Какая специальность в действительности самая конкурентная?

Всем привет, начали с другом спор за реализм по поиску работы.

Говорит, что нет смысла мониторить вакансии по дизайну, так как топ 1 по конкуренции. В основном хотят тех, которые будут готовы на все в одном лице (3d, ux/ui, graphic и прочее) и англ advanced (для джунов). Или же тех у кого от 3-х лет опыта. Моя же точка зрения, если есть относительно хорошие навыки и неплохое портфолио с уровнем англ intermediate, то есть все шансы устроится. Интересно узнать мнение по поводу этого и какая специальность в действительности самая конкурентная.

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Ctrl + Enter
Ctrl + Enter

Наразі QA найконкурентніша. Від 60 до 100 чол на місце подекуди.

думаю тут стоит разделять manual/automation, т.к. разница думаю очень существенная

Мабуть про мануал. Хоча автомейшн інженер, який не розбирається в принципах тестування загалом — профан. Так і мануал інженер, який не вміє читати код також)

Ви з другом праві обидва. Різниця лише у шансах влаштуватися на роботу з першим та другим підходом, різниця у можливих стартових умовах та терміні пошуку роботи і ще у кількості співбесід, які необхідно буде пройти / кількості резюме, яке треба буде відправити.

Тобто, чим ви краще на фоні інших кандидатів, тим швидше знайдете роботу на більш вигідних умовах. Умовно, якщо ми кажемо про джунів без досвіду або з мінімальним досвідом, людина-оркестр з чудовою англійською зможе за декілька тижнів знайти роботу з зп 1000$+ А людина вузької спеціалізації буде півроку-рік шукати роботу с зп ~500-800$ (приклади абстрактні)

Я коли починав працювати Python джуном багато років тому, починав з зп 150-300$ на місяць і мені було норм) Бо я не був людиною-оркестром, у мене була поганенька англійська, але й шукати роботу місяцями-роками щоб одразу платили «хороші гроші» був не готовий. Тому схопився за перший же варіант. Спойлер: не пожалкував ні краплі) Треба було всього лише швидко вчитися новому та не засиджуватися на одномі місці надто довго. Потім прийшли й гроші, і можливість обирати серед купи вакансій, і т.д.

В принципе рассуждаю так как и вы. К сожалению, те вакансии которые мне попадались, которые про оркестр, предлагали не больше 8000 грн(

Если говорить по соотношение предложения/спрос — то говорят что в junior QA отборе те еще «голодные игры». Если отойти от айти — то много сфер где чужому человеку зайти не получится вообще в Украине и все должности расписаны по родственникам(например — нефтянка и газ)

Интересно было узнать за QA, согласен с остальным

Підписатись на коментарі