Чи вартує релокуватись в США саме зараз? (З наступними вхідними даними)
Всім доброго дня, надіюсь що у всіх все в порядку в наш непростий час!
Я став Junior Devops спеціалістом(спасибі за поради в минулому топіку, на разі не жалію і надіюсь, що потягну майбутні челенджі) і після усіх подій в Україні:
- Війна і невідомість майбутнього
- Спад ІТ ринку (подивіться на СофтСерв, аналітику Джині і т.д.)
- Невиїздний статус для 99% чоловіків ( а скоро можливо й для жінок)
Виникло питання, чи вартує релокуватись в США?
Чому саме США? Давно мріяв туди переїхати, але до війни тенденція ринку була така, що в Україні можна було отримувати, майже, ті ж самі кошти «на руки», що в США, але життя тут дешевше і ,відповідно, почуваєшся набагато комфортніше. (+ не потрібно забивати голову адаптаціями, зміною середовища і т.д. А також, раніше, для адекватного релокейту шлях або через лотерею, або через L1\О1)
Проте, у зв’язку з останніми подіями це питання почало ставати все гостріше. Тому, можливо хтось з тутешніх переїхав в Штати і зміг би поділитись досвідом щодо життя там.
Мої вхідні дані:
- Проживаю в Польщі
- Отримую Джуновську з.п.
- Є можливість поїхати в США (не по L1 (робочій) візі)
- Загальний досвід в ІТ ≈ 3.5роки (з них <= 1р в DevOps)
- English B2/C1
З вимог після релокейту в США лише мати можливість залишитись в DevOps сфері ,не змінювати її та розвиватись в ній.
Також, розумію, що при теперішній з.п. я не зможу нормально функціонувати в США , навіть якщо братиму житло в суб-оренду. Тут, питання до знающих або до тамтешніх:), наскільки реально знайти в Штатах роботу Junior DevOps’ом? Як сильно відрізняються вимоги до кандидатів «там» і «тут»? Чи можливо знайти роботу в ІТ маючи лише SSN та work authorization? (Чи можливо без? Тому-що невідомо скільки часу потрібно очікувати на ці документи).
Буду вдячний за розгорнуті відповіді та звернення уваги на те, що можливо я не врахував=)
Зазгделіть спасибі, усім миру!
Найкращі коментарі пропустити