Мої спостереження щодо відповідей рекрутерів
Привіт. Мене звати Андрій, я «супер-зелений» QA Manual котрий тільки завершив навчання на курсі.
Історія моїх пошуків першої робити в it сфері коротка, але для себе виділив 4 основні типи відповідей рекрутерів, котрі на мою думку, по різному впливають на «супер зелених» трейні чи джунів.
1. «Відмова яка мотивує» — були відмови від компаній — через відсутність досвіду, низьким рівнем англійської чи не достатні знання в тому чи іншому ПЗ, технологіях і т д. Але ця відповідь на стільки гарно та грамотно написана\сказана, що мотивує рухатись далі, «підтягувати» рівень знань і таки отримати, ту омріяну першу роботу. (пан Владислав з відомої литовської компанії, якщо ти це читаєш, знай — ти професіонал! Дякую!)
2. «Потрібно шукати екстрасенса» — ситуація коли рекрутер вказує канал зв’язку Telegram або внутрішній сервіс Djinni (наприклад) і після відправлення короткого повідомлення про себе та прикріпивши CV, єдине, що отримуєш у відповідь це значок «прочитано» у вигляді двох галочок в куточку і все — тишина. В таких випадках, це дизморалить і важко зрозуміти, що не так і в чому причина ігнорування.
Це не моя робота, знаю, що інколи приходять сотні
3. «Ban list» — отримав 2 відповіді від двох різних компаній, після яких, навіть в майбутньому, навіть якщо це будуть останні роботи на планеті, навіть за величезні гроші — ніколи б не пішов туди працювати. Відповіді — зверхні, хамовиті, в стилі «ти ніхто і навіщо нам пишеш, йди гуляй»... сумно і згадувати не хочу.
4. Ну і звичайно 80 % всіх спілкувань, тип «Стандарт» — все в діловій \ дружній атмосфері, запрошення на інтерв’ю, зум звя’зок, відправлення тестових завдань, спілкування про досвід, роботу, навчання і розвиток. Приємно, коротко та зрозуміло.
Надалі, спробую продовжувати ділитися своїми «спостереженнями», можливо, для когось це буде корисно чи знайомо з власного досвіду.
Дякую.
Всім добра і мирного неба!
Лише до перемоги!
7 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів