🟢 QA Podcast #0. Про стартапи і легасі, тестатони, open-source і автоматизація VS люди
Привіт! Ми з чудовими новинами — запускаємо подкаст про тестування.
І оскільки назву придумати — найскладніше, ми просимо вашої допомоги. Тож слухайте подкаст, лишайте коментарі з назвою, а найкращий комент отримає мерч DOU. Переможця оголосимо в наступному випуску.
Ведучі:

- Олексій Остапов, Test Lead в Infopulse, автор блогу QA Mania та курсу з Plawright, любить походи і ненавидить висоту
- Оля Малініна, QA Manager у Entertainment Web LTD, Usability експертка, співорганізаторка Be QA Today та BeDevToday, амбасадорка здорового глузду, багато і дуже багато плаває
- Сергій Пірогов, Quality Assurance Automation Lead в BlaBlaCar, автор телеграм-каналу automation-remarks.com, вболіває за «Динамо Київ» та «Манчестер Сіті»
- Олег Грудко, QA Team Lead в Omilia, світчер — іхтіолог за освітою, прихильник сертифікацій
⏱ Таймкоди:
00:00 — Привітання
7:41 — Легасі за мільйон чи хайтек-стартап за волонтерську участь?
9:30 — Піраміда тестування чи трикутник? Пишіть у коментарях.
10:00 — А що, в стартапах не заробляють?
10:53 — Яку компанію можна вважати стартапом.
13:50 — Коли надають перевагу легасі? Про спокій та стабільність.
17:16 — Професійне зростання на роботі і за її межами.
20:28 — Що подумає hiring manager, якщо кандидат скаже: «Робота — не мій пріоритет, я тут працюю за гроші».
26:42 — Чого хто навчився за останній рік. А що у вас в todo-list?
31:38 — Що таке тестатон?
35:40 — Хто «більший молодець» серед тестувальників? Не кількістю ж знайдених багів міряти?
40:26 — І до новин! Концепція «опен-тестів». Про набір типових тестів для тестування типових фіч (наприклад, логін і пароль чи кошик в онлайн-магазині) у відкритому доступі.
55:30 — Про тестові фреймворки (питання з зірочкою :) і чому тести — це сміття.
58:50 — Роль QA на проєкті. Може тестувальники взагалі не потрібні? Розходимось.
Production: Аня Винниченко
🎧 Наступні випуски чекайте на платформах:
- SoundCloud
- Apple Podcasts
- та інших (щойно пройдемо верифікацію, додамо)
І щоб точно не пропустити нічого цікавого, підписуйтесь на телеграм-канал dou_qa.
28 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарівУ мене після перегляду фону на подкасті виникло чтомусь: «Bug? Знайдено!»)))
Варіант назви
«Ua Qa»
«Qa Mama»
«Вечірній Qa»
У мене виникає асоціація з хвилею на радіо, тому пропонкю такі варіанти:
«Планета QA»
«QA fm» / «Bug fm»
«Хвиля QA»
Пропоную назву подкаста — «QA трембіта». Дуже радий що з’явився Україно-мовний подкаст, раніш слухав «Radio QA» та тепер є наша рідна «QA трембіта». Випуск чудовий, так тримати!
Чудова назва доречі
Або ще QAлуарня
щодо тези про тест-фреймворки і тести — частково погоджуюсь.
в плані, що фреймворк має дозволяти швидко примножувати/апдейтити/видаляти тести, бо самі тести мають писатись легко і швидко (по факту це має бути чи не найлегша частина проекту).
але я б не сказав, що тести то сміття)
Дякую за підкаст!
Повернувся трохи до безтурботного, довоенного часу, коли були плани на розвиток, покроково як і що вчити, практика для AQA...
Чекатиму продовження.
Гарного дня усім!
Бачу Пiрогова — ставлю дизлайк не дивлячись.
а чому?
чувак наче з широким бекграундом, багато цікавого розказує
Тощу що з гнильцем людина. Була собі спільнота в слеку в яку він перетягнув купу людей з іншої де його забанили. Він цю спільноту всюди рекламував, а потім перейшов в телеграм, спільноту залишив, люди собі далі спілкувались, просили його віддати права комусь, він зажав, а потім взагалі відалив її і збрехав начебто його хакнули. На протязі 24 годин була можливість відновити все через саппорт, а він відморозився.
Я тобі вже 100500 разів пояснював, ти продовжуєшь всюди писати одне й те саме. Я його створив, я його видалив.
Знову брехня, нiчого ти не пояснював — «мене хакнули, бла бла бла». А я тобі 100500 раз повторюю — ти міг заздалегідь попередити щоб всі бажаючі перейшли в інше місце. Але ти зробив це як пацюк. Ну добре хоч зараз признався що сам видалив, є в тобі чогось трошечки від людей.
Та не звертай уваги. Всі нормальні люди розуміють що це просто неадекват якому хочеться побризкати слюною.
ти про Сiрьожу?
Та той слак нікому не потрібний став, камон. В телеграмі значно краще.
Купа людей не згоднi з цим.
То заведіть свій і живіть там. В чому проблема?
Якщо ви прийшли в якесь комьюніті, то не дивуйтесь, що вас там можуть або забанити, або його закрити, або змінити правила.
Ми так i зробили. Але знайти всiх людей не змогли, нажаль.
Буває )
А чого забанили?
та не забанили, слак просто закрили, бо він пережив себе, і пішли в телеграм
За той слак я зрозумів. Андрій же за інший якісь ще говорить?
А, та то був найбільший тогочасний кацапський чатик, але з дуже неадекватним модером у якого синдром вахтера. Він там ще багато кого банив.
Трошки не так — з людей в тому слаку неможливо було стригти бабло, а ось в телеграмi так :)
ну стригти бабло, це ж непогано )
якщо коротко — допиз**ся
Я би просто назвала «DOU QA Podcast» щоб кожен легко міг знайти. Бо коли я шукала цікавий і інформативний подкаст про тестування то всі якісь назви попридумавали та важко знайти а можно ж просто і 100% зрозуміло.