Яка зарплатня у тестувальника в Німеччині?
Друзі прошу поділитися вилкою зарплатні брутто в Німеччині (за рік, чи за місяць байдуже) для тестувальників.
Ніхто, звичайно, не відміняв гугл та спеціалізовані портали, але там дуже великий розкид статистики. Наприклад: від 40 000 до 62 000 це багато, і для мене все ж таки є різниця, 40 чи 60. Так що буду вдячна всім за відповідь.
Хто не дуже хоче світити, можна писати вилку «від...до» і бажано невелику в розкиді 3 тис., чи «мій знайомий на попередній роботі отримував» :D
Розумію, що багато залежить від того який регіон\земля, який досвід роботи та скілсет.
Також людей, хто не в Німеччині, а в інших Європах (Австрія, Нідерланди, Данія) також буде цікаво почути.
Отож для систематизаціі:
Також людей, хто не в Німеччині, а в інших Європах (Австрія, Нідерланди, Данія) також буде цікаво почути.
Отож для систематизаціі:
# 1 Зарплата брутто в рік (чи в місяць);
# 2 Краіна (якщо не Німеччина) / регіон;
# 3 Досвід роботи в Украіні. # Якщо був, то досвід роботи за кордоном;
# 4 Який тестер: Manual (тільки мануальнтестування) / General (всього потрохи) / Automation (тільки автоматизація)
# 5 Якщо є спеціалізованний напрям то який: Mobile / Security / Perfomance чи просто functional tester
# 6 Вам / сім’ї вистачає?
# 7 Як довго займав пошук першої роботи в Європі
# 8 Якщо є щось додати про умови в компаніі, опціони тоже
Всім дякую за участь. Миру та перемоги!
24 коментарі
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарівМануальный тестер — тысяч до35-40 и мало вакансий. Автоматизированный (включая UI при помощи соответствующих приблуд) тестер — зп сопоставима со средне-кодерскими.
Мануал отримує на рівні прибиральниці виходить.
Уборщицы получают что-то типа «базиса» (450 евро/мес), либо почасовую ставку (с очень небольшим количеством часов).
да, миниджоб, что не платить с этой суммы налоогов больших
40 конечно мало, учитывая сколько еще на налоги будет вычтено.. ВУкраине тестеры посвободнее себя чувствуют. Но думаю тут еще от матерности зависит.
„WTF Per Minute — An Actual Measurement for Code Quality”
Якщо менше 65к — не їдьте (75к для Мюнхена)
Для села
Комуналка зараз дорога
Про різницю в податках Ви в курсі? Одружена, заробляє більше або менше, діти...
Так, читала. Там і клас податку, і діти тощо. Ще навіть десь лінк на калькулятор на доу додавали.
Є га сайті релокейт.сом чи якось так. Тут нещодавно торік був
я вам відкрию таємницю, але скілсет не завжди корелює з ЗП :)
виделка для того і є, бо хто як домовився. особливо, коли опціони додаються до рівняння.
проходьте співбесіди і дивіться що конкретно вам пропонують.
Так, я доречі також чула про «на скільки себе продати зможеш». Та і в нас таке є.
Низкая. Тестеры здесь не в почете
Да, видела статистку. Тут SAP консультантов боготворят и разработчиков.
Techpays.eu, як альтернатива
дякую, подивлюся. Але ще цікаво власне по опроснику побачити
Як я писала вище, ті сервіси мені відомі. Але найчастіше пишуть вилку наприклад 44 — 52к. Для вас власне є різниця 44к отримати чи 52? Отож і стрворила опитування щодо співвідношення скілсету, регіону та зарплатні.
Ну припустимо, Performance або Security tester-и які вузькоспеціалізовані, отримують на порядок вище ніж General tester чи взагалі Manual. Ось і скілсет. Те ж можно сказати про автоматизаторів: він (вона) просто селєніумом по елементах ходять та результати репортять, чи то будують фреймворк з нуля, розставляють пріорітети, що і чим спочатку покривати, інтегрують в CICD. Такє.
Колись дивився по вакансіям де вказана вилка, то performance не набагато і більше отримував за AQA.
а за www.levels.fyi ще не знала, дякую