ІТ-спільнота знову зібрала 31 млн грн на комплекс PD-2!

Звіт з передачі комплексу — уже на сайті.

ІТ-спільното, ми подарували Україні до Дня Незалежності новий комплекс PD-2 вартістю 31 млн грн!

І хоч цього разу нам знадобилось трохи більше п’яти діб, ми — молодці! До речі, збір завершили у символічний день — День української авіації!

Щоб зібрати кошти, цього разу ми не обмежились онлайном, а організували зустрічі Charity DOU Networking по світу, аби українська ІТ-спільнота об’єдналась та зробила свій внесок у купівлю PD-2.

«Повернись живим» обов’язково прозвітує про придбання і передачу комплексу, а десь у новорічну ніч будемо спостерігати на відео роботу нашого PD-2 😏

А тепер — ділимось аналітикою збору:

💳 13 340 транзакцій нам знадобилася, щоб закрити цей збір (дехто надсилав гроші по 3-5 разів!).

💰Середній донейт — 2 324 грн
💰Найбільший особистий донейт (не від компанії) — 200 000 грн
💰Найменший донейт — 1 грн

І окремо дякуємо компаніям, які відгукнулись на наш збір:

1. Yalantis — $ 31 000
  2. Uklon — 1 000 000 грн
  3. Grammarly — 1 000 000 грн
  4. Creatio — 1 000 000 грн
  5. GoIT — 1 000 000 грн
  6. Brights — 300 000 грн
  7. NetForce — 200 000 грн
  8. Radency — 200 000 грн
  9. OmiSoft — 150 000 грн
  10. Reenbit — 135 000 грн
  11. KitRUM — 135 000 грн
  12. Bits Orchestra — 110 000 грн
  13. Buki — 100 000 грн
  14. Valtech — 100 000 грн
  15. IT Expert — 100 000 грн
  16. MindK

P.S. Від DOU і Djinni — 1 300 000 грн.

Дякуємо вам!

👍ПодобаєтьсяСподобалось36
До обраногоВ обраному1
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Друзі, є звіт з передачі цього комплексу PD-2: dou.ua/forums/topic/42058
Дякуємо всім!

Запускайте новий вже! Вересень настав!

1 грн? жлоб айтішнік затісался?

Можливо, хтось зробив спочатку невеликий тестовий донат, а потім, коли впевнився що все працює зробив великий донат.

Немає маленьких донейтів. А малий розмір компенсує тактика застосування та навченість особового складу)

Хто «не знає куди донатити», підключайте бота для щоденних нагадувань: donate1024.org

Кстати за Спутник, собранный Притулой — Респект! (не реклама)
Когда мы уже насобираем на Звезду Смерти?
И может этот сбор осуществится на DOU )

p.s. Да и как бы ясно понятно, что волонтерские организации конкурируют друг с другом.
Но вот грызня сетевая между ними как-то портит всю картину помощи ВСУ.

постійне висвітлення компаній і їх сум виглядає як піар. такі речі люблять тишу. або хоча б після того як той комплекс принесе перші результати

Як різниця PR, чи ні, якщо це мотивує айтівців донатити більше? Результати — то взагалі не справа тих, хто донатив

по-перше, що значить не справа тих, хто донатив?
якщо результат донатів відверто профукать, то наступного разу ніхто вже не поведеться.
по-друге, думаю окремих людей мотивує щось інше ніж потрапити на доску пошани від доу (хоча впевнений що є і такі).
але все одно звичайних донатерів ніхто не згадує поіменно. а от компанії не проти помахати таким способом патріотизмом напоказ.
а взагалі мене просто дратують пости зі скрінами квитанцій по типу який я молодець і всяке таке. ніщо не заважає тим компаніям самим купляти що можуть і доставляти куди треба. але ж так очків патріотизму не здобудеш

якщо результат донатів відверто профукать

що це значить?

окремих людей мотивує щось інше ніж потрапити на доску пошани від доу

більшість побачить, як багато донатять інші, — і будуть донатити більше через солідарність

взагалі мене просто дратують

who cares?

ніщо не заважає тим компаніям самим купляти що можуть і доставляти куди треба.

може вони так і роблять, а в даному випадку вони багато задонатили і мають право на розголос/піар

nobody cares.
піар це більше моральна справа і зазвичай в негативному контексті.
з якої суми по вашому є право на піар? і що це взагалі таке, право на піар?
люди, в яких щирі наміри і добрі справи зазвичай уникають піару. піару потребує бізнес для реклами і більшого заробітку.

люди, в яких щирі наміри і добрі справи зазвичай уникають піару. піару потребує бізнес для реклами і більшого заробітку.

нещирі наміри у тих, хто донатить ЗСУ?
бізнес не може мати щирих намірів?
Як саме ці компанії збільшать свій заробіток за рахунок піару посеред айтішної спільноти? — вони здобудуть кращий імідж і абсолютно заслужено

лол, ви як діти малі))

звичайно чимало людей донатять щось там щоб типу заспокоїти совість, запостити чеки і показати свій патріотизм з умовної Польщі. сподіваюся таких меншість, але все ж вони є. тому донат кому б він не був не показник щирості.

як компанії можуть збільшити заробіток? ну в цілому як завжди: найняти гребців подешевше і продати подорожче. тільки крім «ми молода компанія, що стрімко розвивається» буде ще «ми донатимо на зсу, го до нас».

п.с. ще повеселило про «здобуття кращого іміджу абсолютно заслужено») для здорової людини хороший імідж компанії це гідні умови роботи, оплата, нормальний менеджмент і процеси і т.д. А для вас це близько 30к доларів з барського плеча)

У всіх людей різні критерії ’хорошості’ компанії. За всіх не говоритиму, але особисто для мене проукраїнська позиція і підтримка армії і українців є важливим аргументом.
Якщо ж для вас в компанії головне, щоб платили і жопка в теплі, то ваше право (щоправда з таким підходом можна й на русню працювати, якщо зручно; чи розробляти якісь інші людоїдські речі, але аби по процесам і з гарною оплатою і приємним менеджментом)

я описав трохи по-іншому що цінував би в компанії щоб вважати її імідж хорошим.
а ви звичайно можете працювати там, де не платять, жопка не в теплі, але мають гарну позицію.

здається, тепер розумію, хто міг хейтити Фонд Притули за покупку супутника

лол, ви як діти малі))

хто ви «діти»? Нас тут один я.
то радше ви, як підліток-ідеаліст.

донатять щось там щоб типу заспокоїти совість, запостити чеки і показати свій патріотизм з умовної Польщі ...

- це просто голе припущення без жодних можливих аргументів чи доказів.
Ось моє подібне припущення: донатять люди з грошовим прибутком зсередини України, бо не бажають, щоб потреба в мобілізованих дійшла й до них, а радше війна була виграна нами раніше.

тільки крім «ми молода компанія, що стрімко розвивається» буде ще «ми донатимо на зсу, го до нас».

хвилюєтеся, що компанії зароблять на усім відомих айтівцях з двозначним IQ, які без вас здогадатися, що «it’s a trap», не зможуть?

для здорової людини хороший імідж компанії це гідні умови роботи, оплата, нормальний менеджмент і процеси

а як це компанія, що співпрацює з окупантом, чи взагалі російська компанія? Норм? Чи може PariMatch — ок?

для здорової людини

знову якісь підліткові маніпуляції

Інститут іміджу ж нікуди не подінеться, а донати ЗСУ аж ніяк не перекриють погані відгуки працівників, або персональний досвід поганої співпраці з компанією. Але сам по собі факт донатів додасть ±ик компанії серед рівних за іншими показниками.

П.С. того року контактували зі мною представники компанії з цього списку — і пропонували вони вище ринку і не казали, що то честь працювати в їхній компанії.

звичайно чимало людей донатять щось там щоб типу заспокоїти совість, запостити чеки і показати свій патріотизм з умовної Польщі

Предлагаю забанить это чмо

А ты не отрабатывай шариевскую методичку
1. вы уверены что деньги идут туда куда надо а не разворовываются? (донатьте меньше)
2. соблюдайте тишу (сделайте меньше донатеров)
3. 100 грн не донат, а позор (срезаем массу низкобюджетных донатеров)
4. компании донатят ради своего корысного интереса, позор им (срезаем крупных донатеров)
...
Мне продолжать?

ого) чесно, я настільки глибоко не закопувався, це вже схоже на якусь вашу власну методичку-чекліст)
мене всього лише тригернула манера, що про кожен рух в айті треба урочисто заявляти і більше нічого.
1. не вважаю, що в цьому зборі хтось краде гроші
2. під тишею маю на увазі показувати перелік імен і їх сум, про сам збір поширювати інфу вважаю доречним всіма можливими способами
3. про малі донати взагалі не згадував
4. тут може бути, чому ні? але це не просто перевірити, тому ніяких звинувачень

мене всього лише тригернула манера, що про кожен рух в айті треба урочисто заявляти і більше нічого.

5. «донать и не вякай тут, буржуй»

а взагалі мене просто дратують пости зі скрінами квитанцій по типу який я молодець і всяке таке. ніщо не заважає тим компаніям самим купляти що можуть і доставляти куди треба. але ж так очків патріотизму не здобудеш

деякі компанії самі теж купують і доставляють куди треба, але як бачиш, якісь мудаки з доу про це не в курсі.

Цікаво чи є якийсь термін на позначення комплексів в людей, коли вони гейтять інших за хороші справи?
У всьому світі волонтерство і донати це поважна справа і тільки в Україні, в розпал війни, сиплеться гейт за те, що хтось посмів висвітлити свої добрі справи.
Ці люди чи компанії свідомо віддають частину свого прибутку, щоб підтримати Україну у війні і тут приходить якийсь {user} і починає поливати їх брудом

гейт це ворота)
а кого саме і де я поливав брудом?

А в чому проблема? Як на мене, ну навіть якщо і піар то шо? Гроші пішли на добру справу

Це social pressure.

Люди, які працюють в компаніях, яких немає в цих списках, ми хочемо щоб вони запитували своє керівництво — а чому наша компанія не допомагає?

такі речі люблять тишу.

Ага. А ще це дуже зручний спосіб нічого не робити. Або задонатити 100 грн і сказати «ми зробили все, що могли». Сподіваюсь рано чи піздно ми зробимо рейтинг компаній донорів на ДОУ.

а «соціальний тиск» не так пафосно звучить?)
оце в принципі в мене і є основна причина коменту: в айті не так важливо, що ти робиш, головне щоб пафосно було.

але менше з тим.
дякую за те, що ви робите ці збори.
якщо зараз для цього треба такий піар і сошиал преше то окей

або хоча б після того як той комплекс принесе перші результати

Це не перший комплекс, а одинадцятий.

це круто)
тільки я ж не про кількість писав, а про бойовий результат від конкретно цього збору.

А чим безпілотник PD-2 з цього збору відрізняється від інших безпілотників PD-2, які вже давно воюють?

що ви хочете щоб я вам відповів?) мабуть нічим технічно не відрізняються.
я просто навів приклад, що збір ще не почав працювати, а вже роздають всім лаври.
але я бачу що ця думка тут не популярна, тому не нервуйте, більше пафосу і все буде ще краще

а вже роздають всім лаври

А де можу отримати свої лаври я? Вам лаври підійшли по розміру?

)) мені не давали, то тільки найбільш патріотичним

Публічні кампанії, які повністю, на 100% залежать від обізнаності про них, які не існують без розголосу і розмов про них — люблять тишу.

*кричить*

ну не плутайте) репости і поширення інформації про сам збір це ок, так і треба.
а от показувати після донату «дивіться-дивіться, ми стільки то віддали, отакі ми патріоти» це далеко не обов"язково

Та это какой-то шарий на зарплате раздор вносит

Давайте за тиждень наступний збір — якраз кінець місяця, багато хто отримає гроші і ще не встигне їх прилаштувати :)

Стежте за соцмережами :) а на Форумі постійно збори, до речі.

Шоб мы так русню вышибали как донатили )

Було б цікаво скільки людей надсилало 2+ разів

Оновили найбільший донат: 200 000 грн від ML Engineer з Києва!

я не кажу, що це все)))))

Скорее от обратного)
Хочешь стать МЛ инженером — забудь про инфо-жвачку и иди учись)

моя порада — більше для натхнення))

P.P.S. Хто не знає куди тепер далі донейтити — Віталій Д’ячук (учасник ще АТО, відомий в туристично-альпіністських колах — і в ІТ компаніях де проводив лекції по безпеці гірського туризму, а тепер учасник вже повномасштабної війни із рашкою) збирає на дрон для ССО:
www.facebook.com/...​kH4WUZGn5MKn3J9cVPc4DAwKl

Ура!

P.S. В MindK забули суму вказати

Фух, трохи спало психологічне напруження постійно слідкувати за прогресом))

Підписатись на коментарі