Розкажіть про умови релокації, які запропонувала вам компанія

Всім привіт ;)

Цікавить ваш досвід з релокації до Евпропейських країн або США.

Наразі співпрацюю з компанією як ФОП, але планую переїзд до Европи, тож поцікавився у своїх знайомих про те, які умови релокації були запропоновані їм. Наразі маю такі відповіді:

1. Так, ми маємо офіс у країні, яка вас цікавить, але під словом «релокація» ми маємо на увазі продовження роботи по ФОП та тимчасове проживання (90 або 183 дні) в Европі. Далі ви продовжите працювати як ФОП, не буде ж податкова европейських країн за вами «ганятися».

2. Допомога у відкритті місцевої самозайнятої особи (self-employed, individual entrepreneur etc.). Податки в такому випадку будуть на вас, так само як і послуги з супроводження вашої юридичної особи. Якщо у країні немає ніякої спрощенної системи ведення обліку, то у багатьох випадках це сплата: податку на доходи (в багатьох країнах по прогресивній шкалі), соціальних внесків та ПДВ/VAT.
В цьому випадку ви отримуєте [українська компенсація — 30...55%].

3. Взяття вас до штату в країні наявності офісу. Тут є два варіанти:
3.1. Ви будете сплачувати всі податки, такі як соціальні внески, які платить працедавець, соціальні внески, які платить робітник, а також податок на доходи (можливо по прогресивній шкалі). Отже ми отримуємо [українська компенсація — 45...70%].
3.2. Компанія все ж таки буде платити свої податки, тобто це перенос оплати gross-to-gross. В цьому випадку будет [українська компенсація — 25...50%].

4. Пошук відповідної вакансії у европейському офісі з новим рівнем компенсації.

5. Індексація компенсації згідно з шкалою оплати в країні проживання.

6. Звільнили одразу як тільки спитав за релокацію ;)

Поділіться, будь-ласка, яка ситуація у вас. Які «плюшки», накшталт компенсації вартості релокації, медичної страховки чи бухгалтерського супроводу є у вас.

👍ПодобаєтьсяСподобалось2
До обраногоВ обраному1
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Коментар порушує правила спільноти і видалений модераторами.

Сказали їдь куди хоч, але гроші на український фоп або на любий інший рахунок, але сам розбирайся з місцевою податковою і бухгалтерією

Чиста нижче на третину
Гросс майже такий же

как только выходишь на мировой рынок и имеешь одно большое имя за спиной, все начинает быстро меняться

Так, розкажіть, як влаштуватися в велике ім’я з України

3.1/5 — в компанії є офіс у Польщі, тож оформили по umowa o prace туди. Також перерахували зарплату, певною мірою враховуючи зміни в податках. Вийшло десь +25% до gross суми, але net все одно менше.
Також компанія надала 1500€ як допомогу для релокації.

Це мікс варіантів 3.1 і 5 з топіку

яка разница

тимчасове проживання (90 або 183 дні)

?

Без поняття, я в Польщі можу бути до наступної осені. Але очевидно, що 90 днів — це період можливого перебування в шенгенській зоні, а 183 дні — термін набуття податкового резиденства.

У Північній Македонії податкове резидентсво набувається через 90 днів проживання, а в Польщі, наприклад, через 183 дні.

Предложили в Кливленд, Огайо до марта, все доки оформил бы Глобаллоджик, зп пересмотрел бы, по поводу остальных деталей не в курсе так как меня США вообще не интересует и я сразу отказалась xD ровно через 2 часа предложили в Израиль на пару месяцев уже на другой проект, но это мне тоже не интересно.
Галя балувана)

а какой риск, если пару месяцев? как раз ок познакомиться со страной чуть больше, чем турист и чуть меньше, чем начать слишком вникать

Рисков никаких, просто страна совсем не интересует даже для отпуска, а для переезда и подавно.

я бы наверное даже на Филиппины мотнулась, если не очень надолго или там в Румынию, это наверное зависит от кьюриосити. для меня ноугоу — это северная корея и саудовская аравия (но это не точно). и точно РФ

На Филиппинах была в отпуске, прикольно, но жить бы там не хотела.
А если б бизнес трип тот двухмесячный не в Израиль, а в Малайзию, Гонконг или Сингапур предложили — я бы не отказалась, в этих местах понравилось 😁

я работала в сингапуре, интересный опыт) завидовала женам экспатов. жить там очень комфортно, а работать очень нет

чи змінилися погляди щодо переїзду у «мами трактористів»?

Ушла срачка-горячка, которая была в начале войны, в Киеве сейчас вполне себе комфортно. Но в долгосрочной перспективе мы таки хотим уехать хоть на 6+ месяцев в Азию и просто по миру поколесить.

Візова підтримка, білети на літак для всієї сім‘ї, пересилка самих необхідних речей літаком, а решти кораблем, місяць оренди житла та авто на новому місці, людина яка допомогає з відкриттям банківського рахунку, реєстрацією дітей в школі, знаходженням постійного житла й т.д.

Зарплата — по місцевим рейтам компанії, які в декілька разів вище середьної зарплати програміста по країні.

настільки незамінний робітник чи таки демпфінг по зарплатні?
галера везла?

Ні, я прийшов «з вулиці» — це стандартні умови для нових робітників. Зарплатня така сама як і у локальних працівників цього рівня, єдине — якщо пропрацюєш менше двох років, треба буде компенсувати якусь частину витрат на релокацію.

До речі, ми розширяємо команду і шукаємо нових співробітників :)

Месяц жильё оплатили, билеты, перевоз вещей третей компанией, агента по релокецшн которая помогла с регистрацией и счётами в банке, школу ребёнку частную и + 20 процентов к местной зарплате (экспатская надбавка)

ух-ты, это где такую экспатскую надбавку дают?

агент сказала, это мало, надо было просить 50%)))

было время, переезжала без семьи на полгода, платили жилье, суточные, экспатскую страховку, опять же документы и агента. а еще было в другом проекте — просто 6000 долларов сверху, и никакой помощи, но зарплата была 20к+

ну пишіть чи везла галера чи матенринська компанія
і куди

я не знаю разницы между первым и вторым. Это были компании, которые нанимали на проект по временному тпудовому договору, то есть во всех случаях был отпуск, больничные и тп но контракт срочный — от 6 мес (в итоге продлился 8) до 2 лет. Первые две — европейские, последняя — accenture американская

а забыла, еще год был в нидерландах, тоже через зонтик (это наверное как у нас говорят галера, я тех людей в глаза не видела никогда) и тоже на проект, там оплатили переезд в одну сторону, доп бакаж, документы и агента, который вопросы решал, и еще в течение года можно было компенсировать до 8000 эвро на покупку компьютера, телефона, тп и проезд по стране на поезде и велосипеде (чисто голландска тема)...и к рождеству прислали ящик шампанского))))

Ну мабуть наварили вагон шампанського і поділилися

ящик вина к рождеству — это типичная европейская тема, ящик шампанского — это в пять раз дороже, было приятно

Підписатись на коментарі