Розгорнути потужну інфраструктуру, створити колл-центр та запустити благодійну організацію — розповідаємо, що спільного

Привіт, мене звати Олександр. Я DevOps у компанії Luxoft, а нині — ще й став одним із очільників харківської благодійної організації «Просто люди». В сучасних умовах, потрапляючи у кризові ситуації, люди стикаються зі значними труднощами та проблемами: втрачають звʼязок із рідними, вимушено залишають домівки, позбавляються засобів для існування, переживають емоційне та фізичне виснаження. В той самий час, кризові ситуації народжують антикризові ініціативи. Про одну з таких ініціатив, яка вплинула на моє власне життя, життя моїх близьких, друзів та багатьох харків’ян я хочу сьогодні розповісти.

Потужні ідеї народжуються з однієї автівки з гуманітарною допомогою
З юних років я знав, що у кризових та складних життєвих ситуаціях дуже важливо надавати підтримку усім тим, кому вона необхідна.
Звісно, я та мій батько не могли залишатися осторонь подій у нашому рідному місті та пасивно спостерігати за перспективою гуманітарної кризи серед незахищених верств населення. Саме тому, ми стали співзасновниками та ідейним натхненниками проєкту «Просто ЛЮДИ». Згодом, до нас долучилися інші небайдужі харківʼяни. Ідея перетворилася на потужну ініціативу для гуманітарної допомоги потребуючим у м.Харків та області. Пишаюся тим, що саме мій тато Максим Орєхов своїм сміливим прикладом надихнув багатьох нинішніх членів команди.

1+1= 50
Ініціатива стартувала 2 березня, за тиждень після початку повномасштабного вторгнення до України. Від самого початку команда «Просто Люди» складалася з мого тата та мене. Батько повернувся до Харкова за кілька днів після того, як ми звідти виїхали. Повертався на авто, повністю укомплектованому гуманітарною допомогою, яку ми закупили. Вдвох ми мали можливість, розуміння та головне — бажання допомагати. Тато евакуйовував автівкою людей з міста. А згодом, ми зрозуміли, як масштабувати діяльність та допомогти більшій кількості населення. Почали звʼязуватись із волонтерськими організаціями та центрами. Отримували позитивні відповіді. Гуманітарних пакунків все більшало і ми створили склад неподалік від центру міста, звідки і розвозили пакунки. Для цих цілей одна зі служб таксі надала нам автівки у користування.
А вже за кілька тижнів кількість небайдужих зросла до 50 людей, які згуртувалися навколо спільної ідеї. Здебільшого, це були наші друзі, знайомі, люди, яких об’єднували спільні вулички для прогулянок, фотокартки з харківських локацій, майданчики, де гралися їхні діти, школи та університети, у яких ми навчалися.
У довоєнний час ми були програмістами, бухгалтерами, таксистами, будівельниками та підприємцями. Зараз ми всі просто люди, які намагаються не залишатися осторонь і робити те, що під силу простим людям в час війни. Серед нас місцеве населення Харкова, яке займається перевозками, складом та ремонтом постраждалих будівель і декілька львів’ян, які займаються логістично-інформаційною підтримкою проєкту. Саме тоді я усвідомив, що це була проста ідея, яка перетворилася у дещо більше.

Кооперація задля допомоги
У перші дні запуску «Просто ЛЮДИ» ми скуповували товари для складу із локальних супермаркетів. Але з часом провізії на полицях все меншало. Ми познайомились з представниками волонтерських організацій, подібних до нашої і таким чином отримали неоціненну підтримку з Полтави, Кременчуга та Кропивницького. Співпраця заснувалася на взаємодопомозі. Нам передавали продукти, в свою чергу, ми допомагали із вирішенням локальних питань. Для прикладу, відвезли до Харкова медсестру, якій необхідно було потрапити на зміну та допомогли перевезти сімʼю у безпечніше місце.

У чому полягає місія «Просто люди» ?
Мета організації «Просто ЛЮДИ» — адресна гуманітарна допомога всім тим, хто цього потребує: пенсіонери, що застрягли на верхніх поверхах багатоповерхових будинків, особи з обмеженими фізичними можливостями та самотні люди похилого віку, яким необхідна підтримка.

Наша команда «Просто ЛЮДИ» організовує адресну допомогу, доставляючи пакунки гуманітарної допомоги з розрахунком на 2 тижні. Крім того, за необхідності додатково волонтери передають дитячі та гігієнічні набори. У перші тижні роботи, волонтерам вдавалося робити 250-500 цільових доставок на день.
«Просто ЛЮДИ» намагаються частково покрити дефіцит основних ліків, яких не вистачає у Харкові. Так зване, критичне постачання. Люди похилого віку та особи з обмеженими фізичними можливостями отримують від волонтерів препарати, в яких виникає гостра потреба. Зараз існує великий попит на ліки для серця, препарати від тиску та заспокійливі засоби.

Про створення колл-центру, своєрідних менеджерів та психологів нашої благодійної організаціїЗбором замовлень займається наш колл-центр. Там зараз працює моя мама та її подруги. За кілька тижнів звичайні жінки із колл-центру перетворився на професійних менеджерів та психологів. Адже, від самого початку «Просто ЛЮДИ» були орієнтовані на цільову адресну доставку населенню. Саме колл-центр здійснює обробку запитів ( до речі, завдяки спеціальному скрипту запитань) та контролює, щоб допомога була спрямована тим, хто має у цьому потребу. Кожен пакунок передається виключно незахищеним верствам населення і це досить легко можна відслідкувати у нашому телеграм каналі.
Звісно, першочергово, великою перевагою є те, що ми самі харків’яни та знаємо не з чужих вуст, що саме потрібно місту.

«Просто ЛЮДИ» + «Коло».
Кількість поставок постійно збільшується, у зв’язку з чим, наш проєкт потребує додаткового фінансування. Саме тому, «Просто ЛЮДИ» обʼєднали свої зусилля з благодійним фондом «Коло».
Наразі, ми оголосили збір коштів у розмірі 500 000 грн. Долучитися до допомоги ви можете за посиланням. «Просто ЛЮДИ» ведуть окремий телеграм канал, де можна ознайомитись із регулярною звітністю щодо використання надходжень.

Творімо добро разом, адже, зараз ми усі — просто люди!

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Підписатись на коментарі