Чим може обернутися покупка б/у техніки

Топік можна закривати.

Половина коментаторів/користувачів форума підтримують продавця, бо для них умисно скривати проблеми та не виконувати своїх наданих гарантій — це норма, котрої вони самі дотримуються у житті, тому тут додатково навчають як правильно продавати, щоб потім не взяли за яйця.

Так, я теж винен у тому що віддав гроші не перевіривши нормально мак на місці. Taras Rushchak при продажі скрив стан клавіатури, це я помітив вже вдома та вирішив повернути бо був такий договір. Без дня зустрічі це був третій день з покупки, написав не одразу бо були робочі дні, та ноутбук був пустий, треба почати користуватись, щоб зрозуміти те що з клавіатурою біда.
Продавець не наважився вирішити це питання навіть на умовах ремонту або заміни, тому видалив переписку і забанив, така от доросла дитина.

Дякую тим, хто підтримав, усім вдалих покупок.

👍ПодобаєтьсяСподобалось5
До обраногоВ обраному0
LinkedIn

Найкращі коментарі пропустити

Автор, ви вже обізвали Тараса клоуном у твіттері (це пряма образа), погрожували йому («скріни вже у моїх знайомих»). Тут ще питання, хто клоун) Ви навіщось купили б.у річ, при чому вже не працюючу, як треба (людина вас чесно попередила, що є проблеми). Щоб таке купувати, треба бути або майстром, який має прямі руки і буде то колупати, або дурачком.
Головна помилка Тараса, що він до вас поставився по людськи і навіть був готовий оплатити ремонт, пішов вам на зустріч. А треба було використовувати одноразову сімку і викинути її. Тепер повертати гроші він на жаль не зобов’язаний — після того як ви його макбук самостійно розібрали і ковиряли без його дозволу. Повертати треба в тому ж стані, як і купували. Після розбору навіть оф гарантія злітає, як думаєте чому?)
А оце бігання форумами і погрози пожалітись в його компанію — подзвоніть ще його бабусі і скажіть, що в неї поганий онук. Або напишіть в спортлото. Приплітати сюди роботу — взагалі крінж. Щоб що? Ви хочете, щоб через вас людина лишилась роботи? Тоді ви набагато більш гидка і мстива людина, ніж Тарас. Бо він вас може трохи засмутив, а ви його взагалі хочете лишити засобів до існування. Ви адекватний?
Тарасові насправді можна написати на вас заяву за шахрайство і вимагання грошей. Бо його ноут ви розібрали і фактично зіпсували повністю. Тепер за зіпсовану річ чомусь вимагаєте з нього грошей.

Покупая б/у технику после расчета каждый сам за себя, это надо запомнить и детям рассказывать. Надеяться что продавец после будет согласен на обмен — наивно.
Продавцу в идеале — завести одноразовую симку и выбросить ее после сделки и не соглашаться ни на какие осмотры дома. Проверяй на месте — дальше твои проблемы.

стид і позор таке продавати, хоч і за гроші нижче за ринку.

Щоб купляти старі макбуки дешево, тим більш робочі конячки програмістів, і не сісти у калюжу, треба або розумітися на цьому, або заплатити гроші за перевірку на сервісі.

Ваша ситуація неприємна, але нічого кримінального в ній нема. Тому розглядайте її як цінний життєвий досвід та робіть висновки.

Чєл, без образ, я здивований як можна дожити до твого віку і бути настільки непристосованим до життя. Ну типу як Мауглі.

Буду вдячний за поширення та поради 🌝

Порада: з’їжджай від батьків, перестань форсити цю діч

Удивляет количество людей для которых нае**ть — это правильно, сильно, по-взрослому. Купить разовую симку и после продажи выкинуть. Никто тебе ничего не должен. И тому подобное... А быть нае**нным — это сам виноват, слабак, молчи и учись как других на**ывать.

И такое наблюдается везде, даже когда стоишь в очереди куда-то. В любой ситуации ждёшь и готовишься к чему-то подобному, учишься.

Культура, вернее её отсутствие... Чем вы лучше орков? Чем вы похожи на европейцев? Цветом кожи?

Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Із знайомими ще гірше.І гроші втратите і друзів(знайомих) позбудетесь)

Люлєй треба було малому дати а не новий тєлік йому купляти )

влучання самокатом у екран

Бггг, як так вийшло?

235 коментарів та 7223 перегляду. Дуже непогана рекламна акція. Все, вимикайте світло! D)

Вангую, що афтар вже виставив ушатаний хлам на олх за ті ж 20к. А тутешня добра воля треба виключно для прикриття схемки))

Можеш перевірити а не вангувати

Именно за такие темы я и люблю доу

Як би люди розуміли, що б/в коштує дорожче чим нове, вони б у такі пастки не потрапляли

Нове не треба оцінювати. На нього є заводська гарантія. Оцінка б/в коштує грошей. Ось і знайшлася одна з причин, які відповідають на важливе запитання: «А чого саме б/в коштує щонайменше вдвічі більше від нового» ?
Ну й. «А що, якщо люди відмовилися б від використання того, на що закінчилася гарантійка, на користь нового?»
«А що, якщо взуття випускали б із легко змінною (самим юзером) підошвою, і навіть продавали із запасною?»
Тоді ми б мали можливість замінити використану якимось чином підошву на нову...
Хоча ні — краще міняти взуття на нове.
Хардваре — це як взуття. Змініть зараз — подякуєте мені потім. Але пам ятайте що DYOR ніхто не відмінив.

Прикіпів душею до антікваріату? Створи власний музей. Але для роботи продуктивної та ефективної тобі потрібне надійне обладнання у якого вірогідності відмови ще не набули значних показників.

По молодості (не було грошей на нову) купував б/в техніку. Так от, лише один раз із близько 10 пристроїв попався проблемний девайс. Всі інші використовувались до їх морального застарівання, а деякі навіть повторно продавалися. Тобто в загальному випадку б/в — це нормальний варіант.

Мене цікавить ось що: якщо із часом виробництво на істліваючому, устаріваючому обладнанні починає коштувати все дорожче і дорожче — чи це якось компенсують тому, кого змушують таке обладнання використовувати? Це ж не лише з психологічної сторони, але й мабуть і для здоров я — шкідливо. У старіючому обладнанні накоплюється негативна інформація — мікросколи, міктротріщіни. І таке інше. Це як під дамоклівим мечем працювати — у один прекрасний день — бабах!

Це як під дамоклівим мечем працювати — у один прекрасний день — бабах!

Воно таке буває.
Наприклад, на будівельному майданчику падає величезний кран — може нанести великі пошкодження та вбити людей. Але я не чув, щоб робітникам компенсували цей ризик, та навіть реальні втрати.

Тоже самое, до 2017 года использовал бушный IBM Thinkpad T43, и всё было прекрасно.

Що там може бути прекрасного? Це таке старйо що навіть з CD-ROM-ом був. Про відсутність такої розкіші як SSD я взагалі мовчу. Може маєте на увазі що працював прекрасно як і з коробки, но по міркам 2017 там тормоза і user experience ще ті мабуть.

Там і ком порт був і шо? Я працював електронікою і автоелектронікою, варто казати, що старе німецьке або японське відро потребує для роботи з ним не менш старого ноутбука? Я думаю не варто. Він працював на ХП і тримав 3.5 години, мені більше нічого від нього не треба було. І так то ноутбук морально застарів лише в 2016 році, і не через те, що він древній, а через те що підтримка віндовс хп закінчилась, і інтернет різко став жирний, бо понабігло мамкіних стартаперів, які почали з браузера робити чорті шо, шо жере 8 гігабайт оперативної пам’яті і всі ресурси проца.

Про відсутність такої розкіші як SSD я взагалі мовчу.

Ссд там неможливо встановити, у дівайс 2017 року? 🤔

Афтар зробив жест доброї волі.

xDD, та в коментарях цитати залишились)
Унікум, за 20к будучи джуном так зіпсувати собі репутацію

Яким джуном, яку репутацію?
За тараса хвилюйтесь))

Лучше бы ты о себе волновался)

По тебе поиск выдает эту тему на 1 страницу выборки)

Посмотрел ниже, ты уже умудрился обитателям форума угрожать расправой irl :D

За 20к/$500 це благодійність.

Угу. Тим не менше він в такому стані, що автор намагається всіма силами його назад спихнути і забрати 20к. Ви так говорите ніби він в ідеальному стані, як новий. Купіть його у нього тоді, подаруєте комусь із близьких якщо це норм ціна за такий ноут ).

Не знаю, подивився на нашій місцевій барахолці, це звичайна ціна за такий ноут, $600-1000 AUD ($400-700 USD)
www.gumtree.com.au/...​macbook pro 2017/k0c18553

Так ти живеш в жопі світу. В Україні вони дорожче, бо нема офіційного представництва, відповідно і вторичний ринок також вище.

Як це так що в жопі світу представництво епла є, а центрі Європи немає? )

Да і не знаю про що ви, місцеві спеціалісти розказують що ціни в Україні не більші, а то і менше ніж у всяких ельфіях.

Ну навіть по твоєму скоректованому запиті, ціни в районі 800-1700, більшість в діапазоні 800-1200. Нагадаю ціни в AUD, тобто множимо на 0.68.

Кондиції вже норм, афтара вже можна відправляти до Кожаєва.

Прикольні коментарі тут, але висновок я для себе зробив: почекаю, поки 5-та плойка з’явиться у офіційних рітейлерів, бо вже думав на олх купляти :)

Удивляет количество людей для которых нае**ть — это правильно, сильно, по-взрослому. Купить разовую симку и после продажи выкинуть. Никто тебе ничего не должен. И тому подобное... А быть нае**нным — это сам виноват, слабак, молчи и учись как других на**ывать.

И такое наблюдается везде, даже когда стоишь в очереди куда-то. В любой ситуации ждёшь и готовишься к чему-то подобному, учишься.

Культура, вернее её отсутствие... Чем вы лучше орков? Чем вы похожи на европейцев? Цветом кожи?

Так продаван как раз не выкидывал симку. Рассказал перед продажей про все известные косяки. Предлагал потом оплату ремонта. Нянчился с хуцпой как мог)))
Где тут на**б?

Я когда сам продавал б/у технику без вопросов забирал обратно если что-то не подошло, а не рассказывал как её чинить. Если я знаю о косяках, я о них подробно рассказываю, а не жду пока их найдёт покупатель.

Тут уже дело не только в продавце и покупателе, а ещё и в тех кто тут оставил свои комментарии. Они больше удивляют.

Так то твої особисті проблеми, є факт він купив і його все влаштовувало. 4 дні прошло, і хороший комп’ютер, раптом став поганий. Як так то? Цивільний кодекс не зобов’язує давати гарантію на бв мотлох, і той хто купляє бв, має запам’ятати, шо всі проблеми з товаром, його особисті, тим паче по низу ринку.

Аха-ха, я про таких как вы и писал комментарий :)))

Я когда сам продавал б/у технику без вопросов забирал обратно если что-то не подошло,

перший раз таке чую.
Я і так потратив час на зустріч з покупцем, поки він все оглядав і т.п.
Може я вже новий ноут собі купив юзаючи ці гроші.

+1. Зазвичай даю манібек 3 дні, якщо не підійшло шось то повертаю гроші. Але я в описі зразу вказую які є проблеми.

Це він тобі особисто сказав, що про всі косяки сказав, чи ти фантазер?

Якщо він каже, що не було в нього ніяких мікрофрізів і т.д., то які претензії?

Ніколи тараси не п***іли! І тут не сп***ів!

Ось до речі саме через такі найопки українці що перебралися в Європу не хочуть там мати жодних справ зі співвітчизниками

Ну ти б почитав трохи коменти перед тим як розказувати українцям що вони орки)

Лох побачив ноут ціною на третину нижчою ніж аналогічні ноути.
Йому продавець написав що ноут не в найкращому стані, як мінімум тачпад не працює.
Лох думає, та нашо мені той тачпад, то ж мак. Буду найкрутішим на районі.
Лох купляє ноут, через 4 дні замічає що десь кнопки залипають, один динамік не працює. І вирішує що треба вернути той хлам. Адекватно говорити воно не вміє тому успішно послане продавцем.
Автор сам пише що якщо все пофіксати то вийде ціна на аналогічні ноути в хорошому стані.

Як можна тут казати що його на#бали якщо він знав що ноут в поганому стані коли купляв? Ціна фіговий стан теж відображала.

І тепер воно ще й гроші вимагає через форум і твітер)

Не позорься, твій друг того не коштує, якщо він взагалі чогось коштує
Напиши мені в тг — scrypnyc, ти дуже агресивний в інтернеті, може допомога потрібна

Продавец продавал с возможностью возврата если что-то не понравится, но потом передумал, сказав что «але я бачу що тобі просто не подобається щось візуально...», утверждая что «так там клавіатура ісправна». На ноуте кодить сложно когда клавиши дублируют.

Я что-то пропустил? Этого недостаточно?

Продавец продавал с возможностью возврата если что-то не понравится,

Автор не виставив скріншотів з пропозицією, списком неробочого і т.п.
І скільки часу дається на повернути? Хай автор покаже скріншот де вони про це домовились.
Бо автор сам пише що

він давав гарантію на огляд,

Огляд це ж не 4 дні юзати.
Там ж продавець адекватно відписав що пройшло 4 дні, хз що він з ним зробив цей час

Цікаво було б ще подивитись політичні схильності тих, хто залишив тут коментар. Вангую, що серед тих, хто підтримує наїбалово, рівень підтримки Слуг Народу, БЮТ та інших популістів буде набагато більший, ніж в середньому по країні.

Взагалі по назві теми я думав закінчилось як мінімум мордобоєм, як максимум лікарнею з важкими травмами. А тут пшик якийсь.

Тут цікавіше. З таких тем виходять меми про іос розробників. Історична срань. Тут настільки весела ситуація, що аж страшно думати, а яким чином тс досі живий. Він мабуть і АТБ кине претензію, за те шо ковбасний продукт «Апетитна», був не смачний... Неділю назад.

Ну якщо ви таку їсте, то це ваші сугубо проблеми 🙂

так і бу мак після 4 днів покупки його проблема, а він звалює з хворої голови на здорову.

А що значить хвора голова? В мене наприклад тиждень була мігрень через погоду, а тут я не побачила ніякої хворобості. Вимбачте

Дізнаюсь твій емейл, тут є на що звернути увагу

Я тобі можу дати свою електронну адресу, але воно мало тобі шо дасть.

Аффтар, пора под шумок сносить тему.
Теперь любой погугливший тебя HR будет знать, что он рекрутит человека, который устроил многокомментовый срач на ДОУ из ничего. С выносом личных переписок и т.д. Не важно, какие там были причины, прав он или виноват. Склочничество никому не понравится.

(Стилистика коммента — по мотивам dou.ua/forums/topic/5493 )

Згоден, треба текст виправити та додати ім’я Taras Rushchak
Срач на доу, вау, от так поважна причина відмовити у офері))

Ну если есть два чела из которых выбираешь — то таки достаточная.

Таким пошукачам не те, що офери не дають (бо токсичних відсіюють раніше), а навіть баби не дають. Тому ти і поводишся як хрестоматійна гопота ;)

Донести цей меседж до компанії де він працює, буде добре, якщо компанія вплине на свого співробітника, хоча я на це не надіюсь
Вплив на репутацію, поширення історії через коллег
Повернути гроші за макбук, повернути гроші за ТО

ІМХО, я б пішов в поліцію і написав заяву на вимагання 189 стаття КК.
Якийсь гопнік в кєпці прямо пише що хоче гроші за ноут і ТО, погрожуючи впливом на репутацію.

Ще один клоун
Є факт продажу ноута через олх, серійний номер на фото, та підтвердження його слів з гарантії на скрінах та ремонту, котрих він не стримав але щось прийдеться відповідати
Порадь йому, нехай напише от прикол буде

його слів з гарантії на скрінах та ремонту, котрих він не стримав
подивимось як він докаже вимагання

Чувак ти реально такий тупий?
Те що він щось тобі пообіцяв назад викупити (я цього на скрінах не бачив, як і ціни, опису несправностей і самого olx оголошення) і не викупив — це не порушення закону.

А от твої дії дуже схожі на 189 КК.

Відповідно до статті 189 КК України вимаганням полягає у незаконній вимозі передачі чужого майна чи права на майно

ти ж пишеш щоб він дав тобі гроші.

з погрозою обмеження прав, свобод або законних інтересів

Ти ж сам пишеш що хочеш впливу на репутацію. Як на мене то підпадає)

І це стаття кримінального кодексу, тому поліція просто так не відмажеться

Я ж кажу, нехай пише, нащо ти мене намагаєшся налякати)
Та для нього це дорожче буде, саме тому він не пише тут

Визнання угоди неправомірною — не є вимаганням) ТС вимагає не бабло, а повернення техніки, проданої з замовчуванням критичних недоліків.
А ти приплітаєш якусь хуйню) на понт береш?)

Так на момент покупки і 4 дні посля неї критичних недоліків не було. Цікаво, як так то?

Він не користувався ним за призначенням придбання, не кодив
Що таке 4 дні? 2 вихідних, коли робиш свою справу. Працюєш на робочій машині, а ноут налаштовуєш у вільний час.
Клавіші не будуть залипати, якщо ти втикаєш ютуб ;)
Мак не буде грітися, якщо не давати йому навантаження ;)
Про звук — не завжди це зрозуміло одразу. Він або є, або нема. Або преривається. Якщо він репить, то це можна лише на високій громкості почути. І, о диво, неможливо зрозуміти, якщо підключити навушники.

Він тут з ще одним недоумкуватим ботоферму заміняють, тарасові пацюки)

Кто этот Тарас?

Какой-то «Крестный отец»?

Так ціна, ціна яка? Це ж 50% історії

Ну враховуючи що автор писав

Якщо відремонтувати ці проблеми, то по ціні виходить як купити такий же ноут тільки в ГАРНОМУ стані,

ціна була дуже низька)

ну от і в мене відчуття, що не просто так ціна — єдине, що потерте на скрінах :)

Я б купив Теслу Модел С 2017 року із США за $20к. Але ж за $20к нову ніхто не продасть, продадуть лише биток який відновити буде не набагато дешевше ніж нову купити.

Тю так ви купіть нову Теслу)) чи є яка проблема в цьому?

Судячи з твіттора, то тисяч 20, бо там є якісь унікуми, які гонять з єпама, травлячи попутно чувака. Ладно ЄПАМ, там є за шо, але нашо пацу трогать.

котра вирішила що може дати обіцянку-гарантію, продати хлам, не стримати жодного слова, уникнути відповідальності та спокійно жити далі.

Нуууууууууу, він це не вирішив, він тобі продав хлам і буде жити собі спокійно далі. Яку відповідальність ти на нього вішати зібрався? У вас нема договору, він не магазин, і ти добровільно купив гівно, бачачи, що це гівно. Тіп тебе по факту в ЧС кинув, ти зламав і розібрав ноут, і вішаєш на чувака свої проблеми. Він тобі ясно сказав же, і ти йому сказав, що все тебе влаштовує. Тут не він кидала, а ти. Той тіп, ще благородно вчинив, що він тебе взагалі слухав, бо нормальний продавець, просто послав би тебе нахєр.

Це мабуть з тих тіпів, яку куплять тричі крадений мопед за 200 долларів, а потім підуть писати заяву в поліцію, шо в нього мопед украли.

Кстаті ти його не можеш приятгнути до відповідальності, бо він не вчинював правопорушень, а він тебе може, бо ти виклав його фотку і місце роботи в твіттері(в’єтнамскі флешбеки), і організовуєш на людину травлю, а якщо в нього шось з головою не те, і він ріпнеться десь? А якщо з твоїх твіттер підписників є йопнуті(а це Твіттер бляха), і вони його ріпнуть, ти будеш нести за це кримінальну відповідальність. І тут "жертва"(по лівацьким міркам), стане угнєтатєлєм, якось недобре виходить, прям по завітам твіттер війн.

І ще одне, ТС порушив правила Твіттеру, і йому легально, можна знести аккаунт.

Бачу ти тільки сьогодні зареєструвався, передавай привіт другу

Та тут всі за Тараса будуть, бо ти намагаєшся кинути людину на гроші, за техніку, яку ти зламав. І ти ще травиш людину. Так шо, іди гліцину поїж, і запий холодною водою.

ох, лол
перечитав відповіді до різних тем і ще раз передивився твіттер
>відніс у сервіс, кулера забиті
>треба міняти термопасту
>продавати в такому стані це треш

також там же
> якби я був звичайним юзером то дивишся ютубчик та все
> але він мене технічно тригерить

тобто — продавати з старою термопастою (хм, скажу так — я не міняв термопасту на Леново вже 7 років, ноут все ще топчик (брав найдорожчу мабуть конфігурації..), пасту не міняв і перед продажем не робив би це..) для людей що дивляться тіки ютубчик, це ок, а для ітишніків це не ок

в цілому вважаю тему дуже дивною —
1) доу не твоя персональна армія по покаранню когось, хто має інший погляд на щось
2) цікаво чи може компанія ЕПАМ подати в суд на Олександра (зрозуміло що фоп-контрактор що працює з компанією не має нічого спільного з продавцем який щось там продав колись комусь) (і якщо подивитися твіттер — то в твіттері почалась компанія типу — ЕПАМ, як ви можете, у вас працюють люди що не вміють нормально описати якість БУ товару, а потім забрати його по першому проханні)
або сам продавець (у випадку якщо ЕПАМ через цей пост розірве з ним відносини, чи наприклад інша компанія не захоче з ним укладати договір)
3) чи доцільно взагалі цю тему виносити на ДОУ ?
яке відношення має те що він девелопер (чи хто там), що він працює в ЕПАМ і т.д. ?
якби ви купили щось у депутата (сина депутата ?), чи там продавця пива в магазі — ви би зробили щось по іншому ? (ну типу — якщо продавець пива то треба перевіряти, а якщо чувак з ЕПАМ то можна 4рі дні чекати поки написати щось типу «якби я дивився ютуб то було б ок, але мене ноут технічно вибішує» ?)

і я ще перечитав топік
>Донести до людей ситуацію, що таке буває серед коллег, мовчання розвʼязує таким людям руки, це стосується не тільки айті.
так, наприклад все ще не розслідуван Ілловайськ, чи не завершена справа по Харківським угодам
і з цим у суспільства не виходить нічого зробити вже багато років

>Донести цей меседж до компанії де він працює, буде добре, якщо компанія вплине на свого співробітника, хоча я на це не надіюсь
опишить як ви це бачите щоб одне юр лице вплинуло на інше ? (на фоп)

>Вплив на репутацію, поширення історії через коллег
ох, я коли вище писав про притягнення до відповідальності — я не думав що ви це явно пропишете — що своїми діями ви намагаєтеся порушити ділову репутацію компанії ЕПАМ та ФОП продавця....

>Повернути гроші за макбук, повернути гроші за ТО
я думаю тут можно йти тільки до суду, бо між вами були усно укладені домовленості. скоріше за все ні поліція (ні прокуратура як тут хтось писав — причому тут прокуратура ??) не допоможуть вам

сорі за лонг рід, не впевнений чи прочитаєте його тепер
я (перестану слідкувати за темою, бо реально тема була неочікуваною, і можна потриндіти, але я думаю кількість витрачених годин з ком’юніті доу перевищила вже вартість покупки ще одного ПД-2) :)

термопасту б бажано у лені все ж таки вже замінити. вона 7 років точно не живе.

Нащо? Воно працює, ну гудить трохи більше.
Для кіна хватить.
А для всього іншого і так треба новий купляти)

конечно желательно, но для того и продают, чтоб этого не делать.
Брал на ебее ноуты в идеальном состоянии, везде над было менять прокладку.

Ця справа суто цивільна, і треба ну дуже велике бажання і дуже гарний «цивільний адвокат», якій за пів року а може і більше зможе цю справу довести до логічного кінця І це не факт, цивільні справи це «болото» для адвоката. І кінець для позивача може бути дуже неприємний....

Автор, виклади скріни де продавець описує проблеми ноута. Бо згадуються проблеми з тачпадом про які він тобі казав. Можливо і все інше там було? Бо якось не чесно викладати тільки те що тобі підходить.

Це ж б/в ноут, чого ти хотів?) Щоб він був як новий? Це при тому що власник тобі говорить про проблеми наперед.
Ну і про який сервіс, заміну паст ти говориш? Це не машина, там регламентного ТО немає)

Якісь набіги інфантилів на Доу))
Один був вимагав від шефа з/п в доларах, хоча договір був виключно в гривнях.
Інший вимагає «гроші взад» за препароване б/в через чотири дні після купівлі.

Передай привіт Тарасу, бачу ти норм відробляєш за нього
Запроси його сюди, бо він не наважився

Тарасе, уявлення не маю, хто ви, але передаю вам привіт згідно запиту. Відкритим листом.
Приходьте на Доу ;)

Чому ця людина, Тарас, повинна ще й витрачати свій час на твої несправедливі наїзди на форумі? Ти оглянув мак коли купував? Погодився з усім? Продавець повідомив про несправності? Ти заплатив, і отримав річ? Все, на цьому взаємодія закінчилась, далі будь що це вже твої проблеми — бо ти погодився брати коли оглядав ноутбук. Треба було відразу перевіряти швидкість роботи, і клавіші, і усе інше.
Взагалі, «повернення для б/у товарів» — я вперше за все життя про таке чую. Так не роблять, бо купівля у окремої людини відбувається. В неї нема ресурсів для перевірок товару при поверненні, і на усі інші гарантії (в широкому сенсі) які дає магазин. Ця людина можливо вже витратила частину грошей, бо їм можливо вони потрібні були терміново, на щось дуже важливе. І очікувати що людина буде чекати скільки то часу, поки ти користуєшся технікою, і потім відразу за ту ж суму поверне — це просто аморально і нечесно як поведінка покупця.

Скупий платить двічі

Ледачий двічі робить, скупий двічі платить.

Чєл, без образ, я здивований як можна дожити до твого віку і бути настільки непристосованим до життя. Ну типу як Мауглі.

Буду вдячний за поширення та поради 🌝

Порада: з’їжджай від батьків, перестань форсити цю діч

Чєл, без образ, не давай таких порад, котри годяться тільки щоб іми підтерлися у вбиральні

Топік можна закривати

А шо таке? Все ж норм порада?

перестань форсити цю діч
годяться тільки щоб іми підтерлися у вбиральні

Я пацталом))
«Оцените красоту игры» ©

Я б звернувся до суду з визнання угоди неправомірною, тому що продавець не вказав всі суттєві недоліки ноутбуку. Якби ти знав право, то папірець(чек) взагалі непотрібен, для такого визнання. Їх витребують великі магазини просто щоб поєбать мозок наївним дурачкам, які незнають Закони власної країни))

По-друге, я б подав, за результатами року, уточнюючу деклрацію з доходів фіз осіб, де б вказав придбання ноуту. І з насолодою дивився, як того чорта пойобує податкова) Спочатку за несплату податку, потім за неподання уточнюючої декларації, потім перевірка самого ФОПа почнеться. А слідом перевірка контрагентів(привіт ЄПАМ), бо підар — він завжди підар, а не тільки під час «скидування барахла»

А в тебе ж ще є висновок експертизи. Оооооо, і продаван знав про її результати... Знайди якогось юриста, домовтеся, що ти йому 50% суми повернення віддаш, чи 25%. І починай готуватися до суду.

Нормальний юрист Тараса розвалить за 1 засідання. Там же в нього умови були, про поверння, якщо щось не так, протягом 1 дня. Тобто, чувак тупо не виконав жодної з суттєвих умов угоди.

Це правда цінно для мене.
Збирався подавати заяву у прокуратуру але мені ясно сказали, що на час воєнного стану заяви від цивільних особ не розглядаються. Але тепер я не полінуюся і дізнаюсь що скаже на це адвокат, дякую!

Піди подай позов у суд. Поржав.

Я, років 5 тому, купляв свій перший мак отут -> bigmag.ua/...​-apple-bu/sub-macbook-bu

Тоді це був нормальний магазин б/у техніки епл. Сам магазин прям на Хрещатику. Туди можна замовити ноут на перегляд. Потикати. Дають місяць гарантії. Чек. Можна моно-розстрочку, але тоді ціна +4к грн.

Чел купил ноут, предварительно его проверил.

После этого ему что-то не понравилось, он его разобрал, и требует принять его назад и вернуть ему деньги.

Ага, давай, дуй в суд :D

, тому що продавець не вказав всі суттєві недоліки ноутбуку

Це які? Що кнопка на б/у ноуті залипає?)
Але порада піти в суд це добре, знайде адвоката який пообіцяє відсудити в продавця 1кк$ а через рік (і кількох сіньор ЗП) буде нова тема на доу як автора розвів адвокат=)

Проблеми з тачбаром, клавіатурою(вона не залипає, проблеми саме з контактами), можливо залита водою але її не розбирали, один динамік порваний, інший без причини погано грає, можливо теж наслідки води, не розбирали. Удар/тріщина під екраном, але це я не додивився
Тобто можливо він був чимось залитий, він не відповів, коли я спитав за це в телеграмі, сервіс не може точно дати відповідь бо на перший погляд все ок, але він точно розкручувався, бо заводські резинки порушені

Ну якщо 5-ти річний ноут

розкручувався, бо заводські резинки порушені

то тут треба петицію до президента або хоча б в СБУ заяву xD

Зачем тебе динамики на макбуке? Еще скажи, что яблочко сзади не светится.

ТАк він все йому вказав, просто жадібне особа вирішило зекономити 5 тисяч, взяло ноута, як зрозуміло з діалогу нормально працюючого, за 4 дні його вгробило, і тепер вішає на продавця свої косяки.

Може зустрінемось, чи ти тільки п***аболити з анонімного аккаунту можешь?
Тарасе, це ти, чи твій недоношений в дитинстві адвокат))
Жадібне мурло, це той, кого ти покриваєш, бо йому наїбати дороще репутації

Не забудь на аккаунт у твітері скаргу написати

Я уже написав. Бо там є за шо. Ти травиш людину і викладаєш фотографію і особисті дані, а це прямо заборонено правилами твіттера. З лєваками жить, по лєвацьки вить, як то кажуть в нашій gym.

Може зустрінемось, чи ти тільки п***аболити з анонімного аккаунту можешь?

Ахаха
Гопник є гопник.
Ще качєлі забий і запитай ти хто по жизні)))

В мене скоро серце стане, від того факту, шо я ару в галасіну.

Гопник і кулхацкер в одному флаконі)))

Чувак, научись вести себя прилично в интелигентном обществе.

Я уже представляю, что он будет мочить на собесах или на проекте.

— Чем отличается абстрактный класс от интерфейса?
— Ты че самый умный? Тебе больше всех нужно? Давай завтра за гаражами встретимся, я со своими пацанами прийду, мы тебе разъясним кто ты есть по жизни.

— Чем отличается абстрактный класс от интерфейса?
— Ты че, ёба? Ща прям тут по интерфейсу вломлю.

Судя по переписке продавец явно хотел напарить покупателя. Увы, на эту роль обманутого попался ТС. Разрулить эту ситуацию, вернув несоответствующий заявленым качествам макбук и получив обратно деньги мне кажется малореальным. Разве только если продавец в качестве жеста доброй воли сам на такое согласится.

Ценных выводов я вижу несколько, некоторые из них уже озвучивались:
1. Не покупать технику у ноунеймов с олх. Либо покупать с четко оговоренными условиями манибека (обычно 1-2 дня) у людей с высокой репутацией. Но таких мало, поэтому проще не покупать.
2. Если очень хочется, то технику по договоренности перед покупкой надо проверять у независимого тех.специалиста (как автомобиль). Но это не всегда возможно, и не всегда выявит все проблемы. Поэтому если есть малейшие сомнения, то не покупать.
3. Сложную и сложнопроверяемую технику лучше брать новой с гарантией. Либо пользоваться услугами проверенных магазинов, которые торгуют б\у с гарантиями. Тем более что для макбуков такие есть и немало.

В целом, автору сочувствую и желаю вынести правильные уроки из этой ситуации. А хитровжаренному продавцу — получить кармический ответ за содеянное.

Буду умніше у майбутньому, дякую за підтримку!

1. Не покупать технику у ноунеймов с олх. Либо покупать с четко оговоренными условиями манибека (обычно 1-2 дня) у людей с высокой репутацией. Но таких мало, поэтому проще не покупать.

Максимум потестувати десь у кафе можна дозволити «при мені». Мать можна за пів години підмінити, і що потім з ним робити оригінальному власнику?

Ппц автор душный :)

Как непрочищенный кулер огрызка.

Афтар, замість витрачати час на форумах і в твітерах — заробіть за цей час гроші на новий ноут, та не займайтеся оцим звіздостраданієм.

Тобто цей викинути на смітник? Дякую за цінну пораду!

Ні. Розглядати подію як платний тренінг на тему «Не гонялся бы ты, поп, за дешевизной».

Друже, не звинувачую але ти пишеш вне контексту, почитай будь-ласка коментарі або пост в твітері, він продавався нижче за ціною бо були заявлені проблеми, котрі я збирався відремонтувати за свій кошт трохи пізніше але ці проблеми не заважали би мені навчатись на ньому. Якщо відремонтувати ці проблеми, то по ціні виходить як купити такий же ноут тільки в гарному стані, але повторюсь, мак не підлягає ремонтуванню без заміни материнки, клавіатури і тд, продавець скрив його дійсний стан, само тому я написав цей пост, але не тому що я повівся на дешевий ноут де писалось «ідеал, не бит не крашен»

відремонтувати ці проблеми, то по ціні виходить як купити такий же ноут тільки в гарному стані

Вам цей підхід не здається оверінжинірінгом?
Спробуйте мислити не в парадигмі «зекономити лише трохи, чи зекономити ще більше». Буде реально легше жити.
А бажання продавця намахати вас — якраз не доведене.

почитай будь-ласка коментарі або пост в твітері

— впевнений (враховуючи кількість читачів твіттера/коментів/etc), що витрачених на все це кодеро-годин вистачило б на купівлю декількох ноутів. Це негуманно по відношенню до людства.

Ну то ви розумний та маєте досвід, зі своєї колокольні простіше судити вчинки інших)
Замість того щоб навчатись, ноут зараз просто лежить бо його доля не вирішина, тому його купівля ніяк не конвертується ні у досвід ні у гроші

Ледачий двічі робить, скупий двічі платить.

Головне не перерости в лоха, бо лох платить постійно.

Якщо відремонтувати ці проблеми, то по ціні виходить як купити такий же ноут тільки в гарному стані,

Ржу, тупо ржу))))
Тобто ти бачив що ціна набагато нижча за Б/У в гарному стані але вирішив ризикнути =)
Чекаю на історію як ти купив б/у каєн за 8к$ а він не їде)))

Каєн не треба трогать, бо він їде на газу, навіть без мОтору.)

В случае с автором поста, ехать он будет даже на жопной реактивной тяге

IT-шник и б/у техника??

А ти шо думав? Криза в країні, программісти останній мак без солі доїдають.

Вживане тому й коштує зазвичай половину вартості аналогічного нового (не більше), що закладається ризик на відсутність гарантії та можливі приховані дефекти / сліди експлуатації (подряпини/ресурс запчастин тощо).
Тестуйте при купівлі, краще замовте ту ж чистку в СЦ із діагностикою перед купівлею, зазвичай продавці на це згодні (за рахунок покупця звичайно ж — це ж Вам потрібно уникнути ризиків, чи не так?). Так само як і з машиною, і з будь-якою іншою технікою.

Скажу більше — навіть на нові речі правило «повернення протягом 14 днів» діє тільки за умови:
— відсутності слідів експлуатації та самостійного розбору
— збереження упаковки та документації
— наявности документа, що підтверджує факт купівлі (зазвичай це чек, зараз можна електронний)
Звичайно, є і виключення, але щоб купити річ, бавитись із нею 4 дні, віднести на якійсь сервіс, розібрати, а потім вимагати повернення — це нонсенс. І це для нового виробу, на вживане і такого нема. Причому судячи зі скрінів, продавець пропонував оплатити навіть такий ремонт, хоча не зобов’язаний.

P.S. Саме з таких міркувань я колись прибрав з продажу на OLX свій старий МакПро 13,3″ 2014-го у майже топ-фарші, бо навіть із урахуванням чистки та заміни кабелю живлення перед продажем мені намагалися збити ціну на 3-4К, мотивуючи то «нема більше грошей» (на**віщо тоді Мак?), то «а це ж у нього скоро може батарея накритися» (звичайно може — 650 циклів та −20% капасіті), і тоді я вирішив, що за такі гроші краще він буде валятися для Ютубу/музики перед сном, ніж потім хтось буде виносити мені мозок. І це вже не кажучі за ризики при продажу, коли лочать акаунтом девайс та інші шахрайства.

ризики при продажу, коли лочать акаунтом девайс

Для уникнення цих ризиків є вінда))

Скажу більше — навіть на нові речі правило «повернення протягом 14 днів» діє тільки за умови:
— відсутності слідів експлуатації та самостійного розбору
— збереження упаковки та документації
— наявности документа, що підтверджує факт купівлі (зазвичай це чек, зараз можна електронний)

Насправді, це в нашій країні так діє, в Англії спокійно повернули гроші за сумку, де відлетіли колеса. Але це не нова річ з гарантією, тому приклад так собі.

Ми ж не в Англії. То до чого тут той приклад?

Ще про Альфу Центавру розкажіть, як там у них.

«Чим може обернутися покупка б/у техніки»
В моей практике она всегда заканчивалась покупкой новой

Магазин может себе позволить ремонтировать ноутбуки по гарантии, или менять их вообще без каких-либо вопросов (типа как Амазон), потому что они знают, что хороший уровень сервиса это основа их бизнеса, и все эти ремонты/возвраты уже включены в конечную стоимость и они не теряют на этом деньги. Условно девайс, производство которого стоит 500 долларов, продается за 1200 долларов.

У частного продавца нет цели или обязательств, а главное — возможности предоставить хороший уровень сервиса, потому что он не зарабатывает на этом деньги. Ты можешь всему интернету рассказать, что ты остался недоволен сделкой, но это никак на него не повлияет, потому что во-первых, ему не нужно продать еще 20 ноутбуков, во-вторых, все эти обмены/ремонты/возвраты не включены в деньги, которые ты заплатил.

Комментарии — треш. Так наче никого никогда не кидали при покупке.

Запомни, покупатель б/у: если тебе попалась проблемная техника, упоминание об этом вызывает отдельную волну ненависти от каждого мимокрокодила. Поэтому на каждую покупку закладывайте в бюджет два часа дотошной проверки товара покупателем на месте. Перед приобретением б/у — экскурсия на радирынок. И избавляемся от мысли, что продавец на ОЛХ сильно отличается от чела в киоске на рынке. Берём с собой софт для проверки, флешку с бубунтой для загрузки, — кто во что горазд при проверке. Бухтёж продавца про время или очередь за этой техникой — манипуляция. Ибо когда обнаруживается моменты вроде беды с материнкой — не загружается с ЮСБ, продаван из закромей достаёт другой, уже не такой стрёмный экземпляр. Или не достаёт. Или отправляет вас по известному адресу, ссылаясь на непримиримую разницу в вашем и его менталитете. Но ваш бюджет на покупку остаётся целым. Деньги, которые вы со скрипом выделили или которые скопили. Что бы ни говорили здесь по поводу бла-бла «рабочий инструмент; ты его отобьёшь за месяц-два; не нравится б/у — шуруй в розетку». Каждый первый не отказался бы от б/у айфона XX поколения в состоянии идеал за сладкую цену. Только почему-то найти его не так просто...

Так його не кинули, він хоче кинути.

В мого друга день народження скоро, підкажи, скільки коштують твої послуги клоуна

Пишет автор, а стыдно мне -_-

Вообще странно как человек может прожить сколько-то десятков лет и вести себя как будто только выпал на планету «Земля».

Покупать б/у ноут и удивляться необходимости продувки кулеров / замены термопасты — рли?
Тогда открою секрет: это плюс-минус желательно раз в год нужно делать. И ТО машинам нужно делать раз в год. И даже по спекам кондиционеры нужно обслуживать раз в год.

А залипшая клава проверяется при получении ноута, плюс продавец согласен (хотя не обязан) был чистку оплатить постфактум. Те простыни читал по диагонали, может чет интересное упустил.

Якщо потрібно, чому продавець за 5 років не зробив жодного ТО, а я повинен? Це так не працює
Клава не заліпша, в неї апаратна проблема, можливо залита водою, поки не пишеш тест — не помітно, клавиші нормально ходять

чому продавець за 5 років не зробив жодного ТО, а я повинен?

Оце логіка. Ви машину теж будете купляти по принципу «а той власник ТО не робив і я не буду»? Якщо цікаво скільки разів термопасту міняли — то це треба питати до натискання кнопки «купити».

поки не пишеш тест — не помітно

Ну за добу таке можна знайти і щось вирішити, пропозиція оплати рахунку сервіса від продавця — більш ніж достатня. Але ви почали страдати фігнею через кілька днів з відкриттям ноута та форсом повернення. Я б вас теж забанив.

лол, пропозиція це пусте слово, погано що ви цього не поняли))

Друже, я відніс у сервіс, написав про це і що висновки будуть на наступний день і він мене забанив. Останній скріншот з перепискою

Бачу що він кілька разів питав ціну питання тієї чистки щоб компенсувати і розійтись — а отримав кілограми текста, які закінчилися на «я бачу що ти за людина».

Як і казав вище,

Я б вас теж забанив.

Тепер ви гордий власник скріншотів і теми на доу.

необходимости продувки кулеров / замены термопасты — рли?
Тогда открою секрет: это плюс-минус желательно раз в год нужно делать.

Віндовод детектед))

А конечно, щас себе на десктоп поставлю убунту и сразу пыль + законы термодинамики покинут мою квартиру

Такі смішні підйобки. Піди в будь який нормальний компютерний сервіс. Там тобі наочно покажуть, що абсолютно всі ноути засираються пилом.

що абсолютно всі ноути засираються пилом.

Macbook Air M1 навряд)

Ага і термопасти там теж нема. У сервісах теж радять міняти час від часу

У сервісах теж радять міняти час від часу

Через 5 років хіба.

Не міняв ні в одному макові, проблем чи перегрівів не було. Є навіть приклад коли перша ретіна 2012 року ще норм робить і її ніразу не відкривали.

Сервіси багато що розкажуть, якщо все працює нормально то навіщо туди лізти, це ж не геймерські ноути.

Звісно. З ноута я можу тільки фоточки під пальмою робити типу «сфотай наче я працюю», ну і пошту дивитись. І фейсбук.

А скільки в вас моніторів?

Поки 27″ + 27″, хотів докупити 34″ wide, та трохи вони в стіл не поміщаються на 10см :(

Автор, ви вже обізвали Тараса клоуном у твіттері (це пряма образа), погрожували йому («скріни вже у моїх знайомих»). Тут ще питання, хто клоун) Ви навіщось купили б.у річ, при чому вже не працюючу, як треба (людина вас чесно попередила, що є проблеми). Щоб таке купувати, треба бути або майстром, який має прямі руки і буде то колупати, або дурачком.
Головна помилка Тараса, що він до вас поставився по людськи і навіть був готовий оплатити ремонт, пішов вам на зустріч. А треба було використовувати одноразову сімку і викинути її. Тепер повертати гроші він на жаль не зобов’язаний — після того як ви його макбук самостійно розібрали і ковиряли без його дозволу. Повертати треба в тому ж стані, як і купували. Після розбору навіть оф гарантія злітає, як думаєте чому?)
А оце бігання форумами і погрози пожалітись в його компанію — подзвоніть ще його бабусі і скажіть, що в неї поганий онук. Або напишіть в спортлото. Приплітати сюди роботу — взагалі крінж. Щоб що? Ви хочете, щоб через вас людина лишилась роботи? Тоді ви набагато більш гидка і мстива людина, ніж Тарас. Бо він вас може трохи засмутив, а ви його взагалі хочете лишити засобів до існування. Ви адекватний?
Тарасові насправді можна написати на вас заяву за шахрайство і вимагання грошей. Бо його ноут ви розібрали і фактично зіпсували повністю. Тепер за зіпсовану річ чомусь вимагаєте з нього грошей.

Ахахах
Пишете ви — соромно мені

А по суті щось можете відповісти? Чому ви обзиваєте людину клоуном, наприклад. Якщо ви вже перешйли на цей рівень — можете йому забити стрілку. Якщо ви нездатні якось вирішити ситуацію в правовому полі.

В сенсі чому? Як людина поводиться — таке до нього і ставлення.
Забити стрілку? Може з вами? Сміх.
То може йому не треба було мене банити, щоб щось вирішити?

А до чого тут забанив чи ні? Якщо ви абсолютно впевнені, що є ознаки шахрайства( тобто людина виманила в вас гроші обманом) — пишіть заяву до поліції. Не дуже зрозуміло, як вам допоможе твіттер в цьому питанні. І апелювання до того, що він саме айтішник.
Чому забанив — ну може тому що ви були агресивні і вимагали забагато. Не перевіривши при купівлі, а потім розібравши чужий ноут, захотіли повернути гроші. Це так не працює.

Немаю бажання відповідати, напишить йому, спитайте, я не гадалка.

Ні. _Твоє_ ставлення до людини — _твій_ вибір. Це моральне самостійне рішення. Ти свідомо вирішив відноситись так до іншої людини. Її поведінка це не може бути причиною і виправданням для твоєї поведінки. І думати так — це інфантильність, рівень мислення дошколяра («батьки не дали смаколик — все, батьки погані, більше не люблю батьків»).

Ой, а можно меня позвать? Я включу мортал-комбат и с пивом буду смотреть на эту битву титанов

Ще будучи студентом, відкладав потрохи зі стипендії на новий телефон, але згодом потреба в кращому телефоні збільшилась, а грошей на новий не було, то вирішив купити б/у. Перших пару днів все було ок, а потім почав виключатись, перегріватись і глючити. Продавець, звичайно, що нічого про це не знав і взагалі що я в нього хочу. Виявилось, що це відвалився процесор (популярна проблема на цій моделі) і реболл буде коштувати ще пів ціни. З того часу виробилось правило — ніякої б/у техніки.

я помню купил каг-то Siemens CX65 за 70 грн (семь и ноль, не опечатка, покупал у гопников б/у) — так он у меня более 7 лет работал!!! Не то что современные смартфоны, и год не живут (((

Маю об’єктив Nikkor-P 105/2.5 Ai’d, йому десь за 40 років вже. А все ше працює. Ну там нема чому ламатися, залізо, скло. Там навіть скло з заліза зроблене, часи суворі були. Не те що сучасні пластмасові брязкальця :(

Та він довше моєї печінки проживе.

Ледачий двічі робить, скупий двічі платить. Я навіть коли шопінгую на prom то з дуже великою підозрою ставлюсь до речей, які значно дешевші за середню ціну. А такі речі як от ноутбук навіть би не розглядав купувати б/в, не маючи можливості провірити їх роботу самому.

прочитав топік та прочитав твіттер

продавець — сказав що подивись дома, якщо що повернеш (це ок, це не мається на увазі — що повернеш через рік, чи 14 днів, чи інший термін — я нещодавно продавав дещо з мебелі, вона була поюзана то ж я казав — якщо приїдете домой і щось не сподобається — привозьте назад, але не так що — покупець буде 2 тижня дуплитися, потім відвезе мебель в сервіс, заплатить гроші, а потім буде вимагати гроші за все і за сервіс назад)
покупець — 4ре дні дивився, носив девайс в ремонт де його розбирали (та ломали, меняли нові деталі на старі і т.д. (ви брали дозвіл у минулого власника на його повний розбір ??)

продавець — відмовився міняти девайс який 4ри дні дивилися + розбирали його
покупець — продавець казав що зробили ТО, то ж він мене обманув
чи може бути так що обманули продавця (сказавщи що поміняли батарею та зробили ТО, а по суті ТО не робили ?)
покупець — продавець не сказав що 2 клавіші западають (чи що там) — наприклад я за ноутом сиджу з окремою клавою (бо так зручніше), і не знаю що там з кнопками на ноуті...)

в цілому — якщо з моєї точки зору — то ТС трохи не прав, і взагалі не зрозуміло що хоче і навіщо публікує фото-персональні данні-приватну переписку з іншою особою (ну тобто — імхо публікувати фото і персональну переписку в цьому контексті — більш неправильно ніж те що продавець можливо десь щось скрив)
скажу так — якби в мене хтось купив старий девайс, потім без мого дозволу відніс би його в сервіс і вимагав потім повернути — я би вважав що покупець не адекватний..
якщо дуже хочеться перевірки в сервісі — це треба робити до покупки..

Подивіться скрін і побачите шо продавець сам написав «віддай на ТО»))

можливо я не зовсім зрозумів (і це фото після 4х днів)
але в будь якому випадку — якщо ви домовились що ти віддаси ноут на ТО — це не значить що ти його повернеш )

Пробачте, я навіть не став дочитувати, бо я віддав у сервіс після того, як він погодився на ремонт та оплатити його, мені це взагалі не було потрібно, та людина знов збрехала у своєму стилі
Не збираюсь питати чогось дозволу, він був попереджений щодо цього, а ви намагаєтесь виправдати його дії

В покупке б/у техники нет ничего плохого. Сам и покупал и продавал технику через OLX.

Это отличается от покупки в магазине в первую очередь тем, что вам как покупателю никто ничего не должен. Продавец имеет ровно столько же прав, сколько и покупатель. Поэтому очень важно проверять всё на месте. Потом — краёв не найдешь. И это нормально для б/у рынка.

И айтишник или не айтишник тут вообще неважно. Для меня вообще удивительно, что кто-то тут реально выделяет айтишников как более порядочных, сознательных граждан. Как вроде это такие эльфы, а не обычные граждане Украины, которым повезло больше обычного работать на экспорт. Почему нет такого излишнего доверия к морякам и аграриям, которые точно также работают на экспорт?

Лично у меня был случай, когда я продал человеку вещь, а он не разобрался как ей пользоваться и сразу начал орать, что она поломана. Я вернул ему деньги, вещь оказалась целой. Но после этого случая я всегда проговариваю покупателю, чтобы смотрели внимательно на месте. Видимся первый и последний раз.

В роли покупателя однажды был полуторачасовой осмотр тоже кстати макбука в 16 году. Ноут был двухлетним и практически не использовался, просто плохой интернет в заведении, где встретились с продавцом, не давал скачать нужные бенчмарки. Но в итоге все скачалось, проверилось, несмотря на недовольные выкрики продавца.

Вам с этой железякой жить следующие несколько лет. А вы так беспечно поступаете, отдавая деньги непонятно за что, в надежде проверить дома. Вы обувь тоже покупаете в надежде примерить когда-нибудь потом?

С обувью вообще к чему?)
Как раз обувь та субстанция что пока не поносишь не поймёшь)

Обувь на месте мерять надо, иначе вообще не поймешь надо ли брать.

Ви прочитали, ще й коментар залишили, дякую)
Простіше нічого не робити, розумію

ІТ-шники в Україні, очікування:
Живуть як королі

Реальність:

Один продає ноут (особисто я старі речі або дарю комусь, або доначу, або використовую як бекап, чи просто на полку покладу як сентиментальну річ щоб через 50 років продати за лям баксів, уж точно не буду паритися з продажею ради копійок щоб потім ночами не спати що вдруг зламається і потім мене винити будуть)

Інший купує БУ ноут, головний інструмент для роботи, річ яку окупає себе за місяць роботи, річ, яку ти будеш використовувати 10 годин в день і тому має візуально і тактильно радувати тебе а не думати про те, які біологічні матеріали попереднього власника можна знайти на ньому, особливо чоловічої статті.

А що тут такого? Ви пропонуєте викидати речі, які трохи у користуванні або тримати їх на полиці і теж викидати, тільки трохи пізніше? Авто ви теж купуєте тільки нові, а через пару років просто тримаєте в гаражі роками?

Це нерозумний і непрагматичний підхід з погляду екології щонайменше. Крім того, на зекономлені кошти можна купити щось корисне, чи навіть задонатити

А що тут такого? Ви пропонуєте викидати речі, які трохи у користуванні або тримати їх на полиці і теж викидати, тільки трохи пізніше?

Я перелікував багато варіантів, но ви вибрали лише ті, які вам зручно для критики, ті, які я добавив в кінець списку.

Це нерозумний і непрагматичний підхід з погляду екології щонайменше. Крім того, на зекономлені кошти можна купити щось корисне, чи навіть задонатити

Ну, треба брати до уваги різні фактори. Ціна нової річчі, ціна БУ, стан БУ, розміри (машину важкувато зберігати як сентиментальну річ, а вот телефон, ноут — без проблем), дохід. Плюс різні нюанси, для машини можна замовити професійну хімчистку, але навряд чи хтось буде замінювати клавіатуру на БУ ноуті.

(особисто я старі речі або дарю комусь, або доначу
Інший купує БУ ноут

Ну да, б.у. ноут, фуууу. Не по айтішному це.

, які біологічні матеріали попереднього власника можна знайти на ньому, особливо чоловічої статті.

Ти коли в готелях ночуєш то береш постіль свої?) Прикінь скількі на тому ліжку чоловічих жоп та членів до тебе лежало)

Ну, от до мене теща приїхала в лютому. На ebay знайшов ноут у відмінному стані за 200 євро.
HP 255 G7 15,5 Zoll (256GB SSD, AMD A4-9125, 2.30GHz, 8GB RAM)
Новий такий коштує 460 євро. Навіщо їй купувати новий ноут, коли різниці немає ні візуально, ні в роботі.

для тещі б/у ноут з запиленим кулером і пересохшой термопастой те що надо ))))

Фиг с той постелю, самый цимес — таскать свой унитаз :)

Для ІТшника з ІТшними зарплатами це зашквар. БУ ноут це швидше для тих кому рік на новий працювати.

Ти коли в готелях ночуєш то береш постіль свої?) Прикінь скількі на тому ліжку чоловічих жоп та членів до тебе лежало)

Не знаю в яких готелях ви ночуєте, но тих що я завжди нова постіль і кожен день змінюють. Навіть доводиться виганяти прибиральниць так як кожен день їм хочеться замінити постіль і полотенця, доказуєш їм що тиждень на тих самих можеш пожити і не треба кожен день змінювати.

В любому випадку, готель це щось що out of your control. А вот ноут ні, завжди можеш чуть доплатити і купити новий.

Недорогий Дональд Трамп)) можете будь ласка не шукати смисл між строк?)) закшвар і крінж це думати шо всі айтішнікі с першого дня як тіко сіли за ноут)) Чи ви сіньором стали с першого дня?)

Новий макбук на М1 можна за 1.5к купити. Це підйомна ціна навіть для джуна. До того ж, він буде швидший і кращий, ніж той БУшний.

Доречі це ще оди камінь на грядку тих, хто розказує що українські ІТшники королі. Коли в США макбук можна купити за 1к, в Україні ціни, я бачу, починаються від 1.5к.

Знов знайшли підтекст якого немає))

Тобто по вашій логіці ноутбук купляється коли вже працюєш джуном, а не на етапі навчання?

Коли працюєш на попередній неайтішній роботі.

Ноутбук, і тим більше епле, купується коли він тобі реально потрібен, а не щоб виглядати кулцхакером. Ми в свій час якось обходились без ноутбуків, да що там ноутбуки, десктопи ледве ААА ігри на мнімалаках тянули з ФПС 15-30 кадрів в секунду. Цього було достатньо щоб розвиватися в програмуванні. А вам зразу топчик подавай, бо інакше розробка не така, хоч і не можеш собі позволити.

Ну добре, ти скажеш що тобі треба макос так як вибрав iOS розробку, ну так купи новий мак міні по ціні старого БУшного макбука. Не говорячи вже що можна на хакінтоші щось зібрати раз фінанси жмуть.

Ми в свій час якось обходились без ноутбуків,

І морозиво було вкусніше, по 3 рубля тоді...)

А вам зразу топчик подавай, бо інакше розробка не така, хоч і не можеш собі позволити.

Ишь, комфорта они захотелі! Ми на елт моніках кодили, і вон якими спеціалістами вирости.

Звісно комфорт це добре, якщо можеш собі його позволити. ТС очевидно не може, тому по барахолкам зломки шукає, аби по статусу не відставати від більш забезпечених колег які або уже заробляють або повезло з сім’єю.

Квартира в новобудові в центрі краще і зручніше, ніж убитий хрущ, чи новобудова десь глубоко на Оболоні. Але якщо ти бідний студент не з самої забезпеченої сім’ї, то доведеться певний час пожити таки на Оболоні, або взагалі в гуртожитку, а не збирати у всіх бабусь і родичів гроші обґрунтовуючи: «Мені в центрі комфортніше жити».

Купити б\у мак в 99% випадків краще ніж pc-шне пластикове гавно з віндою, і фулл хд екраном)

Якщо ти не IOS розробник, то мак нінужон.

Можна і на єлт моніторі кодити, ніхто ж не говорить)

Не можна на CRT моніторі кодити, бо це монітор. І не треба гнати на CRT, бо якісні і дорогі модели початку 00х років краще більшості сучасних IPS матриць середньо-високого цінового сегменту, їх єдиний мінус, це габарити і радіація.

Це приблизно така ж бінарна маніпуляція, як теза «В кого не останній айфон-про, у того — Нокія 1100» (супер-тел, до речі).

Ні, бо те ще кодити на елт моніторі можна це факт, це фізично можливо. А в кого не айфон в того нокія — це лише догадки, які можуть бути як true так і false.

но тих що я завжди нова постіль

Якщо це не президенські номера, то вона там не нова, а випрана :)

Ноутбук також можна витерти зі спиртом та дезенфікувати.

річ яку окупає себе за місяць роботи

Ти що, топік-стартеру зарплату виплачуєш? Ти там знаєш, скільки вона окупається... Може він ці гроші відкладав, накопичував... І окрім ноута в нього витрат нема? 20к -то є 20к. Я б, може, за таке й корча піТарасу зпалив. Десь через рік. Чи коптером у вікно його хати коктейль молотова загнав.
Бо, як я казав вище, піТарас, він завжди піТарас)

Так то ж не я. Це ж відома аксіома тут на ДОУ що ІТшники в Україні живуть як королі, і за 1-2 роки виходять на зарплати 1-2к.

Давеча продал MacBook за сущие копейки, 800$, вот лежал бы на полке, любовались бы им.

Шановний топікстартере, як ноутбук працює після сервисів?

Краще, пропали мікрофрізи, але ще нічого не міняв бо треба розібратися як бути далі

Та може поміняю тачбар спочатку, дуже не хочеться бути цим самим челом

тачбар там здається з батареєю, тоді одразу вартість може піднятись )

И динамиками, менял динамики и докупы прилетела новая клава и батарея. Оно моноблоком идет.

Не знаю, мені в сервісі сказали що все окремо можна, ніяких танців, тому буду разом міняти тільки тачбар і клавіатуру. Можливо це 13и дюймові так або інший рік випуску, мій ноут 17го року. Бачу такі коментарі не вперше, та кожен каже по різному

Покупая б/у технику после расчета каждый сам за себя, это надо запомнить и детям рассказывать. Надеяться что продавец после будет согласен на обмен — наивно.
Продавцу в идеале — завести одноразовую симку и выбросить ее после сделки и не соглашаться ни на какие осмотры дома. Проверяй на месте — дальше твои проблемы.

Проверяй на месте — дальше твои проблемы.

Это надо Новой Почте ввести услугу тестинга электроники под запись камеры. Ну типа можешь оплатить пол часа на оборудованном месте типа кабинки погонять ноут/смарт перед оплатой/отказом. И все стороны были бы довольны.

Слишком геморно чтобы быть выгодным.

Да ну? Кто бы покупая бу ноут за 10к не оплатил бы сотню-другую за такую услугу, чтобы не совсем кота в мешке брать? А всего то надо кабинка с розеткой и камера с авто выгрузкой видео в их CRM- и продавец и покупатель получает ссылку на видос в приложении, при чем можно даже в режиме стримминга. И все стороны защищены, а расходов в обслуживании то считай никаких.

Видос чего? Что ты там могут, что ты не можешь проверить при получении сам?

Видос чего?

Видос всего осмотра. От того как посылку принесли на стол, до того работник его забрал.

Что ты там могут, что ты не можешь проверить при получении сам?

Самому и проверять, но не 5 минут при присутствии работника, а пол часа потестить товар в нормальной обстановке, с коммуникациями, где никто не мешает, за выделенным столом со стулом, а не в уголку на крае стола, где творится вакханалия.

Такая услуга от 3 тыс будет стоить. Учитывая, что обычная посылка — 50-80.
Это ж всего 8 клиентов на кабинку в день.

Такая услуга от 3 тыс будет стоить.

С чего бы ей столько стоить? За износ флешки и SSD сервера при записи? Доставка это топливо, сортировка, работа кучи народу. А тут никаких значимых трат.

Это ж всего 8 клиентов на кабинку в день.

ну гипотетически по пол часа это ~24 клиента/12 часов- 24x почти чистой прибыли с 3-х метров квадратных, на которую надо еще доставить кучу посылок + вряд ли все будут сидеть все время.

50-80.

Разве что на Укрпочте :)

Потомучто место внутри здания, ответсвенность и работоспособность камер.
Вы бизнесом то занималися или просто считаете, что должно быть дешево?
Во первых, не 12 часов, а меньше. Во вторых клиенты не подряд будут. 8 — оптимистическая оценка.
В доставке — 99% тоже не сама доставка, там очень большой процент — время участвующих людей.
Новая почта не хочет ответсвенность брать просто вставить кабель питания которого не было в поставке в корпус, а вы тут час проверки с внешними системами. Вот запорет ноут локальную сеть(физически сожжет порт), кто платить будет? А теперь — где нибудь в Жмеринке?
Цена в миллионниках такой услуги будет больше 1000, а по все Украине — 3тыс, не меньше.

При покупці на олх є опція олх-доставка і в її рамках можна спокійно перевіряти товар при отриманні на пошті (це якщо про б/у товар)

Вообще не спокойно, но вопрос 2-х столиков, очередей на улицу и темпа как будто десантируешься с самолёта не будем касаться.
Это не нормальная обстановка, чтобы сесть и дотошно проверить товар в работе.
Во вторых это никак не защищает продавца от мошенничества, думаю не стоит рассказывать об классике подмене товара, подмене/кражи комплектующих, повреждения, порчи при тесте, кроме как явных кейсов. Доказательств у сторон никаких- проглядел комплектацию, и все сам виноват, даже если новый товар. Закрытый бокс со столиком и парой камер бы многое решил при разбирательствах.

Нашо новій пошті брати на себе відповідальність за сміття вторичне? Вони навіть на предмет 307 ККУ не перевіряють посилки, вони тобі будуть облаштовувати якісь кабінки, для якогось старого мотлоху.

Друзі хочу вам показати іншу сторону поста, який автор намагається донести, але ви бачите лише одну. Нащо айтішніку котрий заробляє бабло продавати хлам іншій людині, яка тільки починає вивчати цю сферу? Ну типу н-сума грошей врятує його? Чому тоді просто не викинути у смітник або не віддати на розбір? Чому він продає хлам, а потім каже шо нічого не знає? Була заявлена проблема — автор погодився полагодити одну частину за свій кошт, продавець сказав шо там було то ноута, але як виявилося то було аж на заводі у момент зборки мака. Тому якщо ви мислите лише в сторону продавця, то мені вас жаль

Нащо айтішніку котрий заробляє бабло продавати хлам

ви мабуть просто не читали історій про айтішників на прекрасному айті, деякі представники цієї професії кадри ще ті :D

Нащо айтішніку котрий заробляє бабло продавати хлам іншій людині, яка тільки починає вивчати цю сферу?

----------------------------
А до чого це тут? Яка різниця, хто продає? Чи, можливо, продавець цей срач тут розвів?

Типу знаєш можна продати бо безвихідність, а можна просто по фану

то мені вас жаль

http://lurklurk.com/%D0%9C%D0%BD%D0%B5_%D0%B2%D0%B0%D1%81_%D0%B6%D0%B0%D0%BB%D1%8C

С чего ты взяла что продавец впарил хлам? Потому что автор так сказал?

Судя по переписке продавец поступил вполне адекватно, а когда автор начал на него бычить — кинул в чс.

Якщо надати гарантію, потім ремонт, а потім видалити переписку в надії що я не зробив скріни для вас адекватно, то в мене погані новини

Хочу ще раз всім нагадати, бо бачу це ігноруються, що така поведінка дорослої людини — недопустима. Адекватна людина не буде видаляти переписки, та зливатись після наданих обіцянок. Нічого такого я від нього не вимагав, тільки повернути обратно, я мав право навіть не пояснювати причину. Він не захотів нормальним шляхом вирішити питання, для нього нормально це брехати і банити.
Дякую за розуміння.

така поведінка дорослої людини — недопустима

Саме так!
Чому б вам не описати у деталях звинувачення?
Відправляти кудись читати щось у скрінах — не надто гарна ідея.
Може якщо сам опишеш у деталях цю ситуацію, то інакше подивишся...

Звинуваченням нехай займається прокуратура, шахрайствами займатись не моя робота. Скріни це підтвердження діалогу, що я не вигадав ситуацію, пробачте якщо недостатньо детально розповів

Вибачте, я вас розумію, але тут злочину ( згідно законодавства) немає. Ваши відносини це ваши приватні справи. Нема ніяких фактів шахрайства, є тільки мерзотник який недотримався своїх обіцянок, про які ми почули від вас. Я не здивуюсь, коли ваш " торговий партнер" буде казати що ви шахрай і передали йому «намальовані» гроши.
Кожна людина може опинитись в такій сітуації, мене самого в травні «кинули» аж!!! 124 гривні самому смішно. Скільки не робив переказів, і був в шоці від суми !

Коли підзаробиш трішки бабла в IT і будеш на ринку квартиру шукати, я якраз Еліта-Центр 2 створюю.

яка саме поведінка ?
у твіттері — продавець запропонував віднести ноут в сервіс, та якщо що він оплатить ремонт
в той час ти — я нічого не хочу, wifi тупить, мікрофрізи — хочу гроші обратно, хоча я вже 4 дні юзаю девайс та носив його в сервіс
стосовно заблочив — що ви очікуєте ? це не ринок нових речей, на бу техніку не покладено якоїсь гарантії чи ще чогось..

блін, ноуту як мінімум 5 років — він не буде 100% безпроблемний і т.д.
я розумію що вам жаль грошей і т.д. — але мабуть в 40% старі ноути мають проблеми, з якими можна миритися чи ні (наприклад — на моеєму ноуті — періодчно відпадає wifi і треба вручну включати-віключати адаптер) (на windows)

Знов це
Мені не цікаво було нести його в сервіс, та поніс я його тільки після угоди з Тарасом, ну а він знов показав себе як гарну людину(ні)
Як напридумаєте, юзав чотири дні, біткоін гнав на ньому напевно, а тепер наганяю на невинного продавця))
В мене робота є, вибачте будь-ласка

Будь ласка, перечитайте текст або твітер, я збирався перевіряти на місці та продавець Тарас дав гарантію на перевірку вдома, він це сам підтверджує на скрінах, тобто фактично це домовленість

фактично це домовленість

Формально це домовленість, а фактично він вам нічого не винен, якщо немає підверджуючих документів чи чеків. Як я розумію, ви його купили не за ринковою ціною, то гарантовано там є проблеми. Це ніяк не відміняє моральної сторони питання, ці 200-300$ на ремонт не варті тієї слави на доу.

Не можу в коментарі додати фото, цей ноут не піддається ремонту, тобто замінити можна але через деякий час знову почнеться теж саме, проблема аппаратна. В америці такі випадки або повністю заміняють на новий або роблять заміну материнка + тачбар + клавіатура + батарея + динаміки по еплкейр. Це тяжкий випадок, продавець про це знав
У вас буде гарний настрій від таких новин і бажання працювати на цій техніці за все ж таки нормальні гроші?

Щось дороге за ціною, що нижча за ринкову — то завжди щось проблемне (техніка, автомобілі, нерухомість).
І очікувати, що то просто продавець «дурник» або продавцю терміново треба гроші, тому продає швидко — не варто.
Ну і перевірка вдома покупцем — то вже мало вас зупинити. Жоден продавець такого робити не буде, навіть якщо техніка без проблем, бо хтозна, що покупець там з нею вдома почне робити.

Техніка продавалась нижча за ціною тому що там були заявлені проблеми з тачбаром, котрий треба міняти і динаміки майже не робочі, то з ремонтом виходить ± звичайна ціна за цей мак в гарному стані. Моєю перевагою було якнайшвидше зайнятись навчанням і поступово замінити неполадки.

Тобто він не продавався як ідеал, а я лох повівся на ціну бо думав там все ок. Це було обдумане рішення, та продавець приховав що ноут смертник)

нормальні гроші

За нормальні можна купити в еплсторі, що я і зробив, ви хотіли зекономити. Тому це не до мого настрою, щодо вас то звісно ні, але працювати на чомусь потрібно. Я цілком підтримую вашу ідею зашеймити цього чувака шакалячим експресом на доу чи твіттері, може одумається. В протилежному випадку трохи доведеться інвестувати та купити безпровідну клаву. Потім продасте зі справжніми нюансами дешевше, але будете мати досвід.
Хоча бачу, що ви брали для навчання (тобто у вас не було швидш за все достатньо грошей, тому взяли подешевше), бо для роботи навряд хтось готовий бігати по сервісах і фіксати ноути. І доречі варіант, що чувак міг і не знати про проблеми з сервісу, я брав новий мак про м1, з часом виявив, що дуже тріщать динаміки, в еплсторі чекнули і сказали, що брак та поміняли на новий ноут.

Маки с клавиатурой бабочкой — покупать себе вредить. Увы. Никому не советую, если меня спрашивают.

+1. Або зразу до них брати меджик киборд щоб класти зверху на клаву ноута)

продавець Тарас дав гарантію

-------------------------
У мене є пляжна нерухомість в Сахарі. Гарантію даю, будеш задоволений.

Гарантію на б/в техніку можна отримати хіба що при придбанні у сервісному центрі (і з оформленням відповідних документів).
А щодо кулерів і термопасти — після купівлі б/в техніки є сенс одразу почистити та замінити термопасти і не важливо мак чи щось інше.

Зазвичай переписки, де є гроші, додатково зберігаю в «Saved Messages».

У Тараса є профіль на DOU.

стид і позор таке продавати, хоч і за гроші нижче за ринку.

Щоб купляти старі макбуки дешево, тим більш робочі конячки програмістів, і не сісти у калюжу, треба або розумітися на цьому, або заплатити гроші за перевірку на сервісі.

Ваша ситуація неприємна, але нічого кримінального в ній нема. Тому розглядайте її як цінний життєвий досвід та робіть висновки.

Розумію вашу думку, не буду сперечатися.
Та вас не смутила поведінка людини та що він скрив дійсний стан техніки, топік більше про це.

Теж не розумію через що суперечка.
Ноут бу. Покупець все перевіряє одразу якщо підходить — бере.
Будь яка гарантія на бу — це як страховка, працює тільки на великій вибірці.
А щодо макбуків, то вони практично непридатні до ремонту. (див рейтинг ifixit) Якщо там щось складніше ніж царапини на корпусі чи стара батарея — найімовірніше живий труп. (Або заміна всього крім корпусу).

PS support.apple.com/en-us/HT205662

Підписатись на коментарі