🐞 П’ятнична флудильня для QA-спільноти #7. Чого хто навчився за останній рік?

💡 Усі статті, обговорення, новини про тестування — в одному місці. Приєднуйтесь до QA спільноти!

Привіт, друзі! 🙌
Продовжуємо зустрічатися щоп’ятниці усією спільнотою тестувальників тут, на форумі, щоб обговорити актуальні питання, ділитися досвідом та корисними лайфхами.

Тема на сьогодні: Що ви вивчили/дізналися за останній рік у професійній площині. А що у вас в todo-list? Що рекомендуєте вчити і вважаєте, що це буде трендом для тестувальників у найближчому майбутньому? Діліться в коментарях! 💬

У подкасті DOU для тестувальників, ведучі вже це обговорили. 🎧 Слухаємо їх відповіді тут.

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Я вивчав що в близькому майбутньому трендом буде тестування продуктів на хмарних ресурсах. Тому треба розбиратися в цьому напрямку

Хочу зрозуміти, чому Парадокс пестицида називається саме парадоксом, а не ефектом? Що в ньому парадоксально?

Тому, що при тривалому використанні однієї отруйної хімічної речовини в рослин виникає імунітет до неї і ефектвність препарату знижується, збільшення дози не допомагає — потрібно застосовувати інший препарат. Те саме і з тестуванням

ефект це пряма дія препарату, очікувано що при посуповому збільшенні дози ефективність збільшиться. Парадокс в тому що поступове збільшення дози зменшує ефективність

Цієї весни відкрив для себе QA.
Напрям дуже подобається. Правда не все виходить. Нажаль, на підміні якоїсь частини end point нічого не змінюється (Чарліз та Фідлер).
Також пройшовся по SQL. І стало більше розуміння роботи бази даних. Більше розуміння по тестуванню. Виявилось, що займався цим дуже тривалий час (коли працював у громадському секторі).
Окрім цього відкрив для себе пітон на степік (раджу сайт). Навчання відбувається повільно, але формується розуміння тих чи інших дій. Можна переписуватися із людьми.
По пітону, то взагалі у захваті. Коли ти робиш щось. Сидиш тривалий час і воно потім працює — це круто. Навіть є ідею щодо додатку. Та це буде трохи згодом. Не маю уяви в якому напрямку далі розвиватися (зараз у пошуку), та є певні плани для подальших відкриттів для себе. А там будь що буде

Всім привіт! Я вже більше 4 місяців самостійно навчаюсь теорії та практиці. Але мені дуже не вистачає спілкування особливо з тим, хто має досвід з тестування. Чи є якісь спільноти з чатом для звичайного обміну думок чи досвідом?

Зазвичай на курсах формуються чати. Правда, після курсу він якось здихає((

Народ, якщо хтось може запросити до робочого чату, ви би врятували мене 🙏 Маю побороти симптоми ПТСР та активно продовжувати навчання

По ПТСР, то бороти треба не симптоми, а шукати корінь. Наразі є багато центрів. Зверніться по допомогу.

Є звісно, напиши мені в тг @aresolt

Сам далеко не заїдиш. Так можна довго варитись в одному соку

100% правда. Уповільнюється темп навчання на якомусь етапі.
Чи ви вчитесь самі або десь на курсах з кимось?

www.linkedin.com/...​mpany/artsiomrusauqalife
чув багато відгуків про нього, дуже толковий для новачків.
там є лінки на його курси, а також на телеграм чат

Привіт всім є одне запитання чи можливо зараз попасти на роботу QA? Я пройшов курс по Java core , а після цього ще один курс по Automation.

А який саме курс по Automation пройшли?

Test automation QA with Java. Був проходив навчання на соціальному проекті тестував UI, DB, і API.

Підписатись на коментарі