Peoples Project — всеукраїнський центр волонтерів
В країні війна. Зараз фактично кожна волонтерська організація частково чи повністю змінила свій напрямок роботи на допомогу ЗСУ, внутрішньо переміщеним особам, та людям, які знаходяться на тимчасово окупованих територіях та потерпають від воєнних дій. І чим більше таких організацій з’являється на територій чи за межами нашої держави, тим складніше відрізнити фейк від правди.
Тому сьогодні я б хотіла поділитись інформацією про центр волонтерів People’s Project, який почав свою діяльність задовго до 24 лютого, а саме навесні 2014 року, саме тоді, коли почалось вторгнення оркостану на території Донбасу і Криму.
Трішки історії
Йшов тяжкий 2014 рік. Підготовка та матеріальне забезпечення української армії було на мінус першому рівні, коли ворог, вирішивши скористатись тимчасовим ослабленням держави, розпочав окупацію Донбасу та Криму. Проти російських загонів та озброєних колаборантів, керованих спецслужбами росії, виступили українські військові. Зрозуміло, що попри мужність та відвагу бійців, їх матеріальне забезпечення було жалюгідним і допомогти було нікому...
Саме тоді волонтери терміново створеної організації Peoples Project об’єднали свої зусилля задля того, щоб забезпечити наших захисників усім необхідним. Возили допомогу, спорядження і припаси самостійно, ризикуючи життям, задля того, щоб ми всі спали спокійно на вільних від загарбників територіях України.
Вже за перший рік діяльності організація зібрала і передала військовим більше 100 мільйонів гривень, до неї приєднались сотні небайдужих людей. Згодом, народний проєкт став однією з перших організацій, які взялись за медичне обслуговування, лікування та реабілітацію військових, які пройшли через це пекло. Ця робота продовжується і сьогодні, вже більш ніж 8 років волонтери запускають проєкти з допомоги армії, охорони здоров’я, та соціальної підтримки населення.
Як бачте, кожен з волонтерів сьогодні може з упевненістю відповісти на запитання ‘гдє ви билі восємь лет?’ не тільки словом, а ділом.
Яке мені діло до організації Peoples Project та її майбутнього?
Тому що мені не все одно. Більшість волонтерів я знаю особисто. Неодноразово надсилала допомогу і знаю, кому і в якій кількості вона надходить. Окрім того, з командою розробників допомагала організації зробити редизайн сайту, налаштувати необхідний функціонал для сторінок проєктів, звітів, та блоку новин.
Звісно, ми з командою TemplateMonster будемо допомагати їм і надалі, тому звертаюсь до спільноти Dou не просто з проханням донату чи лайку, а за цінною порадою. Бо де, як не тут зібрався цвіт українського IT комьюніті. Отже, друзі, запитаю у вас таке.
- Що б ви порадили змінити на сайті? Безцінними будут поради з будь-якого напрямку — маркетинг, дизайн, UX, співпраця з міжнародними програмами.
- Чи зручно та зрозуміло користувачам української та англійської локалі надіслати допомогу? Можливо виникають труднощі на якомусь з етапів, чи не вистачає інформації?
- З ким слід ‘подружити’ цей проєкт? Наразі вони вже активно співпрацюють з гуманітарним центром South of Ukraine, які возять та ремонтують автівки для ЗСУ, з організацією Мрій Дій міста Миколаїв. Можливо ви знаєте українських чи міжнародних волонтерів, які могли б допомогти їм розвинутись та привернути увагу громадськості?
З нетерпінням чекатиму фідбек та запитання. Допоможемо разом!
1 коментар
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів