Чи реально отримати тимчасовий дозвіл на виїзд для збору грошей для України на IT-конференціях?

Доброго дня, потребую вашої поради.

Я отримав запрошення виступити на двох IT-конференціях (ExtractSummit у Лондоні та PyCon в Братиславі) для збору грошей на Україну. Тому потребую дозволу на тимчасовий виїзд у вересні, бо особиста присутність є обов’язковою. Але, листи і повідомлення до Мінцифри поки не дають значного результату (повна тиша).

В цифрах, з початку війни:

• Я витратив більше 140 000 персональних гривень на благодійність (Притула, НБУ, Повернись Живим, посилки з їжею/ліками). Є чеки з Монобанка.

• Я зібрав близько 70 000 євро на НБУ/публічні благодійні фонди через статті та презентації всередині компанії та в дружніх компаніях. Є підтвердження по фондам.

• Мої статті і відео про Україну отримали більш ніж 500 000 переглядів на LinkedIn/Reddit/YouTube, де також зібрав близько 3000 євро на НБУ/публічні благодійні фонди.

І було б круто продовжити і зібрати ще більше грошей на Україну, бо організатори вже почали додавати моє обличчя на рекламні матеріали. Проте, якщо Мінцифра так нічого і не відповість — я залишаюсь без варіантів і буду змушений відмовитися.

Якось так. Буду радий будь-якій думці чи пораді на тему.

👍ПодобаєтьсяСподобалось2
До обраногоВ обраному1
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Вчера в профильном издании МинЮст и Верховного Суда была статья с разьяснениями по поводу выезда всех категорий граждан
sud.ua/...​ey-kakie-dokumenty-nuzhny

Україна 2014-15: Як отримати візу шенген для участі в конференції. Україна 2018: купив квитки та полетів на конференцію. Україна 2022+: Як отримати виїзну візу для участі в конференції без «очєрєдєй» і пройти прикордонний контроль довівши, шо ти не буратіно.

Пардон, а що, є якась черга? :)

У ТЦК по вівторокам з 14 до 16, в чт — з 11 до 13.

Чому «вірять в казки»? Є можливість, яка може вигоріти, а може ні. Можна зразу її відкинути бо «державі на тебе по» зі 100% вірогідністю невдачі, а можна спробувати, хай навіть вірогідність успіху досить мала. Я не хочу «заплатити гроші і поїхати», я хочу з’їздити з конкретною метою на конкретний період. А дати хабара, щоб втекти, можна було б вже досить давно, певно й дешевше було б.

Державі дійсно по сараю на те що ти там можеш назбирати ти не друг зеленського і не притула.

Якщо то є так, то це досить сумно. Якщо відкинути особистий фактор, держава втрачає (точніше, недоотримує) багацько грошей.

Знаю нескольких андеграундных диджеев которым выдали разрешение на выезд для участия в вечеринках в Европе, думаю и с волонтёрством вполне реальная тема

Музичний телемарафон у Берліні на підтримку України зібрав 6 мільйонів гривень (170 тис. євро на той момент), що досить небагато, а виїхали туди сотні людей, артистів, музикантів, ведучих і т.п. Тому так, в моїй голові здається, що можливість є. Але бракує якихось офіційних інструментів.

Дуже вибачаюсь, що втручаюсь. Закордон це дуже гарно, але ніхто не звертає увагу на то що «під ногами». Розповіли цікаву історію, під Києвом, люди, преселенці муж та жінка, щє до війни відкрили швейний цех, без кредитів вклали гроши, купили обладнання забезпечили роботою 16 — 20 людей. Війна, швидко, стали шити для волонтерів, люди працювали по 14 годин. І ось, зараз цех стоїть, нема заказів, ( при тому що волонтери купують за кордоном такі речі за валюту) займаються пошивом за безцінь шоб не втратити робітників. Причина — конкуренція с «кешеньковим» зацікавленого посадовця, виробництвом. Зараз, знайшли замовника на таких умовах, що сиішно " окрема корупційна історія". Я до того, що багато предпріємців готови робить на державу чи волонтерів, але іх бажання " тоне" в корупційних схемах. І саме цікаве, вони не просять гроші, ім треба нормального замовника без усіх корупційних «баляляек».

Зато нашего гос. автопроизводителя мы ой как поддерживаем

маю знайомого, що виїзджав як волонтер. деталей, наскільки це чесне волонтерство чи рішалово було — не знаю.

Коментар порушує правила спільноти і видалений модераторами.

Коментар порушує правила спільноти і видалений модераторами.

Я витратив більше 140 000 персональних гривень на благодійність

Після війни буде цікава гра в хто більше)

Та дай боже, я з радістю програю якнабільшій кількості людей :)

Хто більше може рахуватися як % до загальної суми наявних коштів. Суттєва різниця.
Бо 100 млн гривень для якогось олігарха-мільярдера — це 0,25% його статків
А 25 тис гривень для пенсіонерки — це може бути 50% всіх її заощаджень на смерть.

Ісус, перелогінся. Якщо він дасть 100 млн, це не 99 млн більше ніж будь який програміст може, і на стільки ж корисніше. Це не церква, тут це так не працює

Пардон, але я згодний з попереднім коментатором — країні і ЗСУ потрібні гроші у абсолютній величині, а не відносній.

Теж цікаво, кому можна пожертвувати 140 тис грн в обмін на квиток на конференцію. Якщо знайдете таких — гукайте.

Тобто, ви були б готові заплатити ~3-5 тис. євро (я ж їх шлю ще з лютого, коли ще 29-30 було) просто щоб виїхати кудись на ~5-14 днів?

Я про те що зараз купа людей шукає можливість виїхати і якщо б була можлиаість офіційно донадити 3-5 тис євро та отримати аусвайс, то нею б уже всі користувалися б.

А, вплані, виїхати і не повертатися. Ну, хз, тут у кожного свій вибір.

Плата за семестр обучения в польском/балтийском вузе будет как раз примерно 1.5 — 3.5к евро

Да, но потом со свежеполученным студенческим и вызовом на обучение надо идти за отсрочкой в военкомат. И отсрочка выдается не в обязательном порядке, а на усмотрение военкома. Повестка впрочем тоже на усмотрение военкома.

Законных причин отказать у них нет

Спробуйте змінити прізвище на «Портнов».

Единственный выход (с чем сталкивался на границе) это обратится в местную администрацию с реальным предложеним по «донарам» . Тогда они через военкомат оформляют выезд на 14 дней как волонтер. Но если это fraud, то лучше и не возвращаться. Я на границе встречал много людей с бумагами от западных партнеров и бумагами от местных администраций. Добавлю что точно встречал человека, почти соседа, с бумагами от админ киев. области.

Дякую, подумаю над варіантом, але виглядає як завуальована взятка.

Да нет, сейчас на уровне местных администраций такое явление отсутствует, и наоборот, сами могут предоставит целевые прграммы для донатов. И все чиновники стараются как можно дальше находиться от волонтерских денег. Особено в регионах куда «прилетало». Можно просмотреть статистику от СБУ и МВС задержание коррупционеров в центральных регионах стало меньше. Ну и свой пример — в начале марта купить в Киеве алкоголь (даже на АЗС) было на много тяжелее чем в той же Волынской области. Да и сам удивился когда увидел в одном городке рабочий генделек с наливайкой на автовокзале.

Дякую за вашу роботу! Навіть у колишнього президента були проблеми, не випускали закордон) Порада, якщо у вас такі можливості тоді робіть цільову допомогу від свого імені, а не через інших волонтерів. Не стидайтеся брати офіційний фідбек від тих кому допомогли. Так станете волонтером з іменем і двері відкриються )

Дякую :) Але я вважаю, що кожен повинен займатися своєю справою. Я програміст, я сижу вдома, заробляю гроші, і інколи «торгую лицем», щоб зібрати гроші. Як тільки я почну розбиратися з закупівлями, доставками, і десятками інших речей в яких я не розбираюсь (а я навіть водити не вмію) — то я не буду ані ефективним програмістом, ані ефективним волонтером. Тому хай ім’я собі роблять ті люди, які цим займаються повноцінно, а я буду їм допомагати по мірі сил.

Если что, то по закону они могут отвечать в течении двух месяцев.

Воно зрозуміло, що ціле міністерство, і в країні війна, тому я не шукаю якось особливого відношення. Але може хтось вже стикався з такою ситуацією і знайшов вихід.

Письмо в Офис Президента
У него есть полномочия

Підписатись на коментарі