Група інвалідності для ФОП. Як оформити?

Доброго дня всім хто читає.

Трошки про себе, вже майже 2 роки хворію на невиліковну хворобу (Хвороба Крона), ще до війни хотів відкрити групу інвалідності, але постійно відкладав, то тільки прийшов в ІТ, потім змінював компанію, і ось настала війна.

І ось зараз думаю як це зробити, можливо хтось є хто робив групу будучи ФОПом, можливо зможе підказати?

Пробував питати в когось у компанії, то відповіді не отримав.

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Дуже схоже ситуація. Тільки не Крона, а НВК(неспецифічний виразковий коліт). Але у військомат йти відверто страшно. Можуть оформити як обмежено придатного папірці носити, і прощай ІТ зарплата і можливість нормально лікуватися. Я, звичайно, готовий судитися. У когось ще є досвід спілкування з Львівськими ТЦК при наявності доказів про тяжку хворобу?

Коментар порушує правила спільноти і видалений модераторами.

1. Идёте в военкомат.
2. На комиссии говорите, что болеете. Они выдают направление на осмотр.
3. Проходите осмотр, просите врача направить на МСЕК по результатам.
4. Проходите МСЕК.
5. Возвращаетесь в военкомат, приносите результат + справку по инвалидности.
6. Получаете как бонус «негоден к строевой службе» и возможность выехать в любое время.

Я шёл именно этим путём.
Уязвимость тут в п.2: если обратиться в какой-нить ушкваренный военкомат, то они могут попытаться проигнорировать жалобы и написать «годен» без осмотра. Но я уверен, что видеофиксация поможет добиться игры по правилам. Лично этот момент не проверял, в моём случае они играли абсолютно по правилам без каких-либо проблем.

Я не розумію, навіщо йти у військомат, якщо можна піти до сімейного лікаря по місцю проживання. За кордон випускають інвалідів і без довідки з військомату

Нет. Без этого не выпускают. Не знаю, как со свежей справкой, а вот с той, что получена до начала войны — заворачивали. Вместе со мной 1 такой стоял, чувак инвалид с рождения, естессно, свою негодность ещё в 18 лет получил. Выехать смог только после того, как перепрошёл военкоматскую комиссию и получил «негоден» ещё раз.

Это было в феврале-марте?
Вроде как впоследствии правило упростили, и теперь можно выезжать просто по справке МСЭК, без военкомата.

В марте, да. Если они наконец-то научились очевидным вещам, что инвалидов все равно в армию не возьмут — отлично ))

Маю інвалідність 2 групи, виїжджав з початку війни вже 4 рази за кордон, показував лише пенсійне посвідчення.

«негоден к строевой службе» і навіть знятий з обліку не є підставою для виїзду. А от довідка МСЕК є. Тому якщо людина саме інвалід за прийнятими критеріями, то тратити декілька днів на стояння в чергах військомату їй необов’язково.

1. Не факт, см. пример в предыдущем коменте.
2. Может быть проблема с записью к узким специалистам: к примеру, на некоторые виды диагностики запись может быть на 3 недели вперёд. А так ты идёшь по отдельной квоте и тебя примут без очереди.

Кто бы мог подумать, что здоровые начнут завидовать инвалидам. Инвалид — свободный человек, полноценный гражданин, который вправе самостоятельно распоряжаться своей жизнью. Хотя гораздо лучше, конечно, быть женщиной.

Нащастя, інвалідність так просто не дають. Якби ви спробували отримати, то зрозуміли б, що треба мати дуууже серйозні проблеми зі здоров’ям, які заважають нормально жити щодня, і тільки тоді, десь за півроку обстежень, стаціонарів, безлічі лікарів і аналізів є невеликий шанс отримати.

Тож нема чого заздрити, війна на 10 років, а інвалідність на все життя

Я не буду розписувати з чим стикаюся у своєму житті через це, але повірте мені, заздрити тут нічому. Я би з радістю поміняв свій діагноз на неможливість виїхати і як ви кажете «розпоряджатися своїм життям».

До того ж інвалідом може дуже легко стати кожен, було би бажання пожертвувати своєю рукою чи ногою наприклад.

Так речь не о выезде, а о том, что тебя могут в любой момент отправить подыхать в окоп, и это еще повезет, если ты вернешься оттуда инвалидом, а не трупом. Так что тут выбор, скорее, между быть больным и живым или здоровым и мертвым. А возможность выезда идет бонусом.

До того ж інвалідом може дуже легко стати кожен, було би бажання пожертвувати своєю рукою чи ногою наприклад.

Каким образом? Отпилить себе руку ржавой ножовкой? И да, я тут презабавную вещь обнаружил, изучая расписание болезней. Оказывается, ампутация руки или ноги не освобождает от призыва в военное время, если только рука или нога не ампутирована под самый корень.

Те що вас кинуть в окоп, шанс на справді не такий уже і високий. А якщо навіть так, то ймовірність стати трупом або інвалідом теж не 1.

А от діабет 1го типу, набутий в молодому віці гарантовано забирає у людини 5-10 років життя, якою би не була його компенсація. Це не кажучи про ті ускладнення, які проявляються задовго до смерті — ниркова недостатність, нейропатія, ураження судин в очах і ногах, та банально набагато більш рання імпотенція. Не кажучи уже про те, що без інсуліну 4 рази на день, мій life expectancy максимум 2 тижні. Точно собі таке хочете, щоб не не сидіти в окопі?)

Если бы был выбор между этим и окопом без каких-либо альтернатив, окоп я бы точно не выбрал. Уж лучше сразу сдохнуть. Больше мобилизации я боюсь только тюрьмы за уклонение от мобилизации.

Уязвимость тут в п.2: если обратиться в какой-нить ушкваренный военкомат, то они могут попытаться проигнорировать жалобы и написать «годен» без осмотра.

З діагнозом автора скоріш всього так і буде, ’яка ще хвороба Крона, ви про що взагалі, у вас гастрит’ і повна придатність

5. Возвращаетесь в военкомат, приносите результат + справку по инвалидности.
6. Получаете как бонус «негоден к строевой службе» и возможность выехать в любое время.

Cправку по инвалидности != «негоден к строевой службе» вроді як, можуть ж дати 3-тю і обмежену придатність

З діагнозом автора

і без вартісних ліків, він може за тиждень отримати недієздатність. Ви, якщо не в курсі то не пишіть. А повна придатність від ВЛК може бути оскарджена в суді, з подальшою позивом у суд на ВЛК за службову некомпетентність. Користі з хворих на автоімунки кишківника, тим більше Крона, на фронті навіть не 0, а −1.

Зазвичай скерування на МСЕК видає лікуючий(сімейний) лікар в випадках:
— трапилось якесь раптове захворювання/травма і після лікування якого, зазвичай в стаціонарі, людина повністю не відновилась
— хронічне захворювання, перебіг якого з часом ускладнюється настільки, що переходить в фазу яка потребує знову ж таки стаціонарного/амбулаторного лікування, часто періодичного
Інакше, якщо в Вас просто захворювання, яке перебігає відносно легко, і без жодного якогось серйозного погіршення його перебігу, що почало обмежувати життєдіяльність, Ви просто вирішили спробувати отримати групу — так навряд чи щось вийде.

Залежить від хвороби, діабетикам 1го типу, як мені, дають без особливих труднощів. Правда за те, що довідка на 2 роки, а не один довелось трохи дати на лапу.

А навіщо на два роки замість одного?

Ну трата часу, кожен раз треба ходити днів 10-14 в лікарню. Проходити всі аналізи і процедури. Воно звичайно позитивно впливає на компенсацію хвороби, але не завжди на часі.

А что, бывали случаи исцеления от диабета первого типа?

Взагалі то десь читав, що є один підтверджений випадок за всю історію спостереження :)

Ви не повірите, але так працює МСЕК. Навіть якщо у людини руки немає, треба ходити кожні два роки для перевірки, чи рука не відросла. Лише через кілька років нарешті спромоглися дати довічне.
У мене так само було, перевіряли чи раптом не запрацювала щитоподібна залоза. Це реально маразм МСЕКУ і взагалі лікарняної структури.

А при чому ФОП до групи інвалідності? Єдина річ щодо інвалідності, яка стосується ФОПа, так це те, що можеш офіційно не платити ЄСВ навіть у мирний час.

Алгоритм приблизно такий: сімейний лікар -> лягаєш в лікарню днів на 10, де уточнюють діагноз, беруть всі необхідні аналізи -> МСЕК, яка видає власне довідку

Можливо Ви знаєте, чи зберігаються за особою з інвалідністю її пенсійні чи соціальні виплати у разі, якщо вона реєструються ФОПом?

Зберігаються, у мене як особи з інвалідністю вони є.

Дякую за відповідь. Вони у Вас в повному обсязі чи якось скоротилися?

Статус ФОП на це взагалі не впливає. Навпаки, з інвалідністю сам ФОП має пільги, про які я вище писав.

вот группа от фоп-а никак не зависит, совсем. набираешь в телефоне номер семейного врача и начинаешь проходить комиссию, если семейный упирается, главврачу. если и там динамят, горяча линия моз

Інваліди звільняються від сплати ЄСВ за себе

Підписатись на коментарі