Долар по 50 грн: стали відомі деталі урядового макропрогнозу на наступний рік

В уряді очікують, що у 2023 році курс долара сягне 50 грн, а індекс споживчих цін складе 30,6%.

Такі показники закладені у макроекономічному прогнозі Міністерства економіки, повідомили джерела ЕП у Кабінеті міністрів.

Так, відповідно до макропрогнозу, на початку 2023 року курс долара буде складати 42 грн, а наприкінці року гривня девальвує до 50 грн за долар.

За розрахунками Мінекономіки, ВВП України наступного року має зрости на 4,6%. При цьому, за підсумками 2022 року воно скоротиться на 33,2%.

В уряді також очікують, що ціни наступного року продовжуватимуть стрімко зростати. Так, закладена у макропрогнозі інфляція за підсумками 2023 року має скласти 30,6% (станом червень вона складала 22,2%). Рівень безробіття, за розрахунками Мінекономіки, має скласти 28,2%, а середня зарплата — 18508 грн.

Зазначимо, що на базі підготовленого Мінекономіки макропрогнозу Міністерство фінансів має скласти бюджет на наступний рік. Відповідно до Бюджетного кодексу, текст бюджету уряд має внести до парламенту не пізніше 15 вересня.

Як правило, макропрогнози уряду збуваються досить рідко. Макропрогноз потрібен виключно для розрахунку майбутніх доходів та видатків у бюджеті.

www.epravda.com.ua/news/2022/09/1/691028

👍ПодобаєтьсяСподобалось1
До обраногоВ обраному1
LinkedIn

Найкращі коментарі пропустити

Друкарський станок працює на повну з початку війни. Про гривні можна забути — байдуже який курс.
Поки осінь — закуповуйте продукти! Робить консервацію, женить самогон. Якщо сусіди поїхали — перетворить їх квартиру на склад. Багато у кого були погреба біля дома — подивіться може хто не користується.
Досить вірити Арестовичу і іншим пропагандонам. Злам у війні вже відбувся: забудьте про 2-3 місяця (вони вже минули!) і готуйтеся до 2-3 років.
Я зараз читаю як виживали у блокадному Ленінграді 1942 року — Харків цієї зими чекає саме це.

Якшо рівень безробіття 28,2%, то чому б цих людей щоб вони заробляли, не випустити за кордон?

Надеюсь, что теперь наконец некоторые «диванные эксперты экономики» поймут, что не Порошенко в 2014 году курс до 25 грн поднял и не Гонтарева, а что таковы последствия боевых действий и потери територий.

Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Доллар ползет вверх, есть еще шансы на снижение?

Буде по 8:
1) спочатку по 8 000 000
2) нулі «обріжуть» і все «доллар па осемь»

Надеюсь, что теперь наконец некоторые «диванные эксперты экономики» поймут, что не Порошенко в 2014 году курс до 25 грн поднял и не Гонтарева, а что таковы последствия боевых действий и потери територий.

а хто давав добро на роздачу рефінансу і виводу капіталу?
хто «зачистив БСУ»?
таке пишете ніби шоколадне ге ліпше від зеленого ге

це фікосований НБУ чи ринковий міжбанк?

Офіційний на чорному ринку

Згадав 21 липня 2022 року. Усі обговорювали новину — що НБУ підняв курс на 25%. Усі так раділи! Хтось написав, що радіть нема чого, і що хтось не зрозумів що насправді це означає Але усі, казали що він «руцькій бот» .... Більш за всіх лунали образи від людини яка сама не заслуговує на повагу.
А зараз читаю коментарі і що, пройшов тільки місяць а як змінився настрій...

що НБУ підняв курс на 25%. Усі так раділи!

Тому що тримання курсу штучно робить тільки гірше. Проблеми в економіці -> $ мало-> курс виріс->менше купляють товарів за $ і стимул експортуватм більше-> $ стає достатньо -> курс стабілізується. Тобто ринок сам себе стабілізує, не треба вводити податків на імпорт, квоти, дозволи і т.п. все чесно і однаково для всіх.

З триманням курсу можна чітати кілька місяців, дальше це повторення політики всяких ПТУшників типу Арбузова, коли десятки мільрдів баксів тратили щоб курс був по 5 ще 1-2 роки. А потім все одно стрибнув на 50+%

Як цікаво... Це ви мені маєте довести, що людина у якої зарплатня більш 50 к у рік і при цьому жінка і діти в ЕС на «статусі» сидять на податках громадян іншої держави, думає пр економіку рідної держави і при цьому спить і бачить як «здриснути» з України ? Не треба маскувати «шкурні» питання, турботою про державу. І раділи всі тільки с привіду конвертації своїх у. о. А людину, яка написала про питання держави зацькували «руцьким ботом»...

жінка і діти в ЕС на «статусі» сидять на податках громадян іншої держави

Не знаю хто у вас сидить на соціалці, ні я ні моя сім’я ніяких виплат від жодної держави не отримуємо) а податки платимо

А людину, яка написала про питання держави зацькували «руцьким ботом»...

Чувак, я хз хто тобі наніс таку глибоку психологічну трамву, але чого ти на мене агришся?

Я написав очевидну економічну істину. Можливо в твоїй уяві є могутній НБУ, партія, уряд, президент(встав своє) які визначають курс але насправді так не є. Уявляй собі долари як простий товар, аля машини. Ніякі постанови не заборонять мені продавати по тій ціні яку я хочу, головне щоб покупець був готовий платити. Не вийде в біло так продам без оформлення. З валютою то саме.

Не треба маскувати «шкурні» питання, турботою про державу.

Так — не треба. СССР де треба було віддати життя за ідею — закінчився. Зараз у нас капіталізм та ринкові відносини. Як усі 30 років держава турбувалася про мене — рівно так я маю їй віддячити.
При капіталізмі цілком природно що кожен вперше піклується за себе і свою родину. Думати про економіку рідної держави? — а що вони думали про економіку моєї родини, коло незаконно підвищували комунальні платежі вище за європейські?!
І як зараз держава піклується про своїх громадян? Вивозить їх до безпечних країн, цінує життя кожного громадянина як найвищу цінність (за Конституцією) — чи мобілізує та відправляє на фронт?
Піклування держави мені нагадує славнозвісну «по-життєву страховку» з 90х: поки живий — плати за страховку, а як помреш — страховка закінчилася.

Комунальні платежі вплинули на ваш добробут? Що ви робите на цьому форумі?

У мене у родині не лише ІТшники. На звичайних людей з зарплатою до 10К гривен це вплинуло суттєво.

коло незаконно підвищували комунальні платежі вище за європейські?!

Це коли таке було ?

Це коли таке було ?

Апелляционный суд признал незаконным повышение тарифов на газ и тепло в 2016 году
www.epravda.com.ua/...​us/news/2019/07/9/649483

Таким образом, цена на газ, которая действовала 2,5 года согласно постановлению КМУ № 315, признана незаконной. Как отмечает юридическое сообщество, правовые последствия будут очень мощными: теплокоммунэнерго могут требовать перерасчета, а потребители получили основания для перерасчета за газ и тепло

Два с половиною років людей грабували — і що? А нічого — лохі повинні страждати!

Апелляционный суд признал незаконным повышение тарифов на газ и тепло в 2016 году
Два с половиною років людей грабували — і що?

Чого бідне — бо дурне, чого дурне — бо бідне очікує халяви від держави замість того щоб працювати і вчитись

Навпаки! Хтось працював у шахті аби добути те вугілля. А потім багатий продав його державі на опалення за ціною імпортного (Ротердам+). І у підсумку той шахтар заплатить за опалення своєї хати вдвічі більше! І де ж тут халява?!

Хтось працював у шахті аби добути те вугілля. А потім багатий продав його державі на опалення за ціною імпортного (Ротердам+). І у підсумку той шахтар заплатить за опалення своєї хати вдвічі більше!

Я ж писав вище

Чого бідне — бо дурне, чого дурне — бо бідне очікує халяви від держави замість того щоб працювати і вчитись

дик, думали, що НБУ таки вернеться до ринкових механізмів курсоутворення, а не до гірших практик часів ВФЯ

Тримання штучно заниженого курсу обходилося в 1 млдр $ золотовалютних запасів щотижня.

Звідки таке число? Обґрунтування чи посилання маєте?

Офіційні дані НБУ: bank.gov.ua/...​ts/currency-interventions

Травень — 3.4 млрд, червень — 4 млрд, в липні змінили курс і одразу стало 1.2 млрд.

То что вы прочитали это верхняя планка прогноза, то что будет практически 100%.
Нижняя планка неопределенна.

По 150 вони мабуть хотіли сказати?

Купуйте, шановні, ОВГЗ під 12% при інфляції більше 30%. Ой, вибачте, вже підняли, тепер 19% по ОВГЗ. Шара, налітай. Пам’ятаю як банкіри та інвестори в один голос кричали, як це вигідно під час війни. В сусідній темі хвалились сумами донатів на армію. Так от через інфляцію, у людей забрали в рази більше, і продовжують друкувати фантики.

Що ви пропонуєте робити уряду і НБУ для забезпечення бюджетних витрат, які в основному ідуть на зарплати солдатам, воєнні витрати, критичну інфаструктуру, і зарплати бюджетників, яких в країні 9 млн, при умові, що бюджетних надходжень (в основному податків), в 2-4 рази менше, ніж витрат?

Що ви пропонуєте робити уряду і НБУ для забезпечення бюджетних витрат, які в основному ідуть на зарплати солдатам, воєнні витрати, критичну інфаструктуру, і зарплати бюджетників, яких в країні 9 млн, при умові, що бюджетних надходжень (в основному податків), в 2-4 рази менше, ніж витрат?

там же величезна проблема в дизбалансах в экономіці які створенні саме дебільними рішеннями чинної влади, подивимося що каже на цей рахунок(эмісійного фінансуання бюджету) НБУ:

підняти ставки по ОВГЗ\борговому фінансуванню(яких НБУ уже задовбався просити і на 6-ой місяць війни уже в абсурдній ситуації їх почали підіймати), знайти спосіб зацікавити\примусити банки надлишок ліквідності (який складає сотні мільярдів вкаладати в фінансування бюджетних витрат) , які лежать в депозитних сертифіката, повернення акцизів/податків (про що просять усі західні партнери) і т.к. на цьому фоні згадується як в країну у стані війни ввозили авта вартістю овер 100к $ без плати за розмитнення — це чисто внутрішні проблеми які міністерства тільки почали вирішувати через півроку, які не залежать від зовнішньої допомоги.
Інше питання як влада готувалася до війни про яку вони знали і останні місяці наповну отримували доходи від єкономі процюючої на 100% (згідно з нещодавними заявами чиновників) коли виявилось що у нафтогазу немає зараз 10 млрд $ на проходження опалювального сезону, тим часом фінанси з Великого будівництва тільки після початку війни перенаправили на війскові потреби..

Ви це серйозно? НБУ три місяці сидів тишком нишком, коли в країні йшла війна, і просто друкував гроші, зафіксувавши курс, і вас нічого не дивує? Проблему бюджету і курсу можна вирішувати двома способами: притоком валюті зовні у вигляді кредитів, та експортом товарів-послуг. Задача уряду максимально спростити та пришвидшити ці процеси. Іншого способу немає.
Друкування нічим не забезпеченого паперу, не закриває діри в бюджеті, і не збільшує ввп країни, дає лише коротку відстрочку, ціною зубожіння власного населення.

Скажить мені, а чи аарто фінансувати орган влади в штаті якого 50 осіб скмою 1 млрд гривень в рік це я про НАЗК ? А ще питання, є така НАРМА чули? Так ось, фахівці цієї контори оцінили " ОКЕАН ПЛАЗУ" в 350 млн гривень, це 165 т м кв, 2200 гривень за один метр торгової площі майже у центрі Київа? Не чули? Можу ще навнсьи приклади ... бюджетних витрат...

Що ви пропонуєте робити уряду і НБУ для забезпечення бюджетних витрат, які в основному ідуть на зарплати солдатам, воєнні витрати, критичну інфаструктуру

Будувати дороги

А от просто цікаво, що робили уряди коли гроші не були цифрами чи папіром, а мали вагу та пробу? Підозрюю — чергу непопулярних заходів.

Що ви пропонуєте робити уряду і НБУ для забезпечення бюджетних витрат,

по одежкє протягівать ножкє

не-военные ОВГЗ. тот же ICU, альфа банк etc

Приват24, наприклад, сьогодні бачив кілька позицій зі ставками 18,5% річних.

В сусідній темі хвалились сумами донатів на армію. Так от через інфляцію, у людей забрали в рази більше, і продовжують друкувати фантики.

Тільки дурень сподівався заробити на ОВГЗ! Військові облігації — то про допомогу державі під час війни. Ти позичаєш гроші державі — і сподіваєшся що вони колись повернуться.
Віддати останній мільйон гривен ЗСУ — не кожен наважиться. Тому що після війни теж на щось надо буде жити. А от позичити — можна. Зрозуміло, що за час війни той мільйон знеціниться удвічі — ну щось і залишиться.
Не бажаєш втрачати — там десь були валютні ОВГЗ.

Якщо пам’ятаєте при «папередніках» на цих ОВГЗ, особливо на гривневих непогано заробляли.
Але я згоден, що у такий час мова не про прибутки.... Але з іншого боку вважаю свинством такі відсотки що не покривають інфляцію, і правильно сказали про це інші — «що мова не про дати в борг, а тупо кинути людей».

Заробляли, але не населення, а комерційні банки, а фактично, наближені до Зе олігархи, купуючи недоступні для простих смертинх овгз, із фантастичними на той момент ставками, за гроші, отримані від нбу у вигляді рефінансу. Тобто, фактично мої і твої гроші, нбу віддав банкам, створивши для них механізм отримання надприбутку на рівному місці. А потім це пусте надування грошової масси вилилось у інфляцію (ще до війни), як несподівано, яка знову ж вдарила по громадянах, що мали гривневі заощадження. І саме цікаве, що в суспільстві навіть не згадують про подібні «промахи» ручного правління нбу, бо воно ж своє, зелене.

Заробляли, але не населення, а комерційні банки, а фактично, наближені до Зе олігархи, купуючи недоступні для простих смертинх овгз

Шо ви мелете? Ці овгз з великими відсотками продавались в більшій мірі ще при гетьмані

«що мова не про дати в борг, а тупо кинути людей»

ви очікували щось інше?
якщо гарант сказав, що б втрачав 7 мільйонів в місяць ще з жовтня, якщо б попередив про війну. особисто я й не думав вкладатись в цю двіжуху, краще вирішив задонатити на ПЖ ніж допомагати безпосередньо державі, бо довіряєш державі == завжди підеш собі в мінус, навіть у мирні часи це було очевидно.

Друкарський станок працює на повну з початку війни. Про гривні можна забути — байдуже який курс.
Поки осінь — закуповуйте продукти! Робить консервацію, женить самогон. Якщо сусіди поїхали — перетворить їх квартиру на склад. Багато у кого були погреба біля дома — подивіться може хто не користується.
Досить вірити Арестовичу і іншим пропагандонам. Злам у війні вже відбувся: забудьте про 2-3 місяця (вони вже минули!) і готуйтеся до 2-3 років.
Я зараз читаю як виживали у блокадному Ленінграді 1942 року — Харків цієї зими чекає саме це.

Якщо сусіди поїхали — перетворить їх квартиру на склад.

старий добрий Бобер

Не забудьте нa***шити дірок в їх підлозі і замурувати там золоті злитки.

Золоті злитки на війні не допомагають. Ось можна подивитися фото Ленінграда (вибачайте за москальський сайт):
www.pravmir.ru/...​hilas-blokada-leningrada
Ось так виглядає справжня війна. Те, що у Харкові є електрика, газ, вода — то диво. Чи може вони ще справді «не починали».
Тих ракет, які вже витратили на Харків вистачило би зруйнувати кожну підстанцію — а замінити величезні трансформатори зараз нічим. А ще можна пригадати аварію на Диканівке:
zn.ua/...​rye_potryasli_harkov.html
Одна ракета — і усе місто без каналізації і води.
Що буває у місті без опалення — теж відомо на прикладі Алчевська:
zn.ua/...​k_lodovikoviy_period.html

можно посмотреть фото мариуполя, и подумать, поможет ли склад в соседней квартире.

В нас без опалення частина східної України вже більше 10 років, і це не через війну. Знайомий з Лесичанська, Рубіжного, розказував, що теплотрасси розікрали після закриття великих промислових підприємств, ще задовго до 14 року. Люди ставили буржуйки та врізали газові котли, що живляться від переносних балонів, прямо в багатоповерхівках. Кожен в своїй квартирі. Потім це все вибухало, труїлися вихлопом. Це реалії України.

Мля, ну ты реально думаешь, что Ха в блокаду возьмут? Бодрость духа на высоте, пиздарики.

У вас таки проблеми з головою або це товстий і недолугий тролінг

Хто пише про проблеми з головою — спочатку повинен написати звідки пише!
Сидячі у Європі, чи у санаторії у Карпатах дуже легко казати про «проблеми з головою». А приїзди до Харкова — і в тебе вони також з’являться.
Гадаю що у більшості, хто переживе цю війну, а особливо хто побуває на фронті — «проблеми з головою» будуть неодмінно. Може тоді ставлення у суспільстві до психічних проблем зміниться.

Судячи з його імені він родом с заходу країни, і живе максимум у Києві. А утут навіть дискачі зараз, тому він спостерігає війну з дивану як на якийсь батлфілд

Ну, я тебе уже пятнадцатый раз пишу, что я как раз в Харькове, а ты истеричка. Только ты почему-то предпочитаешь мне не отвечать. Не потому ли, что местному идиотские сравнения нынешнего Харькова с блокадным ленинградом особо не вчешешь?

Так никто и не пишет что в Харькове сейчас как в Ленинграде 41...
Но «если захотят» — то возможности «значительно приблизить ситуацию» у них есть.
А то, почему это еще не сделано намекает мне (может у кого будут другие мнения) что " у россии" все еще есть некоторое «опасение», что такие бомбардировки могут «подтолкнуть» к поставкам доп оружия. Но когда-нибудь этот «страх» пройдет...

Но «если захотят» — то возможности «значительно приблизить ситуацию» у них есть

Ты вообще в курсе, что «блокадный» — значит «окруженный, заблокированный»? Какие у русни сейчас возможности окружить Харьков?

такие бомбардировки

Какие «такие», б-ть, бомбардировки? Тут каждый день от 2 до 12 ракет прилетает, иногда даже артиллерия отрабатывает.
Или тебя свозить на экскурсию на Северную Салтовку?
Или ты думаешь что у русни много свободных стволов и боеприпасов? Они не могут наступать даже в режиме Северодонецк-Лисичанск, хаймарсофобия на максимуме.

Хай мере звіть панікером — буду рубити усі свої жахи як є:

Ты вообще в курсе, что «блокадный» — значит «окруженный, заблокированный»? Какие у русни сейчас возможности окружить Харьков?

Харків зараз частково оточений з півночі, сходу, півдня. Наразі ворога тримають.
Чи є теоретична можливість у ворога зайти з півночі, обійти Харків їз заходу через Люботин і Мерефу і замкнути кільце у Змійові. Звичайно — є: там не має природних перешкод чи укріп-районів. Наразі у ворога немає для цього сил. Але до зими багато чого може змінитися. Якщо ворогу доведеться покинути Херсон і, можливо, повернутися до кордонів ЛНР, ДНР — то лінія фронту значно скоротиться. І вивільняться сили, які можна кинути на зимову блокаду Харкова. Мільйонне місто у заручниках — це не аби що. Доречи більшовики теж починали з Харкова:
uk.wikipedia.org/...​ki/Падіння_Харкова_(1917

Какие «такие», б-ть, бомбардировки? Тут каждый день от 2 до 12 ракет прилетает, иногда даже артиллерия отрабатывает.

І при цьому у Харкові є електрика, вода, навіть Інтернет! Це диво якесь — не інакше Боже заступництво: ракети падають десь на пустирях, чи потрапляють у пусті школи — а критична структура досі ціла! Подивиться що зробили з Маріуполем — якщо Харків не такий — то це можна сказати «не починали».

Чи є теоретична можливість у ворога

Ты еще бы про теоретическую возможность встретить динозавра на улице

там не має природних перешкод чи укріп-районів

Офицер в треде, постишь из бункера?

І вивільняться сили, які можна кинути на зимову блокаду Харкова.

А наши силы после Херсона что, по домам пойдут?

І при цьому у Харкові є електрика, вода, навіть Інтернет! Це диво якесь — не інакше Боже заступництво: ракети падають десь на пустирях, чи потрапляють у пусті школи — а критична структура досі ціла! Подивиться що зробили з Маріуполем — якщо Харків не такий — то це можна сказати «не починали».

После того как русню выбили из Циркунов, в городе стало можно жить хоть немного.

то лінія фронту значно скоротиться.

Если линия фронта сократится у русни — она сократится и у нас. И тоже освободятся силы. Обороняться против превосходящих в количестве сил на узком фронте удобнее, чем на широком.
На данный момент по динамике фронтов у русни нет ни единого шанса окружить Харьков.

Це диво якесь — не інакше Боже заступництво: ракети падають десь на пустирях, чи потрапляють у пусті школи — а критична структура досі ціла!

Это не чудо. Просто точность руснявых ракет сильно ими преувеличена. Чтобы надежно выбить критическую инфраструктуру — в нее надо попадать точно. И много. А они даже в школы попадают через раз, чаше куда-то в землю рядом с школой. И ракеты, которыми они могут попадать хотя бы так, далеко не бесконечны. Уже сейчас чуть ли не половина вообще даже до территории Украины не долетает.

Подивиться що зробили з Маріуполем — якщо Харків не такий — то це можна сказати «не починали».

Весь Мариуполь — это по размеру как одна только Салтовка. И он до получившегося состояния несколько месяцев был в полном окружении с глубиной контролируемой врагом территории почти в 100 км. И на тот момент у русни было намного больше возможностей лупить артой безнаказанно.

Ну, я тебе уже пятнадцатый раз пишу, что я как раз в Харькове, а ты истеричка. Только ты почему-то предпочитаешь мне не отвечать.

Ти, хто, людино?! Здається це твій перший комент у цьому топіку. Чи «Maryan Tarnavskyi» — це також ти?
Так, у мене величезні проблеми із нервами — і за часів війни краще не стало. Мешкаю у «панельке» — тепло взимку не було навіть без війни. Якщо опалення не буде — жопа, бо водогін і каналізація замерзнуть — їх «буржуйкою» не зігрієш. Багато людей поїхало, квартири зачинені — там батареї і усі труби розірве якщо буде нижче нуля.
А якщо справді у лютому буде −30 мороз? Ну хіба що у метро можна буде сховатися. Ось про що я думаю. ЗИМА БЛИЗЬКО !

Ти, хто, людино?! Здається це твій перший комент у цьому топіку.

Я ничего не говорил про «в этой теме». Ты истеришь практически идентичным образом уже далеко не в первой теме.

Ты истеришь практически идентичным образом уже далеко не в первой теме.

Ага — і не першій рік. «Жити — страшно» то єдина істина, яку я засвоїв з дитинства.
Нажаль після війни таких переляканих дітей з понівеченою психікою буде ще багато.

лол.
есть у меня такие знакомые.
орали еще в марте: беги в беларусь, украине капец, гривне капец, будет голод, холод, и апокалипсис, рашка сверхдержава, все кто за укр уже проиграли.
да хрен там плавал.
рашка сливает катку местами, местами держится. по месяцу за каждое село жопы мнут.
никто уже не захватит украину, тем более целиком, тем более Киев.
наши конечно делают чудо, каждый день, нашим ребятам безграничный респект.

иииии внимание: знакомые смотрят вражеских пропагандонов.
не наших, а вражеских.
понятное дело что наши всю правду не скажут, НО вражеские изначально будут ГНАТЬ дизмораль на всех любителей лапши и лаптей.

меньше смотрите вражеские новости, но и нашим сильно не верьте.
будет что-то среднее, между нашими радужными новостями и вражескими про тотальный апокалипсис.
шото подорожает, гривна подешевеет, в квартирах будет прохлано, но это не тот п****ц что рисуют нам вражеские пропагандоны.

Навіть якби і все так, то чому бігти саме в білорусь?
Я не розумію що треба дивитися щоб зараз хотіти в білорусь, якщо самі білоруси зараз у Польщі і Грузії

я не представляю что в головах у людей, у которых представление о нашей войне, в голове строго наоборот. ясное дело что сейчас 2 полярности: западная и восточная.
западная это мы, европка, и наши пропагандисты.
восточная это рашка и их пропагандисты.
но я не представляю как сейчас можно верить в восточную полярность.
в мирное время — запросто. но не сейчас.

ну это же тупо бред. враги пришли с ракетами танками сеять смерть и разрушения, силой отжимать нашу территорию, уничтожать наши заводы и промышленность(её остатки от совка, но это уже детали).
и находятся люди, которые верят что они «асвабадители».

никто уже не захватит украину, тем более целиком, тем более Киев.

Радий за вас. Але мене цікавить не Киев — а Харків. Я впевнений що його не здадуть — але у безпеці він не буде аж доки усю Україну не звільнять — а можливо й довше. Харків зараз обстрілюють з території Парашки — і єдина можливість цього уникнути — узяти Белгород. Чого, звичайно, не буде. Можна відкинути орків за кордон: але це не завадить їм стріляти зі своєї території.

шото подорожает, гривна подешевеет, в квартирах будет прохлано, но это не тот п****ц что рисуют нам вражеские пропагандоны.

Сподіваюся на це. Харків вже називають «місто-герой», але без опалення цієї зими він таки дожене Ленінград.

У меня такая же беда с Николаевом. Мой родной город, там есть родичи и друзья которые не хотят уезжать.
Его бомбят практически каждый день, в течении всей войны, за исключением наверное 20 дней тишины.
Тупые орки накидывают чаще всего просто «кудато туда», прицельные прилёты довольно редкое явление.
И мне ясное дело хочется чтоб наши освободили Херсон, Крым и туда далее по списку.
Но я прекрасно понимаю что это сидение на позициях вполне может затянуться на неясный срок.

Кстати я бы посмотрел что сказали б власти рашистов, если б Украина месила кассетными снарядами каждый день тот же Белгород. Аргументируя что там есть украино-язычные жители, которые страдают от Путинского режима, и хотят присоединится к стране-добра, и их нужно «освободить».

Кстати я бы посмотрел что сказали б власти рашистов

На рашке есть ядерное оружие, а у нас — нет.

но боятся стоит не оружия, а людей.
потому что мы не знаем на сколько они там у себя шизанулись.
нормальные люди предполагают что никто не будет пользовать атомные заряды в наше время.
но в тоже время я и не предполагал что рашка додумается отжимать территории оружием.
а учитывая что их пропаганда на черное говорит белое, то у них в башке может быть всё что угодно.

рашка додумается отжимать территории оружием

Ее вынудили...
У нее не было другого выбора....
Вон за ковром на стене карта :-(

та эту карту каждый украинец знает.
и автора этой карты, из мемов.
сейчас он покажет откуда с 4х сторон готовилось нападение.
и если б они за шесть часов не нанесли превентивный удар, то Украина бы атаковала их электростанции биологическим оружием: голубями и гусями ...

А звідки ти знаєш що воно є? Може то такий самий фейк, як і друга армія світу...

Тут не важно, что думаю или знаю я; важно что думают другие страны. А другие страны очкуют проверять

Харків зараз обстрілюють з території Парашки — і єдина можливість цього уникнути — узяти Белгород

Это закончится ровно тогда, когда в Белгород полетит обратка, точная и смачная. Без жертв, пусть летит в заводы, в нефтепроводы, в ТЭЦы, в подстанции, в ВВП

когда в Белгород полетит обратка

29 марта, 1 апреля, 3 июля, 18 августа

нет, не когда 1 несчастный беспилотник раз в полтора месяца прилетит. А когда туда приземлится 2 пакета ракет по 6 штук, в разные цели, одним вечером

Много прОсите. 3 июля летело 3 точки, все три были сбиты.

Три стрижа с фаб-500 на борту, жалко что не точки

Орки кожен день з Білгорода запускають свої перероблені С-300. Іноді одна з ракет падає на місто. І шо? А нічого — місцевим зомбі по*** на усе! Сина вбили в Україні — по***, сусіда своя ракета вбила — по***, завтра скажуть «підірвемо Білгород ядерною зброєю аби НАТО налякати» — так білгородці вийдуть прапорами махати на підтримку!
Нема там вже людей у Параші — залишилися лише орки та зомбі.

А когда туда приземлится 2 пакета ракет по 6 штук, в разные цели, одним вечером

тупо мой Николаев, в течении последних 6 месяцев.
только это каждый день. утром, вечером, ночью, иногда днём.

Ну в Ленінграді все-ж таки ще не було чого їсти...
Сподіваюся, що до цього (це про Харків 30х-років)

Каждую ночь здесь собирают по 250 трупов умерших от голода.Замечено, что большое число из них не имеют печени, из которой готовят пирожки и торгуют ими на рынке

таки не дійде.

Ну я запаси зробив — до весни вистачить. Лякає мене тільки мороз.

Так єта: на запаси можуть бути інші притендерти — надійно хоч зарив ?

Якщо сусіди поїхали — перетворить їх квартиру на склад.

Еще можно вынести оттуда все ценные вещи и продать. Заодно и место под складирование продуктов освободится.

Харків цієї зими чекає саме це.

Без всякого сарказму, може є смисл переїхати на західну Україну до весни?
Айтішник додаткові 10-20к оренди потягне без проблем.

Переїхати — без проблем. Але що в мене залишиться? Ані родини, ані дома, ані друзів.
Починати життя знову? Так це треба роботи молодим. Заново народитися — і усе по-новому.
А це життя краще залишити у рідному дому, ніж де-інде самому.

Ані родини, ані дома, ані друзів.

А вони в тебе є? Бо твої пости навіюють самотністю)

Починати життя знову?

Пожити 3-5 місяців у Львові аж ніяк не рівно починати життя знову

готуйтеся до 2-3 років.

ще при старті Зе омовився «на десятиліття»

Я все ж таки розраховую на одне десятиліття саме цього конфлікту.

Ну, Ирано-Иракская война шла 8 лет, в Сирии — уже почти 10. На Балканах 5 по-моему (поправьте если ошибаюсь). Думаю у нас будет что-то среднее из этого)

Два года будет. В 2024м всё закончиться. В 2025м Уран наконец-то перейдет в Близнецы и начнется совсем другая история. В прошлый раз Уран был в Близнецах в 1942-1949, так что будет всё хорошо

До стінки б тебе приставити за нагнітання паніки в воєнний час

Передивись ще раз звернення Зеленського проти «фейків» та паніки.
www.youtube.com/watch?v=ghVdhlkdiLM
Я давно вже звик що в Україні можна скільки завгодно мріяти про світле майбутнє — але готуватися треба до повного П.

Це п****ць. І ці люди у владі потім розказують як все знали і як вони готувались... Повністю згоден що останніми роками необхідно готуватися до найгіршого. Де ті скептики що насміхались з корони, або з ймовірності повномасштабної війни та з людей які вчасно переїхали з прифронтових міст?

Якшо рівень безробіття 28,2%, то чому б цих людей щоб вони заробляли, не випустити за кордон?

Після вже вжитих заходів вони не повернуться. Таке обмеження не потрібно було вводити відразу, або вже зараз чекати на перелам на фронті, щоб щось змінювати

чекати )) це як купити біток по 40к і сидіти чекати поки він знову зросте )

норма дурна, бо націлена на неіснуючу в моменті проблему, вже на третій місяць війни її треба було відміняти. і зараз чекати нема сенсу, є сенс в побудуванні нормальної комунікації між суспільством і державою націленої на подолання недовіри до останньої, яку влада множить «дурними діями» (тож хай припиняють робити дурню і не робити адекватне до часу).

«От спасибі, я й не знав.» © Зараз зателефоную Єрмаку/Зеленському — запропоную.

Вже пізно. Люди не вірять державі, особливо чоловіки.

Нахера це писати в кожній темі? Тобі краще від того стало?
Навіть якщо випустять безробітних, тебе не випустять.

Некоторые люди думают чуть дальше своего носа. Подобный запрет это социальная бомба. У большого количества людей назревает обида и ненависть. Достаточно почитать и послушать не публичные высказывания «простых» людей.

Подобные настроения послужили революции 1917-го, которую не предсказывали даже сами вожди революции.

Подобные настроения послужили революции 1917-го

Лол, вообще нет. Про семнадцатый год надо на рашке вспоминать.
В 1917м году (да и в конце совка) мажорные районы (петроград и мск) внезапно остались без хлеба

Некоторые люди думают чуть дальше своего носа. У большого количества людей назревает обида и ненависть.

Если бы думали дальше своего носа, тогда бы не верила в то, что государство === забота о людях. Люди в глазах государства — ресурс.

публичные высказывания «простых» людей

Народ не наделён силой и возможностью меня что-то на шахматной доске, народ — объект, поэтому государство если и волнует мнение, то только критического большинства. К тому же, государство и так уже сделало важный шаг, как для контроля за действиями своих крепостных, так и того киселя, что варится в их голове. А именно: однопоточное вещание ТВ (премодерация всего контента), а так же единая партия. Я уже молчу о карманном суде и СБУ, которые при желание могут приписать любого рода «зраду». Я думаю не стоит здесь упоминать какие политические режимы имеют подобную отличительную черту =)

Ко всему прочему, мы не знаем сколько этих «недовольных» политикой Зеленского, но по моим ощущениям это далеко не критическая масса.

Подобные настроения послужили революции 1917-го, которую не предсказывали даже сами вожди революции.

Наивное мышление и вера в то, что государство будет сидеть сложа руки. Как там революция в Белоруссии? В Казахстане? России? Народ — объект политики и если нет тяжеловесов среди субъектов политики (сильная оппозиция, «народные» лидеры), то ваша революция это лишь ваши фантазии оторванные от реальности.

Мой совет: не трать время на негатив, ибо это ничего не даст, тем более ещё есть легальные варианты выехать со страны

а ти почекай, викопають картоплю, і почнуть палити старі шини

Частина цих людей бухає по общагах вечорами (це факт) при наявних вакансіях. Так би бухали за кордоном :)

Ті хто працюють мають піти на фронт бо інших випустили? І так по колу?

Если б не выпускали женщин, то у нас бы ситуация с баксом была бы на уровне 35 вполне возможно.

Ну во-первых — откуда такой прогноз — есть какой-то баланс или просто «в шар посмотрели»?
И во-вторых — с 1 октября «ВСЕ» женщины с высшим образованием — военнообязанные...

Уже спростували цей брєд про військовозобов’язаних жінок.

То что будет 1 октября на курс не повлияет сейчас. Женщины уже выехали.
Понятно это не точное число, если не ошибаюсь Кухар говорил о 30 млрд $ оплат с карт из Украины к концу года. Это существенное число, таких туристов у нас еще не было. Вспомнить 2020 пандемию, туристов не пускают и курс идет на ревальвацию, там речь была о буквально 4 млрд $ не вышедших из страны.
По сути мы выводим из страны (30 млрд $) столько же, сколько нам обещали грантов и кредитов в году. Для нашего ВВП в 140 млрд $ и Золото-валютных 30 -> 20 млрд. Сумма огромная.

Що за руснявий сайт в тебе в профілю, патріоте?

Як правило, макропрогнози уряду збуваються досить рідко

Доллара по 50 в следующем году не будет, твердо и четко, запомните этот коммент

Будем двигаться в течении 15 лет на 15 грн за доллар

Цього не буде. 10 чи 5 — будуть, як колекційна цінність, але монетки 15 гривень нема.

И что? И что? Ну и чё ну типа с этого ну типа лол как бы э. Ну боже типа лол ...

Та нічого, населення збіднішає.

во-первых какое ты право имеешь указывать мной?

Підписатись на коментарі