З чого почати і як виглядає вся процедура виїзду на постійне проживання за кордон

Причин виїхати на постійне проживання і роботу в іншу країну може бути безліч. При цьому саме офіційне отримання дозволу на перебування в країні може не тільки дати можливість перебувати там стільки, скільки буде потрібно, але і дасть певні переваги.

Але такий переїзд породжує безліч питань, адже навіть якщо приймаюча сторона (якщо ми говоримо про переїзд через робочу візу) обіцяє зайнятися оформленням дозволу на роботу на місці, це все одно означає пристойну кількість паперової роботи в Україні до Вашого від’їзду.

З чого почати і як буде виглядати вся процедура виїзду на постійне проживання?

Сама процедура виїзду на проживання дійсно не з легких. Справа в тому, що перед тим, як кудись виїжджати або комунікувати зі своїм іноземним роботодавцем, в Україні потрібно зробити наступні кроки:

• оплатити всі податкові борги і отримати довідку про це з податкової;
  • здійснити оплату наявних кредитів;
  • зробити згоду від другого з батьків (у разі виїзду дитини);
  • знятися з місця реєстрації;
  • прожити в Україні близько 5-ти років після закінчення роботи з державною таємницею (у разі роботи з держтаємницею);
  • вирішити питання свого офіційного працевлаштування (правильно звільнитися, отримати заробітну плату / компенсацію);
  • закрити кримінальні виробництва (в разі, коли таке провадження відкрито);
  • припинити адміністративний нагляд Національної поліції (якщо такий є);
  • закрити провадження у виконавчій службі;
  • виконати рішення суду (в разі, коли таке рішення є);
  • переконатися, що немає незнятої і непогашеної судимості.

З обов’язкових податкових платежів в інших країнах, з якими Ви швидше за все зіткнетеся, можна назвати:

• податок на нерухомість (у разі, коли Ви купили квартиру або будинок — потрібно буде платити податок);
  • податок на бізнес (в разі, коли у Вас є якийсь бізнес, з якого Ви отримуєте дохід — потрібно буде платити податок на дохід);
  • внесок солідарності;
  • церковний податок;
  • соціальні відрахування (виплати до пенсійного фонду, медичне страхування, страховка по безробіттю).

Звісно, все буде залежати від конкретної країни, в яку Ви збираєтеся, і від процедури, по якій хочете переїхати. Наші юристи проаналізують Вашу ситуацію і складуть для Вас покроковий алгоритм дій щодо отримання посвідки на проживання в бажаній країні.

Більше інформації в першоджерелі.

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

з перетину кордону все починається
розходимося

Всё работает, нужна помощь заходите в группу t.me/ 0qkfiBCsb6EzMDVi

Всё работает, но есть ньюансы. Нужна помощь заходите в группу t.me/ 0qkfiBCsb6EzMDVi

Только не понятно зачем сейчас рекламировать свои услуги, если ДМС во время военного положения не принимает доки на получение печати ПМЖ

Я тоже им писал и они типа не принимают, но люди что были лично, говорят что принимают

тут вопрос что происходит после того как заявление приняли. Начинаются ли телодвижения или бумажка просто ложится в нижний ящик дальнего стола?

Я еще сам не ходил, Вот с проектом разгребусь и буду пробовать

Все це можна робити пізніше. Спочатку поїхав за кордон, освоївся там, отримав ПМП (ПМЖ) або навіть громадянсьво. А тоді їдеш сюди на пару місяців , щоб тут все закрити і вийти з громадянства.
Але на практиці з громадянства мало хто виходить. Хіба якщо та інша країна вимагає. сотні тисяч людей прийняли громадянство інших країн і не вийшли з українського

Ну вот смотрите, я (условно) решил купить жилье в Болгарии и открыть фирму, соответственно с перспективой гражданства, вопрос как мне могут помочь ваши юристы? Они поедут со мной и по доверенности с переводом будут представлять мои интересы? И сколько это будет стоить? ( закрывать глаза и мечтать не нужно ) По факту — подобное сопровождение на первичном этапе болгарским юристом стоит от 500 до 1000 евро. И вы хотите сказать что ваши юристы в конкуренции и по деньгам и по знанию местных законов? Ну это так, мысли в слух. Просто есть масса востребованных услуг, за которые гр согласны платить на порядок больше. Хоршего дня....Удачи.

закрити кримінальні виробництва

може все ж кримінальне провадження? а кримінальних виробництв краще і не починати бо не закриють провадження потім

Конфузія в термінах, тут описано не виїзд за кордон а процедуру яку потрібно зробити в Україні для залишення на постійне місце проживання за кордоном з точки зору українського законодавства.
В мене такі питання:
1. Де здавати внутрішній український паспорт?
2. Чи потрібно йти у воєнкомат?
3. Чи можна це все зробити віддалено, не заїзджаючи в Україну?

2. Чи потрібно йти у воєнкомат?

в законі про військовий облік написано шо ви маєте повідомити військомат якшо залишаєте місце реєстрації більше ніж на 3 місяці

це коли будь-яка зміна місцяя проживання і можна просто зателефонувати, для оформлення виїзду треба знятися з обліку і це можливо лише персонально прийшовши до вк

Де здавати внутрішній український паспорт?

хз де коли реально дійде до цього, але здавати його раніше ніж після виходу з громадянства (шо буде дуже не скоро) ніде не треба

Ахаха, кто ЦА данной статьи?
Если мужчины, которые чаще всего (согласно рассуждениям на доу), основные паровозы в семье, то они как бы «закрыты» внутри страны, т.е это чтоб побесить людей?
Если женщины, то если достаточно скилованные, с оферами, то вероятно уже заграницей по какой-то из виз, соответственно пункты про закрытия счетов и налогов в Украине уже неактуальны)

ЦА статьи — те кто приехал в Украину до войны, но с забугорными паспортами и пмж картами, а сейчас не могут выехать. А таких сейчас тысячи

Как не могут? У меня тлварищ гр Грузии жена украинка., ВНЖ спокойно ездит в ЕС, только плстояно на шранице сним по очереде" беседуют" то наши то поляки... А так нет проблем.

Ты сам понял что написал? Причем тут гражданин Грузии и женщина к запрету на выезд?
Речь о 18-60 гражданах Украины у которых либо + один паспорт либо пмж. Они сейчас не выездные

Навернл, если бы ты акцентировал внимание на гр Украины, котооые получили ВНЖ то я бы понял. А между словами ...приехал.. и ...вернулся.. как то разные значения в контексте предложения.

не важно приехали они или вернулись. Просто въехали в Украину до войны

Ммм, если с ПМЖ , а тем более с паспортами, то такие люди в первую очередь уже как n лет знали о том, что надо сниматься с учёта в миграционной службе , при выезде заграницу. In fact, я думаю что эти люди и все эти годы до ПМЖ об этом знали, и опять же в контексте этой статьи — для них это точно не новость. Но в целом, мне кажется что статья совсем не для них. А типа был намек про тех кто только планирует ехать, что я и расписала в своем комменте. (П.с читала кейсы что люди выезжали с ПМЖ обратно из Украины, но как по факту в таком случае не знаю(((

Поясніть що заважає мені просто зібрать валізу та поїхати жити в іншу країну без усієї цієї бюрократичної метушні?

ну а вдруг выехал с чемоданом, а потом уже на новом месте такой — аааа, я забув

отримати довідку з податкової

Ну вот выше уже писали — есть небольшое количество стран которое требует выхода из гражданства в обмен на свой паспорт. Яркий пример — Германия.

В остальных случаях — да... такой Геморой никто не хочет проходить... проще (для нервов) и дешевле (для кошелька) просто забить и портить и дальше статистику на выборах (уровень неявки).

З чого почати і як виглядає вся процедура виїзду на постійне проживання за кордон

1. Сняться с учета.
2. Profit!

«виключитися», сняться не прокатит

А. понятно, ваши юристы. А то как то читаю и не млгу понять к чему этот текст. А это рросто реклама...

Ну мне ещё по имени топик-стартера было понятно, что будет скорее всего рекламная статья.

Підписатись на коментарі