Утопічний соціалізм у національному ІТ. Чи треба платити українцям зарплату?

New Mao Zedong

Вітаю всіх хто звернув увагу на мій топік. Одразу почну з кінця, а модні комікси розкриють деталі історії.

Компанія «Реактор», вона ж «Ворк.Юа» наїжачила мене на спочатку на 33,3%, а потім ще на 10%, від обмовленої ЗП, а після того як відкрито і публічно висловив своє невдоволення — наполегливо попросили збудити в собі бажання написати заяву «за власним», щоб не нести жодної відповідальності, а також навіть не виплатили останню ЗП.

Як наслідок мій зад підірвало з такою силою, що через кілька тижнів я вже влаштувався розробником у Торонто, чого і Вам бажаю! (я інвалід з серьйзною вадою рук, тому зміг виїхати без зайвих проблем)

Починалося все досить прозаїчно (мал.1)

Умови мого оферу були викрадені хакерами з організації Amogus і опинилися у відкритому доступі (мал.2)

Так, я влаштувався на роботу перед самою війною, але ситуація повторилася і для робітників, щоб приносили компанії прибуток не один рік.

Уявіть, ще не пройшов навіть місяць, як компанія не отримує прибуток (або отримує, але менше), а лідер ринку, що ніколи не приховував половину зарплатного фонду (і не тільки) у сірих схемах вже тріщить по швах. І не те, що би це було вже такою дивиною, але після таких дій, таке словосполучення як «цінності компанії», про які не приняли тріщати на кожному міті, викликає закономірну реакцію...

Повна переписка тут:

ibb.co/3dT1XYg — ця переписка починається з того, що я дізнаюся про своє звільнення.

ibb.co/ZK7rhmr — і доводиться повчити математиці «шефа»

ibb.co/ZNFYK1b — бо він не розуміє, що навіть якщо їм здається, що вони мене нагріли і так зекономили

ibb.co/Vj1RVZ6 — то це ще не значить

ibb.co/P9yL7tX — що це не стануть найдорожчі $8к для їх галери

Надалі пропоную пану Міхно підписувати всі договори, давати інтерв’ю та обіцянки з чудової кімнати, яка вже є в офісу Ворк.Юа — i.work.ua/...​er_gallery/0/1/7/1017.jpg

Не хочу Вас більше відволікати, просто запам’ятайте (особливо якщо Ви розробник початківець та і просто молода людина):

1. Не вірте обіцянкам та «цінностям» таких незрілих мільйонерів як Артур (Махно) Міхно, бо він буде катати на Каймані, тримати $мільйон на кармані та $10мільонів на рахунку, а Вам розкаже, що «война, понімать нада» і за роботу не заплатить.
  2. Якщо вже нагухали Вас, то поборіться за чесно зароблені гроші. Гірше не буде, а досвіду наберетеся, можливо навіть заробите.
  3. Вірте в себе! :)

UPDATE Переписка в гарній якості

👍ПодобаєтьсяСподобалось10
До обраногоВ обраному3
LinkedIn

Найкращі коментарі пропустити

Привіт, Микола і привіт всім «в цьому чатику».

Приємно вражений скільки тут коментарів :) Хоча ні, звичайно, це іронія. Бо від цього сумно. Від того скільки витрачено часу впусту там, де можна було б вийти на прямий контакт, донести свою позицию, можливо почути іншу і домовитися. Бо бачиш, Микола, ви/ти ж жодного разу мені навіть не написав, але витрачаєш купу часу для того, щоб робити колажі і писати статті. І перше питання то яка кінцева мета? (доречі, за колаж респект відчувається скільки душі в нього вкладено). Хотілося б вірити, що до роботи ти ставишся так само. Але то вже інше.
Одже, раз вже цей допис набрав таку популярність, то залишу свою позицію з цього приводу для історії. Тим більше, оскільки я став «героєм» цього твору і в мене теж є що сказати.

Спочатку де-кілька вводних:
1. Перш за все мені сумно, що ми як компанія допустили таку історію. (Можливо не чітко щось пояснили на початку найма. Можливо не перевпевнилися на етапі початку війни про вірне розуміння. Можливо через відбір пройшла людина, яка не розуміє те, що говорять чи те, що написано). Причина кінець кінцем не важлива. Важливо те, що в команді працювала людина, з якою наше бачення щодо цінностей і принципів точно розходилися. І я тут не кажу про те, чиє бачення краще чи гірше. Я кажу про те, що впевнений, що з самого початку не варто працювати разом, якщо є ціннісний розрив і глибока різниця у поглядах на життя.
2. Також мені сумно, що сотні, а може й тисячі людей замість того, щоб створювати щось класне і круте. А я вірю, що серед читачів ДОУ дуже багато таких займаються тим, що читають цей наброс ... на вентилятор від людини, яка явно хоче не знайти рішення, а зробити якнайбільше розголосу. Я не засуджую її, кожен має право на що хоче (наче). Але реально відчуття розмови біля «пивної», коли хтось ображений на житя бо в нього зовнішній локус контролю, але він навіть не знає що це, звинувачує весь світ в своїх проблемах і забирає купу часу людей, які могли б приділити його куди більш важливим речам.
3. Ну і на останнє мені трішки шкода свого часу цим прекрасним ранковим днем. Я не відписувався тут ці два дні.., бо вважаю що діалог потрібно вести з тими, хто хоче діалогу. А коли людина мені навіть жодного разу не написала напряму, що вважає, що компанія чи хтось з керівників якось не так з нею поступив і ропить допис про компанію і мене особисто публічно та ще й в такій стилістиці... ну що тут сказати — хто розумний, думаю про адекватність/неадекватність кожної з сторон висновки зробить сам.

Тепер по суті конфлікту:
1. Ми не прив’язуємо ЗП до доллара. Ми українська компанія, заробляємо в гривні і виплачуємо ЗП в гривні. (Доречі, і зараз тут багато хто буде в шоці абсолютно вбілу, з ТОВ-ки і як ЗП, з усіма податками, в тому числі і всім розробникам).
2. Раз на півроку ми обіцяємо переглядати ЗП як відносно прогресу та ефективності роботи працівника, так і відносно змін в курсі долара і фіксувати нову ЗП.
3. Ще до початку війни (оскільки розуміли що ситуація може розгортатися непередбачувано), ми зробили виплату НЗ всім співробітникам на ЗП карти (в т.ч. з усіма податками). І я сказав, що ці гроші варто зняти і десь покласти вдома прозапас на випадок якщо будуть проблеми з банками у разі надзвичайної ситуації. Попередив, що це гроші для НЗ. Це не премія і не якась допомога, це страховка і в подальшому їх буде потрібно вернути.
4. Після початку війни наш дохід впав більше ніж в 5 разів. Про прибуток немає мови. Що так буде звичайно стало зрозуміло в перші дні війни. В ці дні ми були на зв’язку з усіма кожного дня в зумах. На одному з них, я сказав, що ми скоротимо виплати по ЗП на 30% для всіх і на 40% для керівного складу, але продовжимо гарантовано виплати всім і не будемо нікого звільнювати.
5. В цей період вся робота стала. Ми займалися волонтерством, допомагали армії. Кожен шукав де він може бути корисний. (Хтось на якийсь час щез і робив документи, щоб виїхати до Канади... але то таке).
6. Чотири місяці ми виплачували ЗП за цією схемою і не звільнили жодного працівника. (Не думаю, що це геройство, але так в нас була ця можливість і була надія, що всеж війна може скінчитися і швидше).
7. На початку липня стало зрозуміло, що потрібна нова стратегія. Ми не можемо рухатися як раніше, навіть якщо ще є гроші на рахунках. Маємо прийняти нову реальність, зрозуміти скільки ми заробляємо чи плануємо заробляти щомісячно в найближчі півроку/рік і відносно цього приймати рішення.
8. Нажаль ситуація така, що на даний момент кількість клієнтів зменшилася приблизно втричі. Рівень доходу ще більше. Прибуток все ще був сильно від’ємним. Тому я зібрав всю команду. Приблизно годину це особисто все пояснював і сказав, що нажаль вперше за 21 рік ми будемо змушені звільнити приблизно 30% співробітників. Для когось (наприклад з менеджерів) в нас фізично немає роботи бо немає клієнтів. Для когось в нас немає можливості фінансування та і задач, що до війни були іншими.
9. Так, я попросив всих, кого ми були змушені звільнити написати заяву «за згодою сторін» в тому числі посилаючись на наш підхід описаний вище і розуміння ситуації. (Попросив, не наказав. А також сказав, що всі, в кого є чи будуть виникати кість питання можуть звернутися до мене напряму особисто.)

Замість епілогу, що робить людина:
1. Не відмовляється отримувати зменшену ЗП під час війни, не каже що хоче звільнитися, чи для неї це неприйнятно. Просто отримує її.
2. Повідомляє, що війна.., буде їхати в Канаду, далі щезає на якийсь час з контакту, не виходить на зв’язок.
2. Коли з нею намагаються поговорити відписується короткими повідомленнями і розказує про адвокатів.
3. Краде ноутбук (краде, бо ноутбук належить компанії і немає прямого відношення до якихось бачень по грошам)
4. Краде 30 000 грн, які були виплачені з чітко оговоренними форматами.
5. Ну і вишенька на торті: публікує ось в такій стилістиці як вона є своє бачення.

Висновків не буде. Висновкі робіть самі.

Єдине питання в мене до ДОУ та Макима Іщенко. Щире питання. Я впевнений ми обидва прагнемо розвитку і країни і ІТ-індустрії і ось такі ось статті, вони її розвивають чи навпаки? Забирають час тисяч людей, додають купу емоцій.. і все це замість того, щоб почитати про нові технології і поділитися якимось досвідом ми приділяємо час таким ось «нарисам» чийогось бачення світу.

При цьому я згоден з тим, що кожна людина повинна мати право висловитися. Але як побудувати модель, щоб дійсно йти в конструктиві, а не витрачати час тисяч людей на таких ось героїв, це ще питання. Треба про нього думати.

А поки, щоб хоть щось корисного з цього всього взяти/дати світові поділюся одним лінком на лекцію Олександра Філоненка про Красу.
Вона ніяк не пов’язана з цим постом і коментарем, але вона крута і я щиро рекомендую її послухати. Принаймі хоч якось чередувати участь в таких «обговореннях» і симось більш корисним.

Ось лінк: youtu.be/BH2llegpTPc

А ще — перемоги нам всім!

Прочитав все докладніше, і тепер тим більше не зовсім ясно в чому претензії до компанії, а автор починає виглядає трохи неадекватним
1) Посилається на офер, в чому немає ніякого сенсу, що пише в договорі — невідомо
2) Претензії щодо курсу долара:
— якщо вже на то пішло, то розрахунки неправильні, має бути 65000*2(випробний термін) +70000*4(нормальне працевлаштування), рівно ж і курс не був 35 всі ці 6 місяців
— якщо в договорі з/п в гривні і 0(нуль) згадок про якісь прив’язки, до тут взагалі ці розрахунки? В тебе написана з/п в гривні, і платять її в гривні конкретно означену суму, незважаючи на курс долара, євро, єни та інших валют
Навіть в тому сраному офері нічого не кажуть про долар, звідки тоді?
Тому питання дійсно можуть бути хіба якщо платили іншу суму ніж в договорі, але про це треба питати в автора, чи він хоч туди заглядав, перед тим як підписувати?
3) Автору пропонують подивитись в договір — він посилається на офер
СЕО пропонує вийти на зв’язок — автор махає знову ж таки офером і якимись вигаданими калькуляціями
Пропонують вирішити фінансові питання з бухгалтерією — автор вимагає якісь гроші
Виглядає, що бажання вирішити питання не було ніякого
3) Підозрюю, що автор просто перестав виходити на роботу, тоді його звільнення по статті може мати під собою підстави
Оскільки автор не пропрацював там півроку, то і відшкодування хіба за ті пару нещасних днів нарахованої відпустки, але не на всю

«Давай договоримся по нормальному», «свяжись по телефону — договоримся» .

А потом:
Читай договор там нет привязки к курсу...

Днепропетровская школа бизнеса потрепала пацанам с Ворка перья =)

P.S. бобры улёт.

Ох же ж Коля-Ніколай. Сама придумала, сама образилася. Ну що це за курям на сміх? Ніколи в компанії не було прив’язки до долара. Навіть у твоєму офері написано все в гривнях. Що тобі там хто усно сказав, то ти можеш уночі собі перед сном повторювати замість овець рахувати. А те, що ти підписав — то інше.

Працювала в компанії 6 років. Знаю всю кухню. Як каже один мій хороший знайомий, не .psd. Не роби хайпу, де його немає. Повидаляй оте й не соромся.

227 коментарів

Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів Коментарі можуть залишати тільки користувачі з підтвердженими акаунтами.

Для італійського сайту не вистачає деякої інформації — вартості свиснутого ноута)))

Автор топіка — яскраво виражений неадекват у квадраті. Зрозуміло що він так і працює. Єдине що дивує — як він протримався на посаді цілих шість місяців.

Привіт, Микола і привіт всім «в цьому чатику».

Приємно вражений скільки тут коментарів :) Хоча ні, звичайно, це іронія. Бо від цього сумно. Від того скільки витрачено часу впусту там, де можна було б вийти на прямий контакт, донести свою позицию, можливо почути іншу і домовитися. Бо бачиш, Микола, ви/ти ж жодного разу мені навіть не написав, але витрачаєш купу часу для того, щоб робити колажі і писати статті. І перше питання то яка кінцева мета? (доречі, за колаж респект відчувається скільки душі в нього вкладено). Хотілося б вірити, що до роботи ти ставишся так само. Але то вже інше.
Одже, раз вже цей допис набрав таку популярність, то залишу свою позицію з цього приводу для історії. Тим більше, оскільки я став «героєм» цього твору і в мене теж є що сказати.

Спочатку де-кілька вводних:
1. Перш за все мені сумно, що ми як компанія допустили таку історію. (Можливо не чітко щось пояснили на початку найма. Можливо не перевпевнилися на етапі початку війни про вірне розуміння. Можливо через відбір пройшла людина, яка не розуміє те, що говорять чи те, що написано). Причина кінець кінцем не важлива. Важливо те, що в команді працювала людина, з якою наше бачення щодо цінностей і принципів точно розходилися. І я тут не кажу про те, чиє бачення краще чи гірше. Я кажу про те, що впевнений, що з самого початку не варто працювати разом, якщо є ціннісний розрив і глибока різниця у поглядах на життя.
2. Також мені сумно, що сотні, а може й тисячі людей замість того, щоб створювати щось класне і круте. А я вірю, що серед читачів ДОУ дуже багато таких займаються тим, що читають цей наброс ... на вентилятор від людини, яка явно хоче не знайти рішення, а зробити якнайбільше розголосу. Я не засуджую її, кожен має право на що хоче (наче). Але реально відчуття розмови біля «пивної», коли хтось ображений на житя бо в нього зовнішній локус контролю, але він навіть не знає що це, звинувачує весь світ в своїх проблемах і забирає купу часу людей, які могли б приділити його куди більш важливим речам.
3. Ну і на останнє мені трішки шкода свого часу цим прекрасним ранковим днем. Я не відписувався тут ці два дні.., бо вважаю що діалог потрібно вести з тими, хто хоче діалогу. А коли людина мені навіть жодного разу не написала напряму, що вважає, що компанія чи хтось з керівників якось не так з нею поступив і ропить допис про компанію і мене особисто публічно та ще й в такій стилістиці... ну що тут сказати — хто розумний, думаю про адекватність/неадекватність кожної з сторон висновки зробить сам.

Тепер по суті конфлікту:
1. Ми не прив’язуємо ЗП до доллара. Ми українська компанія, заробляємо в гривні і виплачуємо ЗП в гривні. (Доречі, і зараз тут багато хто буде в шоці абсолютно вбілу, з ТОВ-ки і як ЗП, з усіма податками, в тому числі і всім розробникам).
2. Раз на півроку ми обіцяємо переглядати ЗП як відносно прогресу та ефективності роботи працівника, так і відносно змін в курсі долара і фіксувати нову ЗП.
3. Ще до початку війни (оскільки розуміли що ситуація може розгортатися непередбачувано), ми зробили виплату НЗ всім співробітникам на ЗП карти (в т.ч. з усіма податками). І я сказав, що ці гроші варто зняти і десь покласти вдома прозапас на випадок якщо будуть проблеми з банками у разі надзвичайної ситуації. Попередив, що це гроші для НЗ. Це не премія і не якась допомога, це страховка і в подальшому їх буде потрібно вернути.
4. Після початку війни наш дохід впав більше ніж в 5 разів. Про прибуток немає мови. Що так буде звичайно стало зрозуміло в перші дні війни. В ці дні ми були на зв’язку з усіма кожного дня в зумах. На одному з них, я сказав, що ми скоротимо виплати по ЗП на 30% для всіх і на 40% для керівного складу, але продовжимо гарантовано виплати всім і не будемо нікого звільнювати.
5. В цей період вся робота стала. Ми займалися волонтерством, допомагали армії. Кожен шукав де він може бути корисний. (Хтось на якийсь час щез і робив документи, щоб виїхати до Канади... але то таке).
6. Чотири місяці ми виплачували ЗП за цією схемою і не звільнили жодного працівника. (Не думаю, що це геройство, але так в нас була ця можливість і була надія, що всеж війна може скінчитися і швидше).
7. На початку липня стало зрозуміло, що потрібна нова стратегія. Ми не можемо рухатися як раніше, навіть якщо ще є гроші на рахунках. Маємо прийняти нову реальність, зрозуміти скільки ми заробляємо чи плануємо заробляти щомісячно в найближчі півроку/рік і відносно цього приймати рішення.
8. Нажаль ситуація така, що на даний момент кількість клієнтів зменшилася приблизно втричі. Рівень доходу ще більше. Прибуток все ще був сильно від’ємним. Тому я зібрав всю команду. Приблизно годину це особисто все пояснював і сказав, що нажаль вперше за 21 рік ми будемо змушені звільнити приблизно 30% співробітників. Для когось (наприклад з менеджерів) в нас фізично немає роботи бо немає клієнтів. Для когось в нас немає можливості фінансування та і задач, що до війни були іншими.
9. Так, я попросив всих, кого ми були змушені звільнити написати заяву «за згодою сторін» в тому числі посилаючись на наш підхід описаний вище і розуміння ситуації. (Попросив, не наказав. А також сказав, що всі, в кого є чи будуть виникати кість питання можуть звернутися до мене напряму особисто.)

Замість епілогу, що робить людина:
1. Не відмовляється отримувати зменшену ЗП під час війни, не каже що хоче звільнитися, чи для неї це неприйнятно. Просто отримує її.
2. Повідомляє, що війна.., буде їхати в Канаду, далі щезає на якийсь час з контакту, не виходить на зв’язок.
2. Коли з нею намагаються поговорити відписується короткими повідомленнями і розказує про адвокатів.
3. Краде ноутбук (краде, бо ноутбук належить компанії і немає прямого відношення до якихось бачень по грошам)
5. Ну і вишенька на торті: публікує ось в такій стилістиці як вона є своє бачення.

Висновків не буде. Висновкі робіть самі.

Єдине питання в мене до ДОУ та Макима Іщенко. Щире питання. Я впевнений ми обидва прагнемо розвитку і країни і ІТ-індустрії і ось такі ось статті, вони її розвивають чи навпаки? Забирають час тисяч людей, додають купу емоцій.. і все це замість того, щоб почитати про нові технології і поділитися якимось досвідом ми приділяємо час таким ось «нарисам» чийогось бачення світу.

При цьому я згоден з тим, що кожна людина повинна мати право висловитися. Але як побудувати модель, щоб дійсно йти в конструктиві, а не витрачати час тисяч людей на таких ось героїв, це ще питання. Треба про нього думати.

А поки, щоб хоть щось корисного з цього всього взяти/дати світові поділюся одним лінком на лекцію Олександра Філоненка про Красу.
Вона ніяк не пов’язана з цим постом і коментарем, але вона крута і я щиро рекомендую її послухати. Принаймі хоч якось чередувати участь в таких «обговореннях» і симось більш корисним.

Ось лінк: youtu.be/BH2llegpTPc

А ще — перемоги нам всім!

Доброго ранку, Артур. Радий, що вам сподобалось, завжди стараюсь коли щось роблю 😏

1, 2 . У мене не може бути ніякого розриву з тим, чого не існує. Твої/ваші цінності це просто пук — може вони колись десь і були написані (як конституція ’рф’), але тепер від них залишився тільки неприємний запах і відчуття конфузу.

3. Ти/ви віднімаєш в мене з ЗП нічогеньку таку сумму (мало не половину, а з урахуванням падіння гривні — значно більше), а потім я ще винний грошей? Ти/ви точно християнин, чи Філоненка для відводу очей скинув? (до речі всім рекомендую ще дивитися Otium та Білу каву).

Тепер по суті конфлікту:

1, 2. Очевидно, що в бізнесі є ризики які не потрібно скидати на працівників. Думаю за 15 років можна було відскасти НЗ для таких випадків (враховуючи, що коли дохід впав в 5 раз, як ви пишете, недільна виручка була ~ 450 000 грн.), а не скупляти квартири в клубних ЖК по всьому Дніпру з прайсом $100000+ 😏. До речі можна одну продати і повіддавати борги, курс вигідний 💸

5. Не знаю у кого встала, я працював повний робочий день, так як був пул задач сформованих в спрінт до війни. Документи в Канаду робились онлайн за 30 хв.). Якщо я десь не відповідав на вихідних, то це моє право.

6. Правильно назвали — «схемою»).

7. А чого не нова «схєма»? . Так гроші все таки є, чи ти/вас рахунок Шредінгера? Дуже соціалістично — гроші є, але не для всіх. Ви, що не знаєте скільки ви заробляєте? (підказка: відкрийте графік в адмінці. А скільки витрачаєте можна зрозуміти підрахувавши всі видатки в кінці місяця. не дякуйте).

8. Пояснювали певно як завжди дуже красиво, але в той день я взяв вихідний і поглянув на ситуацію, так скажо — більш тверезо, без зайвої магії слів.

9. «Ти хороший парєнь, але ми чули ти зібрався в Канаду тоді пиши заяву по власному». Я звернувся особисто до керівника віддлу web-розробки Степаненка. Ти/ви контакти не роздаєште працівникам, то як тоді звертатися, виходить, що через публіку?)

Тепер, що робить людина яку прокидали на 8000$:

1. Тобто згідно «цінностей ворку» бажано, щоб працівник взагалі не отримував ЗП за роботу яку робить?))) Ти/ви, аля лідер ринку з «цінностями» на кожному міті розказував, що все налагодиться і все буде добре ще через 2-3 тижні, а я вірив! (але більше не вірю)

2. «Щез» з зв’язку це після того як «Ти хороший парєнь, але ми чули ти зібрався в Канаду тоді пиши заяву по власному». І важко назвати це «щез з зв’язку» так як Степаненко мені написав і ми з ним спілкувались і це він не виходить на звязок joxi.ru/8AnDYVGcNQ35xm .

2. Я писав все все «просто і зрозуміло» — заплатіть мені чесно зароблені гроші. Звертатися до адвокатів це невід’ємне право кожної людини у цивілізованих країнах, чи ви/ти Україну такою не вважаєш, а звик розбиратися «по-пацански»? Назвався груздем — лізь у кошик.

3. Це наклеп вже якийсь. Ноутбук мені очевидно компанія подарувала, бо в договорі він не фігурував. а якщо він вам так треба, можу відправити за ваш/ти рахунок після погашення заборгованості.

4. Як вас/тебе послухати, то я тільки те і робив пів року, що щось «крав» у компанії. У у підсумку вкрали час у мене. «На ворах шапки горять», видно якийсь незакритий гештальт.

5. Це ви/ти хочеш сказати, що ворк це недоторкана компанія і ніхто немає права навіть пикнути в її сторону? Я борюсь за те, щоб українські компанії мали честь та совість, а не наслідували «кращі радянські зразки» та постійно змінювали правила гри, так як їм зручно.

Відповідь на висновки: так якщо ви/правий повністю, то сиди читай про нові технології, іди попрацюй там, зайву годинку в п’ятницю ввечорі і не віднімай свій час. Якщо стаття стала популярною, значить вона цікава людям і можливо допоможе не зробити помилку та не витратити ще більше часу на такі компанії як Ворк.

Крім того, тут були підняті такі питання як «усні домовленості», умови оферу та їх відповідність до контракту та інше. Стаття абсолютно актуальна, інакше ви/ти виправдовуватися сюди не прийшов би.

Я тут поділився своїм досвідом роботи у ти/вашій компанії. Не сподобалось, друзям не пораджу.

Це наклеп вже якийсь. Ноутбук мені очевидно компанія подарувала, бо в договорі він не фігурував

Ахахахаха, чувак, видали це та не позорься, є неілюзорний шанс, що тебе при твоєму наступному візиті в Україну правоохоронці візьмуть за сраку.
І будуть повністю праві, бо п***ити чужі речі — ЦЕ ПОГАНО, і прикро, що твоя мама тобі цього не донесла.

Так,

п***ити

чужі речі, час, гроші це погано)
Про це стаття вище 😉

Я його не крав, мені його віддали з власної волі. Можу жестом доброї волі відправити його після погашення заборгованності

Ноутбук мені очевидно компанія подарувала, бо в договорі він не фігурував

joxi.ru/p27ej7OHL71MOr
У автора топіку подвійні стандарти покрутіші, ніж у кремлівської ОПГ.

Утопічний соціалізм у національному ІТ. Чи треба віддавати роботодавцям ноутбуки?

Це був сарказм)

А по темі то не я почав цю гру, і я зі своєї сторони виконував поставлені задачі і робочі домовленості до останього робочого дня 😉

Я шось не зрозумів, як автор міг вкрасти ноут, якщо його ще не звільнили?

В Реакторі все можливо 😂
Самі не відповідають — я пропав зі звяку.
Наказу про звільнення нема — я вкрав ноут.
Кинули на зарплату — я все вкрав і мене цінності не такі.
Головне для більшої ваги нагнати співробітників, щоб вони все лайкали)

Подозрительно красиво легли ценности Реактора на марксистскую пропаганду, заставляет задуматься к чему лежит душа у собственника, раз уж у него есть политические амбиции я бы обращал на это внимание.

Этот ваш бобр Mykola конечно наглый тип, повезло нарваться, и заявку выдал выше максимы, заморочился немного. Но в целом он прав.

За роботу нужно платить так как договаривались, и не столь важно в какой форме был этот уговор. Ведь договор дороже денег, кому как не Артуру Михно это понимать, хотя бы на примере Корбана =) Каждый конечно выбирает сам, но предателей не любит никто, а это тоже своего рода предательство.

Так или иначе у такой компании как Реактор были и есть деньги, что бы помочь своим сотрудникам в трудную минуту, а не срезать оклады на треть, а потом делать «жест доброй воли» в виде 30тыс. которые нужно вернуть и лучше поскорее. Днепр теснее чем Вам кажется, думаю шириной примерно с девичий язык.

А несколько своих рабочих дней Ректор похоронит на галдёж про это все. Так, что и правда — дорого. Скупой платит дважды.

Коле удачи в Канаде, вижу ровный парень!

Количество новорегов в этом посте удивляет :)

Очевидно, не всі такі сміливі, щоб писати щось, що суперечить думці «партії» під своїм реальним профілем 😏

І слово не горобець і долар не гривня і офер не договір 😂

Вот теперь готов к взрослой жизни)

Якщо вкратце. Автор повірив менеджменту української конторки, яка усно навішала лапши, а потім кинула, але по бумагам тіпа чесно.
От ніколи такого не було та знов.
Зі всіма, а особливо місцевою пи...тою треба все письмово узгоджувати. Та й то навіть в такому випадку кинуть.
Працювати на місцевий бізнес — то від безвиході, імхо

Потрібно було йти звідти коли почув від СЕО фразу «наша місія не заробіток грошей, а допомагати людям» 😁

«Украина для людей» — предвыборный лозунг Виктора Януковича. Осталось определиться кто для него «люди».

В автора не залишилося майна в Україні?
Машина, квартира?

Пропоную наступне:
Я пришлю листа де напишу що хочу придбати квартиру за, скажімо, 100 тисяч баксів
Але договір складемо на 50
І, звісно ж, в гривнях, а курс порахуємо по 8 по старій пам’яті
Оплата банківським переказом, а різницю я точно-точно доплачу налом потім, от чесне слово!
А в разі чого — роздрукуєш нотаріально завірений скріншот листа і будеш ним розмахувати з криками що тебе на*бали

нотаріально завірений скріншот листа

Зума :)

А в разі чого — роздрукуєш нотаріально завірений скріншот листа і будеш ним розмахувати з криками що тебе на*бали

При киданні на 100 000$ збільшується ризик серцево-судинних захворювань та раптової смерті ;)

Я так машину купляв, в договорі 35000 гривень.

P.S До речі в Україні всі розрахунки в гривнях.

Нагадало анекдот про «є нюанс» — я впевнений що автор спершу віддав всю суму баксами і лише потім йому дали папірець в якому писало «35000 грн 0 коп», чи не так?

Якщо «в Україні всі розрахунки в гривні» то який сенс розмазувати соплі по форуму апелюючи до курсу долара? Особливо в випадку коли що підписав те і отримав, копієчка в копієчку.
Тут або хрестик зняти або труси вдягнути.

Підписав ДКП після розрахунку, але ми обговорили це, щоб не було ніяких питань чому так.
На рахунок який сенс, сенс в тому, що домовленості не були виконані тобто обман = кидало.

Підписав ДКП після розрахунку

Хто б міг подумати :)

ми обговорили це, щоб не було ніяких питань чому так

Наяпать систему і не платить податки. Але потім не треба дивуватись коли наяпують вже тебе.

домовленості не були виконані

Як там, «пообіцяти не значить одружитись».

З висоти власного досвіду можу сказати що обіцянки «платити по курсу» — це в 100% випадків обіцянка «з нюансом». Скажімо, ці пів року на які жаліється автор вся укр айтішка отримувала зарплату в гривнях по курсу, але курс той був 29.5 :)
З приводу кидка на «бонус» в конверті — в мене був веселий кейс коли років 10 тому мені дали підвищення, я хотів 2000 баксів, зторгувались на 1850, потисли руки, наступного місяця в конвертику мені дали 1800 «бо так вирішив Сам Пан Директор Компанії». Я знизав плечами і через тиждень вже мав офер в іншу контору.
Мучитись пів року і боротись за свої права яких насправді нема бо договір підписано на меншу суму — це розвага на цінителя.

Ну я описав ситуацію, може комусь допоможе зробити правельний вибір. Краще вчитися на чужих помилках, а не на своїх(свої, завжди коштують дорожче)

Хочу щоб не було корупції і хочу щоб кум міг все порішати.

Але договори в яких машини по 35 тис грн і квартири по 350 тисяч — це ж святе :)

Ну така система, в якій можливі такі моменти)

Мені здається це трошки нечесна позиція — тут я купую авто за фейковою ціною, щоб не сплачувати ПФ, а тут я вимагаю від компанії виконувати договір «по понятіях», а не по тому що власне прописано в договорі.

Власне це не до тебе навіть наїзд — в кожного з нас напевно були схожі історії — це скоріше про нас як про суспільство.

Своя сорочка ближче до тіла. Поки тебе не торкається то навіть не задумуєшся про це)

Ох же ж Коля-Ніколай. Сама придумала, сама образилася. Ну що це за курям на сміх? Ніколи в компанії не було прив’язки до долара. Навіть у твоєму офері написано все в гривнях. Що тобі там хто усно сказав, то ти можеш уночі собі перед сном повторювати замість овець рахувати. А те, що ти підписав — то інше.

Працювала в компанії 6 років. Знаю всю кухню. Як каже один мій хороший знайомий, не .psd. Не роби хайпу, де його немає. Повидаляй оте й не соромся.

Саша, ти ж знаєш, що це все одно ллють у вуха деяким категорям співробітників, від того, що Коля в це повірив він не став гірше, його просто цинічно розвели. Ну дурень, але не винуватець.

Те, що керівництво протрусило від цього посту це добре, нехай трохи подумають над своєю поведінкою і бачать, що не всі ковтають таке за просто так.

А поки в Україні дурноробів вистачає, то і будемо отримувати на миску рису і куй без солі. А дівчата хай краще йдуть працюють, а не на доу заліпають в Колін пост. Чи вилизування пятиточія дирекції це вже і є основна робота? p/s: лайкати цей пост вже і тімлідів відправили)))

Шо? Якщо шо, я в компанії не працюю :) Не маю жодного уявлення, кого і як перетрусило. Бачу пост, коментую. А дівчата хай самі може розберуться, де їм сидіти та куди залипати? Ви, до речі, хто і звідки знаєте, хто кому що у вуха л’є?)

Я не пам’ятаю вас серед своїх подруг. Чому це ми на ти?

ахах, тимлід, менеджер проектів — прибігли лайкати.
Боже, який треш

«спасение утопающих дело рук самих утопающих»

Повторюся в n-й раз, я уточняв питання запрлати в долларах і її привязки з УСІМА компаніями в Україні з якими працював так, як гривня це папір який нічого не коштує і за який можна купувати тільки їжу. Реактор не став виключенням, але замість того, щоб виконати свої обіцянки зручніше прикритися війною та дівчатами в коментарях)

ну, якщо за гривні можна купити їжу — це не так вже й погано!

а щодо проблеми — я всі переписки не читав, але якщо у договорі немає чіткої фіксації прив’язки зп до курсу, то це проблема працівника.
усні обіцянки — то вже справа десята. обіцяти обіцяй, але підпис під документом постав.

якщо хочете гарантовану прив’язку до валюти — тільки ЗЕД і прямі котракти з країнами, до валют яких хочете мати прив’язку.
але навіть і тут може бути підстава від НБУ.

Я образно, ніхто не продає свої корчі або квартири за гривні і це факт)
Так, це в підсумку і залишилась моя проблема, так як її ніхто вирішувати із менеджменту не хотів і просто включили тотальний ігнор — вирішив висвітлити цю сиуацію публічно. Може хтось прочитає і коли буде вибір в яку галеру йти веслати — вибере правильну(або не повторить мою помилку)

о, воркюа відправив малу артилерію. Видно шо ейчарка за кілометр. сама нєбось 6 років х...ню вішала на вуха таким як Коля і потім кидали їх

А ти смішний. Видно, що не шариш за кілометр :) Є класний метод, записуй. Коли не знаєш чогось напевне, тримай язика за зубами. Тоді не виглядатимеш смішним

Ну потрібно в ролі

немамонт вимре

побути, досвід так сказати 😂

Ну таке собі щастя коли тебе на гроші кидають) Хоча, мабуть, і добре, що так сталось так як тепер не слухаю брєдні Арестовича та Зелі.

На рахунок історії, заінтригували 👀

«Репутація не важить нічого, вона менша за ніщо!» — 19 правило з щоденника загиблого китайського солдата Лей Фена, оголошеного за часів Мао Цзедуна «іконою» комуністичної справжності.

Выставлять оффер на публику разве не является нарушением NDE?

Одни говорят, что офер это просто «декларация о намерениях», другие верят в ndA >_<

А вообще он указал, что был взломан)

Заробітня плата не являється комерційною таємницею. Я ж не код work.ua злив)

Так Ви і з/п теж поки не злили, реальна прописана в договорі, а не в офері

Договору в мене немає є тільки офер

але це дивно, тоді що за мова про заяву на звільнення і т.д.
може, це в сенсі, нема фізичного примірника з підписами

В мене його фізично немає ще раз пишу і це не відноситься до основної теми топіку

Якщо шо, у ФОП договорі в мене теж зарплата не прописана, є акти виконаних робіт і їх вартість. І коли працював по КЗОТу в трудовому договорі вона теж не прописана, там посадові оклади і різні внутрішні накази про їх встановлення.

Згоден, але як я вже не 1-н раз пишу, що топік не про договори і юридичні схеми оформення РАБотніков, а про те, що компанія Реактор не виконала взятих на себе обов’язків і прокидала на гроші + перестали відповідати на повідомлення із-за чого і була створена ця тема

Коментар порушує правила спільноти і видалений модераторами.

Коментар порушує правила спільноти і видалений модераторами.

эх, чувак, был бы ты фоп — сказал бы ещё спасибо что в суд не подали и штраф не впаяли
отпуск ему тут ещё компенсируй ещё....

«Кабы я была царица, —
Говорит одна девица, —
То на весь крещеный мир
Приготовила б я пир».
«Кабы я была царица, —
Говорит ее сестрица, —
То на весь бы мир одна
Наткала я полотна».
«Кабы я была царица, —
Третья молвила сестрица, —
Я б для батюшки-царя
Родила богатыря».

Ворк нарушает трудовое законодательство Украины. При чем тут ФОП?

Пхах, не відкивав фоп і слава Богу

Прочитав все докладніше, і тепер тим більше не зовсім ясно в чому претензії до компанії, а автор починає виглядає трохи неадекватним
1) Посилається на офер, в чому немає ніякого сенсу, що пише в договорі — невідомо
2) Претензії щодо курсу долара:
— якщо вже на то пішло, то розрахунки неправильні, має бути 65000*2(випробний термін) +70000*4(нормальне працевлаштування), рівно ж і курс не був 35 всі ці 6 місяців
— якщо в договорі з/п в гривні і 0(нуль) згадок про якісь прив’язки, до тут взагалі ці розрахунки? В тебе написана з/п в гривні, і платять її в гривні конкретно означену суму, незважаючи на курс долара, євро, єни та інших валют
Навіть в тому сраному офері нічого не кажуть про долар, звідки тоді?
Тому питання дійсно можуть бути хіба якщо платили іншу суму ніж в договорі, але про це треба питати в автора, чи він хоч туди заглядав, перед тим як підписувати?
3) Автору пропонують подивитись в договір — він посилається на офер
СЕО пропонує вийти на зв’язок — автор махає знову ж таки офером і якимись вигаданими калькуляціями
Пропонують вирішити фінансові питання з бухгалтерією — автор вимагає якісь гроші
Виглядає, що бажання вирішити питання не було ніякого
3) Підозрюю, що автор просто перестав виходити на роботу, тоді його звільнення по статті може мати під собою підстави
Оскільки автор не пропрацював там півроку, то і відшкодування хіба за ті пару нещасних днів нарахованої відпустки, але не на всю

Сорі, але Це ти виглядаєш неадекватним, бо працював кілька років в ІТ за 800 бачів. А автор знає собі ціну і просто хоче отримати чесно зароблені гроші від мультимільйонної компанії. А вона навіть не хоче його звільнити згідно законодавства України.

автор знає собі ціну

Автор не знає, в якій валюті прописана ціна в офері/договорі. Плюс кілька місяців працює з урізаними виплатами зп.
Це, ІМХО, менш адекватно, ніж працювати за узгоджені 800 дол.

я зкинув офер вище там все написано + були домовленості , що зп перераховується по курсу доллара.
На рахунок працювати пів року, так я вірив в казки тимпаче Міхно їх красиво розказує)))

офер не юридичний документ
читай що ти в договорі підписував

Це не анулює факту кидка на гроші)

Ваші щомісячні виплати в 45000 дорівнюють тому, що написано в договорі, чи ні?
Не в офері, саме в договорі

Компанія приховує частину зарплатного фонду через фіктивні договори(зарплати в конвертах)

через фіктивні договори
Договору в мене немає є тільки офер

Як кажуть в таких випадках (нічого особистого): «Якщо обіср*вся, то хоч не розмазуй».

у мене на руках його немає щоб запостити, не потрібно виривати з контексту)

У вас є докази ? Ви щойно звинуватили людей у вчинені кримінального правопорушення по статті 212 карного кодексу. Доведеться доказувати, інакше вже вони можуть подати на вас до суду за образу честі та гідності.

Щоб щось «образити», треба щоб воно в них виросло)

Юридично виросло чи ні немає жодного сенсу. А адвокат бере скрін з посту, тобто публічної заяви і йде з цим в суд с заявою на наклеп. В кого більше шансів в суді в загально відомої компанії чи у чувака
, що втік в Канаду, думаю пояснювати не варто. І от тепер вже не контора винна чувакові — а чувак винний конторі. Та і без доказів, фактично нема жодної гарантії ґ, що це не наклип.

До чого тут адвокати? Розмова в першу чергу про «договіропригодніть» цієї компанії.

Не секрет, що в Україні (і не тільки) якась частина угоди завжди між кораблем і емплоєрами знаходиться в усній частині та і не все можна описати юридично. Та і не завжди це треба за великим рахунком.

Людина працювала на них кілька місяців, кушала обіцянки (може не було такої можливості або бажання одразу зійти з корабля в море), але ситуація з оплатою не те, що не ставала краще, а погіршувалася на фоні покращення бізнес показників компанії.

Останньою краплею стала хвиля скорочень за незаконною схемою. Чому я вважаю, що вона незаконна? Очевидно, що коли з тобою по телефону хочуть «домовлятися» а у письмовому форматі не хочуть сказати і слова по ділу, то це не ОК. Якби він був ФОП, або працював повністю нелегально, то його би одразу послали.

Пошукайте інфу і Ви її легко знайдете. Зараз ворк примушує своїх співробітників писати «за власним». Скажіть, це нормально взагалі? Вам би сподобалося, якби Вас не хотіли звільняти по нормальному, а замість цього придумували якийсь схематоз? Якщо вони такі праві, то звільнили би його і все. Тут діло не чисте.

А що він мав робити? Заварити чаю та терміново шукати нову роботу під бомбами? Він пішов компанії на зустріч, ввійшов у положення, а його навіть по совісті звільнити не хотіти, імхо.

На Джинні в березні-квітні було валом пропозицій навіть за оверпрайс.
Я тоді спеціально заварив чай та включив профіль. На випадок, якщо поточна компанія не піде на зустріч, і звільнить не по совісті.

на indeed більше і немає подвійного курсу НБУ 😉

Він пішов компанії на зустріч

Ну так, тупо перестав працювати, відморозився від контакту з СЕО, з бухгалтерією — це якраз і є ’піти на зустріч’

Відморозився так сказати joxi.ru/52a09Y8Clay8xm , але не я, а сео)

ти реально працюєш n-років за зп не більше 800? ти взагалі розвиваєшься? я за 2 роки з 500 до 3500 піднявся при тому що Їпланив 80% часу

це питання до мене мабуть було
ну так, лінь + необдумані імпульсивні рішення + чорні лебеді типу ковіду чи скорочення від клієнта + сидіння на одному місці(але це теж лінь)
розвинувся хіба горизонтально в суміжну область, а вертикально можна сказати на місці
треба буде написати статтю, як буде час

Походу, автора вже звільнили за неявку без поважних причин, це цілком законно

Це домисли. Переписка з безпосереднім керівником свідчить, що таких претензій не було.

1. Якщо він немає сенсу навіщо мені його скидували?

2.

якщо вже на то пішло, то розрахунки неправильні

45000 грн это то что платилось по факту
то есть обещали 70000 с привязкой к курсу (70000/28) ~ 2500$
а по факту платили 45000/36=1250$(реальный курс уже за 40)

(2500-1250)*6= 7500$ зп не доплатили + еще 10 дней отпуска осталось (2500/22*10=1136$) то есть 7500+1136 = 8636$ (округлил до 8000$)

ну я скинул 636$ (на курсовые пляски)

3. Офер(offer) це і є пропозиція все логічно + СЕО посилається на документ який я скидував вище(офер) joxi.ru/v29ezl4H4PbBo2 , а не на договір (не потрібно підміняти поняття). На рахунок вирішити питання з бугалтерією це написати заяву за власним бажанням тобто визнати, що я згоден з тим, що мене прокидали.

4. Ну так, я ж не настільки наївний чукотський мальчік, щоб ще працювати безкоштовно і слухати казки(за пів року наслухався)

У тебя выход на работу в офере — 14.02, тебя уволили 1 июля, ты работал не 6 месяцев а 4.5.
Пересчитай, пожалуйста)))

Ну а если серьезно — ты и в правду не понимаешь что у тебя не было привязки ЗП к $, и если ты так думал, то ошибся?

То есть меня уволили? А то Степаненко не отвечает)

Я не знаю уволили ли тебя, я делаю вывод из твоего поста.

ця переписка починається з того, що я дізнаюся про своє звільнення

Но ты на мой вопрос не ответил)

Так і я не знаю звільнили мене чи ні. Може хоч тут пан Степаненко і пан Міхно відпишуть коли борг повернуть і наказ про звільнення відправлять мені.

Давай я еще раз спрошу: почему ты решил что у тебя ЗП привязана к $?

Я це питання уточняв у HR перед тим як прийняти рішення обрати цю галеру. На що отримав відповідь, що коли курс доллара змінюється зп перераховують

Ну, технически, если ты уехал в Канаду, то курс доллара для тебя не вырос, т.к. Нацбанк до последнего держал курс 29, и валютные операции за границей проходили по такому курсу. Таким образом все время которое ты работал — у тебя была оговоренная ЗП даже по твоим расчетам (про 30% я знаю и это другой вопрос, я бы понял если бы твой пост был об этом). Здесь IT в $ оказалось в такой-же ситуации, потому что нацбанк..

Ну и если твоя претензия была в том что компания не выполняет своих обещаний — то на это была реакция:

На що отримав відповідь, що коли курс доллара змінюється зп перераховують

я не люблю разглашать корпоративную инфу, по этому не буду говорить какая)

Я уехал в Канаду после того как меня прокидали. До этого я был в Украине. В том и дело что подгорело и я решил что не стоит оставаться в Украине.

По твоим словам, тебя кидали систематически, с начала войны + на скринах, опять-же с талих слов, ты уже в Июле был не в Украине, а курс все еще был 29.

Я повторюсь, реакция реактора на поднятие курса была через два дня после поднятия. Твоя конкретная претензия бьется об это)

В Июле выехал, но чтобы воспользоваться деньгами нужно было их иметь, но мне никто денег не заплатил 😁

Насчет реакции не знаю, но никто зп не поднимал наоборот урезали. Насчет систематически то да, долг по зп копился с начала войны и никто его покрывать как я понял не собирался

Тип −30% (Михно решил что крабам галерным и так нормально будет и на еду хватит) + доллар +30% в итоге вышла нормальная сумма за все время работы

Зайди на сайт portal.pfu.gov.ua. Там буде інфа коли тебе взяли на роботу, коли звільнили, і скільки зп тобі заплатили.

Ще не звільнений)

Коли виявився хитріший за систему та не прогнувся

«В моей ментальности, в моей культуре и в моем мозгу я закончил войну.» ©

UPD:

(2500-1250)*4.5= 5625$ зп не доплатили + еще 10 дней отпуска осталось (2500/22*10=1136$) то есть 5625+1136 = 6761$

Учитывая новую информацию — пересчитал, но суть не поменялась

Судя по всему ему не присылают приказ об увольнении потому что официально его вообще не оформляли, совсем, если момент с конвертами — это правда. Тогда вообще надо не на форуме писать — а обращаться в гос. службу защиты труда, тем более что так поступили с человеком с особыми потребностями. Получается примечательно, что самый известный кадровый сайт в стране, сам занимается мутками, даже ФОП не смогли осилить. Впрочем это все вообще не доказательно, какие-то мутные скриншоты с перепиской на которой больше сам OP больше похож на не адекватного чувака который на связь не выходит. Там нигде нет информации или хотя бы даже споров формой конкретных претензий и т.д. А раз нет договоров, то получается просто срачь в интернете между частными лицами.

Людина оформлена офіційно, її не хочуть звільняти по законам, а «просять» написати за власним. Що далі?

Стаття 39 і стаття 116, звертатись до юриста. Насправді там статей а КЗПП вистачає на користь прав працівників, фактично навіть якщо не оформлювали ніяк взагалі (що дуже часто має місце) відповідно до статті 35 це не є підставою щоб не визнавати робітника — робітником. За цією статтею робітник вважається таким з того дня як він/вона допущені до роботи. КЗПП прописаний добре, от тільки це закон який неможливо виконувати в умовах риночної економіки, сучасного світового і українського ринку та конкуренції на ньому. Державні підприємства, що зазнали банкрутства (на сам перед через дії самої держави) через це тримають в штаті співробітників роками, щоб їх не скорочувати за процедурою, бо потрібно буде сплатити борги. Програють суди, але всеодно їх майно не розпродають на аукціонах і не виплачують заборгованість по заробітній платі, бо держава не буде відчужувати майно сама у себе.

Так Ворк і не хоче працювати за законами ринкової економіки, він хоче «працювати» за правом сильного. То нехай вигрібає

1. Бо це всього лише декларація, на яких умовах компанія збирається з вами працювати, але реальні умови, до яких можна апелювати — прописані в договорі. Забудьте за той офер, абсолютно непотрібний кусок паперу, от і все, що він собою являє.
2.

Наскільки це відрізняється від суми, прописаної в трудовому договорі?

то есть обещали 70000

65000 за перші 2 місяці + 70000 за всі наступні, Ви вже зі старту намагаєтесь всіх обдурити

с привязкой к курсу

без неї, бо це ніде не вказано, або продемонструйте про це домовленість

еще 10 дней отпуска осталось

Значить, в свої 8 днів Ви все таки сходили за ті півроку?Ну, тоді згідно законодавства, на решту частини права в Вас нема, бо Ви не попрацювали там півроку
3. Очевидно, що він посилається на договір, це ж ясно і з наступних постів. Ніхто не оперує в таких питаннях поняттями оферів, крім Вас мабуть
4. Ні, ви таки «настільки наївний чукотський мальчік», бо до сих пір вірите в офери і усні домовленості, з таким підходом Вас ще ’взують’ не раз, в Канаді в т.ч. це можливо теж.

1. В Україні працють тільки закони фізики і до них можна апелювати.
2. Помилився на 240$. Можна мінуснути, але не навмисно. Я нижче писав, що привязка до курсу була обговорена в зумі з HR.
3. Там не написано за договір, не знаю з чого ясно Вам)
4. Ну якщо взують будемо судитись, це ж не Україна.

1. Чому ж, ви цілком можете звертатись в суд, але ж з договором, а не з офером і усними домовленостями
2. Всі ваші помилки виникають з непохитної віри в непорушнсть умов оферу, решта похідне

привязка до курсу була обговорена в зумі з HR

Значить, фактично її нема
3. Ще раз: ніхто не оперує офером в таких питаннях, забудьте за це. Тільки юридично значимі документи
4. Там це такий же нікчемний папір, як і тут.

Підтримую. На dou навіть стаття виходила. По оферу — 8К, а по договору — штрафи. dou.ua/...​nta/articles/fines-in-it

Хто ще не зрозумів масштаби на****ова на Ворк-Реакторі. Перегляньте топік www.vnutri.org/work-ua

Людей просто змушують писати «за власним». І це під час війни, багато людей опинилися в скрутному становищі і велика українська компанія ще й добиває власними руками тих хто випахував на неї (а там треба було випахувати), при тому що прибуток компанії с травня відновлюється. Вони могли собі дозволити так не вчиняти, але вчинили, щоб не дай Бог не втратити з власної кишені.

А ви типу бачили звітність компанії скільки прийшло і скільки витратилось? Звідки інфо про те, що прибуток відновився?

Всі знають про подвійний документообіг та сірі ЗП у Реакторі, а кількість нових вакансій вже давно не травнева.

шукав роботу на ворк юа, після співбесіди і підписання договору по факту заставили працювати на рузкех свиней🤮🤮🤮🤮 шукайте роботу на лінкедін. нащастя лінкедін забанений в па_раші👍👍👍😎 на воркюа вакансії майже ніяк не модеруються і ймовірність порапити на кидків дуже велика.

деякі коментатори надто багато уваги приділяють деталям, а не суті. На ЗП кинули. працювати в укр компаніях це ймовірність що тебе кинуть на зп дуже велика. мене самого кинули на 4к$, при тому що договір був підписаний... так що працюйте за безкоштовно і будьте раді що працюєте за ідею🤡🤡🤡 так як війна і розуміти потрібно...

+ обов’язково продавай валюту по 29,7 а купуй по 42.5 бо війна розуміти потрібно. 🤑🤑🤑🤑

+ обов’язково продавай валюту по 29,7 а купуй по 42.5 бо війна розуміти потрібно. 🤑🤑🤑🤑

- що говорити про компанії, якщо нацбанк кидає людей по крупному 😌

Зараз працюю в Канаді, ніхто не кидає. Платять, що обіцяли — ніяких проблем)

ще на початку війни думав з зп закупити 10 дронів для армії, але після того як нбу заморозив курс і я кожен місяць почав втрачати по 800 доларів, зрозумів що держава і без мене моїми грошма розпоряилась норм👍👍👍

Головне, що все по законУ тобто законно 😁

Висновок : work.ua кидали, що й треба було довести. Більше всього звичайно шкода звичайних менеджерів, яких спустили на мало не на мінімалку. Ще й вимагають вд людей повернути 30к ’дали’ під час війни (по факту зниження ЗП вже їх з’їло). А про те скільки грошей вони заробили для компанії за роки, одразу керівництво забуло. Сподіваюсь більше ригати про свої’ цінності’ Артур не буде

Так в 5-му класі був в 2008-м

Це просто була остання крапля, удачі з переїздом)

Автор аргументує якісь свої претензії офером, про що тут взагалі можна говорити?

Мені обіцяли перерахунок зп при рості курсу доллара — регулярно. Це був один із основних аргументів який вплинув на вибір галери. Ну як видно отримав фігу та «мне жаль» 😁

Судитися за незаконне звільнення(але вони до сих пір не відповіли звільнили вони мене, або ні — просто ігнор)
Ці гроші вже не повернути, але хотілось застерегти гребців які захочуть працювати з ними.

Офіційно)
Але ж мовчать, тотальний ігнор включили

А чому ви не виходили на звʼязок з бухгалтерією, як вас просили? В текстовому форматі

Номера змінив так як переїхав, за старими авторизуватись не можу(вайбер). Якщо сильно хотіли звязатись у них є моя телега в якій я на звязку — куди Степаненко і писав впринципі

В галерах офери в доларах. Що заважало попросити прописати це додатково?

Авторитет компанії не давав мені приводу не вірити + я працював в компаніях набагато менше(не 250 чоловік, а 15 — 30) і там так нагло не кидали, а у людини мозок лінивий і він обирає перевірений раніше сценарій поведінки/роботи )

Компанія та її власник корячать з себе мало не апостолів укрІТ, а на ділі прості п... огані люди, що не оминуть шансу кинути на бабки. Почитайте відгуки де звичайних манагерів загнали на 6500 і прівєт.

Не ганли б вони понти, не було би про що говорити. Міхно ще й в політику збирається... ГО відкрив

А ничего, что автора кинули на последнюю ЗП и отпускные? Не захотели увольнять нормально и ещё недовольные

Тобто порушення домовленостей в одностороньому порядку це норма?(риторичне питання)

Не, але офер — це абсолютно жалюгідний в юридичному — та і в інших сенсах теж — папірець, який ні до чого не зобов’язує, нічого не доказує і аргументувати ним нічого немає сенсу.
Будь-які усні домовленості тим більше, єдине. що може постраждати — репутація компанії, але це все легко списується на війну.
Вам правильно написали щодо «читайте договір». Якщо там немає нічого про прив’язку до курсу долара — Ваші претензії не мають ніяких аргументів.

1. Цей співробітник був офіційно працевлаштований. 2. Звільняти за правилами його ніхто не хотів, бо компанії це не вигідно. 3. Сюди і прийшли власне для того, аби застерегти людей від співпраці та довіри до такої компанії. Наче все логічно.

1. Так претензії не до працевлаштування, а до розміру ЗП і якогось незрозумілого курсу долара, причому перше він намагається аргументувати офером, щодо другого аргументів в принципі ніяких не може бути
2. Підозрюю, що його звільнили по статті, цілком законно

Претензія в тому, що Реактор балабол і кидало ось і все. Оминайте цю помийку десятою дорогою якщо ви цінете свій час та нерви 😉

Юридично може і так, але гріш ціна компанії яка порушує домовленості 😌

Когда я устраивался в реактор, там были какие-то математические вопросики на первом собеседовании. Тебе кто-то помогал их проходить?)

Було тестове(хтось може сказати, що якщо взявся робити тестове то ти пройшов тест на терпілу і так тобі і треба) + технічна співбесіда

Как видно из переписки — претензий к работе не было. Намекаете, что набирают туда некомпетентных?)

Ребята там отличные, я б не сказал что некомпетентные

Слишком много букв и картинок с буквами. Можно суть одним предложением?

в 2-х словах «прокидали на гроші»

Я не готов читать все переписки и считать числа, но рекомендую на будущее не облизывать причандалы рекрутерши в первом же сообщении.

Так може там норм причиндалі))

Віртуальні прічандали можна облизувати, законом не заборонено 😂

Не заборонено, але потім виникають проблеми зі звільненнями та виплатами.
Краще їх облизувати у спеціально відведених для цього місцях — дешевше буде.

Ця публікація для всіх тих хто поведеться на красиві прічіндали, обіцянки та «лідера ринку з ціностями не на папері»

Взагалі повний збірник цієї енциклопедії хостять на італійському домені ;)

В італійську редакцію вже полетіло ;)

При чем тут причиндалы HRоф, или Вы возбудились от абстрактной картинки? Так уже кинули на деньги и уволили без увольнения и вообще он в другом городе)

Я нікого не захищаю, але з скрінів не ясно, чи має там бути прив«язка до курса долара.
І скільки саме недоплатили, і за скільки місяців — це все треба додумувати. Відповідно, звідки взялися «найдорожчі $8к2».

Привязку до доллара мені обяцяв HR устно, на рахунок скільки не доплатили ~8000$ за пів року — розрахунки — ibb.co/ZK7rhmr

(2500-1250)*6= 7500$ зп не доплатили + еще 10 дней отпуска осталось (2500/22*10=1136$) то есть 7500+1136 = 8636$ (округлил до 8000$)

Якщо ніде в документах про співробітництво не було долара, то забудьте про розрахунки в доларах. Навіть про проміжні.

Курс нацбанка может быть хоть 8, есть реальный курс)

Как нам рассказывали тип денег нет когда все наладится все будет, сейчас сложное время и бла бла бла. Ну за пол года сумма долга выросла до 8к и я так понял что никто их отдавать не собирается

Так ей не в долларах заходит, это продуктовая украинская компания)
И суть в том что обещали одно, а по факту свои обязательства не исполнили, а это уже нюансы которые должны волновать руководство, а не меня — наемного рабочего

Вот именно, у них были тарифы в гривне, так и остались. Причем доллар и Реактор?

а навіщо тоді розповідати, що буде корекція до доллара при працевлаштуванні? На лоха?

А то ты 90% времени про курс доллара рассказываешь)

за него рассказываю так как я это оговаривал еще до офера)

Что такое «реальный курс»? Все IT ФОПы меняли валюту по 29 до недавнего времени, причем тут какие-то другие курсы? Они никогда не берутся базой в рассчетах. По-моему ты просто не понимаешь что такое бухгалтерия, и какой курс валют используется в рассчетах организаций, отличающихся от базаров.

Скачал человек, зарегистрировавшийся только чтобы писать сообщения под этим постом...

Пусть этим вопросом занимаются специально созданные органы со специально обученными людьми, а не ноунеймы на форумах.

Что мне должна эта ссылка показать? Или это ответ в стиле «ты первый начал»?

Скинул еще одного человека

зарегистрировавшийся только чтобы писать сообщения под этим постом...

чтобы показать что он тут не один и их тут много 😂

Якщо всі ІТ фопи міняли по 29, це не значить, що доллар коштує 29)
Є риночний курс, а є те, що пише нацанк

Вы понимаете, что в официальных рассчетах не может использоваться никакой другой курс, кроме нацбанковского? Вам это уже десять раз объяснили, что ваше «хочу» не имеет никакого основания ни юридически ни экономически.

Официальные рассчеты в Украине в ГРИВНАХ

У вас в оффері — теж. Перечитайте уважніше.

були домовленості , що зп перераховується по курсу доллара.

Знов за рибу гроші :)
Контракт з домовленостями — в студію. Нема контракта — нема домовленостей.

Нема контракта — нема домовленостей.

joxi.ru/p27ej7OHL71MOr 🙉

Не бачу на скріні нічого про привязку до жодної іноземної валюти.

Ви оперуєте поняттями в яких не розбераєтесь, не бачу змісту продовжувати дискусію

Уявляю, як з останнього скріна взорже адвокат, який, на відміну від коментаторів ДОУ, розбирається.

а по якому курсу рекрутерка обіцяла прив’язку до долара? по риковому, чи по НБУ?
а чи обіцяв прив’язку до долара саме працедавець?
бо якщо ні — варто різницю вибивати з рекрутерки.

Тоді коли обіцяли привязку до долара не було поняття ринкового курсу і НБУ так як вони були еквівалентні.
Рекрутер же представляє компанію)

ринковий курс є завжди )) просто іноді він співпадає з курсом НБУ.
в цьому контексті не зрозуміло, чому ви рахували по тому курсу, котрий вигідний вам.

а ви перевірили документи в рекрутера, що підтверджують його право давати обіцянки від імені компанії? ))
можливо, рекрутер трохи підбріхує, щоб виконувати свій план по найму і не втрачати бонуси, а компанія взагалі не в курсі тих обіцянок?

Хороше питання 🤔 , але я думаю це не відміняю того факту, що , навіть, суму вказану в офері не платили, я вже мовчу про перерахунок зп при зміні курсу долара

так, то звісно непорядок.
і різниця така, що жодними курсами не пояснюється.
я б поцікавився після першої ж виплати, чому така розбіжність з обіцяною суммою,
а після другої необгрунтованої розбіжності вже треба було би йти з компанії.

Обгрунтування можна придумати будь-яке і будь-чому, Гітлер зміг придумати обгрунтування геноциду мільйонів євреїв, але це не значить, що так можна робити.
Потрібно було йти, але якщо б я пішов то хто б тоді написав цей пост? 🤔😁

Работал за идею так сказатьб) а идея оказалась выдумкой

обяцяв HR устно

«Кровавоє НАТО обєщало нам не розширяться на васток, устно.» Вибачте, згадалося.

Все одно це не привід зливатися так і не виплативши останньої за та компенсацію відпустку. Ще й з припискою «Мнэ жаль».

У мене диктофона в зумі нажаль немає + компанія велика і тд. і тп. я навіть уявити не міг, що мене так прокидають)

Урок ціною в 8к) Добре, що я в цій помийці працювати більше не буду

Всі скріни переписки у гарній якості є за посиланням.

Мабуть, він мав на увазі, що текст розтянутий і зі смартфону не зовсім зручно читати

Добре, дякую. Доповню нижче скрінами зі смартфону

Щоб це не виглядало голослівно. Ось купа інших відгуків від людей, що постраждали. www.vnutri.org/work-ua

О, наш великий «Пророк цінностей компанії по п’ятницях» у ролі Мао виглядає органічно, власне як і цитати з сайту реактора... дивина та і годі.

«Давай договоримся по нормальному», «свяжись по телефону — договоримся» .

А потом:
Читай договор там нет привязки к курсу...

Днепропетровская школа бизнеса потрепала пацанам с Ворка перья =)

P.S. бобры улёт.

Жаль звісно, що угоди в Україні це всього лише папір

Підписатись на коментарі