Де знайти проєкт чи ідею для боротьби з ІПСО та зрадофілами?

Всім привіт!

Я в пошуках проєкту на любій стадії чи можливо ідеї, однодумців для боротьби з ІПСО, зрадофілами в мережі.

Після 24 лютого я брав участь у деяких проєктах по збору даних с рос соц.мереж, потім долучився на допомогу різним групам, на кшталт ITArmy та «Інтернет Війська України».

Але після народного супутника від Притули, я зрозумів, що у нас є дуже велика потреба в боротьбі з рос. ІПСО, зрадофілами та іншім.

В мене є декілька ідей, але їх треба провалідувати чи дійсно вони будуть допомагати. Тому я і шукаю людину (чи команду), можливо журналіста даних, аналітика медіа, соц. мереж, поведінки людей тощо. Можливо хтось має досвід, ідею чи є проєкт до яких можна долучитись, щоб допомогти. Як волонтер.

Про себе, працюю Big Data engineer в европейській OSINT компанії, маю великий досвід збору та аналізу публічних даних.

Буду вдячний за посилання на таких людей чи проєкт.

Дякую.

👍ПодобаєтьсяСподобалось3
До обраногоВ обраному0
LinkedIn

Найкращі коментарі пропустити

У книзі Оруелла «1984» (раджу до прочитання) було відомство під назвою Міністерство Правди, яке займалось пошуком та перевчовуванням людей, які мали відмінну думку від концепції правлячої влади.
Що таке «зрада»? як/де/чим вона визначається?

І чи є ’зрадою’ можливість мати власну думку? міняти її у зв’язку зі зміною власних поглядів? чи може мати ’власні погляди’ це теж зрада?

Автору емоційно-ображеному допису хочеться порадити ознайомитись глибше що таке демократія🤗

Зрадофіли це ті хто критикує зєлю і його шоблу?
Просто уточнюю, а то раптом про різне говорим.

О і ще одне.
Те що я вважаю закриття кордонів для чоловіків під час війни повний довбо@@ізмом це теж зрадофільство??
Те що ми йдемо повільними кроками в СССР з диктатурою це теж зрадофільство??!!

Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

as if шукачі зради — это плохо
тут или демократия с критикой, или единый порыв вместе с мудрой и всезнающей партией во главе с великим кормчим

Зрадофіли ще 3 роки назад майже всі перефарбувались в зелене. Тож, боротись із ними марно.

як на мене справа далеко не ув окремих людях, а в тому що вишчі ешелони бізнесу / влади вважать розділення не горизонтальним — між країнами / спільнотами, що збудовані навколо систем цінностей, а верикальним — між елітою, що щось вирішує та народоною массою. і тоді, що арестович, що дупін, що лідери «хороших рускіх» за свої привілеї бути у верхнім ешелоні заплатять будь яку ціну і перевзуються в польоті

Если ты вчера узнал про Дугина, то не загружай себе мозги суетой с графами
Для Арестовича и не только ты будешь такой же домохозяйкой из мира айти с конспирологическим фиксом

Есть википедия, есть журналисты которые по долгу службы этим всем занимаются. Есть интервью, на моей памяти только Роман Скрыпин его спрашивал про дугина, остальные вообще дупля не отстреливают. На интервью есть техника Situation, Task, Action, Result, но чтобы такие вопросики задать надо быть чуть менее тупым чем пробка, а с этим некие кадровые проблемы

Якщо хочете собі трохи «взірвати мозок», то ось вам додаткова інфа: Ще одним їх коришем був Дмиро Корчинський. Можете почитати про нього та його погляди.
Чувак це якийсь їб*ний фонтан із ультра правого націоналізму, анархо-комунізму, християнського радикалізму( він заснував батальйон Свята Марія у 2014, а потім передумав і розпустив ).
Ну і ще він воював із Стрєлковим-Гіркіним на одному боці за рашистів у війні у Придністров’ї.
А потім вже протів рашистів у Чеченській війні.
Феєричний персонаж, як в принципі і всі решта на сходняках євразистів.

Тут подумав — а не погано б для початку зробити граф зв’язків політиків та громадських діячів

Люся вже давно на миротворці світиться, та й, взагалі, багато хто.

Тот, кто любит колбасу и политику — не должен видеть, как оно готовиться.

правдиве CV кожного політика

нажаль, наврядчи це щось дасть. в розвинутих демократичних суспільствах репутація — це чи не найголовніший актив політика. один раз звернув не туди — бувай. в нас так не працює. поки

Арестович швидше кореш Корчинського, а Корчинський кореш Дугіна. І то, Арестович такий самозакоханий, самовпевнений нарцис що ще незрозуміло хто кого використовував Корчинський його чи він Корчинського.

мав спільний з Дугіном проект антипомаранчового руху

І це згадує народ, який сам за помаранчевих лише 5% відав привівши до влади зека. Давайте будемо чесними, ви нічим не кращі. А то щось забагато патріотів розвелося, а у самих також рильце в пушку, якщо відмотати роки, на кожного компромат можна найти.

ще незрозуміло хто кого використовував Корчинський його чи він Корчинського.

Або просто відсмоктують один одному по черзі

Просто щоб люди бачили хто є хто із їх улюбленців

ЦПК (ценрт протидії корупції) перед кожними виборами робить такий проект. Називається «серпом по рейтингу». Для тих хто не слідкує за політико, або якщо втомився рахувати зашквари кандидатів — там все зібрано дуже детально.

Спробуй. Ти прифігієш від графу зв’язків цієї влади.

Такой проект уже есть и довольно давно.

ssu.gov.ua

Присоеденяйся.

И как будет называться наше единственно правильное и потому верное учение?

UA: бот для перевірки сумнівних новин
EN: factcheck bot project for UA-relevant news t.me/perevir_bot

Антифейковий проєкт. Редакторка — фактчекерка та журналістка Альона Романюк
t.me/notaenotaua

У кожного своє розуміння ІПСО. Для когось це явна вата, а для когось ті, хто слухають Арестовича чи дивляться якогось Каца з Варламовим. Та що там говорити, навіть Усика в російські агенти записали рік назад. Ти можеш все життя підтримувати Україну і піарити її за границею, донатити купу бабла, но стоїть один раз невнятно дати відповідь на питання «чий Крим» чи сказати «на» замість «в», і все, «п**уй за русским кораблем»

Ну це у вас така відповідь. У нього може бути інша.

Питання в іншому, що чувак для України зробив більше, ніж його всі його критиканти разом взяті, но вони готові були його лінчувати за безбідну фразу що Крим це Крим яка ну взагалі нічого не означає. Но ні, тут же забули про всі заслуги і весь його патріотизм із-за однієї фрази.

Та всі лайно, і Усік лайно, і Кличко говно, і Арестович говно, і Кац говно, і Варламов говно, і Зеля говно, і Порох говно. І Притула скоро буде говном, хоча уже говно, не той супутник купив. Це дуже зручна позиція.

бесполезные для своего народа

Так тонко евреем меня ещё никто не называл!

Даёшь погромы бесполезных! На вилы!

З одного боку — ніяк, тому що всіх не виловиш і як правильно зазначили окремі зрадофіли тут в темі — в демократичній країні люди мають право на плюралізм думок.

Моя пропозиція наступна: FAQ ресурс на якому будуть зберігатись найпопулярніші тези і Дези ФСБшних тролів та наших корисних ідіотів.

Можна навіть на двіжку Вікіпедії, нічого вигадувати нового не треба, тільки працювати над котентом.
Зустрічаєш троля в інтернеті чи людину яка говорить не зовсім коректні речі — кинув посилання на статтю або зайшов скопіпастив аргументи, відповів і пішов далі.
Також це може існувати базою знань, яка буде акумулювати факти про війну аби унеможливити маніпулювання збоку москалів. Бажано, аби цей ресурс мав українську та англійську версії.

Пропоную організувати наступним чином: Одна подія чи одна тема на одну статтю аби не змішувалось все в кучу і було зручно навігуватись.

Після 24 лютого я брав участь у деяких проєктах по збору даних с рос соц.мереж, потім долучився на допомогу різним групам, на кшталт ITArmy та «Інтернет Війська України».

Тоді через них і виходь на наше ЦІПСО (або шукай 72 ціпсо контакти в інеті). Наші активно і якісно працють.

що у нас є дуже велика потреба в боротьбі з рос. ІПСО, зрадофілами та іншім.

Це є всюди і не завжди це агенти ворога (за те як українофоб стрелков/гіркін підриває їхній бойовий дух йому вже треба грамоту дати).
Можливо комбінація з курсів по самоцензурі для ЗМІ/блогерів і виклики в СБУ й допоможуть але тут швидше буде «благими намірами викладена дорога в пекло».
ІМХО, враховуючи розвиток війни, справжня зрада це буде втрата Миколаєва чи Запоріжжя.
А тим, в кого зрада це втрата села на 200 людей, і так нічим не допоможеш.

Угу.
А хто буде вартувати вартових?

Теж трохи з ITArmy (паралельна команда), враховуючи оновлення інструментарію, вже кілька разів піднімалося питання що буде у випадку компрометації БД?

Стало зручніше але і простіше наробити дурниць.

Я — наверное главный зрадофил dou.ua и знаю очень действенный способ с собой бороться. Идёшь значит в клуб «Гермес» что в Киеве, Дмитриевская 33, там в пятницу спарринги — борешься и дерёшься. Если вдруг только по борьбе, идёшь в клуб «бодрость» но в среду, на 16.30 — там самбо.

А если серьёзно, это нужно быть феерическим долбоёбом, чтобы вместо работы делать о чём тебя никто не просит. Ты знаешь корректировщиков огня или коллаборантов — сдай их в полицию. Остальное это мнение людей, сейчас как раз и защищают — возможность высказывать любое мнение не противоречащее законодательству.

Ну, сейчас кроме законодательства есть ещё и другие нюансы правоприменения. Например, ты виновен, если твой труп привязан к столбу — тоже вполне себе Слава Украине. А привязать могут вполне даже по доносу, чем ТС и намерен заниматься.

Так те же клубы хороши для доносов — с ковра позвать можно до генерала включительно.

Доречі по деяких індексах ми вже гірше за КНДР. www.visionofhumanity.org/maps/

Якщо я правильно розумію то це більше про те щоб помічати канали, группи, смі та подібне як недостовірне джерело інформації.

Зазвичай таке роблять відслідковуючи унікальність текстів та шукаючи першоджерело, дуже схоже на перевірку унікальності наукових робіт, при цьому помічаючи усіх кот поширює недостовірну інфу як небезпечний.

Але знов, хто хоче бути обманутим таким і залишиться. Бо в плоску землю ще вірять деякі і усі переконання для них не мають сили. Щоб люди не вірили ІПСО це напевне більш сестемний підхід повинен бути, немає швидкого рішення...

Але думаю зібрати та викласти базу недостовірних джерел теж користно

Якщо я правильно розумію то це більше про те щоб помічати канали, группи, смі та подібне як недостовірне джерело внформації.

Зазвичай таке роблять відслідковуючи унікальність текстів та шукаючи першоджерело, дуже схоже на перевірку унікальності наукових робіт, при цьому помічаючи усіх кот поширює недостовірну інфу як небезпечний.

Але знов, хто хоче бути обманутим таким і залишиться. Бо в плоску землю ще вірять деякі і усі переконання для них не мають сили. Щоб люди не вірили ІПСО це напевне більш сестемний підхід повинен бути, немає швидкого рішення...

Але думаю зібрати та викласти базу недостовірних джерел теж користно

Ти вільний громадянин вільної країни! Нічого не переплутай.

Суспільство має навчитись фільтрувати ці вкиди в децентралізований спосіб.

Будь-яка централізація не буде працювати

У книзі Оруелла «1984» (раджу до прочитання) було відомство під назвою Міністерство Правди, яке займалось пошуком та перевчовуванням людей, які мали відмінну думку від концепції правлячої влади.
Що таке «зрада»? як/де/чим вона визначається?

І чи є ’зрадою’ можливість мати власну думку? міняти її у зв’язку зі зміною власних поглядів? чи може мати ’власні погляди’ це теж зрада?

Автору емоційно-ображеному допису хочеться порадити ознайомитись глибше що таке демократія🤗

Дякую за книгу, я її читав.

Раджу вам ознайомитись із поняттями «Пропаганда», «ІПСО», «Гібридна війна», «Корисний ідіот».

Коментар порушує правила спільноти і видалений модераторами.

О і ще одне.
Те що я вважаю закриття кордонів для чоловіків під час війни повний довбо@@ізмом це теж зрадофільство??
Те що ми йдемо повільними кроками в СССР з диктатурою це теж зрадофільство??!!

Може не в тему дещо, але є проект ЗРАДОПЕДІЯ!

Коментар порушує правила спільноти і видалений модераторами.

Ні, це не про блокування.
Це про те, щоб протистояти рус. ІПСО у нашому інфополі.

Краще не може і бути! Дуже влучно сказано!!!

А хто буде приймати рішення хто є хто і що таке правда? І який алгорітм визнання зрадофілів? Які ознаки? Ось наприклад наявність митного поста на межі с окупованим Кримом це що? А звільнення імпортерів вугілля с рф від сплати митного ПДВ ? А коли Презідента країни яка воює називають ... зебіл ...чи ...бубочка... це як? І багато інших питань. Тому все це не для мене, я сам буду визначати хто є хто і що є правда.

на мав змоги висловлювати свою думку

А потім приїзжає спеціальна людина з сокирою і обмежує можливість. Я думаю все до цього рухається в країні.

Це типу іноагентів на рф?

Ні це типо інакомислящіх українців. Я от ніколи б не подумав якби не повномасштабна війна, що в українцях ще жива ота стара жага до вахтерства та доносів. Ми точно не совок?

Все західне суспільство живе на доносах

Не зрозумів, яке мають відношення доноси до того, що називають зродофілією

Зрадофіли це ті хто критикує зєлю і його шоблу?
Просто уточнюю, а то раптом про різне говорим.

Це ті хто шукає зраду дивлячись Шарія чи інших рус ІПСОшників.
Та потім сіють цю зраду в буль яких діях влади, армії, волонтерів тощо.

Раджу хоч раз подивитись того Шарія, якраз «ті хто критикує зєлю і його шоблу» дуже часто і використовують його тези

Не дивись. Раптом голову попортиш? Це гівно посралось з владою, ригами....але швидко стало на бік іншої пітьми. Напівправда,всі справи.

В кого є мізки,якраз таке ніколи не дивитиметься,то для убогих на розум.Або хто любить Зєлєнського

Тому що між коміком(нужно пєрєстать стрєлять) і президентом що вже воював вибір (для ворога) очевидний.
Зеленський молодець, ніхто не чекав що він залишиться і затащить

Імхо зрадофіли це ті, хто постійно ниє на тему: «як все погано, чому ми не готувались, от якби ми замість того робили оце.... тоді було б классно»
Нажаль запропонувати щось вони можуть лише «заднім числом», що сприймається «якби баба була дідом».

Але позбутись таких людей нереально.
Вони є і будуть

Наче як зеля в інтерв’ю сказав прямим текстом що знав про невідворотну війну.
І про те що людей не попередили бо грошей багато загублять.

Говорити про це — це зрадофільство чи ні??

що знав про невідворотну війну

Ми тут всі знали.
Вірити не хотіли, але в глибині душі знали. 🙄

А попередження припустимо за місяць дало б паніку (у певного прошарку), «ой та брешуть вони...» (у іншого прошарку), і адекватне сприйняття у мінімуму.
Імхо.

Ой бляха оце «была бы паника» тупо відмазка. Просто бабло важливіше за життя громадян

Ой бляха оце «была бы паника» тупо відмазка.

Ну ніхто не може знати щоб було якби....
Тож кожен сприймає на власний розсуд.

Бо президент акцентував на тому, шо якби попередили людей про війну то встратили б багато грошей.

Позбутись ніяк.
А ось як зменшити влив в короткостроковій та довгостроковій перспективі.
Для довгострокової перспективи я бачу що останніми роками все більше і більше освітніх програм, на кшталт медіаграмотності та критичного мислення.
А ось як зменшити короткостроковій перспективі — одне з питань як я хочу вирішити.

В короткостроковій, можна «заглушити». Що і робилось перші 2 місяці війни.

Цікаво, як глушилось в перші місяці війни? Дайте інформацію

Ти створюєш інформаційний шум, який глушить більшу кількість інформації. Але для цього потрібно декілька додаткових факторів: емоційний стан населення, герої (позитивні новини з окремими особистостями, не завжди конкретними), довіра до офіційних джерел інформації. Ще пару менших моментів.
Якщо так згадати: гопніки і танк, жінка, що збила дрон банкою, конотопська відьма, Патрон...
Перщі місяці практично вдалого іпсо в рашки не було.

Підписатись на коментарі