Попал в международный финансовый мониторинг Payoneer

Здравствуйте, перевёл крупную сумму, около 200к грн с Payoneer на личный банковский счёт свой, транзакция якобы попал в международный финансовый мониторинг, ФОПа у меня нету, сервисом Payoneer пользуюсь второй год активно, проблем не было. Что мне грозит с этим всем? Компания находится в другой стране и налоги уплачивает на своей стороне, а я ничего не платил. Теперь все деньги отберут? :(
Шо делать?

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Выводить кучу денег одним платежом (как по мне глупо) и вполне не удивительно что это привлекло фин мониторинг. Теперь чтоб легализировать это тебе надо предоставить документы которые подтверждают легальность дохода.
У тебя должен быть подписанный договор с конторой на которую ты работаешь, который подразумевает выплаты, плюс чтоб себя подстраховать каждый месяц (N часов или какая у вас там форма работы) ты должен генерировать инвойс для этой компании и подписывать его (можно электронной подписью), типа ты запрашиваешь у неё деньги за предоставление услуг.
По идее в большинстве случаев этого достаточно чтоб тебе зачислили деньги.
Не являясь ФОПом ты всё еще можешь быть на общей форме налогообложения и платить от суммы 18% налога + 1.5% военный сбор.

Так, раз на рік за курсом минулого року/місяця

Може бути навіть вигідніше

Фоп опціональний і його відсутніть не гріх.
А договір на укр мові або переклад треба.
І щоб клієнт був не в україні

ну це ж треба було
до булави ще треба й голови

Податки платили на своїй стороні? Ти або щось не так зрозумів, або тебе надурили. Податки мають платитись в країні в якій ти є резидентом. Будеш це робити ти чи твій бухгалтер неважливо, але це має бути зроблено в тій країні де ти проживаєш.
Топік схожий на тролінг, але якщо це дійсно правдива історія — oh boy, народ не перестає мене дивувати. 5% + військовий збір, це що, так багато за спокійний сон?

ФОПи військовий збір не платять.
А багато хто взагалі на 2% перевелись)

Платили ми військовий збір 8 років. А тепер тих, хто платив його, женуть на війну, як і тих, хто його отримував. І нащо було платити?

Ти серйозно? Цілих 1.5%? Ти знаєш яка доля ВВП йде на військові витрати в США? 3.5%.
А їх ВВП і наш порівнювати навіть немає сенсу. Так от ми вже шостий місяць (а насправді 8 рік) протистоїмо ворогу в якого багатократно більше артилерії, ракет і т.д. Без цих 1.5% хто зна що було б, вже на пляшці всі сиділи б як в рашці.

Знаю людей які поїхали в Грузію та відкрили там рахунки і, наскільки розумію, місцевий аналог ФОПа бо там 1%. Напевне думають що 5% (під час війни 2%) та ЄСВ це дуже багато для держави. Ну а ТС взагалі спробував на 0% перейти :)

Для таких сум не варто використовувати особисту карту, особливо якщо нема ФОП. Якщо хочеш зняти більш менш значне , то краще замовити їх карту та зняти в валюті готівкою у відділенні банку як з іноземної карти з паспортом. В Україні є декілька рівнів фін моніторингу −5к грн, 30к грн та 400к. Перше просто автентифікація , а ось за 30к можуть і збудитися якщо нема ФОП. Але взагалі це рандом. Залежить від сум , які ходять по рахунку і від того який дохід ви заявили при відкритті рахунку у банку. Від 30к можливе збудження фін моніторингу, від 400к обов’язкове Для виводу з пайоніру краще використовувати декілька рахунків в різних банках, і що важливо , ці рахунки мають мати ознаки побутового використання. Наприклад ви їми оплачуєте комуналку , або продукти. Щоб не було підозри використання рахунку у підприємницькій діяльності. Стосовно вашої проблеми — пайонір мав прислати Вам повідомлення про необхідність надання додаткових документів для верифікації. Найчастіше це робочій контракт та підтвердження місця проживання. Пайонір не перевіряє вашу сплату податків в Україні.

А если выводить частями по 29к?

Через какие промежутки времени нужно выводить по 29к, чтобы не посчитали как один платеж?

Ризиковано. Адже правило про 30 тис. є доволі умовним, хоч його і називають банки, але по факту можуть заблокувати будь яку суму, яка є «незвичною» для вашої картки, і якщо така операція може бути схожою на підприємницьку діяльність. Хоча зрозуміло що підприємницька діяльність має на увазі періодичні надходження. Наведу приклад — у мого друга 2 картки. Одна для щоденних покупок продуктів, інша для періодичного купування криптовалюти на суму до 20 тис. за операцію. Коли він оформлював 2гу карту він так і казав — НЕперіодичні надходження та придбання крипти . Так ось , один раз він вирішив придбати крипту з першої картки на суму 15 тис. за раз і операцію заблокували. Але ще потрібно розуміти поняття «ризикованих» транзакцій. До них належать в свою чергу операції і з криптовалютою. Тож блокування могло бути і через це. Якщо говорити про правила фін моніторингу — то вони постійно змінюються і є таємницею в кожному окремому банку. тому сказати що, наприклад, безпечно можна пересилати 15 тис. чи 29 тис. не можна. Одному і 25 норм, іншому блокування за 15 і дзвінки з ціллю виявлення джерела надходження грошей. І ще є поняття споріднених транзакцій. Ну наприклад 5+10+5 за 2-3 дні. Вони з’єднуться в одну транзакцію. І питати будуть як за 20 тис. Краще виводити такими сумами, які не вибиваються з ваших звичайних транзакцій по карті. Тому вирішення — замовити карту пайоніру і знімати у банку як з іноземної. У Львові я знімав з комісією у 2%, але якщо валюта зняття співпадає з валютою картки. Можна і напряму знімати з банкомату, але там комісії болючі, хоча в такому випадку до тебе дойобуватись просто не буде кому. Хіба що пайоніру. Але йому якось все одно, якщо ти довів що легально отримуєш ці грощі (надав робочій контракт). І про 30 тис. — це ліміт на місяць, наскільки я розумію. Але це може бути не точно.

А в каких банках выдают наличные с карт Payoneer? И разве в Украине есть банкоматы с долларами?

Я знімав євро у жовтні минулого року у ConcordBank , зараз це наче NeoBank. Там за 2% від суми. Навіть паспорт не спитали. Даєш карту, підписуеш чек і все. Доволі мутний банк. Дзвонив щоб замовити видачу готівки з іноземної карти. Оператор відповів що ліміт 1000 доларів на тиждень. Прийшов на касу, питаю який ліміт — кажуть що дадуть скільки потрібно. Зараз я не знаю як там. Стосовно банкоматів — так. Все вірно. Доларових немає. Доведеться знімати у гривні з комісіями. Там 3,5 бакса+2%. Наскільки я пам’ятаю за раз можна було зняти до 40 купюр.

От какой суммы перевода мониторинг включается?

на сайте Приватбанка написано что от 400 тыс грн.

Но топикстартер сделал перевод только на 200.

І що? Фін моніторинг можуть прикрутити будь кому, якщо є підозра, що гроші не надто чисті або з них не сплачуються податки. І як видно з топіку не дарма.

Тс, судячи з усього, проживає в Україні, відповідно і податки мав сплачувати в Україні. Те, що компанія щось там платила нічого не міняє якщо він податковий резидент тут

Те, що компанія щось там платила

Та нічого вона не платила бо на якій основі?)

сервисом Payoneer пользуюсь второй год активно, проблем не было. Что мне грозит с этим всем? Компания находится в другой стране и налоги уплачивает на своей стороне, а я ничего не платил. Теперь все деньги отберут? :(

Вам необхідно написати або зателефонувати в техпідтримку Payoneer з цього питання та надати їм додаткові документи, які вони попросять за цими зарахуваннями.

Підписатись на коментарі