Чи потрібні вам додаткові вихідні?

Зазвичай державні свята в Україні є також вихідними для ІТ-спеціалістів. Проте на час повномасштабної війни більшість таких вихідних скасували, а ІТ-компанії можуть діяти на власний розсуд. Розкажіть, чи вистачає вам зараз вихідних?

Чи вважаєте, що ми «багато відпочиваємо»? А можливо, навпаки, вважаєте додаткові вихідні — необхідністю?

👍ПодобаєтьсяСподобалось2
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Что за дурацкие вопросы. Выходных много не бывает.

Часто думаю що коли мене мобілізують то проблем стане різко менше і мозги стануть виносити менше. Судячи по розмовам багато хто із знайомих думає так само.
Так що так, нам всім треба більше відпочивати, бо ми всі задовбались. Задовбався настільки, що в черговий раз не звернув увагу на дату поста.
Вихідні на держсвята є.

Отдых — это для слабых душой, сердцем и мозгами.

У нас вихідні на наш розсуд: хочеш — попереджуй замовника і бери вихідний, хочеш — працюй і заробляй більше грошей. Більшість, як бачу, працює. Я жодного вихідного ще також не брала — гроші на донати зайвими не будуть.

Ще до війни помітив, що 3 вихідні краще. Більше встигаєш, більше відпочиваєш.

Моя компания вернула доп выходные, за что ей большое спасибо. При желании можно не отдыхать в этот день и тебе просто докинут +1 день отпуска. По факту такого рода выходные добавляют примерно +10 дней отпуска в году к стандартным 18, это очень много. Если у компании нет больших проблем из-за войны, я думаю ей стоит вернуть эти выходные обратно, это было бы честно по отношению к сотрудникам

Зайвих вихідних небуває. Кому неподобаться — може і на вихідних працювати.

Доречі в багатьох місцях така можливість є, працювати на свята за овертайм рей

В мене інколи бували ситуації, коли я хотів попрацювати більше і потім отримати більше — була і потреба і сили. А ще бували ситуації, коли сил не вистачало і хотілось зробити вихідні за свій рахунок чи працювати шість годин замість вісьми за рахунок зменшення зарплатні. Так от в обох випадках в різних конторах мені в цьому відмовляли, нібито дірехтор краще мене знає, які в мене потреби і які можливості. Звичайно завжди це призводило до того, що працювати я починав гірше чи взагалі звільнявся. З одного боку ми живемо в цивілізації, а з іншого у багатьох залишається на підкорці совковий менталітет та установка «я начальник — ти дурак» і я не знаю що з цим робити. Ну почав працювати на віддалені, почав спати в робочий час і працювати вночи — бо мені так зручно, почав вирушати по справах коли мені потрібно — нікого не попереджуючи, почав брати лівак окрім основної роботи: ну неможливо по-людськи домовитися, щоб усім було добре та комфортно — тому роблю як вважаю за потрібне і просто нікому не розповідаю. Чи виграли з того уперті дірехтори?

Забей на этих упёртых дураков. Реально годами, т.е. лет 30 к ряду можно работать по 4 часа, но никак не по 8. Что бы не заработать болячек нервных, не запивать стресс и так далее. Нельзя измерять продуктивность работы в часах, только по ценности приносимого результата. Если эти управленцы не понимают таких элементарных вещей, то лучше пусть пребывают в плену своих убеждений.

Що значить додаткові? При отриманні оферу та підписанні контракту чітко обумовлено, чи є державні свята вихідними чи ні. Якщо є — то в чому питання? Майже всі з нас по ФОПу працюють, те, що в держ працівників і працівників по КЗОТу зараз державні свята не є вихідними на нас жодним чином не впливає.

Не завжди є можливість просто взяти дейофф (без додаткового планування, запитів до замовників і т. п.)
Вихідний несе значно менше бюрократії і вихідний діє превентивно. В той час як дей офф беруть коли вже не можуть — а то вже запіздно

Окрема тєма — те що наявні протягом року вихідні як мінімум не погіршують продуктивність

Трохи почікали вихідні та невистачає через сильне нервове напруження від війни, але не через нестачу віхідних. Я і раніше особливо не напрягався вна роботі, але тепер купа уваги іде на новини в телеграмі.

Як ви, виїхали з Харкова?

Виїхали, все добре, дякую. А ви як?

Виїхали, але недалеко — в область, 60 км від Харкова. Боляче спостерігати за рідним містом(

2 выходных в неделю и отпуск каждые пол года, ничего не изменилось у меня

Хочеться не вихідні, а щоб усе закінчилось і відпустку на два місяці. Можна до психлікарні.

скільки можна відпочивати в суботу, не допрацьовує уряд, трудармія є а працювати хто буде?

За новим трудовим кодексом ніхто не забов’язаний відпочивати у суботу, а тим паче в неділю

ФОПи не ходять під КЗпП, хіба гіги в дносіті

Є в Україні компанії, що наймають за кзпп

Очень не хватает😓
Сколько бы ни писали за дейофы, их не всегда есть возможность взять, а сейчас больше стресса и плюс один день на «просто выспаться» очень нужен дабы не выгореть окончательно

Мені здається повезло, мені не потрібно вихідних адже я можу взяти офф коли захочу і де захочу. І я лояльний до компаніі де працюю, можу попрацювати в сб чи вс коли є настрій, це ок для всіх. Коли погано я офі — і це ок для всіх. Це ж норм підхід? Відпустка то інше звичайно)

Чим більше вихідних тим краще.
Ті, хто «і так багато вихідних, треба більше працювати» — не вміють ні працювати, ні відпочивати.

Бляха, оті котрим не вистачає вихідних, ви шо не можете собі брати дей офф, коли треба, чи хочете заробити всі гроші світу?
І да, на нормальних галерах в плані вихідних все лишилося як було.

Я один з тих джунів токрі почали працювати з цього року, звичайно важко нові інструменти потрібно вчити, мова Англ, менеджери по неділям працюють можуть подзвонити, відпустка не зрозуміло коли і що на ній робити, щей вихідні відмінили, але цеж всеоодно краще ніж артою тебе в окопі накриє, такщо начальству нічого не кажу.

Не вистачає. Іноді потрібен третій додатковий вихідний, щоб перемкнутись від робочої рутіни.

Інколи потрібен один вихідний щоб відпочити від роботи, а потім ще один щоб відпочити від вихідних.

Дуже не вистачає, бо двох вихідних як правило мало щоб вирішити всі свої справи.

Всі вихідні залишилися. Як на мене, це була фігня від держави, як і з контролем цін на паливо. Людям треба відпочивати, і, головне для держави, їм потрібен час щоб витрачати гроші — підтримувати економіку.

вітаю в нью УРСР, совок велкамбек

Таке враження що редакція доу вже вичерпала всі можливі теми і постить люту дич)

Фрилансер, отдыхаю когда устал. Работаю когда вдохновение

нема кому такого гусака як ти общипати

Некому берёзу заломати, люли-люли заломати©

Была б у меня танка, я б её в ВСУ пожертвовал, но нету — только ножи

A ножи почему не жертвуешь? Думаешь, в ВСУ нет мастеров ножевого боя?

У мастеров ножи есть свои. Не мастерам хватает столовых, колбаску резать

Бракує вихідних просто з тієї причини що в дружини в компанії вони є. Втрачається можливість провести час разом. Компанія зараз інколи дає вихідні, в ті дні коли державні свята, але не на усі.

А в нас є вихідні :)

Ні( Сумую, що у колег з інших країн є вихідні в їх національні свята, а у нас ні

у нас отменили выходные по праздникам и, честно говоря, их очень нехватает, потому что в такой обстановке хочется немного больше отдыха

Робимо в компанії скорочений день, щоб люди могли трохи перепочити

Коментар порушує правила спільноти і видалений модераторами.

Підписатись на коментарі