Мої спостереження щодо відповідей рекрутерів

💡 Усі статті, обговорення, новини про тестування — в одному місці. Приєднуйтесь до QA спільноти!

Привіт. Мене звати Андрій, я «супер-зелений» QA Manual котрий тільки завершив навчання на курсі.

Історія моїх пошуків першої робити в it сфері коротка, але для себе виділив 4 основні типи відповідей рекрутерів, котрі на мою думку, по різному впливають на «супер зелених» трейні чи джунів.

1. «Відмова яка мотивує» — були відмови від компаній — через відсутність досвіду, низьким рівнем англійської чи не достатні знання в тому чи іншому ПЗ, технологіях і т д. Але ця відповідь на стільки гарно та грамотно написана\сказана, що мотивує рухатись далі, «підтягувати» рівень знань і таки отримати, ту омріяну першу роботу. (пан Владислав з відомої литовської компанії, якщо ти це читаєш, знай — ти професіонал! Дякую!)

2. «Потрібно шукати екстрасенса» — ситуація коли рекрутер вказує канал зв’язку Telegram або внутрішній сервіс Djinni (наприклад) і після відправлення короткого повідомлення про себе та прикріпивши CV, єдине, що отримуєш у відповідь це значок «прочитано» у вигляді двох галочок в куточку і все — тишина. В таких випадках, це дизморалить і важко зрозуміти, що не так і в чому причина ігнорування.
Це не моя робота, знаю, що інколи приходять сотні CV-шок на 1 позицію, і це величезна і тяжка праця знайти правильну людину, але якщо після швидкого перегляду резюме є розуміння, що кандитат не підходить — підготуйте шаблонний текст відмови і надішліть. Краще отримати «ні» ніж не отримати нічого.

3. «Ban list» — отримав 2 відповіді від двох різних компаній, після яких, навіть в майбутньому, навіть якщо це будуть останні роботи на планеті, навіть за величезні гроші — ніколи б не пішов туди працювати. Відповіді — зверхні, хамовиті, в стилі «ти ніхто і навіщо нам пишеш, йди гуляй»... сумно і згадувати не хочу.

4. Ну і звичайно 80 % всіх спілкувань, тип «Стандарт» — все в діловій \ дружній атмосфері, запрошення на інтерв’ю, зум звя’зок, відправлення тестових завдань, спілкування про досвід, роботу, навчання і розвиток. Приємно, коротко та зрозуміло.

Надалі, спробую продовжувати ділитися своїми «спостереженнями», можливо, для когось це буде корисно чи знайомо з власного досвіду.

Дякую.

Всім добра і мирного неба!
Лише до перемоги!

👍ПодобаєтьсяСподобалось3
До обраногоВ обраному2
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
3. «Ban list» — отримав 2 відповіді від двох різних компаній, після яких, навіть в майбутньому, навіть якщо це будуть останні роботи на планеті, навіть за величезні гроші — ніколи б не пішов туди працювати. Відповіді — зверхні, хамовиті, в стилі «ти ніхто і навіщо нам пишеш, йди гуляй»... сумно і згадувати не хочу.

А можна приклади?
Бажано прям цитати — без імен.

«...молодой человек, если кажеться что окончив недельный 100$ онлайн-курс по тестированию с pdf сертификатом, дает право отправлять свое CV и пытаться получить работу в QA команде...»

відповідь на відправлене cv
згадувати більше не хочу
Дякую

Відповіді — зверхні, хамовиті, в стилі «ти ніхто і навіщо нам пишеш, йди гуляй»

EPAM, Genesis, Ajax?

Можеш хоч натякнути чи входять в список Дія.City ?

не з списку. і якщо чесно — не перевіряв чи вони є в Дія.City, і немає бажання цього робити — просто в пусту витрачений час.

Раніше розглядав відгуки про компанії:

вважаю ставлення компанії до початківців найпоказовішим, а тому і відгуки початківців цінними

Є й зворотня сторона коли рекрутери розповідають You look like a top candidate.

Підписатись на коментарі