🟢 QA Podcast #0. Про стартапи і легасі, тестатони, open-source і автоматизація VS люди

Усі статті, обговорення, новини про тестування — в одному місці. Підписуйтеся на DOU | QA!

Привіт! Ми з чудовими новинами — запускаємо подкаст про тестування.

І оскільки назву придумати — найскладніше, ми просимо вашої допомоги. Тож слухайте подкаст, лишайте коментарі з назвою, а найкращий комент отримає мерч DOU. Переможця оголосимо в наступному випуску.

Ведучі:

• Олексій Остапов, Test Lead в Infopulse, автор блогу QA Mania та курсу з Plawright, любить походи і ненавидить висоту
  • Оля Малініна, QA Manager у Entertainment Web LTD, Usability експертка, співорганізаторка Be QA Today та BeDevToday, амбасадорка здорового глузду, багато і дуже багато плаває
  • Сергій Пірогов, Quality Assurance Automation Lead в BlaBlaCar, автор телеграм-каналу automation-remarks.com, вболіває за «Динамо Київ» та «Манчестер Сіті»
  • Олег Грудко, QA Team Lead в Omilia, світчер — іхтіолог за освітою, прихильник сертифікацій

⏱ Таймкоди:

00:00 — Привітання

7:41 — Легасі за мільйон чи хайтек-стартап за волонтерську участь?

9:30 — Піраміда тестування чи трикутник? Пишіть у коментарях.

10:00 — А що, в стартапах не заробляють?

10:53 — Яку компанію можна вважати стартапом.

13:50 — Коли надають перевагу легасі? Про спокій та стабільність.

17:16 — Професійне зростання на роботі і за її межами.

20:28 — Що подумає hiring manager, якщо кандидат скаже: «Робота — не мій пріоритет, я тут працюю за гроші».

26:42 — Чого хто навчився за останній рік. А що у вас в todo-list?

31:38 — Що таке тестатон?

35:40 — Хто «більший молодець» серед тестувальників? Не кількістю ж знайдених багів міряти?

40:26 — І до новин! Концепція «опен-тестів». Про набір типових тестів для тестування типових фіч (наприклад, логін і пароль чи кошик в онлайн-магазині) у відкритому доступі.

55:30 — Про тестові фреймворки (питання з зірочкою :) і чому тести — це сміття.

58:50 — Роль QA на проєкті. Може тестувальники взагалі не потрібні? Розходимось.

Production: Аня Винниченко

🎧 Наступні випуски чекайте на платформах:

І щоб точно не пропустити нічого цікавого, підписуйтесь на телеграм-канал dou_qa.

👍ПодобаєтьсяСподобалось5
До обраногоВ обраному1
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

У мене після перегляду фону на подкасті виникло чтомусь: «Bug? Знайдено!»)))

Варіант назви
«Ua Qa»
«Qa Mama»
«Вечірній Qa»

У мене виникає асоціація з хвилею на радіо, тому пропонкю такі варіанти:
«Планета QA»
«QA fm» / «Bug fm»
«Хвиля QA»

Пропоную назву подкаста — «QA трембіта». Дуже радий що з’явився Україно-мовний подкаст, раніш слухав «Radio QA» та тепер є наша рідна «QA трембіта». Випуск чудовий, так тримати!

Чудова назва доречі

щодо тези про тест-фреймворки і тести — частково погоджуюсь.
в плані, що фреймворк має дозволяти швидко примножувати/апдейтити/видаляти тести, бо самі тести мають писатись легко і швидко (по факту це має бути чи не найлегша частина проекту).
але я б не сказав, що тести то сміття)

Дякую за підкаст!
Повернувся трохи до безтурботного, довоенного часу, коли були плани на розвиток, покроково як і що вчити, практика для AQA...
Чекатиму продовження.
Гарного дня усім!

Бачу Пiрогова — ставлю дизлайк не дивлячись.

а чому?
чувак наче з широким бекграундом, багато цікавого розказує

Тощу що з гнильцем людина. Була собі спільнота в слеку в яку він перетягнув купу людей з іншої де його забанили. Він цю спільноту всюди рекламував, а потім перейшов в телеграм, спільноту залишив, люди собі далі спілкувались, просили його віддати права комусь, він зажав, а потім взагалі відалив її і збрехав начебто його хакнули. На протязі 24 годин була можливість відновити все через саппорт, а він відморозився.

Я тобі вже 100500 разів пояснював, ти продовжуєшь всюди писати одне й те саме. Я його створив, я його видалив.

Знову брехня, нiчого ти не пояснював — «мене хакнули, бла бла бла». А я тобі 100500 раз повторюю — ти міг заздалегідь попередити щоб всі бажаючі перейшли в інше місце. Але ти зробив це як пацюк. Ну добре хоч зараз признався що сам видалив, є в тобі чогось трошечки від людей.

Та не звертай уваги. Всі нормальні люди розуміють що це просто неадекват якому хочеться побризкати слюною.

Та той слак нікому не потрібний став, камон. В телеграмі значно краще.

То заведіть свій і живіть там. В чому проблема?
Якщо ви прийшли в якесь комьюніті, то не дивуйтесь, що вас там можуть або забанити, або його закрити, або змінити правила.

Ми так i зробили. Але знайти всiх людей не змогли, нажаль.

та не забанили, слак просто закрили, бо він пережив себе, і пішли в телеграм

За той слак я зрозумів. Андрій же за інший якісь ще говорить?

Була собі спільнота в слеку в яку він перетягнув купу людей з іншої де його забанили

А, та то був найбільший тогочасний кацапський чатик, але з дуже неадекватним модером у якого синдром вахтера. Він там ще багато кого банив.

він пережив себе

Трошки не так — з людей в тому слаку неможливо було стригти бабло, а ось в телеграмi так :)

ну стригти бабло, це ж непогано )

Я би просто назвала «DOU QA Podcast» щоб кожен легко міг знайти. Бо коли я шукала цікавий і інформативний подкаст про тестування то всі якісь назви попридумавали та важко знайти а можно ж просто і 100% зрозуміло.

Підписатись на коментарі