Порадьте ВНЗ за кордоном з PhD формою навчання

Хтось може поділитися лінками на закордонні вузи де зараз можна поступити на комбіновану форму навчання PhD (аби мати змогу виїхати за кордон, проте паралельно із навчанням працювати)?

👍ПодобаєтьсяСподобалось4
До обраногоВ обраному4
LinkedIn

Найкращі коментарі пропустити

Ви плутаєте українську аспірантуру і західну.
Для західної у вас вже мають бути якісь дослідження, рекомендації ваших викладачів.
Щоб ви зацікавили професорів там і для них було б цікаво, щоб ви робили ваше дослідження у них.

Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

За кордоном є програми дослідження як продовження магістратури, так і нові напрями. Якщо цікаво у Норвегії (Осло та Трьомсо) анонсовано набір в аспірантуру:www.integreat.no/...​bout/vacancies/index.html. Дедлайни березень-квітень залежно від напряму. Можуть подаватися ті, хто у цьому році закінчує магістратуру. Основна вимога захист диплому не менше рівня В та подати його до захисту не пізніше початку програми. Переваги подачі заявок одна реєстрація з можливістю указати одразу до 5 напрямів. Деталі дивіться за посиланням.

Це ж постдокторат, тобто пхд вже має бути в кандидата

За кордоном, так як і в Україні, програми залежать від того чи Ви плануєте продовжувати дослідження магістерської програми або це нове дослідження

Ось наприклад:
Ель www.yale.edu/...​aduate-professional-study
Берклі grad.berkeley.edu/...​oosing-your-program/list
Стенфорд ed.stanford.edu/...​ions/application-reqs/phd
Масачусецька політехніка mitsloan.mit.edu/...​ns/admissions-requirement
Гарвард gsas.harvard.edu/...​ams-study/degree-programs

Ель прислав мило, що більше через Crusera свої лекції не дає.

Кембрідж та Оксворд самі нагуглите.

Хочу попередити про шахрайку ФОП ПІЩИК ХРИСТИНА СТЕПАНІВНА ( STUD!X www.studix.eu).
Посередниця у освіті за кордоном. У квітні взяла гроші від 500+ євро, склали договір. Три місяці розповідали, як вони тяжко і сумлінно перекладають доки, куди вони їх відсилають, бла-бла-бла. Зарахування до 01.07.22. Напередодні , ця аферістка пише пост у фб, що вона така «патріотка», що не допомагає чоловікам 30-50 років. По факту всім подавачам( і хлопцям до 25 і дівчатам) — відмова від ВУЗів, без надання жодних підтверджуючих доків. Хто паралельно самі подавали — поступили у ті ВУЗи, по яких ця шахрайка, начебто, отримала відмови.
Схема проста — зрубити бабло за неіснуючі послуги, але часи складні, тому люди попадаються на гачок до таких потвор. Не вірте позитивним відгукам, то заказуха чи пише сама. Негативні відгуки видаляють, або не публікують. Будьте уважні!

А кто-то знает универы, в Польше допустим, чтобы моно было поступить на дневную магистратуру, на платной основе допустим (да без разницы собственно), и без вступительных экзаменов, да еще и без сертификата по инглишу? Хотя сертификат думаю получить можно, там на B2, не так уж и сложно должно быть.

Не верю в эти обещания про то, что военкомат не тронет «здобувачів фахової передвищої та вищої освіти за кордоном».

В 2015, я вернулся в вуз после академотпуска, проучился несколько месяцев, потом туда пришли военкомы и всем, кто брал академ, вручили повестки. Но по закону, отсрочка от призыва сохраняется в случае академотпуска.

Военкомат все законы и тем более указы трактует по-своему (в свою пользу).

Довідки про виїзд в військрматах вже є і вони видаються. Так можуть, але то не законно, можна оскаржити.

поделитесь историями успеха кто поступил в ВУЗ и выехал по учебе из Украины в военное время.
особенно интересует, если уже есть и бакалаври магистр, можно ли получить снова отсрочку и как проходит процесс ее получения, нет ли риска остаться в военкомате как писали ниже?

dpsu.gov.ua/...​go-rezhimu-vonnogo-stanu

громадяни України чоловічої статі віком від 18 до 60 років можуть виїхати за кордон:
3. Є здобувачами фахової передвищої та вищої освіти за кордоном (студентський квиток або студентська віза; перекладені та нотаріально завірені документи навчання особи у закордонному вузі; військово-облікові документи з записом щодо надання їм відстрочки від призову (призову за мобілізацією), довідка видана територіальним центром комплектування та соціальної підтримки для виїзду за кордон для здобувачів фахової передвищої та вищої освіти, асистентів-стажистів, аспірантів та докторантів, які навчаються за кордоном за денною або дуальною формами здобуття освіти);

Может у кого есть контакты проверенных компаний, которые помогают найти подходящий вариант обучения «под ключ»?

Багато хто зі знайомих виїжджали/збираються виїхати на магістратуру/стажування і в армію ще нікого не забрали(у 1 людини навіть не було відстрочки бо він вже не був студентом). Інша справа що вже пізно кудись поступати, майже всі дедлайни уже пройшли

а можете попросити своїх знайомих поділилися подробицями процесу такого виїзду покроково. Типу які доки потрібно мати на руках для вступу, як поступати, як і скільки платити, як отримати відстрочку і тд. Думаю багатьом буде цікаво. Дякую наперед!
Щодо строків вступу — то в різних вищах вони можуть відрізнятись

Ну то і документи можуть відрізнятися. Десь просят Мотиваційне/Рекомендації/Екзамени, а десь — ні. В деякі університети подача скінчилась ще в грудні, зараз, думаю, мало де ще можно податися(але такі місця напевно ще є). Ціна, вочевидь, теж різна. В Америці 50+ тисяч долларів в рік. В Швеції 30 тисяч. В Норвегії, Франції, Германії безкоштовно(більшість). Оцінки, CV, ідентифікаційні документи та результат мовних екзаменів(Toefl, Ielts) потрібні усюди, а інше то вже на сайтах університетів дивится треба

ну то зрозуміло, що все скрізь різне. Я очікував почути якийсь простий приклад на зразок «подав копію дипломів бакалавра + зробив оплату за 1 семестр у польский вищ, отримав листа про зарахування, відніс у воєнком, отримав відстрочку, виїхав», ну трохи детальніше, звісно. Тобто найпростіший, найдешевший та найшивдший варіант.
Але дякую за відповідь в будь якому випадку

Польша то точно не найдешевший варіант, там, чув, за семестр до 1500 евро іноді платити треба

стверджувати не буду, не маю достатньо інформації, саме тому і просив дати фідбек тих, хто мав досвід. Ось глянув на сайті — proekt-obk.com/...​ra&formstudy=denna&Sort=3 Найдешевші варіанти зазначені у Польщі, але це, звісно, не означає, що немає кращих. Якщо є чим поділитись — прошу. Ще раз уточнюю, що основна мета саме виїхати з країни

Польша это как раз самое дешевое, что только может быть — учёба там местами 1к евро за год.

Навчання в Сорбонні 600 євро в рік(250 для пхд), Епфл 1500(безкоштовно для українців), навчання в університеті Осло безкоштовне. І то я не кажу про стипендії. Гарні універи в Польщі же коштують 1500-2000. Різниця, звичайно, не така вже й велика(особливо коли потрібно обрати абиякий університет), але саме твердження про те що Польща найдешевша — хибне

Учитывая цель, то мажорность не имеет значения. Главное чтобы было легко поступить и дешево.
Не думаю, что в Сорбонну так уж и просто.

В будь який державний французький універ така ціна(або менша), це я для контрасту. Ідея в тому що ціна в Польщі вища за ціни в Германії, Франції, Норвегії(це з того що я знаю) тому не треба вважати її дешевою країною для навчання

Для поступления в тот дешёвый французский универ надо чтоб все звёзды сошлись, анальный пцр сдать и флюрографию подогнать, тогда как в польские универы экзаменов нет, заплатил за месяц учёбы(там можно разбивать оплату) и уже студентишка.

У французські/німецькі теж екзаменів нема, окрім Тоефолу/Аелтсу для англійської(або аналогічного для німецької чи французської) і не треба здавати ніякі аналізи. Тим не менш ми кажемо не про складність університетів, а про дешевизну польської освіти. Це — міф

Это не миф, у меня сестра в Польше училась в универе за 3 копейки.

1000 евро в рік це не 3 копійки(особливо враховуючи що це ближче до нижньої межі по країні, ніж до верхньої). Ягелоннський, я подивився, 5000+ долларів на рік, Варшавський 2500. Хоча, якщо порівнювати зі штатами, то це, звичайно, нехтовно

Ну я в будь якому разі знайду 3-4 країни(або, навіть, більше) в Европі де дешевше, я від свого не відступлюся)
P.S. А навіщо вони пішла в той вуз? Типу зараз люди хочуть виїхати, а тоді, як я зрозумів, війни ще не було. Можно було поступати і отримувати диплом в Україні ще дешевше (або навіть безкоштовно)

Зачем ей учиться в Украине если она живёт в Польше и уехала туда ещё до начала учёбы и совсем не ради неё))
К тому же она девушка, очевидно, что ей поступать в универ ради выезда не нужно xD

Зрозумів. Без диплому магістра в Польщі було б важко влаштуватися, так?

Нет, диплом магистра ей вообще не нужен по сей день, она пошла на бакалавра.

А як так, не заради навчання? Це ж бакалавріат, важливо наче для гарного працевлаштування

Та вона скоріше за все поїхала для легалізації, а потім залишиться там. Все. Так багато хто робить. Вчишься, потім працюєш, потім ти поляк. Життя склалося.

Підозрюю, що, особливо враховуючи факт, що "

уже есть и бакалаври магистр,

, шанс замість «отримав відстрочку, виїхав» бути мобілізованим є зовсім не нульовим.

В мене знайомий закінчив бакалаврат і не вступив на магістратуру перший рік(не хотів в Україну вступати) і він виїхав хоча відстрочки в нього не було. Для тих хто закінчив магістратуру є варіанти PHD які доволі легальні і я не бачу причин призивати таких. Зауважу, що такий підхід — вступити лише для того щоб виїхати, мені не подобається і, як на мене, було б правильно з боку влади не давати дозвіл тим, хто робив перерву в навчанні більш ніж 2 роки

Ні, ст. 23 про мобілізацію. Там не їдеться мова про те скільки у вас освіт вже є. Там треба бути студентом денної форми навчання. Або аспірантом тощо. Зараз ще тенічні спеціальності враховуються.

Мова не йде про закон — з цим все ясно. Наскільки я розумію, що якщо 30-40-річного здобувача другої освіти замість відстрочки пошлють на фронт, то він може оскаржити це в суді — але це не звільняє його від проходження служби до рішення суду.

Я зрозумів про що ви. Чому не можливо оскаржити в процесі?

Ситуація — ви прийшли в військомат — вас послали на проходження комісії — що цілком законно. З результатами повернулись в військомат — і вам видали повістку на відправлення в частину. Я не юрист, тому я не знаю, чи можна ігнорувати таку повістку (що тягне за собою кримінальну відповідальність), особливо беручи до уваги військовий час.

Так комісія скоріш за все буде. Але ви маєте змогу оскаржити якщо видали таку повістку я думаю. Або не підписувати згідно з тим що ви студент. Головне знати що закон на вашому боці, тоді ніякої відповідальності. Як краще себе вести то можливо треба консультація, згоден. Та можливо якщо підписати таке то буде складніше.
Але так само можно казати і про тих хто має 3х дітей або іньше.

Ні, це робиться інакше. Коли вам видають повістку на відправку, ви відмовляєтесь від неї, вони складають акт про відмову, в акті ви вказуєте, що видача повістки є незаконною, бо ви надали необхідні документи, що дають вам право на відсрочку. Далі дійсно, проти вас можуть відкрити кримінальне провадження. За відмову. Але судитися ви будете у такому разі не з окопу. Бо відправити у разі відмови вас не можуть нікуди. Так, будуть погрожувати строком, але якщо ви маєте дійсно чисті документи, нічого не зроблять. Ну або воєнком вихватіт табєльний ТТ і расстрєляєт в лучшіх традіціях совка))

Знаходимо університет з магістратурою. Беремо диплом та додаток. Ідемо у контору з перекладу. Перекладаємо його на мову(наприклад хай буде англйська), якою приймають в університеті. Завіряємо переклад у нотаріуса(якщо два — бакалавр та магістр — робимо обидва). Пишемо CV. Шукаємо по інтернетах приклад рекомендаційного листа. Робимо два про себе англійською. Якщо після університету пройшло десь до 5 років, йдемо туди, або до когось із своїх викладачів, або до міжнародного відділку університету. Якщо більше, просимо на роботі підписати їх (але майте на увазі, пошукайте в інтернеті — від роботодавця і від викладача вони дещо різні). Далі мова. Якщо є сертифікат типу IELTS — це взагалі круто. Якщо нема, зараз його важко знайти, думаємо — можливо колись були мовні курси чи ще якісь сертифікати. Іноді і без них можуть взяти — співбесіду можуть назначити, там поговорити показати що розумієте мову(нам йдуть назустріч бо війна). Далі все це відправляється до університету. Чекаємо. якщо зарахували, вони надають пакет з документами про зарахування. Топаємо до контори перекладача знов, перекладаємо це на українську, завіряємо нотаріально. Далі топаємо до військомату, пишемо заяву на отримання відстрочку від мобілізації та для дозвілу виїзду за кордон. Додаємо туди копію та переклад(оригінал носи під серцем ;-) ). Фіксуємо дату надання звернення на дублікаті заяви. Щоб потім не сказали що патєрялі. Отримуємо дозвіл. Далі з пакетом йдемо до посольства країни за учнівською візою, туди з собою беремо зазвичай копію паспорту, довідку про несудимість(завірену апостілем та перекладену), страховку, фото, іноді там можуть спросити квиток, фінансову спроможність, володіння мовою(але для студентів зазвичай не сильно довбають). Отримавши студентську візу, відсрочку, дозвіл на перетинання кордону, їдемо до кордону і даємо все це прикордоннику. Далі перетнувши кордон або їдемо до уніеврситету закінувати оформлення. Або ж...

Студентська віза не потрібна зараз, в посольство не доведеться ідти(але все інше правильно)

Тут я з вами не згоден. Якщо казати взагалі про навчання — безвіз у нас 90 днів (тобто не підходить для навчання на 1,5 року МА). Тимчасовий прихисток — там теж так собі, бо незрозуміло скільки все це буде. І навіть на в’їзді у країну спитати вже місцеві прикордонники можуть, і дууууже здивуються. Навіть можуть відмовити у в’їзді, базуючись на тому, що є підозра що ви використовуючи студентський запит хочете лишитися у країні нелегально. Якщо казати про можливість перетнути кордон взагалі — тут ми звернемося до розяснення правил перетинання кордону від ДПС України -

Є здобувачами фахової передвищої та вищої освіти за кордоном (студентський квиток або студентська віза; перекладені та нотаріально завірені документи навчання особи у закордонному вузі; військово-облікові документи з записом щодо надання їм відстрочки від призову (призову за мобілізацією), довідка видана територіальним центром комплектування та соціальної підтримки для виїзду за кордон для здобувачів фахової передвищої та вищої освіти, асистентів-стажистів, аспірантів та докторантів, які навчаються за кордоном за денною або дуальною формами здобуття освіти);

dpsu.gov.ua/...​go-rezhimu-vonnogo-stanu

Тому прикордонники можуть, базуючись на тому, що в вас немає учнівської візи затримати вас для подальшого зясовування обставин.

Я знаю купу людей до перетирали кордон і жодного не питали учнівську візу

А я знаю купу людей, які перетинали двійну сплошну та їздили на червоне світло світлофору, і яких не оштрафували, бо не помітили)). Я ж не сказав, що без цього неможливо. А сказав що це є привід зупинити людину. Законний. Тому якщо людина хоче взагалі залізобетонні аргументи, щоб проїхати — можно зробити і візу. Якщо на руках є виклик, то не проблема.

Дякую за таку розгорнуту відповідь.
Серед усіх проблем найбільшою вважаю ризик походу у воєнкомат, там нічого не гарантовано

Ну як сказати. Згідно за законом гарантовано. По бєспрєдєлу — так, можуть там щось робити. Мене самого так в 2015 під стволом автомата доставили до віськомату у рамках мобілізації, хоча у мене на той момент була аспірантська бронь. Але то виконувачі. Вже там ви будете розмовляти з воєнкомом, або там його замом. І якщо ви докладно пояснете, які проблеми ви можете зробити (адвокат, звернення до журналістів, звернення до військової прокуратури etc), то ви ж розумієте вони там не дурні, їм простіше знайте ще кілька інших людей, чим розгрібати потім гвалт. Але звісно, це треба робити у рамках ввічливості, а не бикувати, що всі козли. Я в тій ситуації не став сперечатися з дурнями з автоматом, а просто спокійно виклав все це вже у військоматі. І сталося диво. Військовий той вибачився, і навіть наказав тій гопкомпанії подвезти мене до метро. Такий собі прницип меншого зла.

Так, ви праві. Але згідно з законом у нас далеко не завжди працює, особливо вважаючи на обставини. А ризикувати і судитися потім «з окопу» дуже не хочеться.
Щодо відправки документів листом це, звісно, може спрацювати, але вважаючи на «листування» з держорганами навіть у мирний час це може просто ні до чого не призвести.
Звісно, можна спробувати, може пощастить. Аби тільки не зробити гірше :(

Для того і треба листуватися лише рекомендованими листами. З описом та іншим. Бо на такі вони відповідають. Тут щоб боротися з бюрократизмом самому треба дещо вдатися до бюрократії.

Так йти все одно ж треба буде? Навіть після листування.

Коли в вас буде на руках вже позитивна відповідь, то вже мобілізувати не вдасться.

Чи проходили медкомісію після заяви на дозвіл перетену кордону?
Також бачив коментарі юристів, що можна листа наліслати до військомату з заявою.

Так. звісно, це звернення можна відправити листом. Рекомендованим з повідомленням та описом.
Особисто я не проходив. Щодо медкомісії — це дірка у законі. Це як за адмінпротоколом. От їдете ви з додому з розбитою фарою ( ну розбили вам їїї от). На вас складають адмінку. Але це не означає, що через 200 метрів, цей же поліцейський не може знову на вас зробити ще одну адмінку. Ви ж їхати продовжили)). Тут те ж саме. Законом не заборонено проводити вам медкомісію хоч кожного дня. Так наприклад білий квиток можемо легко перетворитися до нормального. Просто у вас змінився стан здоровья. Таким чином повістку на уточнення даних або медкомісію використовуючи дірку у законі можуть дати навіть студенту. Але обидві ці речі ні до чого не зобовязують. Ну пройшли, ну уточнили. Вам при наявності документа про те що вас прийнято до університету не можуть надати повістку на відправку(мобілізацію). Навіть якщо спробують виписати, нічого не буде. Дивіться лише щоб дата була точна. Бо якщо наприклад вам повістку на відправку дали 5 числа, а вам прийшов документ що ви є студентом 10 числа, тут вже нажаль будуть великі проблеми.

Але це не означає, що через 200 метрів, цей же поліцейський не може знову на вас зробити ще одну адмінку.

Вроде как за одно нарушение нельзя наказывать дважды

В этом и прикол. Это считается два разных нарушения. Ведь за каждое превышение скорости отдельно наказывают. Штраф то за движение с нерабочей фарой. А не за разбитую фару

Добрый день! Подскажите пожалуйста если мне 33 года и я в этом году поступил в Украинский университет на аспирантуру то военкомат даст ли мне отсрочку?

Все зависит от того когда начинается обучение и с какого момента вы считаетесь зачисленным. Для отсрочки вам необходимо подавать заявление в военкомат, к которому прилагается справка из вуза. Так вот все зависит от того, что будет написано в ней. Если там написано к примеру что обучение начинается 1 сентября, но вас УЖЕ зараховано, то все отлично. После всех приколов некоторые наши вузы подсуетились и например тем кто поступает на контракт на магистра с уже имеющейся специалистом/магистром принимают по устной спивбесиде и зачисляют уже с 18 июля, и обещают тогда же выдать документ что вы уже зачислены. Короче если вуз даёт на руки справку что вы зачислены уже в аспирантуру — дело в шляпе.

А какие вузы и как зачисляют с 18 июля? Я даже кабинет не могу создать, пишет что кабинеты для поступающих на магистра откроются только 1 августа. Это на сайте vstup.edbo.gov.ua. Хотя там еще есть — Додатковий набір на контракт з дипломом бакалавра відповідно до Правил прийому закладу освіти 01 липня — 30 листопада. Что это за доп. набор и как на него попасть?

Бо кабінет це для тих, хто поступає на основі бакалаврату і буде здавати МТНК. Ось з приймальної комісії дані. i.imgur.com/25BD6nK.jpg Волинський національний університет лесі українки. Був там особисто, подавав документи. Тобто інфа 100% )) Як подати — прийти до приймальної коміссії та подати документи. Навчання починаються з 1 жовтня. До цієї ж дати потрібно внести першу оплату за контрактом. Але зараховують як написано 18.07

а что там с военно-учетным документом при поступлении? что-то проверяют? спрашивают? или нужно просто показать и все?

Копию делают, как и всех других документов. По идее в каждом вузе есть свой ’военный стол’ и они сами должны передавать в военкомат данные о отсрочках. Иначе каждый год все студенты бегали бы организовано подавать бумаги в военкомат)

насколько я понимаю сейчас в любом случае нужно будет самому идти в военкомат чтобы брать отсрочку.

Не факт. Ну помнится пока я учился, мне не приходилось за весь период хоть раз туда ходить, и повестки ни разу не приходили.

А є приклад заяви на отримання відстрочки та дозвілу?

Я, Джонсонюк Борис Джонсонович, 01.01.1970 р.н. паспорт АА 666666, паспорт для виїзду за кордон АА666666, прошу Вас надати мені відстрочку та довідку для виїзду за кордон відповідно до статті 23 закону «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» у зв’язку з тим, що я є студентом магістратури ваш фах, програми денної форми навчання дня в ваш університет. Документи, що підтверджують факт того, що я є студентом магістратури до заяви додаються.
Прошу надати відповідь у встановлений законом строк відповідно до Закону України «Про звернення громадян» особисто в руки.
Копію відповіді прошу надіслати на електронну адресу:
[email protected]
До заяви додаю:
1) Лист по прийом та зарахування (англійською мовою) від ваш університет
2) Нотаріально завірений переклад листа з англійської мови на українську мову про прийом та зарахування від ваш університет
3) Копію паспорту громадянина для виїзду за кордон
4) Копію паспорту громадянина
Взагалі пишеться у довільній формі. Тобто це як варіант

Лист про прийом копія? А нотаріально заверний переклад оригінал? Бо не хочеться оригінали з універу віддавати їм.

Ну по факту має бути оригінал документу. Вони ж на основі нього роблять.

Можуть. В нас все можуть. Це така собі рулетка

Дуже дякую за розгорнуту відповідь А на скільки дають відстрочку? На увесь термін навчання? У мене в документах з ВУЗу значиться дата закінчення навчання 01.06.2024.

Пишіть в агентства,які займаються допомогою у вступі в закордонні універи,вони вам все пояснять і підкажуть,там багато нюансів в залежності від країни і універа

багато хто? це ви знаєте конкретно людей? чи чув «звін» да не знаю де він?

Знаю конкретно людей, більше за 10

Ну ці люди просто знайшли стажування/магістерські програми і виїхали. Але в жодного з них не було перерви в навчанні більше 2 років тому їм було значно легше знайти підходящі программи

в тому то й справа, що у кого вже є вища освіта, яку отримав 3+ роки тому ніхто не допомагає зі вступом, і навіть якщо сам все зробиш військомат все одно не випустить

Мені і знайомим ніхто не допомогав, і я знаю студентку що вступила в 30 років на магістратуру(але вона не українка). Ніхто не дасть вам гарантій, але спробувати ви можете

не зрозуміло як? я вже обзвонив всі фірми, відмовляють якщо більше 25 років і є вже вища освіта.

Напевне тому, що вона не дзвонила у фірми, а робила все сама)

Мне тоже такое же говорили, но ничего как то в США поступил на магистра(дело было в 2019, мне тогда было 29). Пишите сами, фирмы чаще всего работают по накатаным схемам, им так проще. И если человек не подходит под схему, они советуют вам менять вашы планы, что бы им было удобней.

А яка цім фірмам різниця?

Це упередження. Хоч 10 років перерви, це в законах ніяк не прописано. Держава дає зелене світло тим хто навчається закордоном на виїзд і все.

Звичайно залежить від війскомату, але то прописано Кабінетом Міністрів. І цим вже користуються судячи з того що я читав та чув від знайомих.

А от куди вступити та як це вже інше питання.

В самих університетах є питання — чи була перерва більше 2 років тому можуть бути проблеми на тій стороні. Але шанс пройти всеодно є

5+ взагаліто, чому саме 2?

Держава может и даёт, но в военкомате будет лотерея, а оспаривать придётся из окопа

Якщо вже мобілізували то хоч студент хоч 10 дітей, це вже без варіантів.
Треба оскаржити в процесі.
Але я також маю сумніви щодо походу у війскомат.

А якщо не казати, що вже є вища освіта?
Можна ж приховати факт наявності як магістра, так і бакалавра. Як вони дізнаються? Просто подати відповідно чи атестат зі школи, чи диплом бакалавра і не давати зайвого

Там питають на скільки років була перерва від навчання. Навіть якщо ви сбрешете то ось ці +2 роки за магістратуру(а, тим паче, 4 від бакалавра) будуть дуже поганим сигналом, проблема саме в цьому а не в наявності іншої освіти

Я не знаю як в Польщі та інших країнах, а в Канаді, наприклад, нікого не цікавить яка у вас була перерва в навчанні.
Якщо чесно, то я не дуже розумію, на що це впливає. Є у мене, наприклад, бакалвр з 2008 року. Зараз вирішив отримати магістра. В чому проблема для університета мене прийняти?
Особливо, якщо я плачу гроші ха навчання, а не притендую на стипендію

Це свідчить про те що ви не дуже зацікавлені в навчанні

Дозвольте знову не згодитися. Для Европи то взагалі нормально, якщо людина отримає диплом бакалавра. Попраціює, можливо підкопить грошенят. І далі піде собі на магістра. Бо наприклад він потрібен, щоб ліпшу посаду отримати. В мене взагалі був перерив 12 років між навчанням. І це зовсім нормально. Ось мотивацію наприклад, запитують. Тобто чому саме до нас і ому саме цю спеціальність. Це знову таки кажу як людина, що працювала у Темпус проектах.

А навіщо інакше це питання?

И что?
Какая им разница, если я деньги плачу. Не говорите глупостей, это частные конторы, а не благотворительный центр

Ну смотря какой университет. Некоторые же заботятся о своем престиже и не берут всех

Некоторые заботятся, но врядли среди них будут самые дешевые частные вузы условной Польши

Наверное, но конторы, видимо, не хотят рисковать. Какая ещё может быть причина отказа?

вы про посреднические конторы?
понятия не имею. Те, что я видел вообще похожи на развод — они просят купить у них «пакет помощи в поступлении»

Тут я згоден, краще розібратися самому. Але саме в описаній ситуації то напевне проблема була саме в цьому. Контори не були певні на 100 відсотків і обирали більш надійних людей

А в чому ризик для контори?

Якщо людина робила більш тривалу перерву то вони не можуть бути певні що її візьмуть

Я бачу що університети задають питання про перерву в навчанні і я бачу що людей після 25 на магістратурі одиниці(і то, ті про кого я чув не в престижних вузах). У людини може бути чудова кар’єра, але наврядчи вона часто стикається з університетьскою программою і буде гарно її пам’ятати

Как я понял то отказывают потому что они не хотят клиента с которым могут быть дополнительные проблемы. Вот к примеру я с одной фирмой общялся и они мне разяснили что у них есть партнер в США, который уже напрямую работает с университетами. У этого партнера есть список программ и свои требования, вот если вы подпадаете под требования партера, тогда посреднику в Украине почти ничего делать не надо и они готовы с вами работать, а если нет то тут уже им надо самим напрямую все делать и желание у них падает с вами работать.

Напевне так і є. В будь якому випадку я не поважаю фірми такі. Навіщо поступати в топ 1000 універ за кордоном, платячи більші гроші за навчання(і ще платячи фірмі). Зараз, в них, можливо, більше користі, бо багато хто хоче виїхати, але я все одно не бачу проблеми зробити все самотужки

Студенти що вступають в магістратуру краще знають університетьску программу за дорослих людей що вчилися 5 років тому

Необязательно дедлайны прошли. Многие университеты набирают по 2-3 потока в год, на сентябрь уже да, много где поздно поступать, а на последующие месяцы — вполне норм. Я вообще поступила в январе-феврале на март.

Да, о весеннем семестре я не подумал, тут вы правы)

та ж сама ситуація, позвонив в декілька фірм, якщо в тебе вже є вища освіта — відмовляють в допомозі по вступу в міжнародні навчальні заклади. Успішних кейсів для людей з вищею освітою ще не бачив

Ну у меня успешный кейс поступления в португальский универ в Лиссабоне. У меня помимо бакалавра еще есть две вышки, аспирантура законченная, я еще и больше 8 лет преподом проработал. И перерыв между обучением был 12 лет. Тут как бы вообще должны быть вопросы куда тебе еще учиться? Но нет. Единственный вопрос по резюме был о небольшом пробеле в несколько месяцев — типа почему не работал, какие причины. Ответ про саббатикал собеседующий нормально воспринял. Но делал я сам, не через конторы.

А яка мотивація була для вступу після 12 років

Так самая европейская).
Я достиг определенных высот в жизни. Реализовал Американ дрим. Достиг уровня в карьере. Но этого мне недостаточно. И поэтому я решил изменить в своей жизни некоторые вещи. В частности, вот решил получить образование по данному направлению и заняться им. Потому что мне оно интересно. И я знаю что я это могу.

Все очень просто. Это у наших в голове совковое мышление. Одна школа — один институт — один завод. А там. Это вполне нормально. Нормально вообще в 40 лет решить вышку получить. Или кардинально поменять карьеру

А на кого вирішили перевчитись? Можно в лс поспілкуватися якщо вам зручно?

Есть нюансы.
Если вы только хотите поступить — вам будет необходим документ — аналог нашего приказа о зачислении. Но, мало где есть собственно такие аналоги + это обычно внутренние документы.
Для меньших проблем с военкоматами — проще поступать тут. Тем более, что в этом году процесс поступления — прост и лёгок. Особенно в частные ВУЗы.

Не совсем. Дело в том что для обучения необходимо легально находится в стране. А для этого необходимо иметь визу. А студенческую визу можно получить в посольстве, имея при этом документы, подтверждающие что вы студент. И такой пакет документов обычно ВУЗ высылает. Они правда обычно на иностранном языке. Но эта проблема решается походом в контору и переводом + заверение нотариусом. И с этим спокойно можно идти в военкомат.

Разрешение на выезд из Украины дают только для участия в заграничных вузах.

Трохи пояснень: я вже маю диплом бакалавра та магістра Software Engineering, а відповідно вже використав відстрочку від армії за цими освітніми рівнями. Наскільки я розумію, вступ до магістратури знову не надає нової відстрочки, лише вступ на наступний рівень кваліфікації (тобто аспірантура у моєму випадку). Проте якщо я помиляюсь і хтось знає такі кейс, буду радий почути

Вступай в ПТУ на кулінарний :)
А взагалі крутять рекламу «вступим вас в польський вуз» — можна хоч пакетну послугу замовити в форматі «під ключ» і виїхати.

«Там» це в ПТУ чи в тих хто пропонують вступити в польський вуз під ключ?

Не бачу причини по якій вступити в польський вуз неможливо.
Чи може в Польщі нема жодної шараги яка за відповідний грошовий внесок зачислить на денне кого завгодно?

Можна звісно, але ж не прям кого завгодно. Є вимоги хоча б мінімальні. А коли ти просто даєш гроші, а тобі за них за тиждень доки, то це більше схоже на липу. Як потім з нею отримати візу?

Не зрозуміло чому. В законі сказано раз на період навчання. А не раз у житті. Тобто якщо ви поступили до магістратури, і вас відрахували, а потім ви поновилися — так, на цей період ви втратили відстрочку. А якщо ви той навчальний період закінчили, і зараз ви поступаєте до іншої магістратури, то є інший навчальний період. І на нього ви маєте теж право отримати відстрочку. Якщо я не прав, виправте мене. Можливо я не правильно зрозумів закон.

Це про строкову службу один раз та без перерви. В ст. 23 законопроекту про мобілізацію не йдеться мова про те чи відрахували чи є вже магістерська. Там говориться що здобувачи вищої та передвищої освіти мають бронь і все. Якщо ви студент денного відділення в вас є бронь.
Читайте коментарі юристів в інтернеті з цього приводу.
b2bconsult.ua/consultation/35571

Ст. 23 про мобілізацію. Якщо ви студент то ви маєте бронь. Хоч на бакалавра хоч у ПТУ, хоч на магістра.
Не плутайте з строковою службою. Там раз на період навчання безперерво та тільки при підвищенні рівня.

Зайдіть на сайт Erasmus+ Україна. Там є база курсів, на які можна подаватися, є пошук, посилання на вимоги, університети, та інше. Але якщо ви намагаєтесь конкретно на PHD, а не на магістра йти, майте на увазі. Там треба приходити вже з ідеєю проекту. Тобто не можно просто навчатися, як наприклад, у магістратурі. У вас має бути вже якісь напрацювання. Крім того є ще дві важливі вимоги. Це підтверджений рівень мови и рекомендаційні листи. Про мову — це зазвичай сертифікат IELTS. У нас зараз дуже важко знайти де їх можна здати — бо війна, а центри здачі вимагають особливих умов. Друга проблема це рекомендаційні листи(зазвичай мінімум 2). Якщо ви нещодавно закінчили університет, або ще навчаєтесь — їх можна отримати в університеті. Це дещо простіше, бо є міжнародний відділ університету (можуть допомогти), треба буде лише самому їх написати, та вмовити якихось викладачів їх підписати. Іноді треба, щоб вони самі надіслали їх у систему, за запрошенням, це теж треба вмовляти викладачів. Якщо ви вже років зо 5 працюєте — то це буде складніше. Вам треба буде такий лист вже від работодавця(бо зазвичай вважається, що лист з університету буде вже застарілою інформацією). А в нас таке не звикли робити(не забувайте, лист має бути англійською). Тобто там треба буде побігати, знов таки самому написати листа, вмовити людей підписати. Якщо компанія реально з іноземним походженням — там простіше, вони до такого звикли. Ще часто вимога — мають бути наукові статті за напрямком (наскільки я памятаю, зараз магістри мають для захисту диплому одну статтю написати).

Привіт, хочу звернутися за порадою, маякніть, будь ласка в Тг, Capitalist_5

Если есть военная специальность типа артиллериста — не тратьте деньги на PhD, так как военкомат всё равно не выпустит.

откуда инфа? по закону ведь должны давать отсрочку на основании факта поступления на дневную форму обучения в ВУЗ, разве нет?

Нет. По закону должны дать отсрочку если человек без крайне актуальной в нынешней ситуации военной специальности.
Так что если та специальность есть, то могут и не выпустить.
Также видела статью, где говорят, что в некоторых военкоматах просто не хотят давать весь пакет документов (то ли взятку хотят то ли что)

Це суперечить закону. Якщо ви студент то маєте бронь. Так само тоді і про 3х дітних можливо казати. Це одна стаття.

Те що можуть не давати, я повірю, але по закону вони мають, тому це можливо оскаржити.

То що ви кажете про актуальні спеціальності, це коли вас на підприємстві бронюють, так в такому випадку можуть і не надати. А тут бронь згідно закону, це вже або надає або не надає права.

Чисто технически на момент прихода в военкомат летом человек ещё не студент(если мы говорим о Польше). Студентом он станет когда начнётся обучение.

Якщо документів немає щодо зарахування то це справді так і без них він не студент, ваш кеп. :) Це як з бакалавра на магістра вступ, коли ти 2 місяць десь справді не студент.

Але якщо його вже зарахували та надіслали документи, то це інша справа, навчання в осени, але ти вже студент.
Виїхати можливо без студ квитка і не вийде до вересня.

Ми ж говорили вище, що коли доки вже є. Якщо ні, це інше питання.

Виїхати можливо без студ квитка і не вийде до вересня.

Студ квиток робиться через ISIC за кілька днів, не треба нікуди виїжджати щоб його отримати.

А де я казав що треба виїхати за ним? :) Я казав що без ньго можуть не пропустити. Але це не точно.
Я мав на увазі що його роблять не одразу, як мені відомо.

А можуть і пропустити, знаю тих кого пропускали. Справа в тому що деякі співробітники не пропустіть вас ні за яких умов і ви їм нічого не доведете. Треба просто шукати більш «податливих» людей на границі

Саме така і в мене інформація від знайомих.

А мої знайомі кажуть, що на кордоні не випускають тих хто вступив після початку війни. Лише тих хто навчався до 24.02. Кому вірити?

Нікому, вас можуть пустити можуть ні є кейси що з 5-ї спроби вдається виїхати. Ви такі питання задаєте як будто ніколи не стикалися з держслужбами України)

Та отож, і від цього стає сумно...

Не робиться. Там треба мати студ квиток, щоб зробити його. Чи я помиляюсь? Бо на сайті так написано.

Ні, потрібно підтвердження з університету. Даєш їм (isic центру) документи, вони звертаються офіційно до університету, потім коли він підтверджує, роблять ISIC.

ISIC не студ квиток. Це ДИСКОНТНА КАРТКА. Ось офіційна відповідь від isic.org.ua:
ISIC не є документом, який підтверджує, що студент навчається в іноземному
університеті, і не дає право на перетин кордону. Це дисконтна карта для
отримання знижок на товари та послуги.

Але людей за isic пропускають набагато більш охоче

Хто пропускає? Він не є студентським квітком, не входить в перелік документів для перетинання кордону. До чого він взагалі? ну лише якщо прикордонник йолоп і подумає що айсик то студентський квиток)))

Знаю ось 3-4 людей яких пропустили лише після того як вони його зробили. Показували як студентський квиток

ну в знайомих вимагали взагалі контрольні на ноутубку показати. Тобто в нашому дурдомі всяке буває))

Ну про контрольні, імхо, не так же й тупо. Чув що є ті хто поступає фіктивно, таких не треба випускати(або вже випускати усіх)

Студентський зазвичай у інознемних внз приходить листом на адресу внутрі країни. Учнівську візу зараз отримати неможливо в Україні, бо посольства в Україні зараз не оформлють візу. Тобто за двома ознаками ціма ЖОДЕН студент іноземного внз не зможе виїхати з України. Це якщо до букви закону.

1. Деякі студентські видають після початку навчання і студенти лише мають підтвердження що їх взяли
2. Зараз можно виїхати без студвізи, мені так казали на кордоні

Мне вот такой ресурс по Германии попался, но тут правда только бакалавриат и магистратура — https://www.mygermanuniversity.com/
По большей части дедлайн подачи заявлений для иностранных студентов — до 15 июля
И много где нужен сертификат по инглишу B2 и выше.
Думаю попробовать поступить без tuition fee.
Может кто-то еще посоветует бесплатное (или с небольшой оплатой) обучение где-то за границей?
На дневной форме, чтобы можно было выехать естественно.
Может и не в Германии.
Я просто не знаю, где еще есть бесплатное образование за границей для иностранных студиков.

Так безкоштовна аспірантура то якраз погано, за неї ж платити мають)

Ну бакалаврат і магістратура то навчання, а аспірантура то вже робота, за неї, як правило, платять

В Германії та Франції, знаю, дуже пізні дедлайни і ще мають бути деякі програми. В більшості країн час подачі вже давно пройшов(на пхд варто подаватися ще взимку або навіть восени)

Так PhD это уже и есть участие в исследовании. За него, как правило, стипендию выдают в меру возможностей кафедры, но больше минималки по стране.

В старій Європі 1.5-1.8к на місяць чистими.

Ви плутаєте українську аспірантуру і західну.
Для західної у вас вже мають бути якісь дослідження, рекомендації ваших викладачів.
Щоб ви зацікавили професорів там і для них було б цікаво, щоб ви робили ваше дослідження у них.

Я уже створював схожий топік, 80%+ коментарів були на кшталт: «в Європі треба вибирати, ти або вчишся — або працюєш, там не так-як в Україні»

нє, ну я бачив як в Європі мастера вечорами кодили, розносили піцу.
а PhD вечорами або робили свій дисер або бухали.

а хто сказав, що він збирається вчитися? головне ж виїхати.

Ну, це не дуже оптимальний варіант, простіше на магістра.

проте паралельно із навчанням працювати

Паралельно з PhD не працюють:
— стипендія як правило = середня зарплата по країні і працювати додатково немає потреби,
— навантажать роботою і навчанням так що не буде часу. Чого тільки вартує написання і друк статей, про це є кліп-пародія www.youtube.com/watch?v=Fl4L4M8m4d0

Але я думаю ви хотіли запитати про магістратуру?
Яка спеціальність вас цікавить?

ну як, іноземній компанії на роботу потрібні люди з вищої освітою ж!

вища освіта це бакалавр :)

Є спільні з компаніями PHD

Є особливо в біо-, фармацевтиці, DS, etc.

Це було до роботи і навчання

А ви вступили у закордонний виш?

Так, але я лише магістр. Тим не менш є немало знайомих phdшників

А я думаю, місяць назад закінчив бакалавріат у Сумах. Дізнаюсь про магістратуру за кордоном. А в якій країні?

Франція. Цього року сюди тобі, напевно, пізно подаватися(хоча є весняні семестри)

Маякніть будь ласка в телеграм так зручніше буде @Capitalist_5

@NuZaChtoMneEto, Ти перший пиши

Підписатись на коментарі