Український ФОП у Франції. Допоможіть розібратися
Доброго дня!
Чи є хтось хто знає про набуття domicile fiscal во Франції для ФОП айти після 183 днів перебування на тимчасовому захисту?
Буду вдячна за контакті україномовних консультантів щодо французького оподаткування.
11 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарівЯк можна уникнути подвійного оподаткування з Францією? Якщо є фоп в Україні
никак
Доброго дня. Таке питання, якщо я фоп 3 групи в Україні в айті та не планую поки що відкривати фоп у Франції, які документи потрібно надати у статусі тимчасово переміщенної особи?
Я консультувався з податковим експертом. Ось що мені сказали. У Франції робота на одного замовника кваліфікується як наймана праця і за законом повинна бути оформлена відповідним чином.
Якщо у вас багато різних замовників, ви можете:
— зареєструвати представництво свого українського ФОП у Франції, або
— закрити ФОП в Україні і відкрити французький аналог (auto entrepreneur або micro entrepreneur залежно від обороту).
Якщо у вас один замовник, ваш замовник повинен зареєструвати компанію у Франції та взяти вас на роботу в якості найманого працівника. Якщо ваш замовник не хоче цього робити, у вас залишається опція знайти французького роботодавця.
чем закончилось? Сейчас в подобной ситуации
dou.ua/...rums/topic/40256/#2684504
Залежить від того чи плануєте залишатись, і наскільки ви залежні від держави Франція, мається на увазі OFII, CAF та інше. Якщо залишаєтесь, то переводьте все на Францію, якщо ні то навряд чи хтось з вами тут буде розбиратись, це поперше дорого.
Не розумію, тобто француз не має право працювати на замовника з німеччини, для прикладу? Не вірю
Має. Більш того, навіть на замовника у Франції теж має право (бо коли відкриваєш французький auto entrepreneur то перший клієнт в перший час буде єдиним). Просто через деякий час (не менше року) такі відносини суд (Prud’hommes) може визнати як трудові з відповідними наслідками.
Гугли Micro-enterprise tax regime
www.expatica.com/...elance-tax-france-398451
>>> шукати роботу на місці,халяви з 5% більше не буде