В чому секрет мовчанки навколо Nginx?
Почав придивлятися до хостинг провайдерів і куди б не пішов, кругом бачу згадки Nginx. В списках підтримуваних технологій є, в блогах роз’яснення налаштувань купа матеріалів. Це і в наших провайдерів і в міжнародних. Я хоч і далекий від технічної сторони сфери хостингу, але що таке Nginx знаю і маю уявлення про їх масштабність. Це фактично третина веб севрерів у світі. Технологія досить таки закореніла.
І все б нічого, але цей продукт відверто російський. Не дивлячись на те що Nginx вже поглинутий американською компанією, яка до того ж допогала Україні, їх офіс продовжує функціонувати в Москві, принаймні за даними Вікіпедії. Скажімо які небудь американські компанії з офісамина на росії, по типу Semrush, висловили свою позицію щодо російської агресії і там же в коментарях логічно отримали купу очікуаних отвєточок. У випадку з Nginx повна мовчанка як в їх Твіттері, так і загалом навколо їх творіння.
Я дуже не люблю накидати на вентилятор, але дуже цікаво зрозуміти логіку чому немає такого санкційного ставлення до Nginx.
57 коментарів
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів