Редагування OpenStreetMap та війна. Чи варто вносити правки, нові об’єкти тощо?

Добрий день!

В мене до війни було хобі — редагувати OpenStreetMap, вносити правки, нові об’єкти тощо. Коротше кажучи, картографувати. Це був навіть один із способів відпочити від основної роботи, що не зв’ язана з цим.

Але ж від початку війни поки що вирішив цим не займатися, аргументуючи це для себе тим, що росія також має доступ до цього сервісу, в потенційно мої виправлення можуть бути їм на руку у веденні війни.

З іншого боку, можливо, вони юзають якісь свої військові карти, бо вже багато новин було про те, що вони атакували цивільні об’єкти через те, що на їх картах то були території заводів тощо.

Чи мають місце мої побоювання, чи можна все ж таки продовжувати цим займатися і не паритися? Як ви вважаєте? Хочу знати вашу думку, через це навіть вирішив тут зарегитися, бо був багато часу readonly 😊

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

оновлюю в своєму тиловому місті зрідка, здебільшого відмічаю закриті точки і додаю нові. на осм картах дороги є можливість відредагувати — на гугл картах я ще до війни не міг видалити неіснуючу, по якій третина таксистів намагались проїхати.

Автономна Республіка Крим
is_in:country_code - UA
Входить до складу (1 зв’язок) — Україна (60199) (як subarea)
Чи я чогось не розумію?

P.S. Копнув глибше і трохи розібрався =) Ну що ж, думаю, це питання часу.

Військові користуються значно більш надійними джерелами. Насамперед, супутниковим спостереженням. За даними OpenStreetMap навіть таксисти не їздять.

Мені здається, що це хіба командування користується такими надійними джерелами. А російській піхоті навряд чи доступні такі технології, а от з апок на смартфоні вони можуть брати інфо для орієнтування.. імхо

Ага. Особливо картами 70-х, 80-х років, як виявилось коли знаходили у орків.

Також про це замислювався нещодавно.
Для себе вирішив що зараз не час покращувати картографічні сервіси або публікувати якусь публічну інформацію(в тому числі фото з прив’язкою до місцевості) яка може буде використана ворогом.

Підписатись на коментарі