Чи варто бойкотувати продукти Intellij?

поділіться думкою.
продукти Intellij досить зручні в порівнянні з аналогами (Idea, WebStorm, etc). Але все ж таки ці продукти компанії з Росії, купуючи ці продукти ви опосередковано підтримуєте їх економіку.
Чи платите ви за їхню ліцензію або намагаєтеся використовувати аналоги?

Схожий топік 2014р. — dou.ua/forums/topic/11545

👍ПодобаєтьсяСподобалось1
До обраногоВ обраному0
LinkedIn

Найкращі коментарі пропустити

продукти Intellij досить зручні в порівнянні з аналогами (Idea, WebStorm, etc)

o_0

JetBrains Headquarters: Prague, Czech Republic

може давайте бойкотувати гугл тоді?)) Там працюють росіяни)

А краще продуктів ніж у Джетбрейнс зі світу IDE наразі нема

Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Коментар порушує правила спільноти і видалений модераторами.

Трясця, а я не знав 😔 і шо тепер назад у екліпс ? 😭 upd: схоже вони засудили агресію ще десь в березні

Це питання я бачу написаним шрифтом PT Sans, створеним російською компанією Paratype на замовлення міністерства комунікацій РФ. Оце реально зрада-зрадонька.

А щодо JetBrains, ну немає їхнім продуктам альтернатив, ну що поробиш. Та й з Рашкою вони звʼязки закрили, всіх перевели до Чехії, прапорець український в блозі поставили — that’s about as хорошіє русскіє as they can get.

ВсКод звісно може допомогти, але щоб він наблизився до шторму — треба багато з ним попрацювати. В мене не вистачило терпіння.

схоже на запит, треба інструкцію як перетворити vscode у ide

От що бісить, так це Java у основі. Все інше, ну блін, це вам Телеграм чи аплікуха Монобанку?

не зрощуміло що мається на увазі

Напевно маються на увазі красоти і інноваційний UX, десь тут у коментах вимагаємий. При тому що взірець краси так і не надано.

От що бісить, так це Java у основі.

То не дуже добре, так, але все ще краще, ніж кривий електрон. Пацієнтів, які пишуть десктоп аплікухи на жабаскрипті, треба негайно відправляти в дурку.

Та нє, ну то вже взагалі б дичина була б. Електрон то про дивитись чи нотатки робити якісь як от Евернот. Невже хтось на ньому щось для розробки робить?

Ну от знайшлася одна контора, яка вирішила на ньому запилити свій VS Code)) А ще одна контора запилила на ньому тулзу для запису ISO образів на флешку (Etcher). І куди ж тільки лікарі дивляться?)

І куди ж тільки лікарі дивляться?)

Вони напевно ВсКод не користуються, от і прогледіли :)

Там з пів контори українців насправді. Хоча особисто я так не дуже люблю їх продукти і не користуюсь. Тільки TeamCity подобається, більше за усе іньше та всеодно Jenkins/Hudson. В цілому 70 тисяч російських ІТ-шників звалили з федерації . Так можна і Навального, Фейгіна, Валамова, Каца з Хакомадою теж записати в рашисти-путіністи. Гроші підуть в Мюнхен чи Прагу так чи інакше.

Так можна і Навального, Фейгіна, Валамова, Каца з Хакомадою теж записати в рашисти-путіністи.

Не можно, а нужно.

Тільки виключити слово «путіністи». Путіністи це такий різновид рашистів. А так Навальний, наприклад, цілком собі імперець не дивлячись на те що з Путіним в нього не склалося.

Я думаю, это хороший ответ на данный вопрос:
blog.jetbrains.com/...​ins-statement-on-ukraine

К заявлению в блоге можно добавить что в первом-же релизе WebStorm после начала войны, фон загрузки был сделан голубо-желтым.

И вот, сегодня вышел RC новой версии. Как всегда, фон поменяли. И снова, голубой с желтой полосой.

Самое смешное, что за свои поделия с интерфейсом родом из середины девяностых они еще и денег требуют.

Яке відношення редактор має до IDE?

vs code имеет такое же отношение к редакторам как pycharm. VSCode — платформа, которая состоит из двух частей — клиент и сервер (которые могут быть запущенны на двух+ разных машинах). За возможности как в IDE отвечает Language Server, который может autocomplete (не только по символам файла), error-checking, jump-to-definition. Но можно имплементировать свой и расширять как хочешь.

Посоромилися би цей редактор для хотфіксів в дрібних скриптах рекомендувати на заміну повноцінній IDE) І то краще юзати BBEdit або Notepad++ для таких цілей, замість того подєлія на електроні.

Почти весь фейсбук и большая часть гугла сидят на нем (со своими платформами построенными сверху над ним). Этот мелкий редактор хотфиксов позволяет индексировать большие монорепы на которых pycharm загибается.

Ну тобто індуси з фб не осилили мікросервіси, а тепер юзають подєліє на електроні, щоб хоч якось могти працювати. Генії, що тут скажеш.

Даже не знаю как воспринимать критику от людей кто не понимает что монорепо и микросервисы — ортогональные вещи :) Советую почитать почему компании с определенного размера переходят на монорепу.

Монорепо — відверто ідіотська ідея. Мають бути окремі репо, а не монстр, клонування якого займає півгодини. Ускладнення CI/CD — ще один «бонус» підходу монорепо. Те, що індуси в окремих компаніях їх практикують — не робить їх панацеєю.

Незнание микросервисов уже показали и продолжаете показывать свое невежество.

В программировании во всем есть tradeoffs. И в некоторых случаях одни tradeoff важнее других. Прикрываясь какими-то расовыми комплексами, вы лишаете себя возможности разобраться и понять. Когда последний раз смотрел, бОльшая часть людей кто работает над монорепо у нас — белые.

Незнание микросервисов уже показали и продолжаете показывать свое невежество.

Та ні, це ви почули модне словечко «монорепо» і подаєте це як хороший підхід, бо так роблять в гуглі. Я за мікросервіси і мікрорепо, а не цей колгосп як в гугла.

Гугл ще створив мову для ідіотів — голенг — і цього навіть не прикриває (так, там була пряма цитата від чувака з гугла, що го створений для неосиляторів інших мов). Мабуть теж треба подати як аргумент, бо так роблять в гуглі.

Такой же интерфейс как у джет брейновских IDE. Единственное что дефолтная тема у джетбрейнса немного стремная, как в тумане, но это легко фиксится.

Тут уж очень на любителя. Все что использует Java Swing сразу попадает в категорию «стремное» для меня. VSCode интерфейс не отталкивает.

або, хоча б, приклад «правильного інтерфейсу третього тисячоліття».

Huh? Как тот кто перешел с VS на Rider я недоумеваю. Покажите пример нормальных IDE так как в плане UI/UX, Rider на голову выше VS. А Rider это Idea для .net, так что допускаю Idea тоже нормальная. Тулзовины для профайлинга и вовсе на две головы выше дефолтных от майкрософта.

А коли перейшли? до VS2022?
Я шось навпаки, потикався в Rider на макосі і... таке собі.
Мені більш подобається VS+Resharper (на вінді звісно) і чесно кажучи навіть не впевнений що Resharper потрібний. IntelliCode прям супер на 22-й

До VS2022, но VS2022 тоже стоит для некоторых задач. Мало того что интерфейс у студии какой-то резковатый, энтерпрайзный, отталкивающий, так еще и по функционалу на голову слабее райдера — юнит тесты, интеграция с git, дебагинг, профайлинг. Ну и по скорости райдер как чистая студия. Когда на студию решарпер натянуть то тормоза.

Покажите пример нормальных IDE так как в плане UI/UX, Rider на голову выше VS. А

По сравнению с мелкомягким VS — «ридер» говно во всех аспектах (тормознутость, качество редактора/интеллисенса, качество/возможности отладчика, возможности управления солюженами/проектами, доступк к конфигурации проектов, выбор разных окошек для логов/данных/поиска, итп).

Тулы для профайлинга хороши, но это уже не ИДЕ.

Но для того же пайтона (особенно, если с сайтоном) — пожалуй, ИДЕ лучше пичарма пока не видал.

А є взагалі сенс юзати саме пайчарм, а не ідею ultimate з пайтон плагіном? Пайчарм виглядає як порізана ідея, яка заточена лише під конкретну мову, тоді як ідея — універсальний продукт для всього.

Раньше IDEA Ultimate включал в себя большую часть функционала других IDE. Сейчас, вероятно, это не совсем так, по тому что IDEA Ultimate стоит 150, а пак всех продуктов — 250. Но это на фоне того что PyCharm обойдется в 80, а WebStrom вообще в 60. Но да, если вы пишите на Java + Python то, скорее всего, IDEA вам будет вполне достаточно. Ксатати, базовая поддержка синтаксиса есть во всех IDE для все языков

Ну, спочатку писав на скалі/джаві, зараз світчнувся на пайтон. Але то сильно залежить від конкретного замовника. Моя спеціалізація передбачає потребу в знанні і готовності використання кожної з цих мов.

Согласно списку фичь, единственное что есть в PyCharm чего нет в IDEA Ultimate это поддержка Jupyter Notebook. С другой стороны, если ваши потребности в работе с Java/Scala покрываются функционалом продвинутого текстового редактора то нет смысла переплачивать за IDEA Ultimate

В моєму випадку є сенс платити, бо мені також потрібна тулза для роботи з БД. Всякі дібівери не люблю. А ідея включає в себе фічі датагріп. Тому в принципі, в мене стоїть вибір між одною універсальною ідеєю, чи різними апками від джетбрейнс. Оскільки від самого початку я юзав ідею для джави, то просто доставив пайтон плагін і так користуюся.

Так и PyCharm включает в себя весь функционал DataGrip

Ну ось я і кажу, що в будь-якому випадку потрібна платна тулза, а не фрішна. Звісно, якщо юзати виключно пайтон і бази — то за ідею виходить трохи переплата, порівняно з пайчармом.

У вас явно райдер не тот. Ибо у меня икспириенс с точностью наоборот во всех перечисленных аспектах, ну кроме окошек — в студии больше возможности по их перетаскиванию и докам, но это и слабое место — постоянно бардак с ними, случайно курсором промазал и окошко улетело непонятно куда или вылетело из дока, потом начинаешь собачить его назад, пытаясь вспомнить как оно было до этого.

Единственное что с райдером была проблема с отладчиком на старом компе, глючил на больших проектах, сейчас на новом компе и последий райдер работает как часы.

Юзабилити конечно корявый, особенно шоткаты невнятные под человека с пальцами в 40 см. Ещё и черный цвет с желтым текстом по умрлчанию — глаза режет. Как выразился Линус Торвальдс: «дизайнер был тинейджер гот, который думает что чёрное это круто».

Ну це дичина взагалі. Здається, у PyCharm тому ж темна палітра по дефолту схожа на інші з точки зору по дефолту. До речі, де тут жовте? В мене тільки назви класів та методів жовті. Маячня якась.

Who’s talking please? Мсье зна дещо у UX?

Это из разряда «чтобы оценить вкус пищи, нужно быть поваром» или вариация на тему «сперва добейся»?

поделия с интерфейсом родом из середины девяностых

я, наприклад, зрозумів так, що вже всюди є інтерфейси родом з третього тисячоліття і тільки впертість жетбрейнсів винна в тому, що у них середина дев’яностих.
От я, як, напевно, і інші, і зацікавився — які вони, оці модні інтерфейси? Покажіть, або, хоча б, на пальцях розкажіть.

Бо так то і колесо — інтерфейс з позаминулих тисячоліть.

Немає альтернатив просто — все решта для JS взагалі ніяке. VSCode досить посередня заміна.

Є ринкова ніша, коротше. Можна пиляти свій продукт і конкурувати :-)

вс коде — це де не можна нормально клавіатурний лейаут по alt+space переключити, бо воно ( як будь-який витвір мікросовту) безальтернативно альт перехоплює. ну такоооооє. Мене навпаки вскод бісить бо незвичні хоткеї і без мишки не зручно.
Нє, жетбрейнс молодці. пхпшторму для дешман-фуллстек за всі глаза. І з бд офігєнно працювати, і жабашкрипт і пехопе. Альтернатив навіть шукати не хочеться.
ну і звісно ж кожному подобається своє, вскод так вскод. В кінці кінців хтось і nano використовує реально.

так, варто, але з інших міркувань

Вже не рашка, а Чехія. Але є дилема чи йти на принцип до кінця чи заробляти гроші та донатити нашій армії

JetBrains Headquarters: Prague, Czech Republic

може давайте бойкотувати гугл тоді?)) Там працюють росіяни)

А краще продуктів ніж у Джетбрейнс зі світу IDE наразі нема

ну локація хедквотерс — такий собі метод визначати суть компанії )))

теж саме можна й сказати про бойкот. Компанія чітко окреслила своє відношення до війни з першого її дня.

Вони закрили рнд в росії та не продають там свої ліцензії

Це вже інша аргументація. Я не про компанію а про аргументи. Ні хедквортерс ні «кращих нема» не є аргументом проти бойкоту. Озвучене тут — це вже аргументи.

IPs Jetbrains зарегестрированы в чехии, там же они платят миллиардные налоги, продажи в рф и белоруссии остановлены на неопределенный срок. Единственное, что их связывает с россией — фамилии основателей заканчиваются на -ев и -ов

Я оплачиваю их подписку, их продукты мне нравятся.

Единственное, что их связывает с россией — фамилии основателей заканчиваются на -ев и -ов

Которые лично поддерживают Украину:
twitter.com/ValentinKip
twitter.com/eugenebelyaev

Нашо ці півміри, рубайте одразу nginx, написаний же лютою ватою

Nginx уже давно купили амеры. И подозреваю, рашкоофисы (порядка 30 разработчиков в маааскве) уже тоже давно прикрыты — ещё после того, как в 2019 там началисъ гэбэшные «маски-шоу».

Чи варто купляти російський газ ?
Бо податки йдуть на армію орків.
P.S. FYI

У них была крупная разработка в Питере. Но поговаривают, что тамошний офис таки закрыли:

«Арендованные офисы IT-компаний Петербурга сократились вдвое
На конец июня 2022 года IT-компании стали арендовать в два раза меньше офисных площадей в Петербурге.»
...
Часть иностранных IT-подразделений приостановили работу в России, освободив за январь—июнь в городе свыше 75 тыс. кв. м офисов. В частности, из Петербурга ушла чешская IT-корпорация JetBrains."

Переїхали в Чехію.

Думаєте в них в голові щось від того змінилося?

чи ти готов натиснути кнопку котра б вбила всіх руських?

продукти Intellij досить зручні в порівнянні з аналогами (Idea, WebStorm, etc)

o_0

Они ж давно уже в Чехии сидят.

Підписатись на коментарі