Резюме Junior Test Engineer. Краш-тест #03
Доброго дня, шановне комʼюніті! Вас вітає Олена, Head of Recruiting з компанії LITSLINK :)
Сьогодні поспілкуємося з вами про резюме на позицію Junior Test Engineer. Його надіслала учасниця рубрики «Краш-тест резюме», яка раніше заповнювала анкету від DOU.
За мої 4+ роки досвіду в рекрутингу, я бачила дуже багато резюме, зокрема і на позиції тестувальників. Тому сьогодні спробую поділитися досвідом і показати, що і як краще описати, а що краще не додавати до вашого CV.
Що ми маємо знати про оформлення CV
1) Загальний вигляд.
Почнемо із загального вигляду резюме. На перший погляд, виглядає дуже охайно та структуровано. Мені дуже імпонує, що CV зроблене на одну сторінку та в PDF-форматі. Тобто, маємо текст, написаний коротко й по суті.
До того ж, як я пояснювала у попередньому розборі, я вважаю формат PDF оптимальним, його однаково зручно дивитися з різних пристроїв.
Загальний вигляд резюме
✅ Раджу завжди робити охайний PDF-файл, з рівним форматуванням.
2) Назва файлу.
В нашому випадку — це СV_Surname_Name. Але краще зробити так:
✅ CV_Name_Surname_Junior QA. Так буде набагато зручніше.
❌ Не називайте, будь ласка, «CV QA» чи щось подібне коротке й безособистісне.
3) Дуже круто, що все в нашому CV англійською.
❌ Зараз ще зустрічаються CV російською — це вже точно Red Flag.
✅ Навіть якщо ви не володієте англійською мовою на вільному рівні, використайте всі доступні вам допоміжні сервіси — та зробіть CV англійською!) Grammarly стане у пригоді для перевірки коректності тексту і професійних термінів.
✅ Допускається ще й варіант українською, але first of all — англійська. Український варіант точно знадобиться, якщо робота/ вакансія пов’язані з державними установами.
4) Про фото.
Ми можемо дискутувати довго і дуже довго, але в цілому скажу: це абсолютно ок, якщо CV без фото. Оскільки в Україні немає суворих правил щодо фото в CV, це завжди залишається на ваш розсуд.
✅ В нашому випадку додане гарне фото класної якості та невеликого розміру. Мені воно подобається.
❌ Нагадаю зі свого боку — будь ласка, не ставте дуже малі чи дуже великі фото не дуже гарної якості.
Наповнення резюме
Тепер перейдемо до детальнішого аналізу вмісту окремих пунктів.
5) Вступ і контакти.
❌ Верхня частина CV, де вказані імʼя та контакти. «Surname, Name», кома тут не потрібна.
Фраза «applying for a position of a Junior Test Engineer» тут є доречною, проте не обовʼязковою.
✅ Kyiv: office / remote work — це круто, що кандидатка готова відвідувати офіс + відразу ми бачимо актуальну локацію, так рекрутеру зручніше розуміти, де ви знаходитесь.
❗️ До речі, в багатьох компаніях вітається, коли Trainee/ Junior спеціалісти мають можливість відвідувати офіс та навчатися швидше. Звісно, шкода, що через воєнні дії на території України ситуація з відвідуванням офісів нестабільна, тому головне — бути в безпеці, а вже потім думати про вихід в офіс.
✅ Також ми бачимо основні контакти + активне посилання на Linkedin, де рекрутер одразу може додати вас в контакти та залишатися на звʼязку.
6) Розділ LONG TERM GOAL.
Цей пункт також не є обовʼязковим, але тут в нас дуже гарно написано «Work as Senior QA Engineer with a great team and help to create the high-quality and useful products.»
✅ Нічого зайвого, проте амбітно, показує ентузіазм кандидатки. Бажаю їй, щоб так і було згодом.
7) Розділ SUMMARY.
❌ Достатньо великий + багато інфи перекликається з розділом «HARD SKILLS».
✅ В SUMMARY більш доречним є написати про досвід загалом, також пару слів про себе (в нашому випадку — взяти те, що розміщене в розділі SOFT SKILLS).
Тож, в цілому: розділ SUMMARY — це
8) Розділ WORK EXPERIENCE.
Тут в нас все виглядає досить добре, але на LinkedIn в кандидатки я побачила ще й досвід фрилансу на UpWork і досвід в поточній компанії.
❗️Дуже важливо, щоб інформація на LinkedIn та CV збігалась за головними пунктами: назви компаній роботодавців, періоди роботи в них тощо. Стовідсотково можу стверджувати, що в рекрутера будуть питання про кожну вашу зайнятість "що","де","коли", тому дуже раджу структурувати цю інформацію.
✅ Те, що написано в нашому CV, написано гарно: тут і назва компанії, і період роботи, а також розписані Responsibilities.
9) Стосовно освіти та мов.
✅ Оформлено гарно і структуровано, але можна й дещо покращити:
— додати тривалість курсів та лінки на сертифікати, за бажання,
— прибрати згадку про російську мову, як таку, яка не заслуговує на увагу, поки росія є країною-агресором.
Розділ PROFESSIONAL INTERESTS також можна обʼєднати з SUMMARY, але це теж на ваш розсуд.
Підсумовуємо
Мені сподобалося CV, з нього складається враження, що аплікантка прагне стати дійсно крутою спеціалісткою та працювати заради якості свого майбутнього проєкту.
Важливо структурувати досвід, підтягнути англійську (а куди ж без неї) та розвиватися технічно.
Бажаю всім, хто зараз в пошуку, знайти свій проєкт та компанію, де ви можете розкрити свій потенціал й вчитися новому. Пам’ятайте, що дуже багато залежить саме від вас та вашого бажання.
Вам можуть казати, що зараз не так багато вакансій і дуже важко знайти першу роботу — так, цей процес не швидкий, але не опускаємо руки та лупаймо сю скалу :)
Мирного неба і все буде Україна!
39 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів