Що з нерухомістю в Києві? Потрібна порада
Хочу перевезти батьків з донецької області і намагаюся зрозуміти, що зараз з ринком нерухомості в Києві та області.
Ми знайшли варіанти, які можна було б купити під Києвом. Думаємо, брати зараз чи чекати.
Бачу наступні причини, чому ціна б мала не підніматися, а може навіть просісти:
- Платоспроможність зменшилася, бо бізнеси зупинилися, люди втратили доходи і тд.
- Багато хто виїхав і не планує або не може повернутися. Як результат на ринок вийшла їх нерухомість, на продаж чи в аренду.
- Невпевненість в тома, що буде завтра, бо ці тварюки можуть повернути. Тому який сенс щось купляти...
- Ті хто продають пропонують знижки і всі відкритті до торгу.
- Відсутність іпотек. Їх в Україні мабуть і так не було (якщо порівнювати з іншими країнами), зараз тем більше.
З іншою сторони, є причини, чому нерухомість може і мабуть має піднятися в ціні:
- Будівництво зупинилося або дуже сповільнилося. Це означає, що на ринок не буде виходити нова нерухомості і існуюча буже дорожчати.
- Багато хто мав переїхати з окупованих територій в Київ. Так це не супер щільно заселені області, як було з переїздом в
2014-2015. Але все рівно під тимчасовою окупацією є декілька великих міст. Плюс ці регіони з відносно непоганим рівнем життя, тому вони мабуть можуть дозволити собі купити щось в Києві. - В світі і тем більше в Україні рекордна інфляція і населення захоче конвертувати кеш в нерухомість як мін в якості збереження заощадження.
- Будівельні матеріали подорожчали, навіть в валюті.
Після того, як я описав це мені здається що таки мабуть нерухомість має піднятися в ціні. Але може я щось пропустив, що думаєте?
Найкращі коментарі пропустити