OpenAI — надмірна дбайливість чи нотки технологічної ксенофобії?

💡 Усі статті, обговорення, новини про AI — в одному місці. Приєднуйтесь до AI спільноти!

Я завжди пояснював для себе недоступність певного сервісу в нашій країні високими філософськими причинами. Частіше це стосувалося платіжних систем (типу Paypal, Revolut): погана сумісність фінансових екосистем західних країн та нашої, недостатній розвиток безпеки та розбіжності з нашим законодаством. Я завжди собі казав що ці причина настільки складні, що вони просто недоступні мирянам і мені як одному з них.

Ну ок з тим Paypal, але тут пішло далі і я далі намагався щось придумати для вгамування своєї зацікавленості: PokemonGo 6 років не можуть офіційно відкрити гру в Україні через те що вона в них отак ще 6 років на стадії розробки і їм «невдобно». Хоча технічно гра доступна та працює разом із продажем ігрових предметів, але от зробити її доступною в Playmarket все ніяк руки не доходять. Ну просто дуже заняті щоб натиснути кнопочку доступу. Можна ж зрозуміти? Далі захотілося спробувати Stadia, але вона теж недоступна. З кожним наступним випадком все гірше вдається для себе придумати якусь відмазку і все більше з’являється враження що ставляться до нас як до третьосортної спільноти. Всі намагання зрозуміти чому так результатів не дають. Для нас це вже нормально — залишатися без доутупу до чергового популярного сервісу.

Останньою краплею став OpenAI. Я попросив своїх американських друзів зробити мені аккаунт на їх телефон і почав користуватися на окремому сервері. Для мене ця технологія відразу стала незамінною, але вчора закінився тріал і оплатити я не можу, просити в них грошей теж не зручно, хоча там копійки. Карти мої OpenAI не приймають. Тут я взагалі не зміг навіть нафантазувати причину, адже тут ситуація така, що чим більше нею будуть користуватися, тим краще вона розвиватиметься. Це штучний інтелект який навчається від кожного, але ж ні. Треба й тут було поставити обмеження, хоча вони не діють на території ЄС. Ці компанії навіть не хочуть наших грошей. Ця логіка якось вже зовсім недоступна для розуміння.

Хтось із вас скаже можливо: «- Зараз війна і не гоже відволікатися на ігри та різні там вторинні сервіси» Я відповім — справа не в іграх, а в самому принципі. Він може розповсюджуватися на інші сфери і представляти загалом ставлення до нас, просто ми про це навіть перестали задумуватися. Чому таке трапляється і чи не приховано тут щось глибше? Чому немає офіційних пояснень? Чому все вищезгадане доступно ось навіть в сусідній Польщі, а у нас ні?

«- Можеш користуватися через сервери та VPN» — Так, можу, але це якось низько насправді, вам не здається?

Як казав класик «Ти перебільшуєш Павлуша», а що як раптом ні?

👍ПодобаєтьсяСподобалось1
До обраногоВ обраному1
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Може в України низький рейтинг через усіляких цифрових шахраїв, що комфортно почуваються живучи тут?

де можна подивитись цей рейтинг?
і кому занести, щоби піднятись у цьому рейтингу? ;)

Через VPN не низько. Потрібно обходити перепони на шляху до Цілі.

Але ж як оплатити? Через ВПН це теж не працює.

Підписатись на коментарі