Чи плануєте повертатись в Україну до закінчення війни?

Цікавить думка тих, хто виїхав з України до війни чи на її початку — чи плануєте повертатись до закінчення активної фази?

(Розумію, що більшість жінок, які виїхали самі, вже швидше за все повернулись).

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному2
LinkedIn

Найкращі коментарі пропустити

Я не уезжал, но скорее всего уеду при возможности. Не из-за войны, привыкаешь со временем, но из-за Гетманцева, Малюськи, Тищенко, Шевченко, Безуглой, Подоляка, Ткаченко, Шкарлета, их всратых миньонов помельче, того чувака, что имея российское гражданство живёт с нашим главным разведчиком в одном доме и прочих персон из рейтинга топ-100. Я не знаю, что у меня вызывает больше отчаяние: что они мудаки, что при этом они круглые дураки или что не существует ни одного шанса, чтобы они сменились на кого-то вменяемого пока мы не станем американским штатом. Они говорят про себя «Украина это мы» и хуже всего, что я начинаю им верить. Я совершенно точно не стану открывать здесь бизнес, но они добивают уже и моё желание открывать здесь двери моего собственного дома.

Планую виїхати і ніколи більше не повертатись. І причина не війна, а відношення до громадян. Не хочу жити в країні де в супереч закону мене будуть дискримінувати на основі моєї статі і вирішувати чи маю я право перетинати кордон чи ні.

Нет, по дальше от придурковатого соседа! Вид пролетающей ракеты над твоим домом имеет вполне себе меняющий сознание эффект.

Уся ситуація — то суцільний фрактал:

— Треба відновлювати (намагатися) економіку, бо ми не будемо сидіти вічно на євро-іголці.
— Але, нормально працюючи та інвестуючи у місцеві економіки, ти можеш нарватися на повістку або воєнкома під прикриттям десь на заході країни (а теперь навіть у Харкові)
— Господин Подоляк каже, що треба звикати до такого життя, та робити щось для країни, ходити у кафе, кіно, пудтримувати єкономіку та ін.
— Але ти скоріше будеш підтримувати якийсь воєнкомат
— Але економіку відновлювати — то пріоритет!

ІМХО, ті про кого в нас пишуть, що «українці повертаються десятками тисяч (сотнями?) з-за кордону — то жінки з дітьми та літні люди, в котрих є мовний бар’єр, котрі не можуть працювати. Причина банальна — закінчились гроші або субсидії коротили. Навряд чи вони будуть працювати в Україні зараз через: а) обстріли б) велику кількість закритих підприємств.

Краще зробіть тему «Як ви плануєте приймати участь у відновленні країни?». Хоча відповіді будуть приблизно такі самі, бо багато людей обирають сім’ю та добробут для своїх близьких.

Сам цікавився у друзів:
То виходить, пара — нещодавно одружилися (були у лютому у Чехії) не планують повертатися.
Також знайома із сином виїхали до Швейцарії жити.

Повернення до України (особливо якщо є діти) — то ризик і дуже великий.
Треба релокуватися до норм країн.

422 коментарі

Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів Коментарі можуть залишати тільки користувачі з підтвердженими акаунтами.

Уехал четко 24 числа за пару часов до закрытия границы. Если бы выпускали ездил бы раз в неделю, а так.. Ну его..

Сейчас представляю свои панические атаки если бы остался в Украине,
иногда снятся кошмары — открыли границы, завез бляху, началась война и снова закрыли границы.

Поэтому при открытых границах даже мысли б уехать не было, возможно б и волонтерил еще.
Статью 24 Конституции никто не отменял. Я не виноват что у меня есть «орган», и вообще по стамбульской конвеции считаю себя девушкой и лесбиянкой одновремно.

Ах, как хочется вернуться
Ах, как хочется ворваться в городок
На нашу улицу в три дома
Где всё просто и знакомо, на денёк ©

Повернулись бо грощі закінчились та знають, що можуть знову звалити, дуже б хотілось подивитись на галас патріокінь, коли жінок перестануть випускати :) А в чоловіків вибору немає — або починати працювати в європі або плюнути на себе й сімью. Вибір очевидний.

Вижу, что в обществе зреет обида, особенно среди мужчин. Кто бы что не говорил, но именно мужчины будут отстраивать города и инфраструктуру. И тут может возникнуть дилемма между Европой после кризиса, где они будут востребованы, и Украиной, которая продержала их голодные месяцы-годы без работы и помощи.

Для примера даже тут сытые ИТшники пишут...

Я не уезжал, но скорее всего уеду при возможности. Не из-за войны
Планую виїхати і ніколи більше не повертатись. І причина не війна

В менее сытом сообществе ситуация похуже. Можете сходить посмотреть.

И тут может возникнуть дилемма между Европой после кризиса

У Європі криза?

У Європі криза?

Інфляція, падіння ринків, енергоносії, велика війна під боком з загрзою вв3... таки здається криза. Правда куди їм там до нашої Кризи — так, кризулька.

Для примера даже тут сытые ИТшники пишут...

Это они сейчас так пишут. Когда война, проекты ушли и хочется сбежать вслед за проектами и подальше от мобилизации.

А как война закончится/границы откроют — внезапно окажется, что «мы там всегда будем чужие», «налоги высокие», «за бетонометры пожизненнoе ярмо» и прочие довоенные рассказы оставашек.
И уже никто никуда не едет.

А как война закончится/границы откроют — внезапно окажется, что «мы там всегда будем чужие», «налоги высокие», «за бетонометры пожизненнoе ярмо» и прочие довоенные рассказы оставашек.
И уже никто никуда не едет

Боюсь, после войны у нас здесь будет разруха и атаманщина разной степени интенсивности. А богатые айтишнички станут лакомой добычей. И тогда переезд станет вопросом безопасности, а не комфорта.

зреет обида, особенно среди мужчин

Та наче, якраз у чоловіків не має ніякої обіди.

Війна почалася 8 років тому) І валити треба було одразу, всім уездунам.
Бо зрозуміло, що в нас стабільності не буде аж до тих пір, поки ми не вступимо в НАТО або не розіб’ємо рашку ціною своєї великої крові ( ну і бажано щоб путін таки здох)

А взагалі — вже сам топік не дуже корректний з моральної точки зору. Це як спитати в чоловіка — «ваша дружина потрапила в аварію і ви пішли від неї.Чи повернетесь ви, коли вона видужає?»
Очевидно, що більшість з тих хто поїхав, вже не горить бажанням повертатися. Особливо якщо це чоловіки, і особливо якщо айтішники.
Це категорія людей, яка зробила свідомий вибір — на користь стабільності, грошей і майбутнього своїх дітей. Це їхній егоїстичний вибір, який немає абсолютно нічого спільного з патріотизмом, вірністю державі, якімись громадянськими обов’язками та цінностями конкретного суспільства. Для них це пусті слова — в них є Батьківщина, поки вона зручна) Тож звісно вони не повернуться і тут навіть немає предмету для дискусії.

Бо зрозуміло, що в нас стабільності не буде аж до тих пір, поки ми не вступимо в НАТО або не розіб’ємо рашку ціною своєї великої крові ( ну і бажано щоб путін таки здох)

Это не было очевидно, если что. Замороженных конфликтов о территориях много в мире и десятилетиями ничего не происходит. Но не у нас.

Это не было очевидно, если что.

Та було. Достатньо почитати цей форум. Дуже багато комментів у минулі роки, від самих різних людей, типу: «В Україні є переваги, але сусіди-орки нівелюють їх».

патріотко, чому не на фронті?

Латте краще смакує на Подолі в Києві чи в Варшаві. Окопи — то для чоловіків.

Люблю коли в таких як ви бомбить)

Це категорія людей, яка зробила свідомий вибір — на користь стабільності, грошей і майбутнього своїх дітей.

А ты как хотела?

цінностями конкретного суспільства.

Ценности общества в студию

Це їхній егоїстичний вибір, який немає абсолютно нічого спільного з патріотизмом, вірністю державі, якімись громадянськими обов’язками та цінностями конкретного суспільства.

Нагадало...) www.youtube.com/watch?v=dL2z4eUkaaQ

Думаю багато хто все-таки просто перечікує війну і планує повертатись. Або просто надіюсь на це.

Думаю багато хто все-таки просто перечікує війну і планує повертатись.

Вернутся. Зарубежом ведь нужно местный язык учить и местные налоги платить. К тому же, бетонометры дороже.

Но чем дольше война будет длиться — тем меньше вернётся. Это да.

Чем дольше война будет длиться тем больше уедет после ее окончания. Жить в Сирии такое себе удовольствие.

Если война будет длиться долго, не выпустить не смогут

Сильно в другу світову випускали? З будь-якої країни. А вона 6 років була

Во второй мировой не было возможности выехать в не воюющую страну.

Швейцарія не воювала, Іспанія вже закінчила війну. Я вже мовчу про Латинську Америку

Из совка вообще не выпускали, но нынешнее правительство не в пример сильнее зависит от избирателей

Тебе губозакаточную машинку подарить? Возвращаться или нет будут в зависимости от условий

Це як спитати в чоловіка — " ваша дружина потрапила в аварію і ви пішли від неї.Чи повернетесь ви, коли вона видужає?"

Ой какая прелесть. Це як спитати жінку — " ваш чоловік втратив роботу, а ви переїхали до мами і вже ходите по побаченнях з іншими чоловіками, в яких є робота. Чи повернетесь ви, коли він знайде роботу чи чи заберете половину і переїдете до іншого чоловіка?"

Но никто не мешает партнеру без денег быть демократом. Сейчас «условный партнер» без денег не отпускает другого партнера, а насильно мил не будешь. Если бы партнер без денег предложил:
1. можешь ехать к маме
2. можешь ходить по свиданиям
3. можешь жить со мной, 50% коммунальных за твой счет
Решай самостоятельно, ты свободен.

А не как сейчас:
1. к маме нельзя
2. по свиданиям нельзя
Только живи с партнером без возможности заработать даже 50% коммунальных, но коммунальные плати...

Невійсковозобовязаній слово не давали. Як я люблю нашіх бабів, вже звалили (при чому интилигенція була перша) чи знають що можуть це зробити в будь-який момент й росказують що й кому робити. Мадам ви плутаєте патріотизм з ідиотизмом.

Мадам патріотка :) Ви ще пропустили й забули написати «бідненький».

Война началась когда обьявили военное положение. Попомним Порошенко в 2015..

Їздуни, вже можете повертатись ))
Повістки в армію через застосунок Дія не видають і не видаватимуть, заявив Федоров і закликав не вірити роспропаганді

Видадуть паперову на першому ж блокпості в Закарпатті.

Такий великий, а українській владі віриш.
Це ж не ЗСУ.

Повертаюся за 3 тиждні. З дитиною. Далі буду думати, що і як далі. В мене майже вся чоловіча частина родини на війні. Як я їх покину... Тож буду поки що в Києві

Вони на війні для того, щоб ви були в безпеці.

Вангую, що вони це вам і кажуть, але ви їх не чуєте.

Ви мабуть про Кременчук ще не довідалися, а такого буде ставати тільки більше. Якщо можлива зустріч з родиной, то приїдьте на два тижні десь в сільскому готелі на західній побудьте, та повертайтесь. Я б дітей до 13-15 років в Україні не ризикував би залишати.

Нажаль навряд буде статистика, скількі людей виїхало/виїде через дії хуйла, а скікі через дії нашої рагульської влади. Цифри думаю були би шокуючі.

Та ну, 99% виїхали через хуйла, це всім зрозуміло

попрошу бути точними з дефініціями, рагульська влада у Львові

Нажаль навряд буде статистика, скількі людей виїхало/виїде через дії хуйла, а скікі через дії нашої рагульської влади. Цифри думаю були би шокуючі.

Ем, так це ж легко оцінити. Берем середню кількість за місяць тих хто виїхали до 23.02 за останній рік та порівнюємо з кількістю після 23.02.

Цифри думаю були би шокуючі.

Планую виїхати і ніколи більше не повертатись. І причина не війна, а відношення до громадян. Не хочу жити в країні де в супереч закону мене будуть дискримінувати на основі моєї статі і вирішувати чи маю я право перетинати кордон чи ні.

Не хочу жити в країні де в супереч закону мене будуть дискримінувати на основі моєї статі і вирішувати чи маю я право перетинати кордон чи ні.

Во время войны в стране — в любой стране будет так.

Можна приклади цивілізованих країн де у випадку війни заборонять виїзд лише для осіб певної статі?

заборонять виїзд лише для осіб певної статі?

Такого запрета нет и в Украине. Не выпускают не по полу, а по военнобязанности.

Не правда. Наведи цитати будь якого нормативного акта який забороняє виїзд саме на основі того що хтось військовозобовязаний. В той же час військовозобовязані жінки вільно перетинають кордон.

В той же час військовозобовязані жінки вільно перетинають кордон.

Просто, их военнообязанность (врачей/медперсонала) пока не проверяют. С осени, вроде, начнут проверять и военнообязанность женщин.

Что касается мужчин призывного возраста — их выпускают тоже. Тех, кто не военнообязанный. Я таких (выехавших уже во время войны) знаю лично.

Ти так і не навів цитати закону. Мені не потрібно читати твої фантазії. Який закон забороняє виїзд за кордон саме для військовозобовязаних? І добре що ти уже визнав випадки сексизму коли військовозобовязаних жінок випускають лише тому що в них інший статевий орган.

І добре що ти уже визнав випадки сексизму коли військовозобовязаних жінок випускають лише тому що в них інший статевий орган.

Хочешь, чтобы и женщины за тебя воевали? Начнут с осени.

Який закон забороняє виїзд за кордон саме для військовозобовязаних?

«УКАЗ Президента України Про введення воєнного стану в Україні Указ затверджено Законом України від 24 лютого 2022 року N 2102-IX

3. У зв’язку із введенням в Україні воєнного стану тимчасово, на період дії правовою режиму воєнного стану, можуть обмежуватися конституційні права і свободи людини і громадянина, передбачені статтями 30 — 34, 38, 39, 41 — 44, 53 Конституції України, а також вводитися тимчасові обмеження прав і законних інтересів юридичних осіб в межах та обсязі, що необхідні для забезпечення можливості запровадження та здійснення заходів правового режиму воєнного стану, які передбачені частиною першою статті 8 Закону України «Про правовий режим воєнного стану».

«ЗАКОН УКРАЇНИ Про затвердження Указу Президента України «Про введення воєнного стану в Україні»
м. Київ 24 лютого 2022 року N 2102-IX

ЗАКОН УКРАЇНИ Про правовий режим воєнного стану

6) встановлювати у порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України, особливий режим в’їзду і виїзду, обмежувати свободу пересування громадян, іноземців та осіб без громадянства, а також рух транспортних засобів;

16) забороняти громадянам, які перебувають на військовому або спеціальному обліку у Міністерстві оборони України, Службі безпеки України чи Службі зовнішньої розвідки України, змінювати місце проживання (місце перебування) без дозволу військового комісара або керівника відповідного органу Служби безпеки України чи Служби зовнішньої розвідки України; обмежувати проходження альтернативної (невійськової) служби;

Це був жарт? Ти хоч прочитав що написав? Де тут хоч слово що заборонено виїзд за кордон саме військовозобовязаним? Чи ти думав що чим більше тексту ти напишеш то менше шансів що хтось це прочитає і більше шансів що повірять тобі на слово?)))

Ти хоч прочитав що написав? Де тут хоч слово що заборонено виїзд за кордон саме військовозобовязаним?

Ещё раз, для тугочитающих:

ЗАКОН УКРАЇНИ Про правовий режим воєнного стану

6) встановлювати у порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України, особливий режим в’їзду і виїзду, обмежувати свободу пересування громадян, іноземців та осіб без громадянства, а також рух транспортних засобів;

16) забороняти громадянам, які перебувають на військовому або спеціальному обліку у Міністерстві оборони України, Службі безпеки України чи Службі зовнішньої розвідки України, змінювати місце проживання (місце перебування) без дозволу військового комісара або керівника відповідного органу Служби безпеки України чи Служби зовнішньої розвідки України; обмежувати проходження альтернативної (невійськової) служби;

Блін, як з тобою важко))) Ти десь помітив там слово кордон? Ти хоч розумієш різницю між перетином кордону та зміною місця проживання?)))) Чи ти вирішив що усі хто перетинає кордон обовязково змінюють місце проживання?))))

особливий режим в’їзду і виїзду

это про кордон...

«Перетинання державного кордону в умовах правового режиму воєнного стану»
dpsu.gov.ua/...​go-rezhimu-vonnogo-stanu

«03 травня 2022 07:28
Кабінет Міністрів України вніс зміни до Правил перетинання державного кордону громадянами України, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 27.01.1995 № 57 (далі — Правил).

З метою здійснення заходів правового режиму воєнного стану обмежено виїзд з України громадян України чоловічої статі віком від 18 до 60 років. Однак, така заборона не є абсолютною.

Так, громадяни України чоловічої статі віком від 18 до 60 років можуть виїхати за кордон:
...
»

Тобто ти все ж таки не знайшов жодного нормативно-правового акту а навів текст з сайту. Цікаво))) Але кумедно те, що тим текстом ти довів що заборона є неконституційною та незаконною бо там згадуються не військовозобовязані а представники певної статі — чоловіки. Нагадаю тобі що згідно статті 24 Конституції не можна надавати привілеї чи обмеження на основі статі.

Нагадаю тобі що згідно статті 24 Конституції не можна надавати привілеї чи обмеження на основі статі.

«03 травня 2022 07:28
Кабінет Міністрів України вніс зміни до Правил перетинання державного кордону громадянами України, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 27.01.1995 № 57 (далі — Правил)»

В этих правилах указаны условия, при которых мужчина военно-обязанного возраста может выехать из страны. Так что, дискриминации по полу нет.

Який важкий кейс)))
Ну ти ж сам пишеш що мова йде про обмеження саме по статі. І не важливо які ще додаткові параметри враховуватися. Це ж базова логіка 5-клас. Ось дивись. Завтра влада прийме закон згідно яким заборонено виходити чорношкірим людям в зелених шортах на вулицю. Я скажу що це дискримінація на основі кольору шкіри, а ти скажеш що все ОК і це заборона на носіння зелених шортів)))

Ну ти ж сам пишеш що мова йде про обмеження саме по статі.

Не по полу, а по военнообязанности.

Який важкий кейс)))

це ж потрійот із ФРН

це ж потрійот із ФРН

В ФРГ в случае нападения на страну/в военное время — будет то же самое, что в Украине сейчас.
Все военнообязанные тоже будут заперты внутри страны.

гагага,
але ти ж не громадян ФРН

але ти ж не громадян ФРН

И что с того? Немцы кадры серьёзные — поставят под ружьё всё, что шевелится.
дедывоевали ведь...

Та найбільш цікавим ще є те, що він, сидячи за кордоном, розказує кому йти воювати тут, а кому ні. І що типу самі винні ті, хто залишились і тепер повинні йти вмирати на війну.
У**бок **учий звичайний.
Саме через таких от хочеться після війни і емігрувати. Шкода, що такі вже встигли пороз’їжатись по іншим країнам і підвонюють звідти.

Та найбільш цікавим ще є те, що він, сидячи за кордоном, розказує кому йти воювати тут, а кому ні. І що типу самі винні ті, хто залишились і тепер повинні йти вмирати на війну.

Женщин и детей в эвакуацию, а самим на фронт — защищать свою страну, недвигу/имущество, привычную (комфортную) довоенную жизнь.

Что тут такого особенного? В любой стране так.

Ніхт. Не можна делегувати повноваження законодавчої гілки влади кабміну, чи нацбанку чи ще комусь. Ще раз, Президент може обмежити права громадян, у зв’язку з війною на визначений кінцеви термін. Але цього в указі немає. Кабмін — ні, за жодних обставин.

Ще раз, Президент може обмежити права громадян, у зв’язку з війною на визначений кінцеви термін. Але цього в указі немає.

Президент указом вводит общий фреймворк (ограничение Конституционных прав/свобод мирного времени), Парламент утверждает действенность указа соответствующим законом. Детали реализации прописывают профильные чиновники Кабмина. Обычный процесс.

Не правда.

Ох і тут ви зі своєї примітивною брехнею. Ви ж наче сіньйор, як у вас з логікою?
1. Чоловіки до 18 та старші 65 спокійно виїжджають => "заборонять виїзд лише для осіб певної статі".toBoolean() == false
2. Обмеження для чоловіків є і в Швейцарії, і в США, і в купі інших європейських країн, жодна з яких після другої світової не була такому в конфлікті.

Логіка хоч і проста річ але в повній мірі присутня не у всіх. Законом встановлені обмеження лише для осіб певної статті + ряд додаткових вимог (вік, стан здоровя, діти...). Тобто для жінок обмежень не має жодних, а для чоловіків — є. Тому це — дискримінація.
А які саме обмеження на виїзд з країни є для чоловіків в США?)))

Законом встановлені обмеження лише для осіб певної статті

В законе ничего о поле не сказано — лишь о военнообязанности.

Где здесь пол?
zakon.rada.gov.ua/laws/show/57-95-п#Text

Законом встановлені обмеження лише для осіб певної статті + ряд додаткових вимог

Окай. Тоді перелік країн де також дискримінують чоловіків: США, Швейцарія, Польща, Греція, Болгарія та й більшість країн світу де мобілізують чоловіків. Швеція і Франція наче, ні.

Швеція і Франція наче, ні.

Это неправда. В Швеции по закону обязанность для всех с 16 до 70 лет. Покидать страну нельзя. Все граждане и даже те кто имеют постоянный вид на жительства без гражданства обязаны принимать участие в обороне в случае войны. Не обязательно все будут воевать, но государство имеет право использовать всех людей в целях защиты страны
www.riksdagen.se/...​rsvarsplikt_sfs-1994-1809

Нічого собі. Знайшли ще одну антиконституційну країну, ще й біля рашки з ймовірнім кофнліктом навколо острова Готланд.
Ламаєте світ місцевих борців за конституційні права.

П.С. Я просто десь бачив, що в Швеції і чоловіки і жінки можуть бути мобілізованими.

я вас прошу, який конфлікт. Тим більше після вступу Швеції в НАТО. Хіба шо голодні Калінінградці будуть вплавь бігти на Готланд в пошуках іжі, після того як їм перекрили поставки через Літву.
«Калінінградські біженці шукають притулку в Швеції»
www.abc.net.au/...​e/4618894-3×2-940×627.jpg

А які саме обмеження на виїзд з країни є для чоловіків в США?)))

На обмеження виїзду х.з., але всі чоловіки з 18-26 років стають на воєнний облік -> себто сексизм та дискрімінація, все як ви любите.
П.С. Доречі тут про Швецію відписали

В Швеции по закону обязанность для всех с 16 до 70 лет. Покидать страну нельзя. Все граждане и даже те кто имеют постоянный вид на жительства без гражданства обязаны принимать участие в обороне в случае войны.

На жаль, ситуація з порушенням конституційниї прав в Україні на рівні зі Швецією ((

Ох і маніпулятор)))
Про Швецію написали що там заборона для всіх а не лише для чоловіків. Щодо США то ти ніде не пишеш що є заборона на перетин кордону лише для чоловіків. В США зараз стоїть питання ставити на військовий облік жінок також.

Щодо США то ти ніде не пишеш що є заборона на перетин кордону лише для чоловіків.

Не пишу ніде.

В США зараз стоїть питання ставити на військовий облік жінок також.

Тобто ви визнаєте, що наразі в США те ж дискрімінація чоловіків і вот ето вот всьо?

Ідеального світу не існує нажаль. Але станом на сьогодні США є найкращою країною. Наша проблема не в тому що ми не виправляємо помилки, а в тому що ми вважаємо помилки перевагами)))

А як, на вашу думку, мало б бути?

На мою думку спочатку можна було закрити кордони на максимум 3 місяці щоб збити паніку. Але закрити треба було не за статевою ознакою. Тобто жінок також не потрібно було випускати. Можна було лише випускати людей з дітьми і кожна сімя мала сама вирішити хто саме має їхати з дитиною. У випадку коли не дійшли згоди то право надається жінці. Після 3-ох місяців це уже є обмеження прав людей. Кожен має право жити там де хоче і людей не можна використовувати як худобу для певних цілей. Тому сказати що ми не випустимо громадянина X за кордон тому що він є цінний ресурс і принесе користь для інших громадян Y та Z є простою неповагою до особистості і проявом руского міра.

Після 3-ох місяців це уже є обмеження прав людей. Кожен має право жити там де хоче і людей не можна використовувати як худобу для певних цілей.

Не во время войны. Во время войны на територии страны — чел (согласно Конституции) теряет многие конституционные права и становится мобилизационным ресурсом.

И в любой стране так.

Ні, не так. Людина це не ресурс і не худоба. В будь якому разі зараз грубо порушується стаття 24 Конституції. А тому заборона на перетин кордону в такому вигляді в якому вона існує повністю незаконна.

Ні, не так. Людина це не ресурс і не худоба.

Во время войны — ресурс без гражданских прав. И так в любой стране.

24-я статья не нарушается, т.к. ограничения не по полу, а по военно-обязанности. Невоеннообязанные мужчины вполне могут свалить (даже призывного возраста).

Це не просто важкий кейс, а дуже важкий кейс. Видно в тебе не має практики написання коду.)) Давай спробуємо щераз))
Влада приймає рішення що всі чорношкірі люди не мають права виходити на вулицю після 1-ї години дня.
Усі притомні люди кажуть що це расизм. Але приходиш ти і кажеш що тут не має расизму а є просто обмеження на пересування в певний проміжок часу. Тобі люди кажуть, що білим же можна ходити без обмеження. І тут знову ти кажеш що проблема не в кольорі шкіри а в часі коли можна вийти на вулицю. Якщо ти цього не розумієш, то я навіть не уявляю як саме і що ще можна тобі написати щоб ти зрозумів це)))

Влада приймає рішення що всі чорношкірі люди не мають права виходити на вулицю після 1-ї години дня.

Это какие-то твои личные фантазии. В реальности же, принято решение не выпускать военнообязанных. И всё.

Невоеннообязанные мужчины — выезжают без проблем.

Ок. Я бачу що ти безнадійний))) Я ж тебе просив показати будь який акт який забороняє перетин кордону саме для військовозобовязаних. Ти понаписував невідомо що і не навів жодного акту де вказана заборона саме для військовозобовязаних. Проте ти декілька разів вказав що саме ЧОЛОВІКАМ заборонено перетин кордону при наявності інших додаткових факторів. Також ти зазначив що військовозобовязані жінки вільно перетинають кордон.
Ти здатний хочаби підсумувати усі свої хаотичні думки в голові і зробити правильний умовивід?

Я ж тебе просив показати будь який акт який забороняє перетин кордону саме для військовозобовязаних.

«КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ

П О С Т А Н О В А від 27 січня 1995 р. N 57 Київ

Про затвердження Правил перетинання державного кордону громадянами України

У випадках, визначених законодавством, для перетинання
державного кордону громадяни крім паспортних документів повинні
мати також підтверджуючі документи.

2-6. У разі введення на території України надзвичайного або
воєнного стану право на перетин державного кордону, крім осіб,
зазначених у пунктах 2-1 та 2-2 цих Правил, також мають інші
військовозобов’язані особи, які не підлягають призову на військову
службу під час мобілізації. Ця норма не поширюється на осіб,
визначених в абзацах другому — восьмому частини третьої статті 23
Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію»
( 3543-12 ).

zakon.rada.gov.ua/laws/show/57-95-п#Text

Ну і де тут вказано про всіх військовозобовязаних? Тобто в 2-6 тут чітко написано що перетинати кордон можуть всі хто не підлягає призову на військову
службу під час мобілізації.
Звідси 2 питання:
1) Чому не випускають саме військовозобовязаних чоловіків адже військовозобовязаних жінок випускають? Отже бачимо печерний сексизм.
2) Не всі чоловіки підпадають під мобілізацію адже чоловіків більше 10 млн а потреби в армії лише 1 млн. Наприклад візьмемо студентів. Чомусь якщо в студента «неправильний» статевий орган то його дискримінують і не випускають хоча він не підпадає під мобілізацію.

Ну і є ще питання. Чому наприклад коли в чоловіка 2 дитини і вагітна дружина його не випускають? Навіть коли вона буде родити через 1 день. Чому є правило 3-дітей будь якого віку, а не 2 маленьких. Адже всі знають що доглядати за 3-ма дітьми по 15, 17 років легше чим за 2-ма по 6 місяців. Тому я особисто не хочу жити в такій державі де людина є ресурс та сміття, а її права залежать від статевого органу.

Не всі чоловіки підпадають під мобілізацію адже чоловіків більше 10 млн а потреби в армії лише 1 млн.

Все военнообязанные подпадают. Потребность армии в 1 млн — это фейк-ньюз.

Якщо студент вчиться закордоном, то випустять. А якщо в Україні то не будуть мобілізовувати.

Випускають з двома дітьми і вагітною дружиною, починаючи з 35 тижня

Це міф та не правда. Я не знайшов жодного нормативного акту який це дозволяє. Сьогодні я особисто дзвонив на гарячу лінію ДПСУ і питав про це. Мені чітко та ствердно відповіли що навіть за 1 день до пологів не випускають.

Знайомих так випустили, можливо це вже змінилось.

Я теж багато чув таких історій. Але не знайшов жодного закону який це дозволяє. Також дивно чому на гарячій лінії сказали що не можна. Тому дуже сумнівно що це працює. А головне що є складніші випадки коли одна дитина + вагітна двійнею. По-перше зазвичай пологи відбуваються раніше 35 тижня і плюс в людей набагато складніша ситуація. Але в нашій країні проблеми людей нікого не цікавлять нажаль.

Вона незаконна ще й тому, що недолугі дятли з ВР, не спромоглися нормально прописати зміни, і ввели заборону постановою Кабміну, як було з усіма обмеженнми ковід. А у випадку, коли постанова кабміну суперечить існуючим законам чи Конституції, вона є незаконною, і не підлягає виконанню. Це черговий шедевр від клоунів, коли виконавча гілка влади суперечить законодавчій, і видає постанови поза межами своїх повноважень.

А у випадку, коли постанова кабміну суперечить існуючим законам чи Конституції, вона є незаконною, і не підлягає виконанню.

Не протипротиворечит. Всё вполне по украинской Конституции.

протирічить, пора мову вивчити, і закони

Сразу видно, что ты не читал Конституцию страны, где живёшь:

«Стаття 64. Конституційні права і свободи людини і громадянина не можуть бути обмежені, крім випадків, передбачених Конституцією України.

В умовах воєнного або надзвичайного стану можуть встановлюватися окремі обмеження прав і свобод із зазначенням строку дії цих обмежень. Не можуть бути обмежені права і свободи, передбачені статтями 24, 25, 27, 28, 29, 40, 47, 51, 52, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63 цієї Конституції.

Стаття 65. Захист Вітчизни, незалежності та територіальної цілісності України, шанування її державних символів є обов’язком громадян України

громадяни лише чоловіки?
як щодо жінок, держслужбовців, всякого роду силовиків, депутатів різного рівня, всяких там членів і членькинь

У всех обязанность защищать. И каждый защищает на своём месте — а не ноет «откройте границу, дайте нам убежать».

ти захищаєш в ФРН, і не ниєш

ти захищаєш в ФРН

Да, я тоже на своём месте. Не завидуй.

люди які хочуть свободу а не бути бидлом — труси, а ти хто тоді?

Питання в тому, що ОБМЕЖЕННЯ МОЖУТЬ ВСТАНОВЛЮВАТИСЯ ЛИШЕ ЗАКОНАМИ. І у встановлений цими законами спосіб. А тепер назви мені закон, що їх обмежив та його строк дії? А нема такого.
Це давня українська традиція, обмеження є, а закону нема.

А тепер назви мені закон, що їх обмежив та його строк дії? А нема такого.

Здесь указ и соотвествующий закон: dou.ua/...​rums/topic/38585/#2433069

Так у чому проблема? Виіхати через чорні схеми у нас завжди було можливо... тут питання чи скиглити чи ні... поки хлопці в маріуполі без кінцівок і медикаментів сиділи у підвалах комусь дуже болить за дискримінацію по статевій ознаці...

Мабуть не у всіх є 10к, або не всі готові віддати таку суму.

А де за 10к випускають?

Чувак, це ж про тебе була стаття на еба.іт, гнали з твоїх постів як ти задрочував сертифікації і здав на міда на серві)
Зустрів знаменитість на доу))

Не знаю, я сміттєві ресурси не читаю)))

Жесть, і ця людина яка тут вже декілька тижнів ниє про те що її не випускають намагалась стати мером Червонограду, да ви гірше за зелених.

www.youtube.com/...​&ab_channel=СвятославГриб

Не хочу жити в країні де в супереч закону мене будуть дискримінувати на основі моєї статі і вирішувати чи маю я право перетинати кордон чи ні.

В цьому випадку, початкова причина, з якої все починається і закінчується обмеженням виїзду чоловіків, якраз сексизм щодо жінок з боку патріархального суспільства.

Так. Відчувається справжній чоловічий характер! Чуваче, у тебе часом прізвисько «сталеві яйця» не було у дитинстві? А ні... мабуть не було.. було шось інше.. ти кажи не вигадуй ше шо трапилось з тобою шо ти до такого дойшов? Дякую!

Ну то зроби операцію і стань жінкою. Де ти знайшов «всупереч закону»? Про воєнний стан чув? Наче не хлопчик вже, а простих речей не розумієш. Ти просто хочеш втекти, а тебе не дають. От і все. Раніше треба було.

Ну ти я бачу просто рекордсмен)) Печерний сексист який радить людині змінити стать щоб отримати рівні права. А ти часом не пишеш чорношкірим щоб вони міняли колір шкіри щоб отримати рівні права в деяких країнах? Ти уважно читав чому саме заборона на перетин кордону для чоловіків є незаконна? Якщо ні, то не ганьбись а йди щераз перечитай і тоді можливо проведемо з тобою діалог.)))

Печерний сексист який радить людині змінити стать щоб отримати рівні права.

Рівні права з ким? З тими хто по стану здоров’я визнаний не придатним, або хто має дітей народжувати? Кого ти обираєш? Або може дітям заздриш, це не дискримінація за віком, ні? Вибач але ти просто інфантильне чмо.

Мені 29 років(вища освіта,еколог) не одружений ,дітей немаю.Сам з Харкова(північна Салтівка)В осени буде як два роки працію в Чехії(на автомобільному заводі).
Я ніколи в житті не мріяв і не хотів жити будь-де окрім України(до Чехї працював у Польщі та був в багатьох країнах Європи).
Та в же цього літа планував вертатися додому,а тут...
Зараз в голові «каша» : з одного боку нема бажання жити на чужбині (я взагалі тут не кайфую+батьки(вже не молоді) та купа друзів та знайомих в Україні.Та взагалі ,в Европі є КУПА мінусів в порівнянні з Україною,а сама головне — ліцимірство з боку їх уряду.),а з іношого боку є те хворий сусід(расея) та безперспективність в моєму місті.
P.S поки війна не скінчиться та не пройде пару років кореляції та розуміння куди це все йде буду жити в Європі .

в Европі є КУПА мінусів в порівнянні з Україною,а сама головне — ліцимірство з боку їх уряду

Заорал вголосину...

Заорал вголосину...

Бідося, як же йому важко тепер у житті, ніде приткнутися. «Там» — уряд поганий, а «тут» орки сусіди.

Чого ж, зараз ситуація дійсно лицемірна. В мене два дева мали поїхати в ЮК, вже платять податки в Польші але виїхати не можуть. Це таки лицемірство.

вже платять податки в Польші але виїхати не можуть

Живут/работают в Польше и не могут из Польши выехать? Или не могут получить пританскую визу?

Візи є. Виїхати в тріп не можуть, бо тоді їх назад в Польшу не впустять, бо типу жити в Польші ти можеш, але в частині перетину кордону діє 90 днів на 180.

бо тоді їх назад в Польшу не впустять, бо типу жити в Польші ти можеш, але в частині перетину кордону діє 90 днів на 180.

Дык, местные ВНЖ по § 24 ведь дают. С ними из Польши уже не выпрут (по-крайней мере, до перемирия/окончания войны) и езить можно сколько влезет (если нет завязок на местные соцвыплаты).

ВНЖ не видають українцям. Дають просто песель й все. На ВНЖ люди зможуть подаватись тільки з нового року. Казав їм — нафіга вам ця поляндія, тепер сидять не на море, ні в тріп не зїздиш.

ВНЖ не видають українцям. Дають просто песель й все. На ВНЖ люди зможуть подаватись тільки з нового року.

Ок, у них видимо всё перегружено из-за наплыва — оттого так медленно.

Ні, такий тут закон. ВНЖ після 9 місяців тимчасового захисту. Якщо не дочекався — значить не дуже й треба було.

Так виїхати то можуть, які проблеми? Я що назад не впустять.. тимчасовий захист то якби для втікачів, котрим нема куди більше їхати, а не дозвіл на проживання на халяву.

шукай де ліпше, родитися в Україні.... а що як родитися в четвер... і що?

А кто-то из трактористов, имея иностранное гражданство, уже ездил в Украину и назад? Были ли какие-то преграды?

То же самое, поэтому и спрашиваю, может кто проверил уже )

Теоретически, если украинского гражданства нет (есть лишь зарубежное) — проблем быть не должно. Если украинское есть — могут и не выпустить.

Ну это понятно что проблем не будет если украинского нет. Но оно же у всех трактористов таки есть. Более того, никто по нормальному не выписался из Украины на ПМЖ. Не будут ли повестку прям на границе вручать.

Я таки выписался и даже на постiйний консульський облiк стал в конце мая.
Теоретически я выездной даже по украинскому паспорту, но иди знай как там на практике и что поменяется завтра.

А як виписалися з військомату?

Прийшов з дозвiлом на виїзд, написав заяву, здав вiйськовий квиток, через 2 днi надали справку про зняття з облiку

Пробував зробити це все через Дiю, але не вдалося.

Так ты сейчас в Украине выходит?

Нет, конечно. Выехал за 10 дней до войны. Иначе как бы я на консульский стал?

А, стоп, стал на консульский учет в мае, я прочитал как снялся с учета в Украине. Ну это ты проворачивал до войны, сейчас стремно — придешь в военкомат выписываться а тебе повестку ).

Угу, выписывался в феврале

придешь в военкомат выписываться

Ща по любому хрен снимут с учета

На консульский стал аж в мае, так как у них доступа к реестрам не было какое-то время, а потом хаос и неразбериха с беженцами.

який уряд, таке і консульство

Ездил родственник бывшего с американским гражданством — без проблем выпустили.

У него только американское или два — американское и украинское?

Стаття 2. Принципи законодавства України про громадянство

Законодавство України про громадянство ґрунтується на таких принципах:

1) єдиного громадянства — громадянства держави Україна, що виключає можливість існування громадянства адміністративно-територіальних одиниць України. Якщо громадянин України набув громадянство (підданство) іншої держави або держав, то у правових відносинах з Україною він визнається лише громадянином України. Якщо іноземець набув громадянство України, то у правових відносинах з Україною він визнається лише громадянином України;

популярная тема в Черновцах — иметь румынский паспорт. Катаются туда-обратно регулярно, на границе просто показывают румынский паспорт, отсутствие знания румынского языка никогда не смущает (все все понимают, как мне объяснили).

На границе даже если вы показываете европейский паспорт они видят в базе и ваш украинский. Я проверял.

норм фича :)
тогда вижу два варианта — либо есть юр. коллизия, и это легально, либо пограничникам пофиг.
больше верю в первый вариант.

больше верю в первый вариант

Несколько гражданств (наряду с украинским) с точки зрения украинского законодательства незаконно. Но наказания за это нет.

не незаконно, а не признаются другие гражданства. То есть тракторист с европаспортом все равно для Украины призывной — так как еврогражданство они не признают.

То есть можно въезжать по одному, выезжать по другому, и никаких коллизий не будет? Например въехал по украинском, потом выехал по иностранном, потом въехал опять по украинском: «Стоп, почему ты возвращаешься из-за границы если судя по украинском паспорту ты сейчас в Украине?!»

как ты можешь выехать если ты по этому паспорту не вьезжал? Это уже незаконное пересечение границы выходит.
А если вьедешь, но не выедешь — нарушишь правило 90 дней.

А как тогда в Черновцах по румынских паспортах выезжают? Они же заезжают по украинских паспортах. Да и ты говоришь что у таможенника оба паспорта высвечиваются, значит теоретически им все-равно должно быть.

А как тогда в Черновцах по румынских паспортах выезжают?

Никак не выезжают это звездеж

Британський не бачать, скоріш за все через те що через безвіз в нас синхронізовані системи з європою

Тіп з австралійським паспортом виїхав по ньому, без проблем. Але це було на початку війни.

Потрібно подивитися, що буде взимку. Бо незрозуміло, яка температура буде у квартирах, якщо інфраструктуру й надалі ракети руйнуватимуть.

Ну з електроенергією проблем немає бути, так що має бути норм

Ну з електроенергією проблем немає бути, так що має бути норм

Проблем немає зараз, бо підозрюю, що зараз найменше споживання електроенергії в історії України.

90% електроенергії в Україні виробляють ТЕЦ (ТЕС) і АЕС. Одну АЕС вже втратили. Багато ТЕЦ теж зруйновані і не можуть працювати: Чернігівська, Харьківська, Охтирська, Слов’янська і тд. Зараз там реально режим ЧП, американські і європейські експерти будуть намагатися аврально відремонтувати їх до зими.

Та й не треба забувати, на чому там працюють ТЕЦ? Підозрюю, що на різних матеріалах, наприклад на вугіллі, газу. А звідки ми їх берем? З Донбасу або з раші, нехай і через Європу. При цьому, всі розуміють, що обидва напрямки до зими можуть бути перекриті на 100%.

Нагадаю, що минулої зими значна частина ТЕЦ не працювала через відсутність палива, і це ще війни не було.

Як я написав, найбільшу АЕС Україна вже втратила, а це 30%. Доречі, за іронією долі, це була там сама АЕС яку змогли часково перевести на паливо Westinghouse.

І просто нагадаю, що, не дивлячись на всі заяви, про перехід на американське паливо, українські АЕС і досі працюють на російському паливі. Оце палэво, правда? Ну типу, ми підписали контракти і перейдемо колись, може восени, може у 2023, може хз коли, але зараз будемо у раші купувати.

Цей факт виглядає особливо смішно, якщо згадати, як наші «патріоти» поливають гімном країни ЄС, які не можуть швидко відмовитись від газу. Так, а слабо 25 лютого припинити купувати ядерне паливо у раші?

А скільки раз його в рік треба купляти ?

У відповідь на заяву Хуснулліна в компанії «Укренерго» зазначили, що наразі Запорізька атомна електростанція перебуває в українській мережі, під контролем українських спеціалістів. Постачання електроенергії з українських електростанцій в Росію наразі фізично неможливе, — стверджують в «Укренерго». А будь-яку зміну ситуації на ЗАЕС в «Укренерго» вважатимуть «актом ядерного тероризму».

А скільки раз його в рік треба купляти ?

«в 2019 году Украина закупила, по данным Госслужбы статистики страны, топливо на общую сумму около $397 млн, из которых 60,7% этой суммы ($240,91 млн) приходится на российские сборки.»

українські АЕС і досі працюють на російському паливі

Ещё более смешно, что украинскими АЭСами — заведует чел Деркача (которого недавно в Украине объявили гэбне-агентом), назначенный зе-командой.
Впрочем, это не смешно, а печально...

Деркач це той який дружбан Луценка ?

Деркач це той який дружбан Луценка ?

Это тот, который друг Коломойского — работодателя «голобородька».

а так у ніх є спільний дружбан

Вот ещё один дружбан (а может и куратор) Деркача:

www.pravda.com.ua/...​lumns/2020/12/10/7276507
10 ГРУДНЯ 2020

«Ми прагнемо миру і наполегливо виконуємо всі наші зобов’язання. І хочемо бачити з російської сторони таке ж повне виконання домовленостей, досягнутих у Парижі рік тому.

Наприклад, украй важливо убезпечити людей по обидва боки лінії зіткнення від величезної кількості смертоносних мін. Наша делегація доклала максимум зусиль, аби погодити у серпні 20 ділянок для розмінування. Потрібно швидко виконувати цей план.

Було домовлено узгодити 3 нових ділянки для розведення сил до кінця березня 2020 року. Нам вдалося принципово погодити 4 нових ділянки на початку вересня. Маємо рухатись далі.»

www.pravda.com.ua/news/2005/12/17/3035078

Про деркача

ua.interfax.com.ua/news/general/555868.html
27.12.2018
В інформації зазначається, що на час заходів із розмінування 27 грудня в період з 10.00 до часу фактичного завершення виконання робіт планувалося перекрити рух транспортних засобів і цивільного населення через КПВВ «Мар’їнка».

Про деркача

17 ГРУДНЯ 2005

Ты ещё новости из 90-х запости...

«По словам Колесникова, Деркач был завербован в 2016 году.»

И после этого, поступил в распоряжение Коломойского, а потом агента гэбни Ермака.

А потом случилось такое:
«Деркач и Татаров получили контроль над „Энергоатомом“»
5 ФЕВРАЛЯ 2021

«Нардеп: Деркач за публикацию „плёнок“ получил обратно под контроль Энергоатом»
14 августа 2020

siver.com.ua/...​_derkach/2022-06-26-31056

Цікава хронологія від Rob Maison стосовно Луценко та агента ФСБ Деркача.

Довга дорога в дюнах:

2005: На захист Андрія Деркача виступив міністр внутрішніх справ Юрій Луценко, який зазначив, що Деркач-молодший вже 2 роки працює з їхньою командою. «Андрій зробив свій вибір і показав, що кожен може видавити з себе кучмізм по краплині. Він ризикував своїм життям, коли разом з іншими людьми блокував своєю машиною дорогу Кучмі до АП», — зазначив Луценко, додавши, що не «здаватиме своїх друзів». Він також дав «особисту гарантію» за Андрія Деркача.

2017: Андрій Деркач відгуляв на весіллі сина Юрія Луценка.

2019: На святкуванні 55-річного ювілею ексгенпрокурора Юрія Луценка відгуляли його колишні підлеглі з прокуратури та низка політичних діячів, в тому числі фігуранти кримінальних проваджень та герої антикорупційних журналістських розслідувань, зокрема чинний позафракційний парламентар Андрій Деркач. Випускник Вищої школи КДБ в Росії.

2022: СБУ викрила агентурну мережу російської розвідки, до якої входив народний депутат України Андрій Деркач. За даними слідства, він курував створенням низки приватних охоронних підприємств у різних областях, щоб використати їх для швидкого захоплення України.

ua.interfax.com.ua/news/general/555868.html
27.12.2018
В інформації зазначається, що на час заходів із розмінування 27 грудня в період з 10.00 до часу фактичного завершення виконання робіт планувалося перекрити рух транспортних засобів і цивільного населення через КПВВ «Мар’їнка».
транспортних засобів і цивільного населення через КПВВ «Мар’їнка».

Мариинка — это Донбасс. Где при Порошнеко нарыли адское количество укреплений и посадили в них группировклу ОСС (порядка 150к бойцов). После этого, мины там уже не нужны.

А агент гэбни Ермак — разминировал подходы к Крыму на перешейке. И как показывают события, это ему вполне удалось.

Вот, из его же рассказов:

«Ми повернули у світовий порядок денний питання звільнення українського Криму. Організовуємо діяльність Кримської платформи, яка зосередить державні зусилля і міжнародну співпрацю на виконанні завдання з повернення нашого півострова.
...
Цю роботу може на власні очі побачити кожен, хто відвідає нові контрольні пункти на лінії розмежування, розбудовані за принципом сучасних сервісних хабів.

Українці зможуть отримати безпосередньо на КПВВ адміністративні послуги, соціальну підтримку і навіть медичну допомогу.»

Мины убрали — и понастроили «современные сервисные хабы».

Українці зможуть отримати безпосередньо на КПВВ адміністративні послуги, соціальну підтримку і навіть медичну допомогу."

Мины убрали — и понастроили «современные сервисные хабы».

Точно так же як і в КПВВ «Мар’їнка».
Міни прибрали і понастроїли

«современные сервисные хабы».
Точно так же як і в КПВВ «Мар’їнка».

Про Мариинку — я всё написал выше. Ничего этого вместо минных полей — на крымском перешейке сделано не было.

В итоге, рашко-войска из Крыма за первые 2 для войны — без боёв захватили всё азовское побережье Украины, включая Энергодар (Запорожскую АЭС), Новую Каховку (задвижку с водой в Крым), Херсон. И начали лезть на Николаев.

Міни не треба ?)) ну да аргументація ок )

Міни не треба

Как показала практика (нынешние военные действия) — с обороной Донбасса всё в порядке.

Як я написав, найбільшу АЕС Україна вже втратила, а це 30%.

ЗАЭС находилачь и находится в энергосети Украины. Для подключения ее к энергосети московии или Крыма не существует инфраструктуры.

І просто нагадаю, що, не дивлячись на всі заяви, про перехід на американське паливо, українські АЕС і досі працюють на російському паливі

А если подумать логически?
Реакторы строились совком, ТВЭЛы тоже, конструктивно они создавались друг для друга.
У вестингхауза есть особенности, которые затрудняют их эксплуатацию чисто технологически.

Говорять що Запоріжська працює на Україну зараз

Ага, я вірю, що росіяни захопили АЕС, яка працює на американському паливі і продовжують її роботу, щоб поставляти електроенергію Україні. Це дуже правдоподібно.

Хоча, цілком ймовірно, що якийсь невеликий об’єм електроенергії до нас і йде.

ЗАЕС досі працює на Україну повністю (я родом з Енергодару). Перевести атомну станцію не так і просто, якщо можливо.

ЗАЕС досі працює на Україну повністю

Я й не сумніваюсь, що вона працює на Україну, якщо брати до уваги захоплені території.

Так, фізично складно (або неможливо) прокинути довжелезну «переноску» з ЗАЕС до мокшляндії. Але ж нічого їм не завадить «прикрутити кранік» до нашої мережі. Привезуть майнінг-ферми і погнали заробляти ...

Це ще не кажучи про те, що у них фантазії вистачить почати переорієнтовувати ЗАЕС назад на свої твели :( А це вже за пів кроку до катастрофи (враховуючи близкість до фронту та генетичну криворукість).

Тож, я би не закладався на те, що під час холодів у нас буде вдосталь електрики (бо більшість буде переведено на опалення нею, мабуть, а це величезне перевантаження системи).

Зупинилась значна частина промисловості, і сильно знизилась кількість людей. Тому і споживання сильно впало.
Наразі Україна збирається експортувати електроенергію в ЄС, тому що її більше ніж треба.

і як її розсинхронізувати із електромережею?
отримати ще одну аварію, але більше потужну чим на ЧАЕС?

Ви так дивуєтесь наче мова йде не про істот, які влаштовували пострілушки з БТР біля АЕС.

Якщо піде «розсинхрон» у ланцюжку прийняття рішень, то і до «відімкнення» можуть дофантазуватись. Тим більше, що відключення енергоблоків — то є штатна процедура. Тож ніщо не заважає залишити 1 блок, та використовувати його для умовного «кип’ятіння води у Дніпрі».

Хоча, звісно, сподіваємося на краще.

PS: тим паче, що вже проскакували вкиди про їх плани осушити охолоджувальні резервуари (ніби то для пошуку зброї, яку туди поскидали працівники ...)

на початок тре виїхати

згідно стабульської конвенції можу самовизначитися із гендером, а чому вас це турбує, ви мужлан?

Хочу повернутися, сумую за Київом, але не повернусь, бо це — самогубство. Ну і ще така річ, що я після Криму голову не встиг вилікувати і зараз жру транквілізатори, і навіть повітряні тривоги — мене доб’ють, не кажучи про усе інше.

Так психологічна допомога може треба? Транквілізатори це лікування не причини, а наслідків, повірте є досвід. Може зможу чимось допомогти, є з ким/кого порадити...

Я багато років цією проблемою займаюсь. Не переймайтесь, усе добре, жити буду.

Мені так здається, що кількість тих, хто повернеться (навіть після, а не до закінчення війни), буде дещо компенсовано кількістю тих, хто емігрує з України після відкриття кордону. Може й навіть не дещо, а в значній мірі.

Також мені здається, що багато з тих хто стверджує що повернеться — на емоціях обманюють самі себе, бо ще не встигли знайти нормальну роботу й пожити за кордоном достатньо часу, щоб порівняти з Україною і зробити висновки. Війна скінчиться, емоції вщухнуть — от тоді й буде видно справжню картину.

В Україні досить непогано жилося насправді, є і достатньо плюсів у порівнянні з закордоном.

Що мені, наприклад, дозволяє нормально почуватися зараз в іншій країні:
— І без того були плани поїхати, завершивши деякі справи в Україні перед тим, була деяка підготовка до цього (як-от знайомство з внутрішньою кухнею).
— Чітке розуміння, куди і нащо.
— Наявність соціальних зв’язків у країні призначення.
— Подібність культури та історії, звідси — дуже схожий майндсет з поправкою на відсутність йобнутого сусіду.
— Відносна відсутність мовного бар’єру.
— Наявність роботи, так.

У багатьох вимушених переселенців таких привілей просто нема. Хтось у тих країнах раніше не бував ні разу, хтось прив’язаний до друзів і родичів і нікого там не знає, в когось діти і у дружини/чоловіка інші плани на життя, хтось не хоче починати все з нуля у чужому середовищі, і так далі. Країна ж вона не тільки про клаптик землі на мапі і рівень життя.

С другой стороны, многие, кто сейчас говорит, что свалит при первой же возможности — не факт, что уедут.

Звичайно, тому що пропаде «ривок», звикнуть до війни.

Іноді складається враження що присутні думають максимум до післязавтра. Може я щось пропускаю? Зараз поки молоді — все зрозуміло. А що років через 20-30? Не завжди ж будуть сили брати від життя по кілька к. Аренда стане відчутно дорогою, нерухомість в Європі недосяжно дорога і росте, соц забезпечення судячи з усього падатиме. Яка далекоглядна перспектива трактора? Я наче упускаю якесь велике щастя не намагаючись втекти звідси.

Ну в данному випадку логіка тракторизму не в тому, щоб їхати за великим щастям, а в тому щоб втекти від великого нещастя.

Как минимум ты упускаешь то, что в 20-30 лет у тебя есть силы и ресурсы на эмиграцию, а в 45+ уже вряд ли.
И пока ребёнок до 5 лет, язык он выучит леко, а когда ему будет даже 11-12 социализация будет усложненна.
Да, в Европе\Штатах\Канаде ты не купишь однушку за год зарплаты senior разраба. Придётся платить ипотеку 10-15 лет.
Зато будешь знать что страна посильнее будет, что соц гарантии есть и что совка поменьше чем в родной неньке.
Мне хватает одного момента для переезда — неработающая судовая система. Попробуй наказать чувака плохо припаркованного, желательно чтоб его эвакуатор увёз. Тебе придётся потратить кучу усилий, а в нормальной стране ему помогут даже без тебя. И штраф будет не 200-500 грн, а пропорционально стоимости авто.

а в нормальной стране ему помогут даже без тебя. И штраф будет не 200-500 грн, а пропорционально стоимости авто.

С другой стороны, вы что-то прохлопаете, не так припаркуетесь, и дальше будете платить штраф пропорционально стоимости авто. И думать при этом: «какая же всё-таки страна тут нормальная!» Ну ничего, зато законодательство отлично выучите, а не так как сейчас. Будете не только программистом, но ещё и юристом.

Лол. Только что повторил плюсы о которых говорил автор выше, просто другими словами.

Да-да, именно так. Это как со сталинистами, они хотят «крепкую руку», «Сталина на вас надо», но на себя чего-то забывают примерять.

Это как со сталинистами, они хотят «крепкую руку», «Сталина на вас надо», но на себячего-то забывают примерять.

Сталін тут не причому. Просто втомлює жити з ублюдками і жлобами, для яких закон не писаний. Приклад з жлобами чи шкурами на авто, які паркуються на пішоходних переходах бо потрібно висадити рєбьонка, був наведений як один з прикладів.

Я достаточно законопослушный гражданин был до войны. Социально ответственный.
Налажаю — буду отвечать.
Только предпочту чтобы ответственность всё же была штрафами за парковку чем сейчас жизнью за незнание законодательства.

Придётся платить ипотеку 10-15 лет

10 це казково ідеалістично )

Попробуй наказать чувака плохо припаркованного, желательно чтоб его эвакуатор увё

Я ось був в Варшваві всі, тротуари добренько так запарковані

а пропорционально стоимости авто.

Це теж не правда

Я ось був в Варшваві

Ось з’їздиш ще можливо кудись, окрім Варшави, то поцікавишся, як там працює парковка.

тротуари добренько так запарковані

Також неможливо пройти і приходиться виходити на проїзжу частину щоб обійти корито?

Ну доречі, в Латвії паркуються краще ніж в Варшаві

пропорционально стоимости авто.

Просто это не во всех странах.

в Варшваві всі, тротуари добренько так запарковані

Потому предпочту страну подороже, с налогами около 40% в духе той же Канады где закон посерьёзнее нежели в Польше или Украине.

ну спробуй)) молодий рожеві окуляри

В целом да, понимаю что могу ошибаться, но если смогу пережить войну/выехать в начале след года, как минимум пару лет в Канаде проведу.
Там время покажет)

До того часу війна не скінчиться :)

Ну студентом стану или взятку дам чтобы выехать

За взятку могут повязать, студентом лучше варик

10 це казково ідеалістично )

Ну, дивлячись на скільки метрів, і в якій країні. У західній Європі складно таке собі уявити

И пока ребёнок до 5 лет, язык он выучит леко, а когда ему будет даже 11-12 социализация будет усложненна.

Человек, у которого нет возможности социализироваться в новой среде в 11-12 лет, будет рад даже шансу попробовать социализироваться в новой среде в 30-35 лет.

Через 20 років сьогоднішні емігранти будуть жити в безпечній, екологічно чистій країні з мінімальною толерантністю до корупції, працюючою судовою системою і налагодженою страховою медициною. За цей час вони, ймовірно, отримають громадянство, вивчать мову і виплатять першу іпотеку. Їх діти, ймовірно, будуть закінчувати місцеві ВУЗи. Ну, от така перспектива. Нічого надзвичайного насправді, просто якісне, безпечне, передбачуване життя. Довше на 10-15 років.

Або не будуть через Третю світову.

Через 20 років сьогоднішні емігранти будуть жити в безпечній

Цікаво з рахунок чого зараз живуть безпечно, в східному ЕС ?

За рахунок того, що 30 років тому обрали правильний курс, а не гралися у «багатовекторність». Ну і взагалі, тому що не тільки не пролюбили все, що залишилося після совка, а й створювали щось нове. Блін, словацькі гаубиці і польські модернізовані танки! А де наші танки? Україна примудрилася сама добровільно передати кацапам частину тих ракет, що зараз прилітають. Безпечно живуть за рахунок того, що думають головою, а не сракою.

Така впевненість, можна тільки по заздрить.
А чого НАТО збільшує чисельність сил швидкого реагування з 40 тис до 300 тис? Якось не виглялає що усе було схвачено

А що, треба казати, щоб не хвилювалися, ніхто ні на кого не нападе, і взагалі скоро на шашлики? Я ж, власне, про це й кажу: думати головою, прораховувати варіанти, готуватися до можливих небезпек.

ну коли у сусіда йде війна 4 місяці то вже легше прораховувати варіанти

Навчись перевіряти інформацію дядя. Там другий лінк веде на рузьке ЗМІ звідки взята інфа.

А чого НАТО збільшує чисельність сил швидкого реагування з 40 тис до 300 тис? Якось не виглялає що усе було схвачено

Потому и увеличивают, что умные люди — и в ответ на рашко-агрессию занимаются усилением обороны. А не готовятся к шашлыкам в мае.

ага коли Україна їх стримує вже 4 місяці, то збільшують.
А якщо б рашка зразу б пішла на Естонію то вже естонців не було

А якщо б рашка зразу б пішла на Естонію то вже естонців не було

Ты сравнил 40-ка миллионную Украину — и крошечную Эстонию с населением в 1.3 млн. Зе-фанаты — такие зе...

Ну тобто НАТО не готувалось

На НАТО никто не нападал и не нападает. Далеко не факт, что нападёт.
Несмотря на это — НАТО начал готовиться к войне.

В Украине с 2014 оккупированный Крым и террористы в «лугандоне». А с марта 2021 гэбня начала стаскивать войска к границам.
Hесмотря на это — зе-руководство разоружалось, строило дороги и приглашало на шашлки в мае.

Не видишь никакой разницы?

А ти оракул тільки опісля я бачу)

А ти оракул тільки опісля я бачу

Я ещё в марте 2019 писал — что ничем хорошим для Украины зе-клоунада не закончится.

Но речь не обо мне — а о разнице в реакции на одну и ту же угрозу.

А с марта 2021 гэбня начала стаскивать войска к границам

Вони почали стаскувать війська в 2014 ще
www.radiosvoboda.org/...​ruie-viiska/29648121.html

2017 рік

У вересні минулого року Росія проводить спільні навчання з Білоруссю «Захід 2017». За офіційною інформацією, у навчаннях взяли участь понад 13 тисяч військових. Проте в НАТО заявляли, що масштаби навчань приховуються — до військових маневрів, за даними Північноатлантичного альянсу, було залучено близько 100 тисяч силовиків.

Вони почали стаскувать війська в 2014 ще

In March and April 2021, Russian Armed Forces began massing thousands of personnel and military equipment near Russia’s border with Ukraine and in Crimea, representing the largest mobilization since the annexation of Crimea in 2014.”

„The Russian and Ukrainian Spring 2021 War Scare”
September 21, 2021
„The massing of troops and hardware by Russia along its border with Ukraine in April 2021 brought back memories of Russia’s incursion into Ukraine in 2014–15 and raised fears of another round of Russian aggression against its neighbor. Although the worst-case scenario did not materialize, these events require close attention and in-depth research because they could happen again should Russia’s leadership assess that their national security interests are at stake once more.”

Проте в НАТО заявляли, що масштаби навчань приховуються — до військових маневрів, за даними Північноатлантичного альянсу, було залучено близько 100 тисяч силовиків.

Ну тобто якщо б рашка ще взяла Україну з мобілізувала Українців, Балтію зрівняли б на раз два

zaxid.net/...​ozserditi_rosiyu_n1088000

Тут доречі твій любимчик, тримав оборону ще в 2009

Молодец. Теперь из 80-х. Не заканчивай свои «басни из склепа».

Так а чого басні, навіть стенограма є

Басни, т.к. кому могут быть интересны рассказы 10-тилетней давности?

А потом, эти вещи следует воспринимать в контексте. А контекст в 2009 был таким:

— Порошенко министр иностранных дел в правительстве Тимошенко
— идёт предвыборная компания к выборам 2010, в которой шансы зэка/йули 50/50
— Рашка недавно (август 2008) влезла в Грузию
— Украине недавно (2008) отказали в ПДЧ НАТО
— в Украине случился кризис/обвал
— высказыванием о неактуальности НАТО для Украины — можно перетянуть часть голосов ватанов на сторону йули (при этом, не потеряв голоса юле-фанов, т.к. они по-любому не будут голосовать за зэка)

Мог ли Порошено тогда сказать что-либо иное?

Та ти навіть не читаєш що я тобі кидаю.
Ти зараз відповідаєш на ссилку 99 року де Порох каже такі слова:

ПОРОШЕНКО П.О., голова підкомітету Комітету Верховної Ради України з питань фінансів і банківської діяльності (виборчий округ 12, Вінницька область). Уважаемые коллеги! Я хотел бы от имени фракции выразить глубокие соболезнования коллегам, друзьям, семье и близким Вячеслава Максимовича Чорновила и сказать, что это был действительно выдающийся политик, и нам очень горько, мы страдаем вместе с вами.

Вместе с тем фракция Социалдемократической партии Украины (об?единенной) решительно осуждает агрессивные действия НАТО по отношению к Югославии. К чему приводит развитие военных действий и эскалация напряженности в Балканском регионе уже известно: вспомните критическое развитие событий во время Первой и Второй мировых войн.

С моей точки зрения, не были полностью использованы мирные пути урегулирования данного конфликта. На встрече с руководителем Парламентской Ассамблеи ОБСЕ практически всеми фракциями единодушно было заявлено о том, что парламент Украины решительно требует гарантий невоенного способа решения этих вопросов. И мы получили ответ, что будут использованы все меры для мирного разрешения кризиса. К сожалению, это слово было нарушено. Падают ракеты на Югославию, гибнут люди.

При этом мне как профессионалу достаточно неприятно сегодня слышать призывы о возвращении в Украину ядерного оружия. Достаточно спорный тезис о том, следовало ли нам избавляться от ядерного оружия. Имея Договор о нераспространении ядерного оружия, делать призывы о возвращении или собственных разработках ядерного оружия в Украине — это просто демонстрировать наш парламентский непрофессионализм. И коль речь зашла о профессионализме, то я хотел бы напомнить, что существует определенный язык межгосударственных отношений. И если руководители нашего внешнеполитического ведомства в жесткой форме требовали бы каких-то силовых решений вопроса по отношению к НАТО, то перестали бы уважать нас и Украину.

Він ще тоді в верховній раді шпарив чисто по російські
Бач йому завжди подобались мінські угоди робити
Це ж він ще тоді в партії мертвечука був

Ти зараз відповідаєш на ссилку 99 року де Порох каже такі слова

Мне как-то похер, что Порошенко говорил почти 25 лет назад. И почему он это говорил.

а оставашки через 20 років теж матимуть те саме, уєзжашкам буде абідна

Перспектива контрстрайка по настоящему на улицах своего города через 20-30 лет выглядит более привлекательной?

Да, вы упускаете.
Доллар 2->8->27->32
Президенты — олух, убийца Гонгадзе, бджоляр, зек, олигарх, клоун
Стагнация, стагнация, отжатие Крыма, ЛНР/ДНР, полноценная война.

Тенденцию не нащупываете?)

В каком году становилась жизнь лучше?
Тот то же, ни в каком.

В каком году становилась жизнь лучше?

С 2005 по 2008 (включителъно). С 2015 по 2018 (включителъно).

Ростом благополучия и цивилизованности/прозападности.

И как результат?)

Может суды?
Может корупция?
Может олигархи?
Хоть какую-то проблему решили?

Может суды?
Может корупция?
Может олигархи?
Хоть какую-то проблему решили?

У олигархов и судей в Украине не было (да и сейчас нет) особых проблем. Что они тебе должны были решать?

По-моему, ты ожидаешь решений своих проблем — от кого-то не того...

Понял)
Все что заработали — горящие глаза и желание европейских ценностей)

Все что заработали — горящие глаза и желание европейских ценностей

Не только. В оба периода в Украину заходило немало баблоса, росла средняя зарплата/средний доход. Те же кодерки — в 2005-2008 начали прилично зарабатывать, а в 2015-2018 купаться в деньгах. Да и сама страна двигалась в верном (прозападном) направлении.

В 2010 — 2014 кодерки теж купались в баблі

В 2010 — 2014 кодерки теж купались в баблі

Я бы сказал, с 2010 по 2012 максимум.
В 2013 экономика начала быстро скукоживаться, а кодерков начали регулярно класть лицом в пол (во время очередного маски-шоу). A в 2014 наступила развязка этого всего...

не, то ти не жив в Україні, загрібали бабло.
Якщо порівнювати з тієж Польщею, то загрібали і в 2014

У 2012 добра ЗП сіньора, принаймні в Одесі, була 2.5к. Для прикладу, той же торговий представник спокійно заробляв ті самі 2.5к(20 грн), маючи у багатьох випадках значно гіршу освіту.
Розробники почали «купаться в деньгах», коли в 14 курс стрибнув вверх, а в інших секторах так ЗП залишилася в гривні.
Потім вже і рейти розробників поповзли вверх.

2013 — 2014 в Києві на 4к стрибали вже льогко і я думаю там і 5к було не далеко

2013 у меня было около 4к. У моего товарища — менеджера среднего звена в банке было 3.5к в гривневом эквиваленте с премиями и доплатами. В 2014 у меня так и осталась моя зп, а вот у товарища премии и доплаты ушли + курс рухнул. Пришлось ему входить в айтишечку.
И где-то в 2014-15 и начал такой эффект «купания» ощущаться — айтишнички резко стали королями жизни :D

Не один фактор курс, а другий фактор ріст зп в абсолютному значенні

В те года кто-то из Украины выигрывал Евровидение) как по расписанию, сразу после революций) (нужна табличка Шелдона -Сарказм)

ukrayina.pl/...​-1080-1074-1089-1077.html

У Польщі зросла кількість шлюбів між поляками та українками. Соціологи назвали причину. Видно не дуже повертаються.

1000 браков в год, да уж, массово так массово

і то українки які живуть там по 10 років

будем в отместку на польках жениться)

Только если твоя фамилия Сиффреди

Уся ситуація — то суцільний фрактал:

— Треба відновлювати (намагатися) економіку, бо ми не будемо сидіти вічно на євро-іголці.
— Але, нормально працюючи та інвестуючи у місцеві економіки, ти можеш нарватися на повістку або воєнкома під прикриттям десь на заході країни (а теперь навіть у Харкові)
— Господин Подоляк каже, що треба звикати до такого життя, та робити щось для країни, ходити у кафе, кіно, пудтримувати єкономіку та ін.
— Але ти скоріше будеш підтримувати якийсь воєнкомат
— Але економіку відновлювати — то пріоритет!

ІМХО, ті про кого в нас пишуть, що «українці повертаються десятками тисяч (сотнями?) з-за кордону — то жінки з дітьми та літні люди, в котрих є мовний бар’єр, котрі не можуть працювати. Причина банальна — закінчились гроші або субсидії коротили. Навряд чи вони будуть працювати в Україні зараз через: а) обстріли б) велику кількість закритих підприємств.

Краще зробіть тему «Як ви плануєте приймати участь у відновленні країни?». Хоча відповіді будуть приблизно такі самі, бо багато людей обирають сім’ю та добробут для своїх близьких.

Я, мабуть, неправильно сформулювала питання.
Мені було цікаво який відсоток людей, в тому числі і чоловіків, які були за кордоном 24 лютого чи змогли якимось чином виїхати, і планують повертатись поки триває активна фаза (і, відповідно, мобілізація)

Ганно, я правильно зрозумів Ваше питання. Вирішив відповісти на трошки інше у своєму коментарі. Гадаю, що повертаючихся буде переважна меншість. Якщо повертається чоловік (припустимо, що він заробляє основну частину сімейного бюджету), то родина або повернеться з ним, або залишиться в Європі і він буде спонсувати (повністю або частково).

Дуже багато людей у країні не були морально готовими до війни та обрали сімейну безпеку основним пріоритетом. (ІТ спеціалісти радше не виключення, а підтвердження моєї тези, якщо пригадати кількість критиків будь-якої влади на форумі).

Зачем куда-то уезжать из Украины, тут хорошо, солнышко светит, птички поют, и ФОП по 5%. На пляже сейчас вообще просто сказка, никого абсолютно нет, катера не плавают, как во время карантина, можно ходить спокойно по пляжу без трусов из одного конца в другой.

Не у всіх життя це сидіти на сонці і ходити по пляжу голяка

то, наче, був товстий тролінг

Ну так я чекав ескалації розмови, але не вдалося :)

то може він ще не прокинувся)

А ещё там кое-где мины и ходить спокойно по пляжу можно только пока ножки не закончились...

Вы сгущаете краски, всё нормально, туристов никаких нет, и соответственно мин никаких на пляжах не оставляют.

Може ноги та пісюн відірвати. Ну і нащо усе це тоді?

или того хуже, могут повестку выдать)

На пляже сейчас вообще просто сказка, никого абсолютно нет, катера не плавают, как во время карантина, можно ходить спокойно по пляжу без трусов из одного конца в другой.

И без трусов, и без яиц. Видел недавно видео, так там папке на пляже яйца миной оторвало. На глазах у семьи.

itcluster.lviv.ua/...​onu-ta-zahidnyh-oblastej

"У травні за межами України перебувало найбільше людей — 1900 співробітників. Відтоді ця цифра почала стабільно зменшуватися, і наразі назад в Україну приїхали вже 314 працівників. За даними опитувань, ще близько 170 планує якнайшвидше повернутися додому.
в Україну приїхали вже 314 працівників

Працівників чи працівниць? Повернення чоловіка в Україну з-за кордону — це як добровільно закувати себе в наручники. Хоча, про що це я ... у нас же всі рівні перед законом і державою, а притискають права лише жінок.

тут хотябы в отпуск закордон съездить, бо больше некуда

Можете съездить на озеро Синевир на Западной, посмотреть замок в Каменец — Подольском, дендропарк Софиевка в Умани.

Серед моїх знайомих (кількох сотень) дуже мало спостерігаю таких, хто виїхав і сумнівається чи повертатися. Тих, хто впевнено вирішив не повертатися, — практично нема.
Така ситуація мене трохи заспокоює, бо я дуже вболіваю за країну і націю, яка прямо зараз формується і заново народжується.

Але я зі Львова, тому моя бульбашка не показує стан речей в країні.

Время скорректирует процент. С течением времени начинает посещать мысль что возможно стоит готовиться к собесам, так как жить в подвешенном состоянии дольше чем «сколько-то времени» тоже напряжно.
Но надежда вернуться есть)

Серед знайомих є такі, що вже працюють за кордоном і орендують нормальну хату, а не готель. І всі вони планують повертатися. Сумнівається лиш декілька людей з тих, хто виїхав з дітьми і діти там вже вчаться.

Обычно у людей круг общения состоит из тех кто разделяет его ценности.
У меня по выехавшим довольно разнообразная статистика, и не такая однозначная.

А в мене навпаки. Ті, хто спочатку був налаштований виїжджати — зараз ще більше упевнені в правильності рішення. Ті хто думав повертатись за кілька місяців — зостались. Перевезли батьків. Багато думають продавати майно в Укр та шукати постійне місце в Европі. Хто знайшов тимчасову роботу — то зовсім в шоколаді, бо рівень життя суттєво зріс. Я вже не кажу про школи-садочки для дітей, які в Европах, навіть іноземною мовою, суттево кращі за українські до війни. На додачу інфрастуктура, безпека та чистота.

Залежить, чи буде працювати нормально офлайн школа в Україні, щоб туди пішли молодші. Старші можуть і онлайн займатися. Нам, як батькам легше, бо у обох дистанційна робота.

Вангую етап жбурляння ракетами по школам з першого вересня, задля примушення до миру з коридором до Криму.

По моєму оточенню половина планує, а половина залишиться. Особливо здивувала дівчина з дитиною в Швейцарії. Там навіть родичі є, але хоче в Київ вертатись до осіні

Молодчина вона, такі вселяють надію, а через інших я дуже хвилююся

Особливо здивувала дівчина з дитиною в Швейцарії

Тю, а шо тут дивного. Просто не витягує вона Швейцарію фінансово, от і все.

Там навіть родичі є

Ну значить ці родичи не є олігархами і «блату» в Швейцарії не мають — це теж абсолютно не дивно.

Є люди, які просто хочуть додому.

Сам цікавився у друзів:
То виходить, пара — нещодавно одружилися (були у лютому у Чехії) не планують повертатися.
Також знайома із сином виїхали до Швейцарії жити.

Повернення до України (особливо якщо є діти) — то ризик і дуже великий.
Треба релокуватися до норм країн.

З тих людей, що пронеслись через мою квартиру — тільки одиниці змогли якось себе реалізувати закордоном, більшість сидить на допомозі. Тому і повертаються.

Как у детей и лично Вас, жены обстоит с изучением языков отличных от английского? Где и с кем ваш ребенок будет общаться? Какой баланс расходы/затраты? Какие перспективы по недвижимости, уцелело ли то что в Украине и где оно? Где ваши родственники? Сколько у вас уже есть друзей из числа иностранцев есть, будут ли больше?

Я не уезжал, но скорее всего уеду при возможности. Не из-за войны, привыкаешь со временем, но из-за Гетманцева, Малюськи, Тищенко, Шевченко, Безуглой, Подоляка, Ткаченко, Шкарлета, их всратых миньонов помельче, того чувака, что имея российское гражданство живёт с нашим главным разведчиком в одном доме и прочих персон из рейтинга топ-100. Я не знаю, что у меня вызывает больше отчаяние: что они мудаки, что при этом они круглые дураки или что не существует ни одного шанса, чтобы они сменились на кого-то вменяемого пока мы не станем американским штатом. Они говорят про себя «Украина это мы» и хуже всего, что я начинаю им верить. Я совершенно точно не стану открывать здесь бизнес, но они добивают уже и моё желание открывать здесь двери моего собственного дома.

Мне в этом всём интересно отношение воюющих — т.к. люди там более-менее понимают картину.

Если тот же Залужный и остальные, по окончании войны сложат оружие и отправятся в мирную жизнь, подчиняться «малюськам» и прочим зе-деятелям — видимо, вышеописанное тобою (и даже худшее) это то, чего Украина заслуживает.

Но если победив врага внешнего, решат побороть и врага внутреннего — тогда надежда есть.

Будем жить, как на Кубе! Но без мулаток(

Или как в Чили времён Пиночета.

Есть опасность военной хунты, как по мне вполне осязаемая. Если начнут побеждать врага внутреннего от нас может отвернутся запад и тогда гайки.
И еще альтернатива Сириизации Украины. И снова гайки.

Если начнут побеждать врага внутреннего от нас может отвернутся запад и тогда гайки.

Напротив. Запад вздохнёт с облегчением от того, что в Украине наконец-то вменяемая и договороспособная власть с которой можно работать «вдолгую». Без опасений, что «мудрий нарiд», уставший от войны/реформ/подставитьсвоё — изберёт очередного прорашкинца, обещающего бесплатную коммуналку.

Вывод — украинские гниды страшнее войны!

из-за Гетманцева, Малюськи, Тищенко, Шевченко, Безуглой, Подоляка, Ткаченко, Шкарлета

Ясно що Зе не при чому

Я мог бы его тоже упомянуть, но это занизило бы вину остальных и превратило бы претензию в классический русский протест против плохого царя. К счастью, я не идиот.

8 років тому було значно гірше. А у 2004-ому кремль взагалі був упевнений, що ми — їхня теріторія під іншим флагом. Усе стає тільки краще чимдалі ми віддаляємось від СРСР у часі. Усьому причина — український народ. Після історій про перщі дні війни на Сумщині, Чернігівщіні, Київщині, та і зараз, колі спротив чиниться здебільшого людським ентузіазмо, розумієшь наскільки українці — могутня спільнота.

Эта война важный шаг для людей в осознании происходящего в стране и время для выбора своей позиции по отношению к стране в целом. Это наверняка создаст более проактивное общество, но увы, этого никогда не будет достаточно. Чтобы стоять на майдане надо чтобы людям кто-то приносил еду, топливо для костра (если зима) и чтобы им было где спать ночью. При этом у среднего работающего человека чаще всего нет на это всё времени и средств — он не может позволить себе месяц или около того не работать, он не захочет морально получить дубинкой от ОМОНа, у него нет няни которая отведёт ребенка в детский сад и прочее. Какой результат? Все майданы обречены быть проплачеными. Единственный вариант это грубо говоря случайность в виде некого военного переворота идейных профессионалов, которые будут заинтересованы в изменении страны. Демократическим путём к власти никогда не допустят тех кого нельзя контролировать. (В случае Украины)

Так, на майдан прийдуть політики від сил з грошима, щоб його очолити і підтримувати, адже це форма pr-компанії. Вони також змушені будуть відповідати очікуванням майдану, коли їх оберуть, або буде новий Майдан — вже проти них. Це форма влади народу.
Але не навпаки. Пуйло, що невдало намагався виростити тут своє лоббі за великі гроші — тому доказ.

Ну так в чем проблема уехать уже? Одним нытиком и неудачником меньше.. у которого кто то всегда виноват...

Активний перепис «патріотів» ?

Нет, по дальше от придурковатого соседа! Вид пролетающей ракеты над твоим домом имеет вполне себе меняющий сознание эффект.

і як воно? дома краще?

З Польщі автобуси ходять. І потяги. Хто хоче можливостей багато.

ось про Польщу. почнете шукати житло, то тут можете натрапити на marechka_realestate. беруть 600 злотих на перед...... і все))) нам 2 тижні голову морочили. ми попросили віддати гроші. відповіли-ідіть до суду(

Так это бессмертная тема. Во всех странах.
Меня так 17 лет назад в Одессе кинули

Дуже хочу, але не знаю, як це організувати.

Это очень легко и недорого сделать. Достаточно сесть на поезд/автобус из Швейцарии прямо до Львова. Или на самолёт до Польши, а оттуда автобусом/поездом тоже.

Не переживаєте за те, що вас відразу після перетину кордону можуть мобілізувати?

Думаю, переживает. Оттого и не едет. Я поэтому не еду тоже.
(+ надеюсь дождаться правления Порошенко в Украине, тогда и поеду)

надеюсь дождаться правления Порошенко в Украине, тогда и поеду

+1 цукерка рошен :)

Порошенко вже не буде. Та й не потрібно. І Зеленського теж навряд оберуть ще раз.

Порошенко вже не буде. Та й не потрібно.

Ок, накрайняк — согласен на преза Залужного (с военной диктатурой).

Иных приличных вариантов, как-то не особо видать...

Хорошо, что у бодливой коровы рогов нет

А вы кого презом Украины хотите, Владимир? Вероятно, Шария?

Вы ведь ватан, рассказывающий о «на Украине». Такое не взлетит.

Залужного (с военной диктатурой).

Зачем нам диктатор, Украина — это республика

Зеленський буде стовiдсотково переобраний на другий термiн, це безальтернативно. Ба бiльше, це необхiдно, хто би як до нього не ставився.

Ви помиляєтеся. Пан Боневтік не має шансів, якщо буде (а вона буде) створена партія (умовно) ЗСУ+волонтери.
Бо Боневтіку згадають і травневі шашлики, і Чонгар та Південь загалом, і асфальтування доріг замість армії, і найголовніше — бажання заглянути Х-лу в очі та домовитися посередині.

До нього дуже позитивне ставлення серед більшості лідерів цивілізованого світу(принаймні так здається на даний момент) і його наступна каденція має усі шанси бути дуже позитивною для України, в плані залучення інвестицій, відбудови країни і подальшого налагодження стосунків із потенційними інвесторами. Так, питань багато, але будь-яка інша людина буде, елементарно, гальмувати усі відновлювальні процеси, принаймні з початку.
Я ніколи не був його прихильником, це ще м’яко кажучи, але... На мій особистий погляд, його друга каденція піде тільки на користь на початку відбудови, враховуючи те, що це затягнеться на довгі роки, адже руйнування і збитки просто-таки космічні, а далі буде...

Єрмак кудись подівся? Чи Татаров? Чи Баканов, який привів у керівництво СБУ мегакрота? Це ви з ними хочете щось будувати?

Так з ким будувати? якщо є якісь нові перспективні кандидати то саме час їх представити

У Байдена позитивне ставлення? А Байден важить, як всі інші лідери цивілізованого світу разом взяті.

До нього дуже позитивне ставлення серед більшості лідерів цивілізованого світу

К нему позитивное отношение потому что поместить его профиль на обложку Time намного проще, чем передать гаубицы или взять в НАТО. Позитивное отношение ничего не стоит и ни к чему не обязывает

Розкажеш, це Байдену можливо?
www.bbc.com/ukrainian/news-49780620
І Шольцу...

Пан Боневтік не має шансів, якщо буде (а вона буде) створена партія (умовно) ЗСУ+волонтери.

Партия ЗСУ+волонтёры — наберёт в Украине 5% и на этом всё для неё закончатся.

Т.к. на демократических выборах в африканских странах побеждает тот — на чьей стороне ящик для одебиливания плебса. Уже неоднократно доказано жизнью, и в Украине тоже.

Це вже проходили в 2014. Всі тоже чекали спочатку партію майдану, потом зсу+волонтери, а в результаті просто кожна із старих партій повключали в топ-5 всіх відомих медійно військових і прочих Савченко.

Хотелось ответить, но после того, как Жук предсказал 6 января, что-то уже не хочется.

А ще Жук зрозумів неминучість широкомасштабної війни ще у листопаді 2021. І навіть описав це загалу

буде (а вона буде) створена партія (умовно) ЗСУ+волонтери

Цікаво є вже якісь кандидати ?

а вона буде) створена

звідки вітер?

Вже є така партія — Демсокира, але без сильного медійного ресурсу боротися за владу дуже важко (

Боже, як же хочеться проголосувати за партiю Нойнеця, такий класний чувак, так круто просив беркут щоб ламав руки майдiнвцям, так класно дружив с жирною руснвою худобою просвiрнином. Мiг би, вiддав би два голоси.

По перше — той не голосуй
По друге — це не «партія Нойнеця»
По третє — людина має право змінити свої погляди, ця стара тема давно вже усіма пережована та виплюнута

Чи ви знаєте партію чи людину без гріха?

Та я от вагаюсь, за кого з тих хто «змiнив свою думку» проголосувати та Нойнеця чи за Добкiна? А може за Гончарнеко? Усi хлопцi такi молодцi, волонтери, патрiоти.

Ну той спеціально для такого білого пальто ж є партія з новими обличчями)

У мудрого наріда пам’ять як у золотої рибки. Не згадають.

Зеленський буде стовiдсотково переобраний на другий термiн, це безальтернативно.

Интеренсо, кто за него будет голосовать? Учитывая, что весь его электорат (по 85+ процентов избирателей с области) — разбомблен на юго-востоке Украины. После такой «отличной подготовки» к войне зе-властью...

рейтинг уже падает

Аккаунт не анонімного бота як у тебе якого вже 10 раз тут банили, а він все одно лізе

Только меня и моих коллег никто не опрашивал. Странно. Все эти рейтинги психологический трюк-давление на общественное мнение

Для репрезентативности достаточна выборка из пары тысяч человек на всю страну

В червні 1917 Керенський був найпопулярнішою людиною в колишній РІ. Але провал літнього наступу — і все, вся підтримка зникла.

Это какой-то явный фейк-ньюз из ОП.

ти як завжди на висоті ))
це не фейк ньюз )

це не фейк ньюз

Попахивает полным фейком от «рог и копыт» на гэбэшном содержании.

коли в тебе кожні два дні новий акк це точно попахує гебешним змістом)

на його думку, усі рейтинги, де шоколадний не перемагає — це не рейтинги)

це не рейтинги

С этим рейтингом всё достаточно просто. Kак относиться к конторе, проводившей рейтинг, у которой сайт „oper.so”, с такими регистрационными данными?

„Registry Registrant ID: P2PVK-4Qw8v
Registrant Name: REDACTED FOR PRIVACY (DT)
Registrant Organization: Digital Privacy Corporation
Registrant Street: 3220 Executive Ridge Drive, Suite 101.
Registrant Email: REDACTED FOR PRIVACY (DT)
Registry Admin ID: HlFZ9-GkMx5
Admin Name: REDACTED FOR PRIVACY (DT)
Admin Organization: Digital Privacy Corporation”

Явные „рога и копыта” на гэбэшном содержании.

Там и отчётность по опросу такая же (никакая).

А еще 10,5 млн мужчин прибавиться против

Порошенка не буде, нажаль.
Зеленський дуже ймовірно буде на другий строк, якщо його не переб’є Притула.
Дуже важливо яким буде наступний парламент і скільки там буде кіберКоляКотлет, фотографів і водіїв.
А також чи будуть згодні в уряді працювати професійни люди після цього.

При його наступному правлінні України не стане. Хуйлу подзвоне привітає а там і Мінськ 3 огранізує

При любителю подивитися Х-лу в очі і домовитися посередині, а потім на шашлик кожні 3 дні у нас втрати рівня Іловайська. Але ж як можна було посилювати армію, коли потрібно було 2.5 роки асфальтувати дороги для ворожих танків.

Чому ж не посилював ? Оборонні закази були, тим паче при пороху дороги то теж малювали за немаленькі гроші

При його наступному правлінні України не стане.

При Порошенко-то с Украиной всё было в порядке. В отличии от...

Ну как когда мертвечук занимает очень много места в стране, нельзя сказать что прямо все ок

Ага, тільки ми підписала мінські угоди, втратили частину донецької та луганської області, не боролись за Крим, не змогли консолідувати потужні санкції, випустили гіркіна із Слов’янську, втратили боєприпасів на мільярди доларів за що так ніхто і не відповів.

тільки ми підписала мінські угоди, втратили частину донецької та луганської області, не боролись за Крим

«Мудрий нарiд» выбрал зэка президентом и донбасскую прорашкинскую гопоту своей властью в 2010. Затем эту власть (сплошь из чиновников с рашко-паспортами) 4 года терпел — пока те демонтировали страну (и в первую очередь армию/силовые структуры).
А теперь «нарiд» негодует, что «підписала мінські угоди, втратили частину донецької та луганської області, не боролись за Крим»

Скажи «спасибо» Порошенко — что тогда вся Новороссия закончилась огрызком Донбасса «лугандоном», а не всей восточной Украиной до Днепра.

скільки платять тобі за рекламу сивочолого?

Думаю, переживает. Оттого и не едет. Я поэтому не еду тоже.

Красавчик, сразу видно что патриот. Я такой же, если что, только вот в Украине сейчас и не еду, потому что не могу 😂

Відразу після перетину кордону мобілізувати це абсурд на рівні «сідай в автобус».
Відповідаю відразу на все — перша повістка це на «показатися», а далі як вийде. Ні, не боюся. Власне, якби я не пішов з попередньої роботи, я б точно був уже в армії (сам пішов би), але зараз інші обставини.
Коли я говорив, що не знаю як організувати, явно мав на увазі не транспорт. І всі все зрозуміли, просто жаба душить, що хтось закритий не в Україні, а за її межами (за майже чотири місяці тут я був за кордоном країни один раз — менше доби у Варшаві, коли забирав дружину, про відпустку теж не йдеться наразі).

явно мав на увазі не транспорт.

а що?

А робочі обставини і наразі навіть здоров‘я.

А робочі обставини і наразі навіть здоров‘я.

Т.е. кодишь из швейцарской реанимации, для французской АЭС — которая взорвётся без твоего (незаменимого) участия в проекте. Ок, версия принимается.

Т.е. кодишь из швейцарской реанимации, для французской АЭС — которая взорвётся без твоего (незаменимого) участия в проекте. Ок, версия принимается.

Ну і йдеш нах зі своїм сарказмом. Люди або розуміють, або йдуть у піше еротичне.
До речі, чому саме аноніми так хочуть деталей?

Люди або розуміють, або йдуть у піше еротичне.

Я тебя именно так понял. А как эти «медицинские и рабочие обстоятельства непреодолимой силы» ещё понимать?

П.С. Я по крайней мере честен. Не хочу ехать воевать в Украину, потому сижу в Германии — так и пишу. Без рассказов о невозможностях.

Я так і зрозумів, що всяка сучка думає, що я нещирий, на те вона і сучка.
Різниця між нами в тому, що для тебе ця тема абстрактна, і відповідно всі обставини ти для себе змальовуєш занадто грубими мазками, в яких немає півтонів, є ідіотське «все кинути, поїхати і вбитися», як єдиний modus operandi.
А для мене важливо по-перше нікого не підвести, по-друге, якщо Бог дасть повернутися, мати куди повертатися в усіх сенсах.
А щодо здоров‘я, то все просто — в мене дірка в нозі ще не зажила, необов’язково бути в реанімації, щоб банально не бути здатним навіть взути щось, крім спецвзуття (ну ще в‘єтнамки).

Ну от і виходить, що рухатися в тому напрямку я наразі навіть фізично не можу.

Навіщо ще одна тема де будуть нити як все хріново, і як їх дискримінують.

Кого дискримінують?

Судячи з коментарів в сусідній темі, айтішників чоловіків

Ааа. Навіть так. Зрозуміла)

Вам ще повістку в черзі на заправці не виписали?

В мене немає авто. Та й не чув про таке у нас.

ще за пивом в черзі виписують, і в АТБ

Ваше право пройти мимо, а наше поныть)))

Моє право понити про те що ниють)

Пробачте пане воєнком, більше не будєм

Если жизнь так сложится что это будет единственный доступный вариант.

Тобто в усіх інших випадках не плануєте повертатись?

Вы сами поставили вопрос «планирую ли возвращаться до окончания войны» мой ответ именно в этой плоскости.
Так как зарекаться не благодарное дело потому сформулировал «до окончания войны вернусь в том случае если это будет единственная опция»

В целом лучший вариант дождаться полётов самолётов)
Тогда точно будет понятно что безопасно

Підписатись на коментарі