@Donate1024Bot — бот для щоденних донатів на ЗСУ
Вітаю шановне панство.
Я зробив телеграм-бота для щоденних нагадувань про донати. Підключаєте його і щоранку бот надсилатиме вам інформацію про збір: короткий опис, скільки зібрано, скільки залишилося, реквізити—картки та монобанки. Ваша справа—прочитати і прийняти рішення задонатити. Бот називається «1024» від розміру суми яку щодня доначу я. Кожен день—новий збір. Всім користувачам відправляється однаковий збір щоб внести максимальний імпакт.
👉 @Donate1024Bot
Наразі через бот опубліковано 23 збори та зібрано більш ніж 250 000 гривень. Середня потужність аудиторії бота—15 000 гривень на день. Стабільно донатять ~30 людей.
Ось як виглядають щоденні повідомлення:
Збори мені надсилають користувачі боту через нього ж, або мої знайомі волонтери. Якщо збір від знайомого то він отримує позначку «верифіковано».
Бот збирає статистику по наповненню монобанок та підраховує суму, яку задонатили через нього.
Крім бота працює дашборд на якому можна переглянути всі збори та подивитися на графіки наповнення монобанок і статистику:
Закликаю вас приєднуватися до мене у марафоні щоденних донатів по 1024 гривні:
Історія розробки бота в деталях:
- Запуск серед аудиторії мого блогу, базові функції
- Додав статистику по кількості людей які задонатили
- Додав прогрес монобанки у збір щоб відразу було видно скільки залишилося
- Розробив дашборд та додав функцію «поставити бот на паузу»
- Додав на дашборд графіки наповнення монобанок та почав рахувати кошти які з 95% ймовірності пройшли через бот
Q&A
Навіщо бот?
У мене була проблема—я став менше донатити на потреби армії. Я не хочу вкладати багато грошей у великі фонди, Притули, або ПЖ. Мене більше цікавлять маленькі збори на конкретні підрозділи. Наприклад, підрозділу ССО на пікап, який ми збирали раніше. Якщо я зустрічаю якийсь збір на тих каналах які читаю, на дрон, на навушники, ще на щось, то я завжди закидую туди грошей. Але такі збори в мому інфополі з’являються нечасто.
Як ти перевіряєш що збір справжній?
Є верифіковані збори які проводять мої безпосередні знайомі. Вони відмічені зірочкою в боті та бейджиком на дашборді. В інших випадках доводиться покладатися на довіру. Я зайду на сторінку збору та подивлюся що це живий акаунт який вже робив збори раніше, публікував звіти і так далі. 100% верифікакцію скаму я проводити не зможу. Бот видасть вам текст оголошення та посилання на першоджерело де ви самі можете переконатися що я не підмінив номер картки а волонтер—не скамер.
Куди йдуть гроші?
Бот дає посилання на монобанки зазначені в оригінальному зборі. Я не пропускаю гроші через себе.
Навіщо донатити щодня? Хочеш витратити 1000$, закинь їх на початку місяця і май спокій.
Коли закидуєш раз на місяць то втрачаєш відчуття що робиш щось корисне і забуваєш про війну. Нагадування потрібні нам щоб не забувати про те, що хоча в Києві двіж йде повним ходом, люди гульбанять, щодня десятки наших найкращих людей гинуть на Півдні та Сході.
Я вже зробив підписку на KOLO, чим твоя ідея краще?
KOLO це добре, але коли кидаєш гроші у гігантський баняк, то воно якось не відчувається. Я хочу допомагати «маленьким» волонтерам та підрозділам.
Який алгоритм видачі оголошень?
select * from posts where posted_count = 0 order by random() limit 1
Як ти відстежиш що був донат?
По графікам наповненості монобанки видно що зазвичай збір стоїть до моменту публікації в боті, та після неї. Можете переконатися у цьому самі на дашборді.
Ось є People’s Project чим ти відрізняєшся?
Це фонд який бере збір, проводить через себе на нього гроші і звітує потім. Я ж просто беру лінки з фейсбуку, телеграму та ДОУ і видаю вам. «Агрегатор волонтерки».
А ще є «Вишибанки»
На сайт ніхто заходити не буде, бот це максимально просте рішення яке буде пушити користувача.
Чому 1024 гривні?
Мені здається що це хороша сума від якої не станеш біднішим, та яка буде суттєвою для збору. Наприклад щоб закрити 100 000, потрібно всього сто таких як я. В такому режимі на місяць буде витрачатися 30 тисяч гривень. Вважаю що будь-який айтівець з зп більше 3000$, а таких я переконаний тут багато, може вкластися у перемогу.
Ви можете донатити більше (2048, 4096) або менше (512, 256), на ваш розсуд.
На чому зроблений проект?
Ruby on Rails, Postgresql, Redis, Daisy UI, fly.io, GitLab.
Скільки часу витратив на проект?
~40 годин чистого часу на даний момент:
Чим можу допомогти?
Мені потрібен дизайнер який намалює лого та картинку для соцмереж краще ніж мій медскілз.
24 коментарі
Додати коментар Підписатись на коментаріВідписатись від коментарів