Збір на два дрони та антидронову гармату

Привіт, DOU спільнота. До вас звертається ваш колега .NET Developer, який наразі виконує бойові задачі на південно-східному напрямку. Перед тим як описати потребу, спочатку опишу пару важливих моментів: ситуацію на передовій, тактичну комбінацію дрон-артилерія та яку роль я в цьому виконую.

Ситуація одночасно складна та контрольована. На нашому напрямку вони постійно намагаються прорвати оборону, але отримують гідну відсіч. Несуть регулярно великі втрати. Мають перевагу у кількості техніці та артилерії, але не в якості та мотивації особового складу, особливо, якщо мова йде про мій мінометний підрозділ.

Мотивовані воїни, які свій бойовий шлях ще починали у добробатах з початку анексії Криму. Завжди намагаємось тримати ініціативу на своєму напрямку. Як її тримати та що це означає? Це вже перевірена часом тактика. Як вже писав вище, в мене це другий похід на війну. Перший був у 15-16 роках, теж у мінометному підрозділі. По факту, тактика взагалі не змінилась. Принаймні з нашої зони відповідальності. Має працювати точно артилерія, а головне регулярно та миттєво при виявленні ворога.

Наша артилерія має стати їхнім кошмаром та тримати постійно в страху

Неважливо, що в нас менше стволів. Точні попадання завжди зводять майже на нуль активність ворога. Ворог має розуміти, що будь-яка його активність призведе до його смерті. Вийшов в туалет — міна на голову, під’їхали до будинку — міна на голову, десь риють окоп — міна на голову, почали розгортати бойову позицію з агс, розгорнули гаубицю в нашій дистанції тощо — міна на голову. Нерви ворога не витримують від такого натиску, він починає здавати позиції. На будь-яку активність ворога миттєво відповідати відповідним калібром. Це вже перевірена часом тактика. Такий підхід в переломі ініціативи у свою сторону взагалі не змінився з першого мого походу на війну. Головне — це якісне маскування та надійний підвал/бліндаж. Точна робота артилерій пару днів і ворог дивним чином пропадає з вулиць. «Уходить під землю» і не вилазить.

Всю роботу починають робити вночі. На цьому етапі потрібно починати проводити якісну нічну аеророзвідку, що б далі вибивати остаточно ворога з позицій та хоча б дати нашій піхоті зайняти перші вулиці і села, де сидить ворог.

Тому минулим донатом ми закрили вже більш якісний дрон з нічником Dgi Matrice30t за 13.5k$, який набагато краще, ніж autel evo pro 2, який всі фонди вперто закуповують (не бачу в тому сенсу).

Комбінація дрон-артилерія. Те, що описано вище, звучить красиво, але досягається величезним трудом та величезними фінансовими витратами. Чітко треба зрозуміти наступне твердження. Допоки працює наша аеророзвідка (наземну зараз не обговорюємо), наша артилерія має всі шанси проводити якісні артнальоти, тримати ініціативу на своєму боці. Навіть якщо в них перевага в кількості. В повітрі іде запекла боротьба технологіями, які не мають екшена як, наприклад стрільба з танку чи робота снайпера. Виліт кожного дрона — це ціла акція, яка ретельно обговорюється нашими аеророзвідниками, планування маршруту, опис сценарію на випадок антидронових пушок чи роботи ребу. Дрони падають регулярно. Втратити за день 200-300к гривень (у вигляді дронів), на жаль, деколи норма. Якщо ми втрачаємо свої пташки або не дають працювати, а з їхнього боку їхні пташки починають активно без перешкод літати над нашими головами, то за пару днів ініціатива буде на їхньому боці майже у всьому. Ось так, все просто.

Збити ворожі дрони та дати працювати своїм. Як тільки ми проводимо таку комбінацію для себе — блокування їхніх пташок, розблокування своїх, їхня арта зводиться майже на нуль або б’є неточно і тут вже неважливо, яка в них перевага в стволах, 1/3 чи 1/5. Яка різниця якщо їхнє коригування артилерії заблоковано, а ми тим часом одразу можемо скидати миттєву міну ворогу на голову і далі продовжувати вибивати їх з позицій.

Без завоювання дронового простору просування наших військ буде дуже важким. Це зараз одне з головних наших завдань. Розблокувати ближню та середню артилерію

Яка моя роль

Я, крім мінометних підрозділів, ніде не проводив свою війну. На початку, у 2015-16 роках, і після 24 числа. Добре знаюсь на тонкощах цієї зброї. Постійно знаходжусь на бойових позиціях та через «себе» пропускаю всю роботу. Відчуваю всі розчарування, коли ми упускаємо ворожу піхоту, техніку (в більшості, через причину неможливості вести корегування вогню) або навпаки, задоволення, коли влучно попадаємо і зриваємо джекпоти. Всі нюанси у роботі бачу та можу критично оцінити.

Ураховуючи все вище, можу тепер написати про наші головні потреби.

Потреби

Два дрони Dji matrice 300 rtk з камерою zenmuse h20t та антиребовою модернізацією, або два atlasPRO з антиребовим захистом. Це вже справжній військовий дрон.

Будемо мати можливость майже постійно без перешкод бути в повітрі. Виявляти ворога та вчасно проводити контрбатарейну роботу або просто розвідку (в тому числі, вночі). Приблизна вартість — 42 000$ за два дрони в обох випадках.

Антидронова пушка Kvertus KVSG 6 для збиття ворожих коптерів. Український виробник. Ціна 12000$.

Загальна приблизна потреба — 54000$.

Контакти з постачальниками вже налагодженні.

Реквізити:

МоноБанка на антидронову гармату
send.monobank.ua/jar/5C91×8zxzn

МоноБанка на два дрони
send.monobank.ua/jar/3BGDEBjv5G

Моно 5375 4114 1657 5467

Приват 💵 4731185615669428

PayPal 💰 [email protected]

MoneyGram PATSYKIVSKYI STANISLAV

IBAN:

UA973052990000026201751331217

——-

🏦 Swift:

USD

Recipient:

PATSYKIVSKYI STANISLAV

Address:

01001, Ukraine,city Kyiv,street Heroiv Dnipra

IBAN:

UA793052990262046400929293793

ACCOUNT:

4731185628558048

JSC CB PRIVATBANK, 1D HRUSHEVSKOHO STR., KYIV, 01001, UKRAINE

SWIFT CODE/BIC:

PBANUA2X

CORRESPONDENT ACCOUNT: 0011000080

INTERMEDIARY BANK

BANK CORRESPONDENT:

JP MORGAN CHASE BANK

SWIFT CODE/BIC: CHASUS33

——-

EUR

Recipient:

PATSYKIVSKYI STANISLAV

Address:

01001, Ukraine,city Kyiv,street Heroiv Dnipra

IBAN:

UA323052990262056400929293945

ACCOUNT:

4731185628558071

JSC CB PRIVATBANK, 1D HRUSHEVSKOHO STR., KYIV, 01001, UKRAINE

SWIFT CODE/BIC:

PBANUA2X

CORRESPONDENT ACCOUNT:

623-160-5145

INTERMEDIARY BANK:

J.P.MORGAN AG, FRANKFURT AM MAIN, GERMANY

SWIFT CODE/BIC: CHASDEFX

Можна донатити на реквізити наших довірених волонтерів.

P.S. Задонатив — став +, щоб підняти топік 🇺🇦

👍ПодобаєтьсяСподобалось7
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Антидрон вже в мене! Всім дякую хто долучився.
Чому так довго? Був зламаний дорогий дрон Matrice 30T, допоки він не був підлагоджений, була висока імовірність на додаткові високі розходи по ремонту. Ремонт дрона був завершений у грудні. Зайняло майже 3 місяці часу та мандрівок дрона по різних областях. Завдяки розумним людям ремонт обійшовся лише 9к гр. Отже можна було швидко «розморозити» цей донат і довести діло до кінця. Виготовлення гармати зайняло місяць.

Загалом вдалось зібрати 13500$. Це ціна на топову комплектацію виробника Kvertus.

DOU ≈ 260к гр
@Donate1024Bot ≈ 80к гр
Bihus.Info ≈ 30к гр
Мої друзі, колеги ≈ 100к гр
Фонд «Захистимо Разом» ≈ 70к гр

Соррі за неточні розрахунки. Можу більш детально з банківськими підтвердженнями скинути в особисті.

Дякую всім за допомогу та поради під час донату. Це дуже допомогло.

По антидрону та його ефективність дам знати як буде більше інфи з поле бою!.
Фото мої без військової форми)... вибачте. Носився по тилових справах. Часу обмаль на військовий гламур.

imgur.com/pzVLg4X

imgur.com/tWKIeHQ

Ось тут ще побачив тред про такий пристрій:
twitter.com/...​tatus/1621454944246108161

Шавновні, вибачте, що не відписував більше місяця. Були певні важливі операції на передовій та і загалом купа військових справ. Наразі зібрано 388 000 гр. Бачу, що дійти до планованої суми буде майже нереально, дякую за те що є. Скоріж за все вся сума і трохи більше буде витрачена на лише антидронову гармату...поки без дронів. Невдовзі буде звіт про весь донат та купівлю. Дякую, всіх обійняв хто допомагав.

Можливо спробувати розмістити тут vyshybanky.com ?

+
Дуже зручно закидати через donate1024
Все буде Україна!!!

Дякую, там вже добавлен наж збір.

+34k від користувачів @Donate1024Bot💪

Пропоную попросити lachen_tyt запостити в інста, швидко зберемо.

Соррі за скепсис, але ви цю «пушку» в бойових умовах тестили? По відгукам вона максимум глушить радіоканал на комерційних дронах, gps не глушить. Дрон або зависне або полетить на home point (це треба мозку не мати щоб встановити в налаштуваннях посадку на місці при втраті звязку). Хай дадуть на тестування перед покупкою.
P.S.
Тех.характеристики взагалі гуляють від джерела до джерела — чим новіша публікація, тим більше радіус дії і потужність. То 500м, то 1500м, то до 3000м (правда там coverage area вказано, а не coverage range, так що може то діаметр).

З данною пошкую вже працювали суміжні підрозділи, результат достатній що б обрати її. Західні альтернативи коштують набагато дорожче.

Скоро зпшка, почекайте трохи)

Платежів більше ніж плюсів в коментарях. В мене звісно є бажання всім особисто відписати «Дякую», але на данний момент я цим зловживаю що б віднімати топік :)). Тож допоможіть його тримати в топі одним символом «+».

Наразі зібрано 134 000 гр, не мало і не багато:) принаймні до цілі ще далеко. Додали реквізити на монобанкі, антидронова гармата та два дрони

МоноБанка на два дрони

+

Дуже зручно себе зарекомендували банки Моно для зборів, можливо створите або скооперуєтесь з тим, хто може створити для вас?
P. S. Дякую вам за роботу!

Дякую за пораду. Можливо згодом зроблю. І дякую за ваш донат :)

Відкрив два баняка :)

МоноБанка на два дрони

+ з карти моно на приват

сподіваюсь на фоні такого глобального активного донату трохи перепаде мому напрямку :)

треба в топ вивести

Підписатись на коментарі