10 переваг віддаленої роботи
У цій публікації я хочу поділитися з вами перевагами віддаленої праці. Про дистанційку я знаю не з чуток, оскільки вже майже 5 років я працюю віддалено в Overdose.
Взагалі, наші колеги завжди мали змогу працювати як віддалено, так і в офісі, так як наші робочі процеси дуже якісно налаштовані, незалежно від місця роботи. Отож, перейдемо до суті:
1. Комфорт
«Что мне снег, что мне зной, что мне дождик проливной..» — з пісні слів не викинеш, так само, як і не відкинеш факту, що ліпше тебе самого мало хто врахує усі твої побажання щодо організації робочого середовища та забезпечення його комфортних умов. Ось чому ти, не дивлячись ні на дощ, ні на буревій за вікном, завжди зможеш швидко та зручно дістатися до свого робочого місця. Щонайменше, як плюс, піклуючись про своє здоров’я, спостерігатимеш за всім цим дивовижним пейзажем лише за вікном. Смакуючи свою ранкову каву, перевіриш робочу пошту і чати у Slack. Не кажіть, що не звучить!
2. Час
Менше рамок — більше простору. Тепер ти не є заручником обставин в місті, чергах і заторах. Варіацій може бути безліч, але як не крути, коли щоранку тобі не потрібно більше нікуди поспішати, намагатись втиснутися в автобус чи стояти купу часу в заторах, то багато, що заплановане тобою на день матиме більше можливостей для реалізації.
3. Продуктивність
Тепер, організувавши своє робоче середовище та налагодивши усі процеси, можна з легкістю планувати свій день та підлаштуватись під нього так, щоб комбінуючи свої робочі завдання з домашніми справами була змога приділяти більше часу на особисте життя, фізичні тренування та саморозвиток.
4. Гнучкість
Роботу дистанційно простіше поєднувати з подорожами, позаплановими візитами стоматолога чи ветеринара, а також стане легше приймати гостей, адже відтепер їх візит не буде такий несподіваний.
5. Різноманітність
Коли є бажання — завжди є змога змінити своє робоче місце вдома на столик в улюбленому кафе чи кав’ярні, або там, де вам спокійно і радісно поєднувати релакс та робочу атмосферу. Для тих, кому швидко набридає одноманітність та брак фізичної активності в офісних стінах, такий формат роботи буде неабияким плюсом.
6. Доступність
В цілому, дистанційку може вподобати кожен, якщо звісно ви на «ти» з самоорганізацією та самодисципліною.
7. Самовдосконалення
На віддаленій роботі є більше часу для занять «до душі». Враховуючи гнучкість графіку робочого часу і не привязуючи себе до конкретного місця, ви знайдете можливість засвоювати ту інформацію, що важлива і цікава для вас.
8. Сім’я
Якщо вам хотілось би більше часу приділяти рідним і близьким, бути частіше поруч з коханою людиною, чи хоч би шкода залишати кота вдома на цілий день самого — перехід на дистанційний вид роботи стане відмінним рішенням в такому випадку.
9. Навчання
«Поки ми здатні вчитися — немає ніяких причин для розпачу розуму». Дистанційка неабияк допомагає нам поєднувати роботу з парами в університеті, сесіями чи іншими важливими для навчання задачами. Вона допоможе вам освоїти надважливі навички — від самоорганізації до прийняття вагомих рішень. Адже, чим більший вибір, тим більше свободи, а чим більше свободи, тим вища відповідальність.
10. Офісний переполох
Працюючи вдома не потрібно перейматися, що хтось може відволікти тебе від робочих процесів, є можливість побути наодинці і в тиші, цілковито сконцетрувавши увагу на певній задачі. Більше не потрібно думати, що запізнишся на командний тімбілдінг, якщо раптом, кваплячись, облився кавою і довго стояв у вбиральні виводячи плями інциденту. Немає поспіху — менше зайвого стресу, якщо вам до вподоби більш спокійні, ритмічні умови праці.
Висновки
Передбачаю, більшість з вас не погодяться щодо останнього пункту, так як ніякі подібні незручності не замінять вам повноцінного спілкування з колегами. В такій ситуації, звісно, це круто, якщо є можливість приходити попрацювати на офіс, коли є бажання або зібратись командою у коворкінгу. І як добре, що там, де я зараз працюю у нас всі ці можливості є. В будь-якому випадку, кожен сам вправі вирішити як і де йому комфортніше трудитися.
А де вам більше імпонує працювати: на удальонці чи в офісі?
Найкращі коментарі пропустити