Які шкідливі звички заважають вам кодити?

Вам заважають шкідливі звички кодити? Якщо так, то як? Виражайте свої думки в коментарях.

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Коментар порушує правила спільноти і видалений модераторами.

Маркетинг

-

Вам заважають шкідливі звички кодити?

Шкідливі звички менеджерів влаштовувати мітинги.

Психосоматичні болі через попередню травматизацію 🙃

Ось і приходиться викручуватися, менеджером, наставником, ким завгодно, лиш би не писати код самому.

У сучасних умовах кодинг займає не більше ніж 5-10% часу. Решта часу — це читання коду та документації, аналіз вимог, мітинги, debugging, зміна та налаштування у конфігурації, листування з колегами та багато іншого.

Раніше в мене була дуже шкідлива звичка під час роботи над таскою витрачати час на думки про те, скільки часу лишилось на її виконання за естімейтом і що я буду робити, якщо не встигатиму. А також про те, як мене будуть п*здити за завалену таску, як мій коміт роздрукують у сатиричному виданні, як я піду на болото та й з горя наїмся жабенят тощо. Таймтрекери мене взагалі доводили до сказу.

Не можу працювати в офісі чи коворгінгу через те, що звик безперервно вейпити.

Шкідлива звичка колег створювати тікети, які мають тільки заголовок, без опису

Часом важко налаштуватись на робочу атмосферу, здається ти просто дома і десь між буденними справами працюєш, в результаті робочий день розтягується без кінця-краю.

Коментар порушує правила спільноти і видалений модераторами.

Усвідомлення того, що ніхто не може виміряти перфоманс і сказати коли він просідає, а коли зростає.

Та ось зараз читаю доу, замість того щоб робити сторю

Полюбляю полежати на дивані посеред робочого дня, щоб тіло та мозок відпочили.
Іноді це може затягнутися і тоді щоб встигнути зробити те, що запланував собі на день — доводиться працювати пізно ввечорі.

І начебто сумарно робочих годин не більше 8, але вони розмазані по добі, тому вільного часу на якісь персональні справи залишається не так вже й багато — лише вранці перед роботою або на вихідних.

Коли працював в офісі, там дивану не було, тому хочеш не хочеш, а доводилося концентруватися на задачі — робота була менш розслаблена, але вечори були вільні.

Дуже схожа ситуація. От тільки все почалося з телефону, коли починала читати новини про політику, ковід, вілволікатися на 2хв, щоб віддихнути. Але від цього очі тільки більше стомлюються

загадка заважає, нащо розробники ютуба, крадуть ідеї з порнхаба.

Підписуватись і читати канали і чати новин про війну

Збитий графік сну. Йду спати о 2-3 ночі, але доводиться вставати о 9-10 ранку, аби починати роботу разом із співробітниками, не хочеться розриву у часі. Через те, що не висипаюсь, важко тримати мозок в адекватному стані.

Доступ до youtube. Прокрастинація — жахлива штука, а youtube її годує.

канонічно тема має звучати як «які шкідливі звички заважають вам кодити ПІД ЧАС ВІЙНИ»
дорогая рєдакція, слідкуйте за своїми контент-мейкерами

Звичка влаштовуваться в незрозумілі компанії і робити нецікаві проєкти.

Блин, и снова статья от ноунейм аккаунта только созданного, редакция палится. Даже по оформлению понятно. По стилю узнаю Марию ;)
Даблчекать мне не лень (я QA)
Даже здесь нае...ют, ну что за мир :( мода врать и манипулировать уже как само собой, где эти ламповые 70-ые

ноунейм аккаунта только созданного

30 березня ж...

І комусь не лінь...

Шкідлива звичка не читати документацію або читати її поверхнево %)
Хочеться щось взяти і піти швидко накодити, побачити результат, а через недочитування результату часто нема або він не такий як треба.
Нажаль, стековерфлоу сформував цю звичку.

Думаю, що 50-100 годин на рік би зекономив аби завжди все уважно прочитав і тільки після цього йшов працювати.

Зависимость от других — если тест таргет физически не рядом со мной и нужно сменить конфигурацию, то баста.
Вот прям сейчас сижу курю бамбук т.к. на том тест стейшене, которым хочу воспользоваться, почему-то нет умной розетки, приходится ждать пока кастомер в Австралии её подключит, тобишь только на следующий день.

заважає те, що путін не здох

Важко утримувати увагу, коли білд проекта займає більше 30секунд.

Одна з причин, чому ми вирішили не використовувати Scala на одному з проектів в свій час

Реально 30 секунд и проблема? У вас что тестов нет? Вы только на компиляцию проверяете? Прям что-то совсем избалованные какие-то...имхо
Не дай бог вам в Боинге каком-нибудь работать

в Боїнга кодова база дуже швидко збирається

Так вопрос не только в сборке, хотя у кого как, но больше в тестах, которые в разы тяжеловеснее в плане времени. И 30 секунд ну как бы такое себе, у меня за 15 лет опыта никогда меньше минут не было, а то и час-полтора и в ус не дули. А тут...формошлепство чтоль

Ну так жабаскріптік з лайв релоад. Удобнінька.
В мене рекорд — це 2 години на fast build з лінковкою (наприклад, на продовбану крапку з комою). І нічний (надцять годин) релізний білд (без тестів, тести потім ще пихтіли довго). І нічо, жили якось.

Ну 30 секунд это вы смело конечно. У меня он так запускается даж когда билдить ничего не надо) полный билд с нуля и на 2часа может затянуть. Но согласна что все время отвлекаешься пока билдится

Шкідлива звичка писати ТЗ загадками або не писати взагалі, розповідаючи потім що малося на увазі інше. «Улюблене» слово — somehow. Не менш улюблене — hope.

ТЗ загадками це коли воно написане у трансі передбачення. Саме тоді відсутня деталізація бо важко деталізувати. Це як про сон розповідати, після того прокинувся.
Хочемо того, про що мріємо, а коли мріємо то передбачаємо. Не завжди щось своє. Подібне.
Тому неспівпадіння у результатах цілком можливе.
Step by step розробка руйнує вище described
Передбачати — це коли схопився за ідею. Схопився? Відпусти. З ідей нічого путнього не створити.
Найкращий будівельник то біль. Де болю багато — там самі гроші і є.
п1 А біль ніхто не любить (окрім мазохистів-працеголиків) тому все тяп-ляп і зроблене. І якщо й працює то саме завдяки мазохістам.
Мріяти то як два пальці скласти. А ось деталізувати мрії — це біль. (див. пункт перший)

Передбачення — це якесь генерування випадковим образом.
Тобто у передбачення логіки зовсім мало, або й зовсім нема.

Які шкідливі звички заважають вам кодити?

Желание разобраться в проблеме. После разбора часто оказывается — что кодить уже ничего не нужно (т.к. лучшее враг хорошего). Либо нужно, но нечто иное.

Перфекционизм: хочется писать красиво, а не тяп-ляп и в продакшен.

На жаль, ваше бажання не збігається із бажаннями більшості замовників

Да, но учитывая тенденцию к сокращению ресурсов — думаю, что качественный и хороший подход постепенно начнут ценить.

Підписатись на коментарі