Презентація Apple: обговорюємо

Сьогодні відбудеться чергова презентація Apple — о 20:00 за київським часом. Цього разу презентація смартфонів в Купертіно вперше за кілька років пройде в офлайн-режимі.

Переглянути подію можна на каналі Apple на YouTube, а власники Apple TV зможуть переглянути подію на пристроях чи у додатку.

Компанія представить нові моделі iPhone 14 і Apple Watch Series 8. Крім цього, очікують і на інші анонси. Чи будете дивитись?

Обговорюйте враження від новинок у цьому топіку!

👍ПодобаєтьсяСподобалось0
До обраногоВ обраному0
LinkedIn
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter
Дозволені теги: blockquote, a, pre, code, ul, ol, li, b, i, del.
Ctrl + Enter

Artem Bykovets пише:

в KOLO люблять технології. І презентацію Apple вони теж подивилися.

Зрозуміло, що новий iPhone хочеться. Але чи треба?

Проста математика.

Новий iPhone 14 це:
— тепловізор для ЗСУ
— рація для ЗСУ

Два iPhone 14 це:
— це дрон для ЗСУ

Три iPhone 14 це:
— це прилад нічного бачення для ЗСУ

Зробіть цього року правильний апгрейд.

www.facebook.com/...​1n4FaftUxHkk5vV6ShvdTykjl

Ох цей популізм.

А якщо людина може позволити задонатити $1000 і айфон за $1000 купити то що, скажете що треба було $2000 задонатити?
А якщо людина задонатила $2000 і купила айфон, скажите $3000 треба було донатити, і так до безкінечності поки гроші не закінчаться?

Айфон як приклад, любу покупку можна підставити. Так що, у всьому собі відмовляти, жити на макаронах (образно), і всі доходи донатити?

PS Айфон не купував і не планую, лише по тій причині що теперішній телефон влаштовує. Просто турбує перспектива отримати хейт і косі погляди якщо доведеться щось купувати чи поїхати кудись на відпочинок. Особливо коли ти, проживаючи за кордоном, надонатив сильно більше середньостатистичного українця (в абсолютній кількості). І в той же час, ресторани і бари в тилових регіонах України забиті.

Я не впевнений, що картинка створена для хейту чи для приниження тих, хто щось купив, скоріше вона для натхнення і підбадьорення тих, кому цікаво донатити.

Більшість донатить $270 на місяць, чверть — понад $600
dou.ua/...​ations-from-ukrainian-it

Нема type-c — залишаюсь на старому)

12 та 13 якось не хотілося, а вот 14 прошечку захотілося...
мабуть, як москалі здохнуть, тоді і куплю.. а так поки буду радуватися своєму XR і донатити на ЗСУ <3

Ну для того щоб жити якраз i донатять на зсу :)

Мій 13 про айфон все ще топ і змінювати нема сенсу.

Теж маю 13й, але 14у прошку захотілося) дайнемік айленд ефектно виглядає

Судячи з того шо епле випускає останні роки, то навіть Xs нема сенсу змінювати, якщо живий

Я навіть свій iPhone 8 не бачу сенсу змінювати :)

Я буквально місяць тому змінив свій 8+ айфон на 13про і то змінив тільки через убитість батареї та проблеми з динаміком, а в усьому решта дійсно все ще хороший робочий апарат.

Вони і так виграли ринок, нема сенсу вражати людей. Це все ж таки бізнес.

Ну чому ж, роблять там свій VR, свою EV машину, продвигають ARM в десктопах. Просто в телефонах вже досягли границь, особо і не скажеш що покращувати можна, крім дизайна і UI, який еплу пора би уже давно освіжити.

Нє, можна звісно заявити що я хочу батарею яка б працювала тиждень, чи камеру з фізичними характеристиками як у повноцінних камер і розміром як у телефонної камери. Але ж треба враховувати фізичні і технологічні можливості перед тим, як висувати свої хотєлки.

Це ж не тільки епл, всі виробники телефонів вже кілька років не прогресують особо. Думаєте нікому не хочеться вирватись вперед?

Гроші в рекламі (екосистемі), я реально думаю нікому крім гугла і епл не вигідно продавати телефони.

Не зрозумів навіщо було забирати сім-слот для США і Канади. Наприклад людина подорожує в Європу, це прийдеться вибирати між роумінгом та eSim?

Це із розряду. Навіщо мені машина замість коня. Це що тепер, заправляти бензином її треба?

Мої подорожі раніше:
1. Перед поїздкою гуглиш які є оператори, плани і ціни в кожній із країн, яку збираєшся відвідати протягом поїздки.
2. Після прильоту шукаєш стойки з мобільними операторами, стоїш в черзі, достаєш свої документи для скану, купуєш сім-ку, міняєш сім-ку, ребутиш телефон (інколи пару разів), чекаєш хвилин 10 щоб активувалася, думаєш куди покласти стару сімку щоб не загубити. І це все робиш на чемоданах, а якщо ще й екзотичні країни, там можуть бути карманники, які тебе можуть обчистити поки ти цім всім займаєшся.
3. Повторюєш пункт 2 в кожній країні.

Мої подорожі зараз:
1. Перед поїздкою сайті типу www.getnomad.app купуєш eSim яка покриває всі країни в твоїй поїздці
2. Добавляєш eSim в телефон. Пункт 1 і 2 займає не більше 10 хв.
3. Після прильоту в першу країну, стоячи в черзі на паспортний контроль, активуєш eSim.
4. Все.

Не говорячи вже про те що це ще й дешевше ніж купувати локальні, фізичні сімки.

Ви зараз говорите про ситуацію, коли у вас eSim була просто додатковою карткою, так — це зручно. Але якщо вам треба довше ніж туризм, то доведеться юзати нову місцеву eSim, потім поїдете кудись інше доведеться юзати ще іншу. Я краще буду мати олдскульну сімку і юзати eSim при потребі.

Що заважає мати основну сімку як eSim і потім добавляти/видаляти інші eSim при потребі? Ви же в курсі що ви можете тримати безліч eSim в телефоні, 2 з яких тримати активними (наприклад основну + та, де ви знаходитесь)?

Нічого не заважає, я так активно цим не користувався.
Мені не подобається ідея, що якщо з телефоном щось станеться, у вас не буде фізичної картки, щоб швидко вирішити необхідні вам проблеми. Це прирівнюється до того, як мати віртуальну картку в apple pay, але нажаль телефон розрядився, а пластика з собою немає.

Достатньо лише добратися до свого імейла з даними eSim і добавити на інший телефон. Або роздрукувати код еSim і покласти в гаманець чи чехол телефона на випадок якщо телефон в пустелі десь зламається і не буде вайфая поблизу. Буде та ж сама фізична сімка. Короче не придумуйте проблем не рівному місці )

А подобається тобі ідея коли твій телефон вкрадуть, сімку витягнуть і будуть хачити твій онлайн банкінг?

для сімок пароль доступний сінс... не знаю навіть, років 20 мінімум.

але нажаль телефон розрядився, а пластика з собою немає.

І ти знаходишся на безлюдному острові, що немає у кого попросити зарядку на 5хв?

Мої подорожі зараз:
1. Перед поїздкою сайті типу www.getnomad.app купуєш eSim яка покриває всі країни в твоїй поїздці
2. Добавляєш eSim в телефон. Пункт 1 і 2 займає не більше 10 хв.
3. Після прильоту в першу країну, стоячи в черзі на паспортний контроль, активуєш eSim.
4. Все.

А чому просто не користуватися роумінгом? І не треба ніяких 10 хв. В мене 2 сімки в телефоні — українська і німецька. Їх вистачає з головою.

Приклад:
— їду в Італію або Нідерланди — німецька сімка, глобальний европейський роумінг, нічого доплачувати не треба
— їду в Малайзію чи ще кудись далеко — або українська сімка з ГігаРоумінг Max 3Gb — за 650 грн (18 євро), або німецька 3.5Gb за 30 євро

Ніфіга, локальні в європі дешевше будуть рази в два. Але це дійсно зручно.

гляньте airalo.com, там тарифи набагато кращі за getnomad

Це дійсно зручно. Добре, що в кожній країні це оператори з eSIM!

Досить тролити, тут пишуть люди з розвинених Штатів, Німеччини та Австралії. Вони не знають, що в Україні eSIM лиш нещодавно почав використовуватись

Тобто нещодавно? Більше року вже

Больше ждала презентацию хуавея 6 сентября и она не подкачала.
Спойлер: спутниковая коммуникация у них будет раньше эппла)

Ага. Только у хуавея спутник будет китайским. И еще миллион возможных софтовых закладок тоже будут китайскими.

Мне бояться, что китайцы узнают, что я на розетке заказываю или какие мемасы парню сбрасываю?))) У меня и так телефон хуавей))

Ну, бояться — то опционально. Большинству бояться в этом контексте, действительно, нечего.
А вот привязка к китайскому спутнику означает, что этой фичи у вас по факту не будет. Будет что-то глючное, кривое и отказывающее в самый нужный момент.

Почему же глючное, кривое и отказывающее? Скорей там может быть ограничение на регион использования, так как депенденси на мобильного оператора всё равно будет как у эппла, так и у хуавея. Такие вещи можно проверить ещё до покупки.

Ну, например, потому что тот же BeiDou, через который обещают сейчас этот функционал на хуавее, в качестве китайского аналога GPS работает сейчас существенно хуже, чем сам GPS. И (по моей субъективной оценке как пользователя) хуже, чем европейский Gallileo. Глонасс, конечно, еще хуже, но сравнивать сервис с пещерными людьми — это такое себе.

Є ймовірність, хоча я не впевнений як це технічно реалізувати, що китайський супутник на китайському телефоні може прямо чи приховано модерувати контент і підсовувати необхідні рекламу/контент, таким чином формуючи необхідну для Нефрітового Стержня думку, що «ні всьо так однозначно в Украіне, я сама из Маріуполя», «ніхто уйгурів не геноцидить», «США імперія зла, а Тайвань має повернутись під комуністичну партію», «голосуй за Шарія, він не педофіл і проти нацизму» і багато чого ще.

Как хозяйка 2х хуавей девайсов, скажу, что нет у меня ничего такого в ленте)))

Покищо немає або це відбувається непомітно для тебе.

Вообще-то им наоборот выгодно чтобы Украина дала п***юлей рашке так как это позволит им откусить кусок последней)

Якраз навпаки.
Рашку вони вже й так економічно окупували, викачують воду з Байкалу, отримали пів-Сибіру за 5 копійок в оренду на 50 років, отримують ресурси за копійки і дуже багато чого іншого. Формально поставити китайський прапор над якоюсь ноунейм сільрадою куди навіть газ не проведений... ну такоє.

Китай перетворився на майже класичну автократію з одним лідером, підзвітною йому партією, з обмеженими громадянськими правами і т.д. І рашка такою є, тільки в більш радикалізованій формі.
А Україна є якою-неякою але демократією. Ця війна це війна в тому числі демократії та автократії, тому якщо рядовий китаєць побачить, що автократія лажає, це може бути одним із додаткових мотиваторів, окрім насуваючої економічної жопи, аби вийти на площу Тяньаньмень.
І навпаки, якщо рядовий чех, американець, англієць, швед та поляк побачить, що автократія є більш ефективною ніж демократія, ніж громадянські права, дайверсіті, повісточка і решта, то вже для нього це може стати мотиватором аби обрати на наступних виборах зручних для кремля та Пекіну популістів.

Єдине, що стримує Китай аби відкрито вписатись у цю війну та направити рашці сотні танків, літаків, арти та решти, це страх санкцій, адже на щастя нам, у них там насувається повномасштабна економічна розкішниця через перегріту бульбашку будівництва, яка може потягнути на дно все.

Вот именно, им не выгодно ввязываться в эту войну, но это не значит, что они не смогут получить от неё профит.
Вангую, договорняки по поводу того, кто и какой кусок рашки себе раздерибанит идут уже очень давно.

В мене також хуавей nova 5t, ним майже повністю задоволений, бо є гугл сервіси і можливість записувати дзвінки. В наступних моделях цього вже нема, тому коли батарея деградує, схоже треба буде міняти виробника

Що там по гугл-сервісах у Вахвея?

Нету и я вполне себе ок без них живу)) для хуавея есть и монобанк и Дия и новая почта и мне вполне себе ок))

круте — супутник. Чекаємо через 2 роки в андроїді.
Така технологія на полі боя змінить дуже багато. Нажаль це вірно і для москалів

погане:
* викинули ultraband
* a16 порівняли з а13, а не попередником (а15). Дуже показово
* нема нового BT low energy audio, що знищує універсальність стандарту
* викинули сім слот

Як тут не згадати нєтлєнку Каганова.

Айфон десятый будет шаром,
который можно класть в карман.
В нем будет все почти как в старом,
но только выброшен экран,

зарядный порт и батарея,
и нет процессора внутри,
что позволяет стать быстрее
по меньшей мере, раза в три.

Айфон десятый будет шаром,
его должна держать рука.
Теперь другим аксессуарам
доступны функции звонка:

часы звонят, будильник — будит,
очки покажут вам три де,
но сам Айфон уже не будет
копаться в этой ерунде.

Он где-то в облаке немного,
ушел в далекие края
и стал гораздо ближе к Богу,
чем, скажем, вы, и даже я.

Айфон десятый будет шаром —
прозрачной сферой из стекла.
Его цена не то, чтоб даром,
а ровно та же, что была.

И та же функция, конешно —
глядеть на нищих с высоты:
ну я пизтец какой успешный,
вот я купил уже. А ты?

Виглядає як совкова псевдо інтелігенція. Чи Ви хотіли щось відповісти на те що я написав?

Льоша, на хєра цей висер тут? Що ти хтів цим сказати світу?

* викинули сім слот

Доколе? Почему я еще в 90-х мог пользоваться своим email без сим карты, а чтоб пользоваться своим номером телефона до сих пор нужна сим карта.

Чтобы в случае если у тебя чего случится с аппаратом вследствие криволапости тех же кодеров или «запланированного устаревания», ты мог спокойно перекинуть симку в другой аппрат, а не ждать покуда тебе починят этот в официальном сервисе, если ты купил его официально, если компания не сняла его с обслуживания или просто не случилось желания компании поиметь с тебя больше денег, попутно создав больше проблем.

Короче, всё дерьмо — тестим либо на американцах, либо на русских.

Когда у тебя компьютер ломается или устаревает, ты не можешь перенести свой имейл на другой компьютер?

Email в принципе компьютеру не принадлежит и на него не завязан. Я могу его подключить сразу на ещё пару-тройку устройств. И иметь доступ с любого другого, когда понадобится.

А вот когда у тебя 28 декабря сломался яббл, потому что [лошадь в ванне с огурцами], производитель выкатил какой апдейт или слили в сеть заботливо оставленный им бекдор, ну или просто от какого «системного неудаляемого» софта прилетел системный неудаляемый креш...

Ну или банально убили маленький участочек флеш-памяти бесконечной записью из-за индус-кода, и заботливо выделили этот участочек в отдельный блок — дабы он ненароком не отремапился при износе.

В общем, если бы Apple ставил мне пломбу, мне бы уже пришлось отдать почку и квартиру.

я так и предполагал, что «бессимковость» именно так и должна отрабатывать — потерял телефон, подтвердил свою личность (по почте зайдя с компа например?) и можешь звонить без симки с нового телефона. А разве не так примерно оно должно работать?оО
Какая нах мне ещё жёсткая привязка номера к телефону...

Email в принципе компьютеру не принадлежит и на него не завязан.

Твой телефонный номер тоже не должен принадлежать сим карте и быть завязаным на нее. Должно быть: включил телефон, ввел номер телефона и пароль и можешь пользоваться, так же как с имейлом. Не нужно тягать за собой симку. Увы, люди, которым пришлось в руках подержать первую моторолу, не могут себе представить, что может работать как-то иначе.

Фішка у тому, що зараз таке підтримується на 1% телефонів від сили. Зручність фізичної сімки у тому, що ти її виймаєш, вставляєш у копієчний телефон куплений на першому ж базарі — і можеш дзвонити. З eSIM такого поки не буває

Кэп говорит, что чем больше телефонов без поддержки железных симок будет производиться, тем быстрее наступит светлое будущее без симок, смекаешь?

Ну да, а для тех, кто хочет нормальный сервис (а не через какую-то китайскую задницу) — для тех чуть попозже. Вряд ли, конечно, через 2 года. Скорее всего в каком-нибудь следующем пикселе будет.

* викинули сім слот

І що тут поганого? Ви кайфуєте від куска непотрібного пластику в телефоні простір якого можна зайняти чимось корисним? Чи ви шахрай який краде телефони, достає сімку, вставляє в свій телефон, і взламує всі ваші мессенжери, переписки, двуфакторку і т.д.?

* a16 порівняли з а13, а не попередником (а15). Дуже показово

Там хитрий слайд. Там А16 vs А13 vs найкращий андроїдний чіп 2022 року. Іншими словами: конкуренти ще навіть А13 2019 року не догнали, а А16 сильно швидший за А13.

і в одноядерному є деякий виграш, а в багатоядерному новий айфон навіть програв на декілька балів попередньому. тому підозри тутешніх коментаторів справдились.

Нууу, не зовсім :)
nanoreview.net/...​ionic-vs-apple-a15-bionic

US & Canada only

І тільки в абсолютно безхмарну погоду. Вночі. Коли повний місяць в сузір′ї Лева.

ну оно вроде как и позиционируется типа для экстренных случаев

почекайте, нам і Старлінк не обіцяли, але ж)

Презентацію пропущу, але дочекаюсь оглядів від українських блогерів.

Підписатись на коментарі