[Test Engineering Weekly] Про реальні баги, одноразові паролі, токсичних інженерів, навчання в NASA та hacking автомобіля

Усі статті, обговорення, новини про тестування — в одному місці. Підписуйтеся на DOU | QA!

Всім привіт. Мене звати Олександр Романов. В індустрії я вже понад 10 років. Встиг попрацювати й інженером з автоматизації, й розробником, і SDET’om.

Помітив, що не так багато дійсно технічного контенту про test engineering. Особливо, для тих, хто довго працює у цій темі.

Тому цими дайджестами я буду виправляти поточну ситуацію та публікувати підбірки найцікавіших статей, книжок та відео про технічні аспекти тестування, розподілені системи, блокчейн та багато іншого.

Сьогодні в дайджесті:

— як втратити сотні мільйонів доларів через погане тестування?
— пісні, які ламають операційні системи.
— як працюють OTP паролі?
— як хакнути автомобіль?
— що робити з токсичними інженерами у команді?

Про баги

Як старий код, відсутність належного тестування та неправильний деплоймент привели до втрати 440 мільйонів доларів та самої компанії?

Софт в авіації дуже й дуже гарно тестується. Та чи достатньо? Тоді чому падали літаки Boeing 737 Max?

Ваш комп’ютер може зловити креш під час програвання пісні!!! Звучить неймовірно, але у Windows XP така помилка була.

Про тестування

Невеликі уроки про те, як бути успішним лідером в тестуванні: 1, 2, 3, 4

Час від часу в мене запитають — як написати тестову стратегію? Що туди треба включати? Ось Вам шаблон такої стратегії. Він не ідеальний, але хоча б базові речі можна з нього взяти.

Просто величезна (із купою прикладів) стаття про те, які рівні тестування є для мікросервісів.

Серія питань та відповідей щодо книги Agile Testing Condensed.

Про технології

Чи задавалися ви питанням, як працюють One-Time Passwords? А я тут знайшов статтю, яка розповідає про це на прикладі Google Authenticator.

Тут один розробник зміг зламати свій Hyundai Ioniq SEL. Детальний та покроковий гайд — додається.

Як правильно шукати root-cause помилок та робити debugging? Автор статті пропонує питання, які треба собі задати при аналізі помилок.

Трохи rocket science. Як навчаються інженери NASA?

Чи завжди найкрутіший інженер у команді приносить користь? Чи може звільнення топового інженера з компанії бути позитивним кейсом?

Що я читаю зараз

Завершив книгу «Staff Engineer» під авторством Will Larson. Дуже задоволений прочитаним. Не все сподобалося, але це більше моя суб’єктивна думка. Напишу огляд на неї трохи згодом.

Більше цікавого про інжиніринг в тестуванні, блокчейн та розподілені системи читайте в моєму каналі.

👍ПодобаєтьсяСподобалось13
До обраногоВ обраному3
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Класний дайджест, дякую Олександр, чекаємо на продовження.

Коментар порушує правила спільноти і видалений модераторами.

Підписатись на коментарі