Як перемогти життя, або FIRE
Привіт, мої любі жителі пансіонату Березка Європка.
Щоб замотивувати вас до дискусії, я розповім як буде будуватись все ваше життя до самого відходу до Занебесної Ельфії, якщо ви обираєте шлях переїзду до екологічних та безкондеціонерних країн ЄС.
Ви будете працювати все життя і ніколи не виберетесь з алгоритму
— робота
— кредит
— переконати себе, що ви не зря віддаєте пів доходу для велодоріжок і всемогучіх сервісів людства
— знов робота до самої старості
Чому так ?
— Бо європа побудована таким чином, що всі зп більш-менш урівняні, тож в рамках житла за 400к немає великої різниці скільки ви заробляєте, всі будуть платити кредит досить довго і не факт, що хтось встигне купити собі ще одне житло окрім основного, бо 20 + 20 = 40 років на виплату двох кредитів, а це непогана кількість років, колись люди і стільки не жили.
Навіщо мені то житло ? Є кредит і я просто живу і все, подивись які велосипеди стоять, хоч і без колес, бо щойно вкрали але ж екологічно
— Тут у мене запитання назустріч, а навіщо люди щось роблять взагалі і намагаються бути кращими, умовно навіщо робити щось краще і швидше за інших ? Бо якщо дивитись на життя як на марофон, то той, хто біжить швидше, скоріше добіжить до цілі, в Європі тебе утримують від того, щоб ти біг швидше, ти НЕ МОЖЕШ БІГТИ ШВИДШЕ ЗА ІНШИХ
Про який марофон ти кажеш ?
— Якщо взяти умовну фінансову незалежність, коли не потрібно працювати, а просто живеш і насолоджуєшся життям, знаючи, що є доходи, які не залежать від тебе, коли відчуваєш, що на тобі нема кредита і забовязання працювати допоки не виплатиш всі борги.
В Штатах це інвестиції в фонди + володіння нерухомістю, в Україні преславути однушки біля метро, які можуть спокійно гарантувати дохід для життя.
Так ось в Європі це НЕМОЖЛИВО, бо система побудована так, що їй потрібні люди, які будуть працювати ЗАВЖДИ. І так і буде, подивіться на оточуючих, в Європі немає теми ЯК СТАТИ НЕЗАЛЕЖНИМ, зато є теми як взяти кредити і працювати завжди, а взамін вам як слухняному рабу дадуть їжу, квартиру (яка не ваша на найближчі
І що тепер ?
— А те, що в Україні або Штатах в тебе є опція бігти швидше за інших, заробляти більше і стати незалежним і вийти з циклу робота-кредит-робота. А в Європі її просто НЕМАЄ, НЕ ІСНУЄ, ви ніколи не будете належати самому собі, НІКОЛИ.
Питання до роздумів:
— Українській FIRE за рахунок швидкого акумулювання грошей і свобода vs Європейське вічне рабство і залежність від держави, що краще, чому ?
— Як європейці зробили так, що слухняні люди їдуть до них і погоджуються з контрактом (ти мені працювати завжди завжди, я тобі їжа, медицина і житло (але на найближчу треть життя воно не твоє))
— Де купити квитки до України, або до Штатів ?
Найкращі коментарі пропустити