Мітинги: заважають чи допомагають? Розкажіть про ваш досвід

Мітинги — невід’ємна частина роботи айтішника. Залежно від ролі, компанії та команди — мітингів буває більше або менше, проте вони займають достатню кількість робочого часу.

А скільки мітингів у вас на день? Що хотіли б змінити в них? Чи допомагають працювати, чи навпаки — заважають?

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Тот случай когда тема высосана из пальца...

Бісять мітинги в кінці спринта: девелопери вже закінчили розробку і проводять тех ревью нових історій, на яких куА команда має бути, а тестувальники здають історії, і немає часу на ці мітинги.

А децліки, до речі, у нас продуктивні — хоч команда велика (30+), все одно встигаємо за 1-20 хв, замість 30

Мітинги хороша штука, якщо їх учасники — люди, які здатні вирішувати свої екзистенціальні питання у свій особистий час, а також регулярно рефлексують

1. Дейлікі:
— зараз людей 10-15 справляються за 10-15 хвилин
— на попередньому проекті 4-5 людей не влазили в 30 хв -_-
2. Спрінтові:
— один-два митинги сумою до 2 годин — ок
— три-чотири мітинги — перебор

Раздражают «умники», которые пытаются показать свой интеллект на митинге... И «умник» душит митинг, хоть выходи оттуда...

Пропоную наступну «статтю» з одним запитанням. «То що все ж таки краще виндовс, лінукс чи мак ос?». Рекорд по кількістю коментарів побʼєте

Я думав це буде стаття.
А вийшло щось з рубрики «додумай сам»

Завдяки вашим коментарям імітація вдається ;) дякую!

Розвиваємо українську ІТ-спільноту і заробляємо гроші на донати для ЗСУ.

А «жовта преса» і «форум» — то трохи різні речі. До речі, коментарі, яку «бурлять і пахнуть», не ми пишемо))

У нас немає плану щодо топіків :) Їх достатньо присилають самі користувачі, черга на публікацію.

Ми не закликаємо кожного користувача коментувати у кожному топіку. Якщо вам не цікаво — це не означає, що всім так само. Просто не коментуйте і пройдіть повз.

ну як це «пройдіть повз»? А що як тут хтось неправий, а я не відкоментую?!?
І якщо черга, то навіщо створювати ці пустишки? Щось не сходиться

А чому «пустишки»? Люди спілкуються, діляться досвідом — зазвичай виходять живі топіки з дискусіями, жартами, інколи гарячими суперечками (але це ж форум, тому це нормально), і точно не є «пустишками»:
dou.ua/forums/topic/38788
dou.ua/forums/topic/38787
dou.ua/forums/topic/38727
dou.ua/forums/topic/38721
dou.ua/forums/topic/38617
dou.ua/forums/topic/38556
і так далі)

А навіть якщо топік не викличе інтересу — що страшного станеться?
В інетернеті місце закінчиться?)

працюю з кількома клієнтами на фрілансі. мітингів майже зовсім немає (може раз на місяць виходимо на зв’язок з відео, але то скоріше формальність).

всі важливі питання вирішуються в слаці, з одним з клієнтів є щоденні «дейліки» з командою в письмовій формі в слаці. як на мене, це ідеально і набагато зручніше, ніж система з дзвінками. інформація ніде не губиться, не перекручується, все зафіксовано в письмовому вигляді, а ще ніяких смолтоків про погоду.

коли проходжу співбесіди, завжди запитую, як часто доведеться бути присутнім на мітингах. робота, де щоденно потрібно кілька годин сидіти і щось обговорювати (читай: створювати імітацію жвавого обговорення) — не для мене.

якщо він продуктивний — проти абортів або кучми, — то допомагає. А якщо так, для галочки, як на октябирський празнік сьомого ноября, то такоє, марна трата часу.

Подскажите пожалуйста, какие митинги против абортов стали для вас продуктивными и почему?

> с одной стороны я за аборты, потому, что это убийство детей. С другой — против, потому, что это даёт женщинам возможность выбора.

Работаю в команде ± 20 человек, все члены команды работают удаленно, в основном из Европы. В команде фронты + фуллстеки + блокчейн-девы + девопс + секьюрщик + пара дизайнеров. Маркетинг и тд отдельно. Раньше было 1.5 часа митингов в неделю(!). Сейчас 2.3 часа в неделю. Увеличилось за счет того, что добавили дейлик каждый день на минут 15, ибо было сложно понимать где сейчас команда в целом. В принципе, на этом всё. Если кому-то нужно с кем-то пообщаться, есть DM либо мит 1 на 1. Всё остальное обсуждается в чатах/сабтредах дискорда. Работаем так уже больше года, проблем с коммуникацией возникало буквально 0 раз.

Мое мнение — митингов нужно столько, сколько нужно чтоб эффективно решать задачи. Если хватает 5 минут в день, а дальше каждый идет делать свою часть работы, то зачем больше? У нас нету ретро, нету планнингов, нету (подставить любимое из скрама). Но у нас продукт и нету релизов каждую неделю, где нужно успеть так, как этого хочет заказчик. При этом по моему опыту за неделю-две я делаю раза в полтора-два больше работы чем я делал на схожем проекте в аутсорсе. Но в то же время у меня на проекте нету ̶д̶ж̶у̶н̶о̶в̶ (синьеров), как это было на аутсорсе, так что возможно решает уровень профессионализма команды.

Підписатись на коментарі