Аутсорсинг ІТ-послуг в Польщі

Всім привіт, мене звати Андрій, проживаю в Польщі біля 4 років. Маю свою фірму по доставці продуктів через додаток. Маю великий нетворкінг фірм/стартапів в Польщі які потребують IT послуги.

З’явилася ідея: домовитися з фрілансерами/программістами з України які б виконували замовлення на постійній основі, я би займався проджект менеджментом.

Питання до вас: які можуть бути підводні камні/нерентовність саме цієї моделі ?

Ясно що кожен замовник має різні вимоги, різний стек і тд. Але це специфіка цієї галузі. Мене більше цікавить чи це в теорії може спрацювати ? Наприклад чи велика різниця між зарплатами программістів Польща/Україна (щоб це мало сенс) і тд. Всім дякую за відповідь :)

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

У тебя нет никакой экспертизы в теме, чтобы это могло сработать. Рынок достаточно конкурентный, причём что со стороны клиентов (за жирные контракты придётся пободаться) , что со стороны найма (хороших гребцов с руками открывают, а на плохих далеко не выгребешь)

домовитися з фрілансерами/программістами з України які б виконували замовлення на постійній основі, я би займався проджект менеджментом

Нереально бо
— в тебе немає досвіду в галузі в принципі. Тобто ти не зможеш відрізнити спеціалістів від байкарів (зроблю все за тиждень), не знаєш як працює найм, скільки кому платити, що робити якщо клієнт затримав виплату, що робити якщо програміст від тебе йде, як організвуати прийом роботи від програмістів і від клієнтів і т.п. Там стільки нюансів що кілька разів збанкрутуєш поки ти про них хоч взнаєш.
— ти не в тій самій країні/місті/офісі де будуть укр програмісти. Не маючи досвіду роботи в одному офісі ти не будеш розуміти чого це ок якщо програміст відсутній кілька годин в робочий день.

Мене більше цікавить чи це в теорії може спрацювати ? Наприклад чи велика різниця між зарплатами программістів

— В теорії все може працювати, проблема у невідповідності твого досвіду і вмінь до задачі яку ти ставиш.
— І ти не вмієш користуватись гуглом на рівні користувача. Відповідь, ЗП для квалікованих така сама, для джунів в Україні менша в 2 рази.

Маю великий нетворкінг фірм/стартапів в Польщі які потребують IT послуги.

Можеш попробувати попрацювати сейлом, там ставка + % від замовлення.

Ну если ты готов брать на себя риск менеджмент, что любого украинского разраба могут мобилизовать — вполне. А если ты ещё поможешь джунам, которых скоро будет очень много — вообще супер.
Разумеется что синьоры в Польше работать не станут — они знают английский и могут работать со стартапами в США.
Но джуны — вполне.

В стартапах навантаження зазвичай більше із-за відсутності налагоджених процесів.

Ті вакансії в Польщі з переїздом, які пропонували мені, мали меншу винагороду ніж в Україні.

Плюси стартапів то акції й можливість впливати на вибір технологій від початку. У вас є?

Не, ну это похоже самый яркий из мамкиных бизнесменов.

Підписатись на коментарі