Як краще перейти з Android розробки в бекенд?

Працюю Android розробником 4 роки. Не подобається робота з UI, маленька стеля в зп порівняно с вебом/блокчейном, вузька спеціалізація. Хочу перейти на бекенд. З мов подобаються Golang, Rust, Kotlin. У вакансіях часто пишуть про великий досвід в бекенді/вебі, знання С++ для Rust. По Kotlin дуже мало вакансій, в основному Java. Чи реально без досвіду в бекенді знайти роботу по цим мовам? Або треба спочатку обрати більш розповсюджену технологію, типу Java/.NET/Node.js/Python?

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному2
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

А якщо чесно, я якось сам на мить задумався, що чому це фронтендерам платять трошки більше, ніж мобільним розробникам (принаймні з того, що іноді озвучується, наприклад, тут на форумі). Але потім пороздумував:
— Тренди — штука мінлива, зараз платять більше одним, через пару років — іншим
— Світчинг і набуття експертизи — це час і зусилля (вже ходив у Flutter ненадовго), можливий дроп у доході на певний час
— Мені просто подобається мобільна розробка
— Затребуваному спеціалісту в будь-якому разі платитимуть достойну суму, і мені зараз, чесно кажучи, нема на що нарікати, навпаки — хоч би синдром самозванця не зловити

Тож світчинг без серйозної причини, тільки тому, що умовна «стеля» у сусідній сфері вища на 10-20к в рік, того не вартий. Головне — не проґавити момент, коли твоя спеціалізація почне перетворюватися в десктопну розробку на Delphi. От тоді доведеться дійсно напружитися і свічнутися.
Хоча якщо зовсім не подобається, то міняй сферу, це ж не вперше за клавіатуру сісти, якісь нейронні зв’язки мають підказувати, що за чим освоювати.

Працювати в сфері 4 роки і досі задавати такі питання — це треба постаратися 😁

Де саме шукаєте роботу напряму? Чи велика різниця у проходжені співбесіди?

Такие оклады за синьера и у аутстаферов есть

В березні ти був ще

сотрудник Ерата

чи нет так? 🙂

Доброго дня!
Для сіньорів бачив зп 6к на мобілках, деcь 6 різних вакансій.
Також бачив одну зп біля 7к

На мідла до 4.5к платят норм.

Тобто стеля біля 7к на мобілках виходить ?
Бо на вебі максимум із реальних зп що я знаю (а не десь там) — то якраз 7к сіньйору дали.

Стосовно Go є стаття Як перекваліфікуватись з PHP на Go, може напишете свою Як перекваліфікуватись з Android на Go.

Спільнота GolangUA.

Мій профіль з Go є в tada.training то можете вибрати час й поспілкуємось.

Є українська спільнота для вивчення Rust зі списком навчальних матеріалів Learn Rust together з телеграм-чатом t.me/rustlang_ua , привітні до нових учасників.

SQL подтяни хорошенько, гугли tricky sql queries (могут на собесе попросить написать сложный sql запрос). Также погугли про шардирование, репликацию и партиционирование, как делать триггеры (и для чего), индексы и прочее.

Як будете імплементувати запити до якогось REST API, напросіться до бекердерів в допомогу. Напишіть Open API документацію, допоможіть з інтеграційними тестами. Власне, так ви отримаєте досвід

в бекенді/вебі

.

Підписатись на коментарі