60 тисяч українців, які хочуть піти в ІТ, отримають фінансову підтримку від уряду

Денис Шмигаль під час засідання Кабміну розповів, що уряд надасть фінансову підтримку українським стартапам та українцям, які хочуть піти в ІТ.

«Український фонд стартапів буде викуповувати частку в новостворених компаній. Програма спрямована на ІТ-підприємців — початківців, які мають ідею створення технологічного стартапу та шукають фінансування на стадію створення тестової моделі», — зазначив Глава Уряду.

Держава прагне допомогти сектору, кошти можна буде направити на розвиток, найм співробітників, підготовку моделі та початкове фінансування. Бюджет програми на рік — 10 млрд грн.

Багато компаній в Україні мають дефіцит кадрів, саме тому уряд готовий виділити фінансування для 60 тисяч людей.

«Українці, які бажають отримати кваліфікацію junior developer, графічний дизайнер або іншої технічної спеціальності, матимуть змогу отримати грант, який можна буде витратити лише на навчання на ІТ-курсах. Держава виділить фінансування для 60 тисяч українців, які зможуть після цього знайти роботу в цій сфері», — відзначив Шмигаль.

Прем’єр-міністр наголосив, що це може стати саме тим, що мотивуватиме людей залишатися в країні, працювати і розвивати її.

✍️ А як ви думаєте, така програма зможе закрити дефіцит кадрів в українських компніях? Діліться думками в коментарях.

👍ПодобаєтьсяСподобалось11
До обраногоВ обраному1
LinkedIn

Найкращі коментарі пропустити

Держава: ми тут у деяких компаній забираємо мідлів і сіньорів на передову але ви не переймайтеся, скоро ми вам підкинемо новоспечених джунів з курсів 🙂

Виженіть з армії айтівців, які не хочуть в ній бути. Затрат — 0, або від’ємне число (перестануть отримувати зарплату), заводити доляри зможуть зразу, а не через півроку (ха-ха, надходження від вайтішника через півроку), та й конверсія буде більшою. Але де логіка, а де наша влада.

Підор! А ви холопи продовжуйте скирдувать по копійці на все. І ще 20% на конвертації банкам віддать не забудьте.

Багато компаній в Україні мають дефіцит кадрів, саме тому уряд готовий виділити фінансування для 60 тисяч людей.

бздо,
50К кандидантів на джині і 15К вакансій

Грошей немає нінащо але 10млрд під шумок війни розпиляємо, а ви холопи гусаки, донатьте далі.

Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Геніальні ініціативи від тих, хто каже що «у нас дєнєг нєт».

Бюджет програми на рік — 10 млрд грн.

Який % з цього схематозу отримаэ Давив Арахiмiя? Це я вiд задростi.

Як долучитися до цієї програми? Я була програмістом, навіть сеньором. Звільнилася за власним бажанням, щоб стати підприємцем. Була підприємцем багато років. Під час карантину працювала касиром. Зараз хочу повернутися в IT. Бажаю отримати кваліфікацію junior developer. Зараз я проходжу навчання у марафоні GoIT на фронтендера. Як долучитися до навчання за програмою Дениса Шмигаля? Допоможіть будь ласка.

Для початку детально перечитати новину

Очень оригинальная идея, нечего сказать. Зачем тратить деньги на то, что уже есть? Кому будут нужны эти люди после курсов? Кто их возьмёт на работу?
Порог входа в серьезные проекты слишком высок. Необходим опыт, который достигается многолетней практикой. Тут «тра-ля-ля» и патриотизм не прокатит, никто не возьмёт их на проект, только потому что они из Украины и их надо поддержать, как это прокатывает с беженцами.
Сохраните то, что есть! Что на общем фоне упадка и грядущей безработицы приносит деньги «из воздуха»! И хорошие деньги БЕЗ затрат государства!
Вы же сами потом будете пИсать кипятком и очередной раз орать «просрали что есть, мы были не правы»!
Деньги нужны тылу и фронту здесь и сейчас! Потратьте эти выделенные 10 лярдов на солдат и медицину, оставьте айтишников в покое.
Поймите наконец, что врачи, айтишники и инженеры не создаются за 2 месяца на курсах, это люди которые делали себя и профессию годами. И именно ценятся за многолетний опыт!
Даже тупорылая раша и та поняла, что специалистов надо беречь. Мы тупее их?

А я не хочу, чтоб деньги налогоплательщиков вкладывались во всякие стартапы-однодневки.

Я Вас умоляю.я тут с опытом что до войны не мог устроится,что во время войны.Все вечно носом крутили.Вечно по супермаркетах гнил.А работал в нехилых отраслях.Всем не такой.А тут после курсов всем работа.В Жизни не поверю.Тут с опытом работы 4 года невозможно устроится,ибо надо 50 лет опыта работы,знание английского на уровне посла англии,обладание телекинезом и обязательное условие быть клоуном-ниндзей.Потому и ушел из ИТ.Ибо не вижу смысла искать,когда один и тот же ответ чтобы ты не знал.На ответ у Вас недостаточный уровень знаний,меня начинает бомбить и я задаю вопрос.Пример.А уВас достаточный уровень знаний тут работать,чтобы поставить на сайт криво cloudflaire,который можно легко обойти и узнать ип и службы работающие на серваке,и привожу это в скриншоте.И сразу ответ — Мы с Вами не сработаемся.Такое ото.На 7000 грн,ты такими знаниями должен обладать на уровне безсмртного.Та короче.Ит точно не для Украины.Много талантливых людей проводят свою жизнь где попало,вместо того чтобы работать на месте дебилов ИТ.Вот так и живем.

Ну якщо не вийшло увійти в айті то дісно на ньому світ клином не зійшовся і треба шукати щось цікаве і корисне для себе.

Я закончила курсы 3 месяца , прошла 4 собеса из них 3 оффера . По этому не всё так печально . Если все так как вы говорите и все вам отказывают , то возможно дело действительно в вас? Я не хочу обидеть и не говорю что вы плохой специалист , дело может быть в софт скилах , в банальных ответах на вопросы hr, стоит погуглить и понять , что и для чего они задают , под каждым вопросом , скрывается какой то смысл.

Здесь по большей части проблема в тупорылых-телках HR.Они мимо даже резюме пропускают.У меня большое резюме в ИТ,но как показывает практика,всем плевать.

Вы разработчик? Если да, могу прособеседовать (или найти того кто проведёт собеседование) и помочь по возможности с трудоустройством.

Ну тепер точно видно, в чому проблема))

Еще соискатель не ставит пробела после запятой и точки — бесит) Исправится — сразу работу найдет)

Нет, Я Сергея полностью понимаю, это фрустрация называется и крик души, все что он описал к сожалению правда, сам сейчас в такой же ситуации, так у меня опыт работы 12 лет, мне 32 года, в т.ч. в крупных компаниях, и не одной, а сейчас приходишь на работу даже на 12-15 тыщ гривен — везде не такой, и цель либо же просто формальное собеседование (ибо хр нужно провести например 20-30 собес минимум) либо же все устремления направлены — до*баться до всего,
направлен сверх поиск недостатков, которых объективно нет. У самого после этого всего опустились руки, давно, это не смотря на то, что я многие годы душу вкладывал в резюме, и могу уверенно защитить все то что я там описал, и отправляю порой по 10-20 заявок в день, на протяжении нескольких месяцев

Другая специальность не ит, я бы рад сменить и уйти с этого бреда, но это нужны годы, в лучшем случае, ибо обучение новому ремеслу + еще несколько лет набить опыт, что бы хоть как то мало мальски уже конкурировать на рынке с другими, и это оптимистичный прогноз, а с другой стороны нет, ибо мне уже будет тогда под 40 ((( короче тупик. Не зря же шутки гуляют в инете что в 30 уже стар, ну короче...

Сам изучал психологию несколько лет, для себя интересно было, многие феномены знаю от и до, это по поводу софт скилов, как выше писали, беседу умею вести, а даже промолчать там, где пожалуй молчать не нужно, плюс ко всему идеальных людей нет

Хлопче, починай з апворку і не парся:) вогонь завзятих не пече

Столкнулся с той же проблемой, подписываюсь под каждым словом 12 лет опыта, в многих компаниях в том числе и крупных, всем плевать на резюме, особенно hr. Не зря же по инету есть история про завод... сейчас найти не могу, там четко освещается проблема взаимодействия hr и специалиста с опытом

В значенні х вводимо рівень зп і виходить.... ;-)

const хочуВАйті = (зарплата) => {
if (зарплата === 0) {
return (’Ти за безкоштовний досвід прийшов працювати? Знаєш, в нас тут такий конкурс...":)’)
} else if (зарплата > 400) {
return (’Тобі показати де двері на вихід?’)
} else {
return (’Ти після курсів кажеш... нам треба з досвідом комерційним від 6 місяців...’)
}
}
хочуВАйті (x)

Хто формує заказ на айтишників? Безробіття тому що не має держ. заказів.
А чому немає? Тому що ніхто не розуміє як розрахувати потребу у спеціалістах.
Якщо є проблема треба промоделювати її глухий кут у економічній стратегії.
Вже існує безліч рендомних генераторів простих семантик — наприклад, гугл генерує pictures by text
Перебір варіантів та фільтрація тих, що наближують до виходу з лабіринту шукаємого рішення — це можна робити у паралельних потоках обчислення.

Схема такая:
Набирают (создают) компании продающие IT-курсы. Во главе которх свои люди.
Программу курсов придумывают / где то сдирают.
Набирают туда преподавать каких то студентов за оплату X в бухгалтерских ведомостях пишут Y. Где N*X = Y. N — может быть и 10 (запросто).
Набирают студентов (набор бесплатный). Пол года. «учат» (например как рисовать в Paint) / Писать на HTML и т.д.
Через пол года экзаминуют и за высокий общий бал еще и получают премию.
Ну вот как то так оно будет. ИМХО.

Набирают туда преподавать каких то студентов за оплату X в бухгалтерских ведомостях пишут Y.

Ті тільки що заново винайшов державний комп’ютерний ВУЗ! Доречі студентом старших курсів я вже працював лаборантом на ВЦ. Зрозуміло що ніякої зарплатні я не бачив — тільки розписувався за неї. Також ніколи не бачив жодного професора — їх курси читали аспіранти. Тільки у ВУЗі ще можна попилити гроші на «наукову працю».

Держава: ми тут у деяких компаній забираємо мідлів і сіньорів на передову але ви не переймайтеся, скоро ми вам підкинемо новоспечених джунів з курсів 🙂

то что все хотят работу с хорошей оплатой не ознаячает что с них будет толк.

Виженіть з армії айтівців, які не хочуть в ній бути. Затрат — 0, або від’ємне число (перестануть отримувати зарплату), заводити доляри зможуть зразу, а не через півроку (ха-ха, надходження від вайтішника через півроку), та й конверсія буде більшою. Але де логіка, а де наша влада.

Прпвильный айтишник сабмитит пулл реквесты из окопа!
Там будут учить именно таких!

если выгнять всех кто не хочет быть в армии то и воевать некому будет. и какая польза от этих доларов если большинство доларов в государство не попадут в том числе и по присине низких налогов на айти. то есть айтишники пока кто то будет оевать будут себе нехило зарабатывать. професии электриков и врачей ща гораздо востребованы чем айтишников клепающих сайты на айтсорсе

Не всіх, а тих, хто може показати (хоча-б — доходом), що від нього більше толку в іншому місці. Це можуть бути не тількі ІТшники. Наприклад — по доходу вище деякої планки. І тут не важливо — чи вік «клепає сайти на айтсоре», займається вебкамом, лікує людей чи щось виготовляє. Є надходження валюти у державу і сплата податків — то і все. Бо якщо людина може заводити у країну 5к баксів, то точно толку більше, ніж бігати з кулеметом. Звісно, це повинно бути можливість, а не примусово — якщо людина обирає захист держави зі зброєю — то шана таким героям.

И трудоустравить будут через центры занятости, а кто не захочет брать — забанят в дии!

s/забанят в дии/заберут в военкоматы/

А це не ті самі правильні айтішники, кого потім через кодон випустять?

Ну да, до війни і так була дупа для вайті вайті трейнам та джунам. А зараз у воюючій країні...
геніально

Люди, которые вашливайти через курсы, возбухают против того, что кто-то после них тоже вайдетвайти.

ну классический пример «автобуса». это нормально

Я не вижу чтоб там было про государственные курсы написано. Но даже если они государственные, что в этом нового?

При дефиците бюджета на поточные расходы в 5 миллиардов долларов в месяц, это видимо заявление для поддержания морального духа тех кто в отчаянии и понимает что по возвращении с фронта будет послевоенная обстановка в стране пострадавшей от войны. Еще и долгов будет на 100 лет впред, и так 90 миллиардов было так еще и лейндлиз и т.д. Всех в ИТ не взять как бы не хотелось что то сделать с экономикой. ИТ это не нефтяная вышка которая просто так на халяву дает бабки. Да и кто попало на курсы по тестированию или девопсу не годится, высшее техническое или средне специальное по факту минимум. ИМХО секвестр бюджета, сокращение раздутого гос аппарата и налоговая реформа иначе не выпутаемся. Все оставить как есть уже не выйдет.

лейндлиз

ленд-лиз

не хотелось

ни хотелось

что то

что-то

Прошу выделить этому господину 200 грн на посещение курсов руссого языка.

Если ситуация определена, то есть действие (событие, явление) уже произошло (случилось), или, если будет либо может быть, но исход его заранее ясен, то нужно писать «как бы ни»: «Это пальто мне не карману, как бы ни хотелось надеть его на себя».

pishempravilno.ru/kak-by-ne-ni

Коментар порушує правила спільноти і видалений модераторами.

У нас в Украине свой сорт(форк) этого языка, с «не», «шо» и тд)

Попрошу тєбя схадіть за рускім корабльом. Не сворачівай

То вже підсвідомо зневажають московський язик та окупантів, прикладу після перегляду: Українська проти російської: 45 наочних прикладів краси та лаконічності української мови

было так еще и лейндлиз и т.д

Мені от цікаво, звідки на ДОУ як пліснява проникає російська пропаганда? Окей, на Пікабу розповідають хрінь про «страшні борги через Лендліз» — там ненавидять Україну і здатні на будь-яку брехню, щоби вдарити по нашій моралі.

Почитайте умови ленд-лізу, який був у Другу світову. Наскільки я знаю, то сучасний лендліз має ті ж умови.

Вся знищена техніка — списується. Вся техніка, що не знищена — може бути повернена до власника. Тобто тобі постачають зброю, а ти за неї нічого не платиш. Єдиний момент, при якому тобі доведеться заплатити — це якщо ти відмовишся повертати щось вціліле. Саме за купу техніки — надсучасних автівок, поїздів, кораблів, які залишилися працювати на благо Союзу і заборгував СРСР.

Союз отримав допомоги на 150 мільярдів доларів (якщо врахувати інфляцію на 2008-й рік), а залишився винним і виплатив через 50 років — 650 мільйонів. Що є 1/230 від початкової суми. Запропонуйте мені таку угоду і я з радістю на неї погоджуся.

Так що годі тащити російські байки про страшний камінь лендлізу на шиї України в український простір.

Де тут пропаганда ? Поцікався чого коштував лейнд-ліз Об’єднаному Королівству і як Черчель перестав бути прем’єр міністром. Тут про те, що уряд знову займається популізмом і пошуком магічної пігулки яка дозволить не робити принципові ринкові реформи. Це такі, що згортають пост комуністичний неофеодальний устрій держави і суспільства.

Поцікався чого коштував лейнд-ліз Об’єднаному Королівству

4 мільярди розтягнуті на 60 років з 32 мільярдів, які були передані США. За техніку, яку вони залишили у себе.

як Черчель перестав бути прем’єр міністром

Програв на виборах, бо забив на передвиборчу компанію? А на наступних виборах врахував цю помилку і знову повернувся до влади? Що саме я мав знайти? Хочете щось сказати — кажіть. А якщо чогось не маєте, то самі і йдіть в гугл.

Тут про те, що уряд знову займається популізмом

Опа! Штампіки. Тобто лендліз — це популізм? Видно, ви знаєте як перемогти в війні без зброї? Що, достатньо перестати стріляти? Може це все Зеленський Харків обстрілює?

не робити принципові ринкові реформи

Ну да. Проблема в тому, що реформи ринкові не робляться. От якби були реформи — не було би проблем з паливом. А ні, це я якусь фігню сказав. Проблеми з паливом у нас через те, що росія своїми ракетами бомбить нашу державу.

ВВП України на 2021 рік (площа земель — 603 548 км², населення — десь 35 млн) — 155 млрд доларів.
ВВП Франції на 2021 рік (площа земель — 543 940 км², населення — десь 67 млн) — 2 600 млрд доларів.
Тобто в нас потенціал від реальності відрізняється десь у 8 разів, якщо врахувати різницю в населенні. Але Україна має куди більше цінних корисних копалин, за які зараз так запекло воює Росія. Думаю на Донбасі величезні запаси газу, які Росія банально хоче вкрасти.

Газ ще є на шельфі Чорного моря, вже розвідані запаси, великі. Вишки Бойко вони захопили і утримують одним із перших. Їм цікавий не тільки Донбас, їм цікаво усе де є, що грабувати. Надра, копалини, заводи з переробки, зерно, металобрухт тощо. А переселення бурятів з родинами в Херсонську область — показове, чітко показує справжні прагнення. Розширення життєвого простору на захід.

Наш «Сокіл-300» (аналог Байрактару) чекає на свій час з 2018 року, а ми зараз вбухаємо 10 лярдів в якусь незрозумілу історію і далі продовжимо кормити турків. Клас!

дик, кажуть, що Байрактар вна неньці придумано

Байрактар це обкатане рішення яке доводилось та фіксилось в результаті досвіду бойових дій.

Що таке сокіл-300? Перспективний проект в одиничному екземплярі.

Нажаль бойові дії будуть ще не раз і не два, тож ми маємо колись розпочати. В іншому випадку доведеться кожного разу платити надто високу ціну очікуючи допомоги від партнерів та волонтерів

Оооо, коли це це почне діяти вангую 100500 постів на кожному стовпі (їх і так повно але буде прям на кожній шпарині) і повороті в стилі: «Я закінчив/закінчила двомісячний курс ЄБізнесАналітик чи ЄPM і шукаю першу роботу з зп овер 1к $» xD

True Story:

В 2013 році працював в компанії T4web до нас прийшов студент з псевдо-академії ВШАГ і без досвіду роботи хотів $1000, йому відмовили із-за відсутності достатньої кількості знань

Я очень хочу получить работу в В АЙТИ

ламаєш Дію, отримуєш піар в ЗМІ, і стаєш розробником Дії

Дивна програма і дивно читати про дефіцит кадрів,адже вже більше місяця шукаю роботу рівня джун, а відкритих вакансій на пальцях порахувати можна)

В мирное время, когда ещё джуном был, в компании уровня SoftServe было 8 человек на место trainee software developer с зарплатой в 350$ первые три месяца.
Если же говорить о сейчас, ниже уже писали статистику 50к кандидатов и 15к вакансий. Ну и бонусом: на senior уровне количество вакансий и кандидатов сейчас приблизительно одинаково.
Сейчас для джуна найти работу не с легаси проектом возможно только если ты очень хорош.
Ну и да, дефицит кадров только в статье)

Да просто проект найти чтобы взяли, вы тут уже от легаси носом воротите. Недавно нашел проект и это только в 2015 я так долго искал проект (впрочем предложения были, меньше но были). Сейчас на рынке реально синиорами перебирают или мародерство вроде мидловые и синиорские позициями закрывать лидами и архитектами. Клиенты валят кто куда, все закрывают, лишь бы не Украина (Белорусь, федерация тоже самое). Ось така х..ня малята. Шмагаль то смотрит что деньги идут, так они временно на украинские банки идут, пока народ не пере-регистировался. Внутри тотальный 3.14здец которого с 2008 не было, а возможно и хуже. Война и еще и пузырь на рынке лопнул. В общем ИМХО поздно пить Боржоми, выпутыватся будем долго, послевоенных года два минимум. А сейчас все плохо как и у всех других отраслей.

А что плохого в том чтобы работать джуном на легаси проекте? Что такое легаси?
Мне когда я джуном был, каждая сотня доларов была на счету)
Я даже как-то не задавался вопросом о том, проект легаси, или нет.
Главное есть ли в команде те, у кого можно поучится и узнать что-то интересное

Например, мне в 2016 казалось что проект на Angular 1 это легаси и как-то лень разбираться после реакта 14. В итоге сейчас 2022, и до сих пор у меня каждом втором проекте есть часть проекта на Angular 1, которую нужно или переписать, или поддерживать.

6 лет спустя оказалось, что это не легаси, а актуальные знания, даже если это не основная твоя технология, все равно нужно переписывать/поддерживать проекты, которые смогли стать прибыльными.

легаси

Тех стек который уже не саппортят. .net framework для .net разработчика, 97/03 с++ стандарт.
Потом на норм стек устроиться весьма проблематично ибо опыт нерелевантен.

каждая сотня доларов была на счету)

Одно дело получать 350$ джуном на норм проекте ради опыта и другое на легаси говне которое потом ещё попробуй продать как опыт.
Ну и опять же, я был лучшим даже среди того набора где было 8 человек на место и имел право выбора. У сегодняшних джунов выбора ещё меньше чем до войны и выбирать точно не приходиться)

Тех стек который уже не саппортят.

Ну да, это не очень

выбирать точно не приходиться)

Лучше с таким опытом, чем вообще без опыта)
И вообще, можно в крайнем случае самому подизучить более новый стандарт, а потом в резюме не упоминать, что это было настолько легаси.

Зачем же так обнажать свои слабые места? Я видел людей, которые себе года опыта дописывают, целые технологии, которые максимум на пет проекте попробовали.
Вот это плохо, а не упоминать свои слабые места в резюме это здравый смысл, если подразобрался как новая спецификация работает, да и опыт работы со старой версией все равно помагает

если подразобрался как новая спецификация работает, да и опыт работы со старой версией все равно помагает

Тоже опция. Многие просто (по опыту) становятся заложниками легаси проектов и потом приходит чувак на собес — 20 лет опыта, куча компаний, но везде легаси проекты.

В военное время и синьоры-то не нужны, ну разве что сильно за дёшево

Даже война не остановила «распил бюджета». Открывайте границы уже для мужчин.

Так открывают, законопроект уже в раде. Правда только для моряков ) для них если сильно захотеть то можно ) не такая уж и война...не такие уж и обязанности у них по конституции, не верите? Там же так и написано!

Все «лучшие» мужчины или уже выехали, или находятся в полной безопасности.

Генофонд спасен!

Если гипотетически представить себе ситуацию, когда в аквариуме останутся только жабы, гадюки, упыри, паразиты, кровососы и кровосиси — то это верный ......ец с вероятностью 120%. Сразу они начнут жрать друг друга, а потом начнут доедать аквариум.
Можно даже эксперимент провести. Взять самых «элитных» и «талантливых» мужчин, переместить их в закрытый элитный клуб и дать пожить вместе 2-3 года.

Мда. Ну будет 100к соискателей и 5к вакансий (вместо 50к соискателей сейчас и 15к вакансий).
Бизнес план от Бога 😂
Клиенты уходят из страны. Они бы причины устраняли, а не последствия тушили бензином. Будет спрос, будет и предложение. А за наш счёт поднимая предложение только...
В общем, чувствую репутация у нашей страны в айти через лет 5 будет хуже индусов

Що мотивує можновладців так розпоряджатись бюджетом? От серйозно, хто може перерахувати хоч якісь справді корисні закони чи ініціативи для людей які були введені/запропоновані після 24 лютого?

Це скоріше схоже не на розпил, а на нову популістську фігню заради рейтингів, типу роздачі 1000 грн, бесплатних смартфонів і тп. Чуваки просто купують за наші податки собі голоси на майбутні вибори.

Ну для начала надо чтобы выборы вообще были. С текущим положением дел, выборы под вопросом.

Чиї саме голоси? Вийде 60тис вайтішників з яких 4тис максимум знайде роботу, решта незадоволені нюхають пісю. Хто буде в виграші і цільова аудиторія?

Ну я бачу це так: зараз є такий тренд, що всі хочуть бути вайтішниками. Тут держава декларує допомогу у втіленні цих мрій. Тож пересічна людина, яка мріє бути вайтішником, але нічого для цього не робить, подумає «Ура, зевлада дбає про мене».

от б ці всі розумні критики в коментарях створили систему контролю і обігу коштів для народу. та так дитячі фантазії великого і патріотичного іт

Це блокчейн. Найбільш прозорий рєєстр обліку коштів за умови жодної довіри до тих, хто в цей рєєстр щось там записує.

CASE Ukraine створила таку систему. Проект ціна держави https:://cost.ua Там насправді і видно, що держава дуже — «не дуже». Найгірша у світі податкова система серед усіх держав — 135 різних податків в зборів. Приблизно 1 міліон чиновників і гігантська сума на їх утримання, а також бюрократія і корупція. Цілком не стала економіка, мізерний ВВП як для такої країни. Криміналні за своїм устроєм цілі державні інституції, наприклад митниця. Судова гілка влади — знак великого питання, може працювати як по справедливості але з здебільшого працює як і судді КС, тощо. Загалом перелік принципових недоліків дуже суттєвий. Ця держава тільки частково утворена народом, але здебільшого так званими «красними директорами» тому і на народ працює тільки частково, а на місце директорів стали олігархи.

матимуть змогу отримати грант, який можна буде витратити лише на навчання на ІТ-курсах

а для того, шоб твої ІТ-курси взяли участь в програмі, треба буде пройти аудит в мінцифри?))

Наївний. Буть лише курси фаундерів Дії, читай ЕПАМ. При цьому курси будуть ті що й раніше, а нікого нового там не буде, просто спишуть бабло на програму.

Не пишу тут коментів, але бл*.

1.

Держава прагне допомогти сектору

— коли держава хоче допомогти, завжди якась фігня виходить, без «допомоги» держави бізнес і IT індустрія були у набагато кращому стані.

2.

уряд готовий? А звідки ці гроші? Дефіцит і справді є, але на спеціалістів. Нових трейні і джунів дефіциту нема — ні раніше, ні, тим більш, зараз. Тому не виглядає як аргумент.

3.

Прем’єр-міністр наголосив, що це може стати саме тим, що мотивуватиме людей залишатися в країні, працювати і розвивати її.

А може і не стати. 10 млрд на може бути, а може і не бути? Якщо замовників в Україні не буде через війну, то як це вмотивує людей залишатися у країні? Тим більше, що 95% цих курсів і є розпил. Якщо людина хоче навчитися — вона навчиться і без курсів, а якщо ні — то ніякі курси, навіть супер-ефективні, не допоможуть. Насільно міл не будєшь, таваріщ Шмигаль.

Ці гроші можна й на більш потрібне віддати.

Курси нічому не вчать людей. Ознакамлюють. Це як у цірку побувати. Чи супергеройске кіно подивитись — ні про що.
Хочешь навчитися — вчишся сам. Та хоч по ютубу. (але краще книжки та статі, слайди, карточки бо голос чи відео це дуже швидко для сприйняття)
Головне — не боятися повторювати всі ті вправи до того моменту, доки з закритими очами не набереш код, наприклад, js слайдеру.
Й нейрони необхідні за цей час невпинних експеріментів та наступань на граблі якраз виростуть.
Бо вони дуже повільно ростуть. Саме це і є той самий камінь об який усі спотикаються.
А ростуть ці нейрони лише за умови, що необхідність їх росту кожен день підтверджується.

P.S.
Якщо немає в тебе 10 сайтів власноруч написаних з любов то хіба ти фронт енд?

Ці гроші можна й на більш потрібне віддати.

krasche.a3.kyiv.ua

Грошей немає нінащо але 10млрд під шумок війни розпиляємо, а ви холопи гусаки, донатьте далі.

Ти б пельку завалив би свою. Не хочеш не донать, якось обходилися без таких гнид. І далі обійдуться.

Гусаче, коли повернеться з війни твій товариш повний осколків, якому відмовили в лікуванні бо не на часі лікарям, тоді будеш свою пельку відкривати, благородний волонтер не гнида))))

страна курильщика, не ценит что имеет, вспоминает когда теряет

Допоможіть існуючім айтівцям щоб вони не звалили як тільки кордони відкриють.

Я иногда охуеваю от уровня entitlement, которыми наделены представители украинского IT.

Страна в состоянии войны потеряла половину экономики. Кому нужно в этой ситуации помочь стать на ноги, получить новую квалификацию и найти работу? Переселенцам? Тем, чье место работы было разрушено или не может работать из-за разрушенной цепочки поставки? Тем, кто потерял часть семьи? Нет, оказывается, нужно помочь существующим айтишникам, которые в военное время продолжают зарабатывать тысячи долларов. И зачем помочь? Потому что они голодают? Им негде жить? Нет, оказывается, им надо помочь, чтоб они не дай бог не уехали из страны.

Та гроші зараз банально треба на лікування поранених, внезапно виявилось, що вояки мають шурупу, пластини, штіфти купувати за своє бабло, бо у держави немає. Перед операційне забезпечення якісними ліками, а не совковим лайном теж коштує грошей. Просто хочется плакати коли читаєш що пиляємо 10 ярдів на лайно а воїни самі мають збирати собі на лікування....

Але повернемось до суті — ви реально думаєте що оте фінансування комусь допоможе?

Я думаю, что поможет многим (но не всем, кто его получит).

Давайте честно — ринку зараз вони не потрібні

Сейчас, может быть, не нужны, но курсы они не сегодня закончат, на это уйдет время. К тому времени, как закончат, ситуация на рынке изменится. Во всем мире растет дефицит IT специалистов, этот дефицит достанет и до Украины.

Сейчас новые компании могут сторониться Украины из-за военных действий, но со временем привыкнут и начнут потихоньку заходить

грощі їм потрібні от прям зараз і не у вигляді курсів а у вигляді того, що можна помінати на їжу і елементарні послуги

Давайте тоже честно — сейчас в Украине голода нет. У переселенцев есть какая-никакая крыша над головой и их бесплатно кормят и дают гуманитарку.

Деньги можно раздать, чтоб их на что-то потратили, а можно раздать, чтоб получили новую квалификацию и более высокий шанс найти работу. Раздать рыбу vs раздать удочки.

А не лучше бы в таком случае открыть курсы медсестер или тех же маляров, которые будут действительно востребованы? Давайте честно, большая часть курсов — это просто «дойник». Не буду называть имя школы, но те кто из Одессы и проходил там курсы графического дизайна, знают, что большая часть всех объяснений взята из великого You Tube. Учителя этого даже не скрывает и сами присылают ссылки.
Опять же, помню как проходила учебу в Каразина, занесло на геофак. Нивелиры для практики 65 года. 65, Карл! А это было всего 5 лет назад, и насколько знаю, «новее» там не появились.
Про дефицит тот еще вопрос. Во многих европейских странах этому учат в университете, чтобы получить работу за рубежом, хотя бы оффер на стажировку нужно сильно постараться. Люди тут по несколько лет знания добывают, а у нас делают «специалистов» за 2-3 месяца.

А не лучше бы

krasche.a3.kyiv.ua

Не буду называть имя школы, но те кто из Одессы и проходил там курсы графического дизайна, знают, что большая часть всех объяснений взята из великого You Tube.

Если вы не работаете в каком-то институте, в котором ведутся оригинальные исследования, то практически любой материал, который там преподается, будет взят откуда-то.

Если люди после этих курсов находят работу, я не вижу проблемы в том, что материалы откуда-то взяты.

Вероятно, встречаются некачественные курсы с некачественными преподавателями, это не повод блокировать финансовую помощь тем, кто может идти на какие-о другие курсы, которые не имеют этих проблем.

Про дефицит тот еще вопрос. Во многих европейских странах этому учат в университете

чему «этому»? IT это обширное понятие, в которое входит как разработка операционных систем, в которую без серьезного образования соваться нет смысла, так и ручное тестирование, которым может заниматься человек со средним образованием.

Прошу прощения, забыла упомянуть, говорила за сферу дизайна. И одно дело брать информацию оттуда, и совершенно другое присылать ученикам туториалы с YouTube. Для меня это вверх некомпетентности.
И вот давайте на чистоту, в Украине есть хотя бы один институт, который занимается качественной разработкой UX дизайна? И как много людей знает отличия между UX дизайнером и UX writer?
Я не против того, чтобы свежие взгляды приходили в IT, я сама недавно вошла, но от европейских коллег уже слышу за некомпетентность украинских дизайнеров после всех этих курсах.
В общем, возможно, если бы я не тратила на покупку вооружение и обмундирования для своих друзей и отчима кровно заработанные, смотрела бы иначе на ситуацию. А так, в данный момент считаю это не уместно.

це ж бабло на резів днасіті, і собі трошки, на хатинку в Альпах, ніби ж дорослий дядько

бздо,
50К кандидантів на джині і 15К вакансій

60 тисяч українців, які хочуть піти в ІТ, отримають фінансову підтримку від уряду

канібас легалізували

Підор! А ви холопи продовжуйте скирдувать по копійці на все. І ще 20% на конвертації банкам віддать не забудьте.

Підписатись на коментарі