Як вивести кошти з закордонного банківського рахунку?

На початку війни виїхала за кордон. Відкрила рахунок в банку. Туди надійшли кошти. Зараз пройшло майже 183 дня і я можу стати налоговим резидентом Як зробити правильно.

1. Забрати кошти і відмовитись від тимчасового захисту.

2. Відкрити ФОП в Україні, перевести кошти і сплатити податки. Я не проти, але все одно в закордоном можуть потім попросити і їм ще заплатити якщо я там як резидент жити продовжу

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному2
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Коментар порушує правила спільноти і видалений модераторами.

і я можу стати налоговим резидентом

Важливо, що для отримання права на зарахування податків і зборів, сплачених за межами України, особа зобов`язана отримати від податкового органу іншої країни довідку про суму сплаченого податку та збору, а також про базу оподаткування. Зазначена довідка повинна легалізуватись у відповідній країні шляхом проставлення апостилю.
Не отримання такої довідки створює ризик подвійного оподаткування таких доходів в Україні.

Відкрити ФОП в Україні, перевести кошти і сплатити податки.

Це ніяк не допоможе і створить кучу проблем.

Щоб хоча б щось порадити треба знати яка країна, ± яке призначення платежу (аля оплата згідно ІТ контракту) і наскільки велика сума (ІМХО, якщо менше 10к$ то пофіг).

Ніяких призначень немає. Зараз мені треба привести все до ладу (вивести кошти без сплати податків) і потім відкрити ФОП. Щоб нормально працювати. Ці доходи сталися несподівано. Зараз боюсь стати податковим резидентом і звітувати про це в іншій країні.Надалі відкриття ФОП моїх проблем не вирішить якщо я залишусь в цій країні більше ніж на 183 дні. Все одно стану податковим резидентом. А відкривати ТОВ нічого не розумію в тому.

1 ....відкрила рахунок...який рахунок, як хто і на якій підставі, після отримання «статусу»? 2 ...туда надійшли кошти.... від кого, за що, і у якій сумі. Спочатку треба розібратись у ціх питаннях а потім вже думати що робити далі. Ви коли відкривали рахунок, вас попередили о умовах?

Це погана ідея такі консультації на форумі отримувати.
Може коштувати потім дорого.

Ось база про резиденство
youtu.be/g1RInZJpErg
Польща
youtu.be/Zc2gTALVAqE
Португалія
youtu.be/o4X8cTJRskQ
ось канал де є багато про резидентсво і 2022 рік
t.me/UAtaxesYou

Якщо Польша, то за 183 дні ви не стаете резидентом, якщо джерело доходів НЕ в Польщі.
З України дуже важко вивести гроші, 100К грн це ліміт котрий можна витратити за кордном, буквально декілька годин не зміг розплатитись карткою саме з таким поясненям, що я тут витратив вже більше 100К за місяц, і це враховуючи те що я знімав готівку, а не тупо все через термінал. Курс гривні щодня падає, злотий вже по 8,4 та 8,3 хоча ще на початку липня лише починав переходити з 6,9 на 7...

Як зробити правильно

яка кінцева ціль?
швидше за все 3
ніякого фоп, стати резидентом країни перебування
фоп викличе додвтукові проблеми
і не фопом єдиним....

Кінцева мета те що є забрати спокійно. І оформити власну справу. Я не сподівалась отримати цей дохід. А тепер хочу працювати легально.

Підписатись на коментарі