Украинкам, которые станут на военный учет, не будут запрещать выезжать за границу

Об этом рассказал советник главы МВД Виктор Андрусив.

Другими словами, запрет никак не связан с военной повинностью.

t.me/Tsaplienko/11083
👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному1
LinkedIn

79 коментарів

Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів Коментарі можуть залишати тільки користувачі з підтвердженими акаунтами.

за кордон — пажалста!
а в сусіднє місто — ніззя!

Какой МВД? У нас все тут решают указы из офиса президента, даже парламент не нужен.

вкид кацапобота. нашо це взагалі обговорювати.

В деяких ТГ пабліках наводять інформацію, що ініціативна Запорізька область тепер і за область чоловіків випускати не буде без відмітки воєнкомату, а ми все ще про за кордон хвилюємось.

Тобто евакуйовуватися теж зась? Чув, таке траплялося ще в Чернігові...

Тобто евакуйовуватися теж зась?

Логично, как по мне. В Запорожской области война. Потому, женщин/детей в эвакуацию — а мужчин области в «народное ополчение» и на фронт. Защищать свою область и своё имущество.
Кто, если не они?

Який це вже акаунт по рахунку?

Отчего полыхает? Я тоже в ополчение и на фронт пойду — когда фронт дойдёт до области где я живу (южная Германия).
А пока, оплачиваю вам боеприпасы, вооружение, горючку да и просто баблос на жизнь.

Я тоже в ополчение и на фронт пойду — когда фронт дойдёт до области где я живу (южная Германия).

Мюнхенське ТРО — грізна сила :)

Где живу — в те и пойду. Что, в общем-то, логично.

А потом, не следует недооценивать Баварию — в ней основное производство германского оружия/танчиков.

"

А пока, оплачиваю вам боеприпасы, вооружение, горючку да и просто баблос на жизнь.

" — переводы покажи

Дай сто баксов, раз такой щедрый

Дай сто баксов, раз такой щедрый

Я даю гораздо больше. Ежемесячно...

ой пляяя, дає воно набагато більше, ше й єжемесячно.
такий моральний виродок як ти, скоріше за все, ще й забирає в тих хто нуждається.

Це ж наш шмат форумного гімна з закликами як в орків чи якогось днр-лнровського гіркіна-стрілкова
Продублюю ссилочку)
dou.ua/...​rums/topic/38532/#2419795

з закликами як в орків чи якогось днр-лнровського гіркіна-стрілкова

Когда это орки с гиркиными, призывали перестать разбегаться и начать защищать Украину?

Но вполне ожидаемый закидон от тебя, требующего: «откройте границу, дайте мне сбежать!»

Він мав на увазі, що ти український аналог — закликаєш усіх мобілізуватися сидячи в безпеці, так само як гіркін в рф робить.

закликаєш усіх мобілізуватися сидячи в безпеці

Я сижу там, где сидел 5 лет до этого. Ни на метр не сдвинулся, тем более никуда не бежал.

В Західній Європі == безпечне місце

Мені байдуже. Просто це легко пояснує таку войовничу позицію. Сидячи в Україні, ти б такого не писав.

Сидячи в Україні, ти б такого не писав.

Если бы я хотел воевать за Украину — жил бы в Украине.

Если понадобится воевать за нынешнее местожителъства — пойду воевать (если к тому времени, ещё куда не перееду).

Кто где живёт — за то и воюет. А как ещё?

Сидів би тут — не був би таким войовничим.

Яке ще народне апалчєніє? Що за марення? Який з них толк на фронті, без підготовки і залагодження? Налякати кацапів людськими хвилями?
Нє, голубе, це якраз у Чернігові якісь ідіоти лишали чоловіків сидіти під бомбами — ні туди, ні сюди.

Який з них толк на фронті, без підготовки і залагодження?

Сперва на подготовку, а там и на фронт. Раньше мобилизуют — раньше начнут подготовку.

Ти дураг? От танк гатить по твоєму хрущу, ти тікати з города, бо п**да, а тебе не пускають, бо МОЖЛИВО ти знадобишся місцевому військомату, який, до речі, вже втік.

От танк гатить по твоєму хрущу, ти тікати з города, бо п**да, а тебе не пускають

Может, не следует дожидаться танка? Выходить из хруща, брать джавелин и идти танк мочить.
А если нет джавелина — тогда брать лопату и идти копать траншею против танка.

Но похоже, жители хруща вместо этого хотят просто сбежать. А кто тогда должен танк останавливать? Ты ведь из Швейцарии не вернёшься Украину от рашко-танков защищать.

а ты с окопа пишешь или очередной диванный боец?

а ты с окопа пишешь или очередной диванный боец?

Я пишу с места своего постоянного проживания. И я из него никуда не бегу.

Для інформації користувачів доу: ця людина антиковідник і живе не в Україні.

dou.ua/...​rums/topic/38532/#2419750
тут він пише що поїде «греть кості под Рім в сентябре»
паралельно в інших топіках, мразота закликає йти всіх вмирати на війну, і насміхається з тих хто не виїхав. По риторикі — воно проросійське.

Цікаво, чому на форумі нема якоїсь форми для бану таких ублюдків?

Камон, у меня пол ленты о сборах на армию, а другая половина — «беженцы страдают в Европах у моря». Не он один такой.

ті хто під морем також насміхаються з тих хто в Україні, і закликають вмерти на фронті?
якщо ні, то значить тих пів стрічки трішки не такі кончені, як цей

Они не могут насмехаться даже если бы хотели так как они не анонимусы.

Но похоже, жители хруща вместо этого хотят просто сбежать. А кто тогда должен танк останавливать? Ты ведь из Швейцарии не вернёшься Украину от рашко-танков защищать.

А без переходу на особистості ми ніяк не можемо? Те, що я НЕ МОЖУ (а не не хочу) повернутися і вйо в армію, це мій особистий біль, а ти втираєш ДИЧ.
Громадянин чоловічої статі і призовного віку, але не в штаті військового з’єднання, не підготовлений і з голими руками — такий самий мирняк як і жінки з дітьми, його так само треба перш за все вивезти з небезпечної зони, а вже потім готувати до бою.
А ти бавишся в казки часів битви за Москву, коли характер боїв давав якусь перевагу тому, в кого більше людей.
А зараз і війна не та, і навіть соціологія не та — втратити трьох синів з чотирьох це трохи не те, коли три сім’ї втрачають єдиних синів.

А без переходу на особистості ми ніяк не можемо?

Таки, с аргументами «Ти дураг?» — ты первый начал.

Неподготовленных — подготовят. В Украине, вроде, не кидают на фронт в виде «пушечного мяса».
И чем раньше начнут подготавливаться — тем раньше смогут защищать свою страну.

Но, как видно, люди хотят просто сбежатъ. А кто тогда должен останавливать танки?

Неподготовленных — подготовят. В Украине, вроде, не кидают на фронт в виде «пушечного мяса».

В місті, з якого мирняк треба вивозити ВЖЕ? Всіх треба вивезти, і мазуриків, і мазурків, і язвенників, і ухилянтів, і навіть зелеботів. А ти пропонував заборонити виїзд З МІСТА, якому загрожує пряма фронтова небезбека, бо може треба «апалчєніє».

Знову не хочу розчаровувати, але офіційно підготовка піхоти — «7 днів без втрати якості».

Ты и будешь останавливать, у себя в германии. Смелый брать джавелин и мочить танчик, пока он не доехал до условного хруща?
Велкам ту юкрейн — иди и мочи, пока танчик не добрался до баварии

а мужчин области в «народное ополчение» и

дай бог чтобы потом «мобиками» в «народном ополчении ДНР» не сделали

Кто не хочет сейчас воевать за Украину против «ДНР» — завтра будет воевать в составе «ДНР» против Украины. Или против Польши/НАТО.

Речь идет о выезде из опасных регионов. Вы в ТРО Баварии, а они может себя в ТРО Польши проявят.

Речь идет о выезде из опасных регионов.

Ну да. Из опасных регионов — женщин/детей в эвакуацию, а самим воевать.

Иначе, опасные регионы будут лишь териториально расти.

Выбор таков — или умереть с лопатой за Украину, или в Т-62 за ДНР. или повоевать в натовской теробороне. Выбор нормального человека очевиден. Чтобы уменьшить риски попадания этих людей в качестве днровских мобиков на восточный фланг НАТО, жителям Бааварии надо было раньше пошевливаться с адекватными ситуации поставками оружия и продвижением Украины в НАТО

или повоевать в натовской теробороне.

Такого выбора нет — т.к. граница закрыта и её для военнобязанных не откроют.

Жителе стремных регионов как раз зачастую едут в НАТО через окупированные территории и рашку. Вот тот указ Запорожской администрации как раз регламентирует этот кейс

зачастую едут в НАТО через окупированные территории и рашку

Едут в НАТО, но доезжают до ополчения «ДНР».

как кому повезет. но чем дальше, тем хуже будет

А жінок з дітьми хто вивезе? Більшість без водійських прав.

Получить разрешение на вывоз семьи (скажем, на 10 дней) — и вернуться.

Коли треба все кидати і тікати — якось не до дозволів. Які, до речі, в більшості видають ті самі жінки — працівниці військомату.

Щось у патрулях 100% чоловіки повістки роздають, нащо цей наклеп на жінок?

Ну повістка і довідка — то ж різні речі :)

Документ підписаний головнокомандувачем Валерієм Залужним, але в ньому не вказана дата його затвердження. А підпис головнокомандувача наполовину обрізаний. Та й сам Залужний ці дані не прокоментував. Тому не виключено, що документ може бути фейковим.

Написано в кінці статті

Залужный должен быть в первую очередь заинтересован в сбережении мобилизационного потенциала, для успешной обороны страны (под его руководством).
Потому, не удивился бы такому документу с его подписью.

Так звісно не фейк, вчора і генштаб ЗСУ чотири рази виклав підтвердження і Залужний

в ТГ каналах пишуть, що цей лист спеціально злитий і цю заборону скасують.
Просто зробили вкид щоб набити собі рейтинг.
Сподіваюсь, що так і буде

Дуже перспективна гілка. Будемо моніторити.

Это на каком основании? Какой-то закон отдельный принимать будут? Это вряд ли. На границе развёрнут так как военнообязанная и что? В суд пойдет? Так по закону не выездная...уже такой треш идёт от этих говорящих голов, что можно даже не читать ничего
Очередные трындежи чтобы «не сеять панику». Кто ж вам поверит теперь? Ну разве что клинический простофиля

Звичайно ж віримо Слугам Народу! А те що за перетин кордону «правильні пацани» хочуть брати по кілька тисяч баксів тепер ще й з жінок — то все брешуть.

Ну це і не дивно. Як я і писав раніше, заборона перетину кордону базується на статевій ознаці і є дискримінацією чоловіків. Це грубе порушення статті 24 Конституції.

Никакого нарушения нет. В законе прописана лишь военнообязанность.

А то, что женщин выпускают через границу, без поропроверки их военнообязанности — это недосмотры на местах. Обращайся в суд, чтобы нерадивых погранцов наказали и женщин начали проверять.

Тобі не смішно писати такі дурниці? Це ти вдаєш що розмірковуєш на рівні дитини 6 років чи все дійсно так погано?

Читай законы — там всё написано.

Навіщо таке деталізоване дослідження законів країни, в якій ти не живеш?

А что плохого в самообразовании?

Ну а вообще интересно.
То есть по факту, женщины и мужчины будут в одинаковом статусе. Но одних выпускают, других нет.

мы с женщинами уже давно в разном статусе. А Сейчас просто потихоньку идет закрепление деления на касты в законодательстве.
еще до войны законодатели выдавали перлы вроде:
привилегии по половым признакам получать нельзя, освобождение женщин от защиты страны — НЕ ЕСТЬ ПРИВИЛЕГИЯ

или вот:
"Стаття 65. Захист Вітчизни, незалежності та територіальної цілісності України, шанування її державних символів є обов’язком громадян України.
а "з ЗАКОНУ УКРАЇНИ Про військовий обов’язок
1. На строкову військову службу призиваються придатні для цього за станом здоров’я громадяни України чоловічої статі

але ж Конститція не може протирічити законам, як ми всі думали

Підписатись на коментарі