Як легалізуватися в Туреччині? Допоможіть розібратися
Так склалося що за тиждень до початку війни я з сімєю опинився в Туреччині і відпочинок у all inclusive перейшов у тимчасово-постійне проживання. І щодня стикаєшся з новими складнощами та запитаннями на які не одразу знаходиш видповіді... Місце проживання та аренда, отримання ВНЖ, переміщення а от тепер коли час перебування наближається до 6 місяців постає питання легалізації зі сторони отримання ЗП та податків. Сподіваюся знайти відповідь разом з вами.
Отже:
1. Якщо ви не є налоговим резидентом Туречччни — по податки в Туреччині ви не платите, але не знайшов відповіді чи стаєте ви налоговим резидентом автоматично через пів року перебування в Туреччині?
2. Відкритий рахунок у Турецькому банку ще не означає що кожен роботодавець наприклад зі США захоче вам перераховувати туди ЗП поки в нього є сумніви що ви оплачуєте податки — я взагалі не знайшов інформації про наявність чогось схожого на наш ФОП у Туреччині та оподаткування для ІТ.
3. Якщо раптом таки на ваш $ рахунок фізичної особи таки починаюсь приходити свіфти з закорону — коли за вами прийде місцева податкова?
Я певен що не перший і не останній з цими питаннями — тож буду вдячний за посилання на перевірену інформацію.

45 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів