mblog.dev: перша ітерація «українського хабра»
Що саме представляє собою mblog
Коли я кажу «український хабр», маю на увазі не копію російського сайту habr.com, а кажу більше про загальне призначення українського аналогу. Я так кажу, оскільки мабуть усі українські айтішники знайомі з хабром, тому їм не потрібно додатково пояснювати що саме означає це поняття. Мій сайт — mblog.dev — це український аналог російського хабра, а також міжнародних сайтів таких, як medium.com, dev.to і т.п.
Відмінність mblog від інших аналогів
По-перше, на mblog.dev можна публікуватись українською мовою. Щоб там не говорили користувачі DOU про важливість знань англійської мови у сучасному глобальному світі, але сам факт використання DOU говорить нам про додаткові потреби українських айтішників у спілкуванні в українському контексті. Навіть люди, хто давним-давно виїхав закордон, і хто має рівень знань англійської мови на рівні із нейтів спікерами, все-одно сидять на DOU, щось коментують, чимось цікавляться що відбувається в Україні.
Якщо є стільки аналогів, то для чого нам ще й mblog.dev? Мабуть очевидно, що mblog.dev більше призначений для технічних статтей, ніж для того, що є популярним, наприклад, зараз на DOU. На mblog.dev є репутація, яку отримують в контексті різних технічних навичок; є Markdown для написання поста; є значно краща категорізація постів, що в перспективі дасть вам змогу робити кращий пошук потрібного контенту.
Що вже є на mblog зараз, і чого можна очікувати в майбутньому
Зараз реалізовано саму базову функціональність, і користувачі вже можуть:
- реєструватись через соцмережі;
- щось коментувати або створювати публікації з використанням синтаксису Markdown;
- отримувати репутацію за мітки під своїми постами.
А що стосується майбутнього розвитку mblog.dev, то на даний момент плани наступні:
- Англійська версія сайту мабуть вийде десь через півроку-рік. Хоча на даний момент весь код написано з урахуванням локалізації, але сама локалізація ще не відбулась. Я вирішив що краще обкатати технічні особливості на рідній для мене — українській мові, а згодом вже можна буде перейти і на англійську.
- Язик окупанта буде блокуватись усіма доступними способами: у коментарях, у публікаціях, у зверненнях до адміністрації сайту і т.д. Інфіковані русским миром, вам не раді на mblog.dev!
- Функціональність із пошуку роботи. Це стосується як розміщення резюме, так і розміщення вакансій. Підписуйтесь на зміни на mblog.dev через RSS
170 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів