вроде паспортный режим, обязан ходить с паспортом, соответственно могут задержать на 3 часа для выяснения личности... что они там будут делать (пальцы проверять или ещё что) — хз, но день испорчен

та выдают как обычно — записывают какую-то фамилию, имя, номер телефона просят и все, свободен, ждем завтра в военкомате)
хз, сколько человек по таким повесткам пришло)

Не вижу в отпуске во время войны никакого смысла.
1) За границу поехать нельзя.
2) Бензина нет, покататься нельзя.
3) На море не сходить, пляжи закрыты и заминированы.

То есть что так, что так, буду сидеть дома.
По-моему уж лучше поработать, хоть не так скучно будет.

Есть консоли и мультиплеерные игры, возможность куда-нибудь сходить в рабочее время, когда там нет толп, свойственных выходным. Да банально выйти во двор, почилить с книгой все же приятнее, чем двигать тикеты.

Я в конце апреля брал неделю отпуска на позаниматься своими делами и нереально кайфанул! Уже и забыл что это такое. Все предыдущие отпуска были, что куда-то ехал, что-то делал там, в общем гонка за впечатлениями.

Есть консоли и мультиплеерные игры

Надоели.

куда-нибудь сходить в рабочее время, когда там нет толп, свойственных выходным

Некуда особо ходить.

Да банально выйти во двор, почилить с книгой все же приятнее, чем двигать тикеты.

Давно таким не занимаюсь.

Я в конце апреля брал неделю отпуска на позаниматься своими делами и нереально кайфанул

Я за зиму, имея работу и подработки, построил кастомный мотоцикл. Нашел время.

Можно еще на пользу вояк украинских что програмерское сделать за время отпуска. Но, как я понял, никому и ничего больше не требуется — американцы пришлют (главное, чтобы денег прислали).

Можно еще на пользу вояк украинских что програмерское сделать за время отпуска.

Тут багато кумедних iдей було. Наприклад прилад нiчного бачення, чи радари проти ракет з айфону.
Насправді софтом ворога не переможеш. Скільки було фiльмiв як жахливі хакери захопили увесь свiт. А виявляться одна українська бабка з отруйними пиріжками вбила більше орків, ніж усі хакери!
Софт треба продавати — а для вояк купувати зброю!

Во всех этих идеях есть одна проблема — бабки и желание вашего министерства обороны. И вот оказывается, что ни одного ни другого нет, но есть острое желание ждать бабла и оружий из Штатов (уже в инете были слухи, что оно еще в атлантике внезапно не туда сворачивает, Кац вон даже жаловался, что гаубицы без правильных отверток поставили вам).
Но мне обсуждать эти ваши внутренние разборки ну совсем неохота.

А тебе таки совет — валить и Харькова. Там еще ничего не закончилось.

Во всех этих идеях есть одна проблема

Которая состоит в том, что все они при ближайшем рассмотрении и детальном изучении матчасти оказываются изысканным укуренным бредом.

Ну да, аэророзведка — это не байрактары, понимаю. Но вы ее похоронили, а байрактары — это круто, украинцы на такое не способны. И Мрия не летала — это сказки.

лелека 2 по отзывам отличный дрон за свои деньги

Нет, это просто твоя вера в америку, турцию и магию.

Просто некоторое знание матчасти.
И понимание, насколько далёк типичный ангулярщик от алгоритма наведения зенитной ракеты, например.

А тебе таки совет — валить и Харькова. Там еще ничего не закончилось.

Ти ж з Минску не хочеш валити! А там вже окупацiя, «гестапо», фашизм. А буде ще гарячіше!
Ваш Тарган не дарма стягує війська до кордону. Бо розумiе що коли оркiв на Українi доб’ють — то вашi «партизани», котрi зараз допомогають нам — прийдуть по нього! I нашi не тiльки позичать iм зброю — а ще й допоможуть.
Ядерноi дубини у нього нема, i не думаю що вiйсковi його дуже захищатимуть. До Москви може не дiйдуть i Хуйла не дiстануть — а ось таргану усе пригадають!

Напомню, бульбаши выживали и при гестапо настоящем.
А горячее здесь, ну максимум, как и было в 2020 будет, но не сильно более. Вы в украине ну совсем не понимаете бульбашей и не понимаете, что здесь происходит и почему. Вам хочется движухи — мы на такое не способны. Кстати, посмотри последнюю передачку Чалого — она отлично описывает нашу реальность тут.
А таракан, партизаны — это отдельный вопрос. И он понимает и партизаны понимают, но это тебе прямо касается, если ты из тараканов или партизанов.
И хватит умному человеку нести околесицу про ядреные батоны. Хотя по харькову тов. Пу может и зарядить последним оставшимся в стиле «так не доставайся же ты никому».

Ну и пророчествовать, что случится с тараканом не буду. Поборись с пруссаками и поймешь, что они умудряются выжить там, где не возможно, кажется. Но, и тараканы и люди живут не больше некоторого срока и никак иначе.

А таракан, партизаны — это отдельный вопрос.

ДядьВіть, тебе перевербував Лука? Постав в кінці речення крапку якщо так. Ти ж недавно з форуму випилювався бо ссяв, а тут таракана тараканом звеш.

Кац вон даже жаловался,

Ему-то кто доложил?)

Як для мене, відпустка під час війни — нормально, але все залежить від тривалості і від того, для чого ви її берете.
Буває так, що людині треба прийти до тями, допомогти рідним, які опинилися в складній ситуації, перевезти їх в інше місце (країну). Або допомогти тим же волонтерам. Я не бачу в цьому якоїсь ганебності.

В Одессе возле ночного клуба произошла драка между двумя отдыхающими, приехала полиция и вручила обоим повестки😂

К отпуску отношусь нормально, сейчас вижу вариант выбрать отельчик, но не у моря в одесск. области, т.к. там ходит тро и выгоняет с пляжей, а где-то в лесу с барбекю и бассейном.

Не, ваша полиция просто крута, я бы таких на руках носил.

відпустка під час війни, як на мене, — це цілком ок.
але особисто я не уявляю, що робитиму, якщо візьму відпустку. гуляти, кататися на велосипеді, зустрічатися з друзями, їздити за місто, дивитися фільми, читати книжки — це я і так роблю на вихідних/після роботи і мені достатньо.

враховуючи те, що я по факту самостійно оплачую свою відпустку, мені це ще й не вигідно.

були думки про поїздку в Карпати на тиждень, але поки не знаю, що там по маршрутам

були думки про поїздку в Карпати на тиждень, але поки не знаю, що там по маршрутам

Зато я знаю шо там по повесткам

думаєш, з палатками в горах когось ловитимуть? хіба що з поїзда знімуть

Тебе надо как-то с вокзала попасть за город?
Явно автотранспортом. А на выезде из города — блок-посты. А там...

аа, ну якщо так, то да. я раніше їздив в поїзді прямо до населеного пункту (київ — ворохта, київ — славське і тд), відповідно взагалі ніякий транспорт під час поїздки не юзав, крім поїзду.

і зараз можна спокійно з Києва до Татарова приїхати на поїзді

З повістками багато легенд ходить. Я не знаю реальних випадків щоб прямо ловили і вручали.
Є якісь відео в інтернеті але в реалі все не так страшно.
В походи люди ходять, повістки нікому не вручали . Лише заборонено ходити в прикордонних районах

А я знаю. Приходят в отель/базу отдыха, ловят на блок-посту и вручают. Это из личного опыта.
У тебя местная прописка, ты из другой реальности.

З початку вийни я живу за правилом: не виходь зi схрону — не роби помилки!
До зими запасів вистачить — якось перечекаю. Якщо можна буде відпустку продати — то у цьому році це матиме сенс: гроші стали потрібно на донати.
Якщо зиму без опалення якось переживу (можливо у погребі біля дома) i дочекаюся кінця війни — ось тоді вже відпочину на повну. На початку Травня нарештi звільнюся з галери! I «вийду iз IТ» щонайменше на пiв-року. А там подивлюся що буде з ринком. Може нарешті почну писати «для душі».

Бобер, учитывая твое восприятие жизни, я тебе давно предлагал в Минск переехать. Тут в общем всё, как тебе нравиться. Отопление работает и никуда не денется, скромная жрачка есть и никуда не денется, порядок, кто возмущается и бузит, тех наказывают, аренда квартир подешевела — в общем теплое и уютное болото.

Щось мені здається що у вас там крають не тальки хто бузить. Якщо валюту в IT заробляєшь то можуть також прийти зробити обшук. Або просто на вулиці комусь з мусорiв не сподобається колір мого одягу чи рингтон.
Але головне — у вас немає моря! Навіщо відпустка, навіщо взагалі жити якщо не бачити моря?
«На небі тільки й розмов що про море!»
Це у мене ще з дитинства: місто — це тюряжка, де тебе примушують жити за чужим бажанням. Ти завжди усе зобов’язаний: ходити у садочок, у школу, у ВУЗ, вчитися на відмінно, завжди робити що не хочеш.
А море — це воля! Роби що хочеш, іди куди хочеш, ночуй де хочеш (у Криму комах нема)!

Всё сложнее. Но на твои програмерские валютные копейки всем пофиг, кроме налоговой. А если с криптой, то еще проще, но налоговая в курсе (крипта у нас официально разрешена), всё, что официально засветишь, то со всего этого налоги заплатишь.
С рингтонами и носками истерика прошла — там у силовиков сейчас сильно голодно, а их папаня денег им больше не привозит, а в свободное плавание не пускает и карает за такое.
Моря нет, но есть тихие речки и озера партизанские. Лося да егеря встретишь в лучшем случае, ну и толпу кровопийц (комаров).

Но, жизнь тут совсем не сахар — много хуже, чем в Польше.
Но, то что ты писал и ранее и сейчас... для тебя самое то, свалить в Минск, да скромненько, чистенько и в общем пожрать есть (не фуагру с устрицами — это тоже есть, но дорого). Программерская работа есть, особенно на удаленке на все те же твои любимые галеры.

И это предложение только для тормознутого Бобра и ему подобных. Типичный украинец просто повесится в РБ или быстро свалит отсюда. Для обычного среднего украинца в Беларуси жизни нет — БОЛОТО.

Для обычного среднего украинца в Беларуси жизни нет — БОЛОТО.

Шо, даже на мотоцикле не понаваливать по трассам?

та можно понаваливать, віктор сгущает краски)
мне кажется сейчас там милиция на измене, не будет сильно придираться к такой ерунде

Дядя — Витя, скажи мне такое: почему беларусских ментов не режут?

менты там такие же терпилы, как и народ)
они ничего не делают
можешь буквально послать мента на 3 буквы, если он сделает тебе замечание за то, что бухаешь на улице ночью

другое дело если бчб флаг вывесишь на балкон, там и омон приедет, а это совсем другие типы)

А почему не режут омон? Это же просто: вывесил флаг, приехал омон, на них засада и хана

учитывая твое восприятие жизни, я тебе давно предлагал в Минск переехать.

То вже не той бобер якого ти знав, він вже бандерівець, пише українською, звільняється з галери (вангую що піде на X2 в нормальну компанію через кілька місяців).

Если так, то это потрясающие его улучшения. Если еще и активности добавится, то я согласен на него работать. Идей у меня море и нужен чел с активностью, что будет искать деньги на них, а вот сделать мне запросто. А бобер еще и умен и спокоен.

Бобер, учитывая твое восприятие жизни, я тебе давно предлагал в Минск переехать.

О куррва, дядьвіть ти?? Ти ж самовипилювався.

Это с какого бодуна? Я просто слинял на время большой опасности.

Тут тебе вже до «жертв режиму» зарахували. Гадали скільки КДБшникiв iз собою забрав.
Ти тут обережніше пиши якщо ще не втiк вiд таракана!

Ну я же из тех еще совестких, а не их молодежи.
Опыт чела, что привык жить партизаном захочешь, не пропьешь.

А зачем нужно было тереть то что можно было не тереть?
Или вас подменили и все нужно начинать с чистого листа?

От греха подальше. Я не изменился, но безопаснее было стереть.
Ну и вам отдохнуть от меня, поварится в своей кастрюльке без специй.

Каких-то значимых тематических постов тут по определению не бывает — форум не тот.

Каких-то значимых тематических постов тут по определению не бывает — форум не тот.

Лука — хуйло?

Дійсно цікаве питання. З одного боку відпочивати треба, перемикатися, змінювати обстановку. Але справа у тім що зараз все це або неможливе взагалі або буде вкрай ускладнене аж до того що втрачає сенс. Бо я фактично не можу займатися нічим з того що я зазвичай робив під час відпусток. А просто сидіти у бетонних джунглях +/- біля того самого монітору не має сенсу. Тому, мабуть, спробую скоротити робочий тиждень за рахунок днів відпустки. Інакше вона згорить без жодної компенсації.

Ну в Україні, як мінімум із того що приходить на думку, можна сходити на декілька днів у похід в гори. Я розумію, що такий спосіб проведення часу не для кожного. Але людям, яким раніше заважав брак часу чи вони спокушалися закордоном — непоганий варіант. Тим більше для тих, у кого психологічно не виходить відпочивати, а тут ти як би і у відпустці, але відпочинок дуже активний.

P.S. Почитав, що деякі маршрути відкриті, але багатьма не можна ходити під час війни. Не знаю як воно там на практиці

Непоганий варіант, дійсно. У мирні часи це був би якийсь мото чи вело тур, але зараз дійсно треба придивитися до можливості сходити кудись пішки.

Знайомий в минулому році сплавлявся по річці, не пам’ятаю де, десь в центрально-західній Україні — це варіант для ледачих:)

Знайомий в минулому році сплавлявся по річці, не пам’ятаю де, десь в центрально-західній Україні — це варіант для ледачих:)

Ну ти Зеленський (тут мав бути Петросян, але у нас же українізація). Сплав це досить важко.

Сплав це досить важко.

Від річки залежить. Сплав Дністром — типовий алкотуризм.

Не сказав би так. З друзями йшли у сплав на 3 дні. Проплили трьохмісною байдаркою самі веслами 100 кілометрів. Від Хотина до Бакоти. Втомились, ночували в лісах у палатках, було круто і майже безалкогольно))

Почитав, що деякі маршрути відкриті, але багатьма не можна ходити під час війни.

Не понятно тогда, о каком отпуске идет речь. С пляжей в Одессе гоняют, горные маршруты закрыты...

Деякі закриті, які біля кордонів. По дефолту ходити можна.

буковельскі маршрути відкриті, на говерлу і петрос велкам

Можливо візьму в кінці літа, щоб допомогти батькам викопати картоплю. Ну і впродовж року може якісь міні відпустки по 1-2 дні щоб просто повтикати вдома.
Але я не розумію тих, хто їздить Європами / Турціями в такий час. З однієї сторони це приватна справа кожного, але така поведінка може нас підставити — європейці подумають «Ми тут від інфляції страждаємо, гуманітарку їм збираємо, а вони виявляється не такі вже і бідні нещасні. Може тобі нехай українці самі робираються зі своїми проблемами?». Принаймні я б так подумав.

Я не дуже розумію, як технічно можливо поїхати в Турцію чи Європу. На авто, потім на літаку? Чи в Неаполь 3000 км в одну сторону з Дніпра?

Пфффф. Технічно в Європі вже кілька мільонів і не всі живуть в спортзалах. У них руки розв’язані. А на рахунок відстані я останні 3 роки кожного сезону ганяв до Хорватії. 2000км в одну сторону з дітьми дошкільнятами в салоні. В першу поїздку сину було 3+, а доньці менше року. Була мрія так проїхатися же далі — до Іспанії, наприклад, коли діти підростуть. Мій товариш їздив машиною в Турцію, ставив там авто на стоянку і на надувному катамарані з місять плавав вздовж узбережжя. Нині, звісно, тупроїздки за кордон можуть зробити лише або багатодітні сім’ї або жінки.

Відпустка потрібна усім і це нормально, якщо є можливість, то відпочивати і відволікатися від усього треба.
Інша справа, що не у всіх зараз є можливість і кошти та і люди зараз злі, тому треба бути готовим до того, що за як тут кажуть «пафосні фотки», то треба бути готовим до як мінімум заочного хейту, хоча багатьом на нього пофіг, і це в якійсь мірі навіть правильно.

А почему нельзя — то? Если гражданский работает, то и отпуск он имеет полное право брать. Работать в военное время это сложно, во всех аспектах.
Я уже брала свой отпуск, муж вот сейчас в отпуске. Война не лучшим образом сказывается на работоспособности, поэтому нужно выдыхать как-то. Как проводили этот отпуск: мы живем в частном доме, поэтому тут можно не напрягая друг друга заниматься своими делами и не мешать друг другу. Как я провела свой отпуск: выспалась, определилась с планами в проф смысле, нашла себе pet project. Еще позанималась всякой фигней типа посадила цветов перед домом. Зато через неделю чувствовала себя в разы лучше чем до нее. Профит.

Так в нашем обществе, где женщина это хранитель очага а мужчина это банк, рабочий и защитник и все остальное, девушки легко могут отдыхать в военное время, тогда как мужик — минимум будет ловить косые взгляды.

На одном популярном женском форуме (не спрашивайте почему просматриваю такие форумы), каждую неделю появляется топик в стиле: «Девушки, прикиньте, сегодня видела ТЦ в Польше здорового украинского мужика, жалкое зрелище.» Дескать он должен свою голову за них отдать, или хотя бы ногу, а вместо этого отсиживается в Польше! Слава богу не все женщины разделяют такую позицию, но таких там хватает.

Ой ли, может у какой-то части так и есть, но мы же говорим об айтишниках. Коллеги и друзья берут недельные отпуски. Кто-то занимается восстановлением жилья в разрушенном пригороде, кто-то просто выдыхает, как это сделали мы с мужем. Наверное если вся инста это себяшки очередные с алко-патей, то может и можно получить в комментариях прилет от блюстителей морали. Но опять же, мы говорим об отпуске, для отдыха, в военное время. И весь отпуск в моей семье это поспать, поиграть может на приставке, побродить по окресностям. Позаниматься не работой, а своими делами в рабочее время. Такой себе отпуск, но другого не дано. Так что, лучше будет насиловать себя и продолжать тянуть лямку работы, когда совсем хреново?

Не для всех война проходит гладко и легко.

На одном популярном женском форуме (не спрашивайте почему просматриваю такие форумы)

А таки спросим, зачем оно тебе?

сегодня видела ТЦ в Польше здорового украинского мужика,

Это при том, что в Польше и до войны было полно украинцев.
Может где и косо смотрят, но меня в Гааге около посольства пытались склеить не отходя от кассы

Как и обещал, не спрашиваю зачем сидишь на таких сайтах, но ссылочку запрошу)

Ггг на меня так пару раз беженки в маркете наехали))) Типа как я посмел уехать, наверное подкупил на границе :D

Думаю нормально только без лишней показушности, без отчетов и пафосных фоточек в соцсетях с кокосом в руках или на яхте взятой с компанией в аренду. Тихо поехал, отдохнул и зарядился без лишней рекламы. С другой стороны многие ради отчета в соцсетях и едут в отпуск.

Поїхав куди, відпочив як — оце не зрозуміло. Поки що варіант відпустки — не відкривати робочий ноутбук. От і вся відпустка

Чи нормально відпочивати під час війни?

так, а що хорошого я зроблю для держави будучи втомленим чи вигорівшим?
Візьму відпустку на тиждень, за рахунок решти днів організую скорочений робочий тиждень.

Війна ще довго може тривати, а відпустка згорить. Цього року більшості чоловіків(крім тих хто на фронті або зміг виїхати) прийдеться відпочивати по місцю проживання, а який саме відпочинок це буде — більш моральне питання, але не думаю що зараз час для гучних розваг.

Тим, хто може поїхати, мабуть має сенс відпочити, у тому форматі, який їм подобається. Чоловікам, які придатні до військової служби, скоріш за все в цьому році ніяк, бо можна потрапити в ЗСУ раніше, ніж планувалось. Я от по місцю прописки живу, жодних питаннь не маю. Але історії про повістки множаться

Підписатись на коментарі